PDA

Prikaži potpunu verziju : bez dobrog naslova


draganca10
27.3.2014, 21:41
O cemu se radi . Racunar je imao ssd i hdd . Na ssd je bio sistem a na hdd sve ostalo , ali hdd je imalo dve particije C i D . Onda je ssd izvadjen iz racunara , i na C je uradjen sistem posle cega ne mogu da se pokrenu igrice sa D patricije . Na D particiji ima igrica oko 100 gb file folderi desetak njih , ali ne mogu da se pokrene ni jedna igrica . Postoji li neko resenje ili moram sve da ih pobrisem.

http://postimg.org/image/s20eyhsd5/
Ovakva slike se pojavi uglavnom.

dacajak
27.3.2014, 21:57
Ovako laicki receno, kad instaliras igre na D, ne instalira se kompletna igra tamo, neke instrukcije se instaliraju na windows particiji i Registry-ju, koji je deo sistema. Svezom instalacijom sistema se ti fajlovi od igrice sa sistemske particije obrisu.
Tako da mozes pokrenuti jedino igre koje ne zahtevaju to da bi se pokrenule, jedina igra za koju ja znam koja to moze je Wow. Sve sto sa nalazi u folderu je dovoljno za pokretanje igre i mozes je premestati na bilo koju particiju ili cak na drugi hard disk, radi ce. Ali 98% igara nece raditi, moraces reinstall.

draganca10
27.3.2014, 22:04
Jedina igra koja moze da se pokrene je Tomb Raider, a drugo nista . Mogu iz file foldera i kako da uradim ponovo instalaciju neke od igrice nemora sve .

Marko93
28.3.2014, 0:58
Standardna je praksa da nakon reinstalacije sistema svi programi takodje moraju da se reinstaliraju, iz razloga koji ti je gore objasnjen, ukljucujuci i igre naravno, jer programe ne mozes tek tako da bekapujes..

Zato je potpuno glupo bilo sta "instalirati" na D.. Na D treba drzati samo slike, muziku, filmove, dokumenta... I instalacije programa (iso fajlove) i to.. ali svakako ne instalirane programe..

I konacno, da bi reinstalirao igre treba ti instalacioni disk, u obliku iso fajla ili tako nesto, svakako ne mozes da ih reinstaliras na osnovu toga sto imas na D disku..

draganca10
28.3.2014, 2:04
Hvala na pomoci , znao sam da nema nista od toga , ali reko ajde mozda postoji neki nacin.

Apostrof
28.3.2014, 16:42
Instaliraj DirectX. Ubaci disk bilo koje igre ili skini sa neta. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

Igre van svog direktorijuma i u registar uglavnom ubacuju samo gomilu gluposti tipa precice ili eventualno cuvaju podesavanja i snimljene pozicije u My Documets folderu.

Insaliranje igara van sistemske particije uopste nije glupo pogotovu u danasnje vreme kada igre zauzimaju po