Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : GIGABYTE GeForce 9800 GTX+

ecimko
27.3.2014, 21:47
Imam problem sa kartom koji nisam video do sada....ubacim je u racunar i kad hocu da ga upalim, nista se ne desava. Skroz mrtvo! Uopste nece da se upali racunar, ne reaguje. Napajanje mi je od 680w, i sa drugom grafom radi....ali ova ni da zucne. Sta da radim? Ima li nade? Grafika je extra:

GV-N98XPZL-1GH (http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.gigabyte.com%2Fproducts%2Fpro duct-page.aspx%3Fpid%3D2918&ei=Pn80U66pNsLMygPIvIHQDA&usg=AFQjCNGJVY9ynd4YsLi4TZy5NIB7sBMCsQ&bvm=bv.63808443,d.bGQ)

lobanja
27.3.2014, 21:50
idi kod nekoga probaj je na drugom pc-u,probaj drugo napajanje cisto da njega eleminises. Ako neradi ni na drugom pc-u, nazalost doslo joj je vreme da se zameni

Freško
27.3.2014, 22:03
Kao što reče čovek pre mene, probaj kraticu makar na još jednom kompu. Ako neće , problem je do toga da je nešto na grafičkoj kartici najverovatnije u kratkom spoju. Možda može i da se reši, ali neznam koliko se isplati s'obzirom da je cena te kartice relativno jeftina, a popravka verovatno i nebi bila tako jeftina u odnosu na cenu ispravne kartice.

Rockstar
27.3.2014, 22:09
И да је неисправна, ништа не пропушташ. Матора је то графика, одавно није "екстра"..

Freško
27.3.2014, 22:32
И да је неисправна, ништа не пропушташ. Матора је то графика, одавно није "екстра"..

Podpuno bi složio sa tobom da za 2014 Godinu nije ekstra, ali daleko od toga da uz nju i u kobinaciji sa nekom C2D/C2Q i par giga rama moćiće sasvim slolidno da se sa njom odigra malo starije nalove tipa: (Crysis 1/2 ; GTA Serijal ; BioShock ; STALKER i slične malo starije igre) u recimo 1280x1024 na poprilično visokom nivou detalja. E sad da se popravka verovatno ne isplati to je vrlo verovatno...

Rockstar
27.3.2014, 22:35
Podpuno bi složio sa tobom da za 2014 Godinu nije ekstra, ali daleko od toga da uz nju i u kobinaciji sa nekom C2D/C2Q i par giga rama moćiće sasvim slolidno da se sa njom odigra malo starije nalove tipa: (Crysis 1/2 ; GTA Serijal ; BioShock ; STALKER i slične malo starije igre) u recimo 1280x1024 na poprilično visokom nivou detalja. E sad da se popravka verovatno ne isplati to je vrlo verovatno...

Ма то је у реду, али ми некако то његово "екстра" говори да се нада ко зна чему. Буде на форуму повремено људи који мање прате материју (као онај са 4870x2 за 70 евра сад скоро)...

ecimko
27.3.2014, 23:27
Ne nadam se previse, ali valjda ima nade. Po specifikacijama je dobra i moze da gura skoro sve, posto je dx10. I kolje je sto je ddr3, ali nema veze.... Uglavnom treba joj majstor! Bilo je tu i kartica novije generacije, ali nekako imaju tendenciju da im cipovi riknjavaju, sto je tuzno. Danas se i prave stvari, da bi se kvarile!

modd4fun
28.3.2014, 13:54
Ovo neće ništa da te košta sem vremena a i jednostavno je. Pogledaj kondenzatore na šta liče. Ako su "produvali" što se manifestuje u vidu podignutog gornjeg dela, kao da se "rascvetao" lim, onda znašh o čemu se radi mada mi to "mrtvilo" mašine u kombinaciji sa tom kartcom ne uliva previše nade. Ima još jedna caka koja se dešava i najiskusnijim - proveri da li si "ubo" dobro tu karticu u slot. Pozdrav.

modd4fun
28.3.2014, 21:12
Ne nadam se previse, ali valjda ima nade. Po specifikacijama je dobra i moze da gura skoro sve, posto je dx10. I kolje je sto je ddr3, ali nema veze.... Uglavnom treba joj majstor! Bilo je tu i kartica novije generacije, ali nekako imaju tendenciju da im cipovi riknjavaju, sto je tuzno. Danas se i prave stvari, da bi se kvarile!

Budi bez brige ako je budeš koristio. Moja GT8600 kartica verno me je pratila do prošle godine. Jedini razlog zamene grafičke bio je eto tako... Malo da obnovim konfiguraciju. Serija 9 trenutno nije vrhunska, ali uz mao podešavanja (res. sett. ili malo OC-a) "nosiće" ona na svojim leđima još dosta igara...

SAJEVAC
28.3.2014, 23:02
Budi bez brige ako je budeš koristio. Moja GT8600 kartica verno me je pratila do prošle godine. Jedini razlog zamene grafičke bio je eto tako... Malo da obnovim konfiguraciju. Serija 9 trenutno nije vrhunska, ali uz mao podešavanja (res. sett. ili malo OC-a) "nosiće" ona na svojim leđima još dosta igara...

Verno te sluzila 8600GT ?Mene prestala da verno sluzi jos pre skoro 3 godine ako ne i jace r 4670,a r 5670 koja je jos dosta jaca pre sigurno jace od godinu dana.Sad i ovoj r 7750 trazim mane.

modd4fun
30.3.2014, 2:06
Verno te sluzila 8600GT ?Mene prestala da verno sluzi jos pre skoro 3 godine ako ne i jace r 4670,a r 5670 koja je jos dosta jaca pre sigurno jace od godinu dana.Sad i ovoj r 7750 trazim mane.

Da. XFX kartica Fatality izdanje. Ko umije njemu dvije. Klokabilna kartica strašno. BF3 "trčao" k`o podmazan...

Posledice dugotrajnog rada, klokovanja, kako izgledaju i koje su, te zamenu delova i postupak popravke kačim na forum čim budem
uradio (kondenzatori otvoreni ali radi još uvek).

Kada bude odslužila svoje ide u ram a potom na zid.

SAJEVAC
31.3.2014, 1:13
Da. XFX kartica Fatality izdanje. Ko umije njemu dvije. Klokabilna kartica strašno. BF3 "trčao" k`o podmazan...

Posledice dugotrajnog rada, klokovanja, kako izgledaju i koje su, te zamenu delova i postupak popravke kačim na forum čim budem
uradio (kondenzatori otvoreni ali radi još uvek).

Kada bude odslužila svoje ide u ram a potom na zid.

Koliko god da je klokujes ta kartica je jednostavno hardverski slaba i nije moguce da toliko dobro sluzi.Ne poricem da si pokrenuo bf 3 i da je radio ali to ko zna kako je bilo.Bilo kakav klok da izvedes ta karta ne moze da se priblizi radeonu 4670,prosto nemoguce koji je takodje preslab za danasnje naslove,a u svoje vreme bio izuzetno dobra grafa,a da ne pricam radeonu 5670 .Otprilike sad i ja mogu da tvrdim kako je 5670 solidan za gejming,ali je i on zastareo i nije vise sposoban za bilo kakvo solidno igranje.Jos davnih dana je odradio svoje.Bilo koja 8600 graficka je puno sporija od r 4670 pa ti sad vidi.Doduse potrebe korisnika su individualne tako da ako ti kazes da je tebi sluzila onda ne znam sta bi rekao da si u to vreme imao bar 4670 grafu.Mene sad r 7750 sluzi kao sto me je nekad r 4670.Otprilike je taj odnos .

water wizard
31.3.2014, 1:29
pa dobro može dosta starijih stvari da se odigraju na njoj, meni je bila preslaba kad sam uzo fullHD monitor.. mislim ono ne prže svi najnovije igre i to, još kad se setim da sam je dao jednom pa je uzeo jaču a ovu moju mi nije vratio mada mi i ne treba nešto ali ono 20e može da se proda..
dok 9800 već nije ni slaba 256 bitna ovo ono nekog manje zahtevnog gejmera bi sigurno zadovoljila..

Vlad Cepesh
31.3.2014, 2:19
Price da je nesto zasterelo, nemaju veze sa istinom. Narocito GeForce 8800/9800. Narocito ako neko nije zahtevan po pitanju rezolucije i detalja. Mladji brat ima GeForce 9600, 3GB rama, sa C2D E7500 procesorom, i tera sve naslove i dan danas. Bez frke. Sve zavisi i od toga sta covek igra i kako zeli da se igra.

SAJEVAC
31.3.2014, 11:48
Pa ja recimo igram na 1920x1080,minimum 1680x1050 i ako grafa ne moze bar na medium cestito da istera detalje onda je slaba.

bobi98
31.3.2014, 14:37
Onda ti je i 7750 slaba.
Ja sam imao 9600GT do pre 5 meseci i radila je 5 godina i nijednom me nije izdala, silent verzija (nema ventilatora). BF3 je bila poslednja igra koju sam terao na njoj.

SAJEVAC
31.3.2014, 14:51
Onda ti je i 7750 slaba.
Ja sam imao 9600GT do pre 5 meseci i radila je 5 godina i nijednom me nije izdala, silent verzija (nema ventilatora). BF3 je bila poslednja igra koju sam terao na njoj.

Pa relativno jeste slaba,ali i nije.Ako se ceo svet vrti oko crysis 3 koji osim lepe grafike nema nista drugo i call of duty ghost onda si u pravu.Doduse ja bf 4 odigrao na medium,high detaljima na full hd rezoluciji.Bf 3 na ultra .

bobi98
31.3.2014, 16:09
Pricas o singleplayeru koji se ne moze porediti sa multiplayerom po zahtevnosti.
9600GT je terala multiplayer BF3.

makiem
31.3.2014, 17:08
Price da je nesto zasterelo, nemaju veze sa istinom. Narocito GeForce 8800/9800. Narocito ako neko nije zahtevan po pitanju rezolucije i detalja. Mladji brat ima GeForce 9600, 3GB rama, sa C2D E7500 procesorom, i tera sve naslove i dan danas. Bez frke. Sve zavisi i od toga sta covek igra i kako zeli da se igra.

Amin! Covek je pogodio sustinu! Godinama unazad se igraju igre i postoji brdo igara, i to odlicnih, koje mogu da se igraju na kartama kao sto su 9600gt i 9800gt. Cak i mnogo slabijim. Nisu igre izmisljene pojavom crysisa i battlefielda 3. Ja sam pre 2 godine na masini iz profila sa zadovoljstvom mesec dana ponovo igrao StarCraft Broodwar, koji moze da radi maltene na tosteru i zabavljao se daleko vise nego uz mnoge moderne naslove koje sam zaboravio par dana nakon kompletiranja.
Ovo sad pisem pod utiskom, jer sam pre nekoliko dana kupio hd6450, cisto da mi baca sliku na ekran i da gledam youtube u radionici. A pre nekih sat vremena sam izvukao iz nekog krsa moju staru Asus 8600 gts sa 256mb koja je bacala artefakte na splash screenu a u windows nije htela ni da udje, i rekoh ajde da pokusam reflow da odradim (ne u rerni, vec kako Bog zapoveda hot air lemilicom).
Evo sad radim test sa heaven benchmarkom, 17 inca crt monitor, dx9 na high, 1024x768 i fps je od 14-20, dok ovaj dusman od 6450 jedva da dodje do 8-9 fps. Mozda za ljude koji su poceli da se igraju pre godinu dve dana 9800gtx nema nikakvu vrednost, ali za one koji nisu zavisni da odigraju najnoviji naslov cim izadje, 9800 gtx jeste ekstra kartica sto se tice performansi i moci ce brdo odlicnih igara na njoj da odigra sa odlicnom grafikom (ne mora uvek da bude ultra podesavanje da bi igra izgledala super) i kad grafika konacno ode u Valhalu da joj priredi vikinsku sahranu.
Raspisah se ja, ubijam vreme dok izvrti sat dva test ova moja ,,nikakva" 8600 gts, ako prezivi, ide u sef za ne daj boze, a kad joj dodje kraj, kao sto rece kolega @modd4fun onda ide na zid :dedica:

modd4fun
31.3.2014, 17:49
Koliko god da je klokujes ta kartica je jednostavno hardverski slaba i nije moguce da toliko dobro sluzi.Ne poricem da si pokrenuo bf 3 i da je radio ali to ko zna kako je bilo.Bilo kakav klok da izvedes ta karta ne moze da se priblizi radeonu 4670...
Sad ljudi izvinite ali ne umem da budem "kratak". Želim svašta da kažem pa ću to u što kraće budem mogao.

Poenta ove teme je bila da se čoveku pomogne oko rešavanja problema ali vidim da se tema zakuvala, otišla u nekom sasvim drugom pravcu kao i obično, pa ću navesti još nekoliko stvari...

1.Specifikacije gt8600 naćićeš OVDE (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:F7y37cUOBlUJ:www.nvidia.com/object/geforce_8600.html+&cd=4&hl=en&ct=clnk&gl=rs) - pogledaj ih malo detaljnije sa saznanjem da sam ja core clock podizao do bajnih 900 Mhz. Pretežno sam koristio 800/850Mhz a to uopšte nije nizak radni takt, sem ako te današnji pojmovi u Ghz ne dovedu u zabludu. Kolika je temperatura CPU-a i pratećih komponenti tada bila, nema potrebe da navodim ako uzmeš u obzir da sam ranije već rekao kako su kondenzatori odavno otvoreni.

2.Što se BF3 naslova tiče, nije to "ko zna kako je bilo", nego je bilo sasvim OK na rezoluciji 1024x768, 17 inchnom LG-u. Kada je u pitanju "ko zna kakvo igranje" ja to igranjem ne smatram, te takvu igru ili na taj način neću testirati ili igrati. Pored toga što posedujem 2x24 incha full HD monitora retko se igram na njima. Koristim ih isključivo pri radu u nekom DAW programa koje koristim. Jedan za studio drugi za plaginove. Osim toga moj radni prostor je takav da su mi suviše blizu te kada bih se na njima igrao duže od sat vremena, izgledao bih kao da sam vario. Kada je kupljena kartica gt8600 u to vreme full hd monitor 23-24 incha bio je mislena imenica u pogledu cene bar za mene. Dakle moju sedmnajsticu koristio sam do pre pola godine, danas mi šljaka na poslu kao ofis monitor.

3.Čini mi se da si pristrasan i držiš se Radeona pa ne puštaš. Nemoj mi zameriti ali takav utisak sam stekao. Za razliku od tebe ja sam pratio trendove pa sam kupovao grafičke kartice shodno kvalitetu koji je u to vreme bio aktuelan. Dakle koji proizvođač je šta nudio i kog kvaliteta. Od "novijih" Ati modela imao sam 9500,9600,x700,x1300. Priznajem u početku sam više podržavao nVidia modele ali kasnije ne. Sada ponovo nVidia ali nije ispravna vraćena je pod garancijom i razmišljam o novoj. Ponovo, ako grešim izvini. Ne zanam koliko si grafičkih u životu promenio, testirao i probao, ali lično sam od grafičkih posedovao (većinu klokovao) modele: Riva Tnt, Voodoo1, Voodoo2, Gf mx, Gf mx2, Gf fx5300, gf fx5500, gf fx5600, radeon 9500, radeon 9600, radeon x700, radeon x1300, gf gt8600 i sad ovu poslednju nesrećnu gf gtx560 ti. Nisam profesionalni serviser, nisu bile posuđene, to su kartice koje sam kupovao i koristio. O EGA karticama neću govoriti nema smisla to je bilo baš, baš davno.
Ne puvačim se nego navodim činjenice iz mog života. Moj krajnji zaključak je da su trenutno obična kesa drajveri kako za radeone tako i za nvidia kartice. Ovo se ne odnosi na alternativne drajvere.

Za kraj ta serija 8 i 9 nVidia kartica je kako to u mom kraju kažu bila nepoderiva i tu bih prestao sa daljom pričom. Naravno vreme sve gazi...

pa dobro može dosta starijih stvari da se odigraju na njoj, meni je bila preslaba kad sam uzo fullHD monitor...

Naravno... Veća rezolucija traži veću "aždaju" i tu si potpuno u pravu.

+1 od mene... Porizvođači tj. izdavači zna se, namerno kolju sa teksturama, da ti pre izbiju pare iz džepa za hardver. Ako je čovek dovoljno lakom da proguta takvu priču, onda se naravno mora izdvojiti znatna suma novca za jak hardver. Ja sam nekada to radio, ali odavno sam prestao. Baš zato sam pokrenuo temu OVDE (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1862463#post1862463).

Pa ja recimo igram na 1920x1080,minimum 1680x1050 i ako grafa ne moze bar na medium cestito da istera detalje onda je slaba.

Opet ništa lično, ali kažeš da igraš u toj visokoj rezoluciji. Svaka čast i stvar ukusa. Kod mene je opet suprotno. Ne vidim smiso full hd rezolucije dok npr. jurcam igrajući neki FPS multiplejer naslov od čega recimo najpre i najčešće zapazim muzzle flash protivnika, a nema se vremena za razgledanje okruženja, potočića itd. U suštini hoću da kažem i dan danas retko šta odigram u full rezoluciji čak i ako je veći monitor u pitanju. E kad je film u pitanju onda druga priča...

Pricas o singleplayeru koji se ne moze porediti sa multiplayerom po zahtevnosti.
9600GT je terala multiplayer BF3.

i ovde ide +1 od mene...

modd4fun
31.3.2014, 17:57
Amin! Covek je pogodio sustinu! Godinama unazad se igraju igre i postoji brdo igara, i to odlicnih, koje mogu da se igraju na kartama kao sto su 9600gt i 9800gt. Cak i mnogo slabijim...

Raspisah se ja, ubijam vreme dok izvrti sat dva test ova moja ,,nikakva" 8600 gts, ako prezivi, ide u sef za ne daj boze, a kad joj dodje kraj, kao sto rece kolega @modd4fun onda ide na zid :dedica:

Pa recimo igrao sam skoro godinu dana BF Play4free, a istovremeno samo nešto duže BFBC2. Config. ništa naročito. Dvoglavi E8400, gt8600, i svega 2 GB DDR2 RAM-a na 667. Napajanje 200 kusur W. Obična konfiguracija i igra se bez problema. Što su igre bile zahtevnije to su mi bile odbojnije zbog onoga što sam ranije rekao. Neće meni izbijati više pare iz džepa na stare fore.

Inače imam gomilu hardvera starog, u kutiji koji čeka momenat kačenja na zid samo da obnovim malo radno okruženje :) Ono što me je pošteno služilo odajem mu počast.

SAJEVAC
31.3.2014, 23:26
Ma nisam ogranicen po pitanju ati kartica ali sam uglavnom imao njih.Imao sam i gf 4mx 440,gf fx5200,gf n6200 ,r 3450,r4670,r5670,r7750.Mnoge sam grafe testirao,al ovo su neke osnovne koje su dugo bile kod mene.Od svih najvise zasluga pripada gf 4mx 440 .Inace i ja mislim da su nvidia grafe bolje za gejming al u zadnje vreme nekako uvek se desi da uzmem ati.Sledecu grafu cu se bas potruditi da uzmem nvidia .Doduse gf 8600GT jeste legenda od grafe,ali je zato i gf 6800GT jos veca legenda.Jos uvek ta 6800GT se koprca sa nekim danasnjim naslovima.Doduse na kratko sam imao i 7300Gt i x1650 pro.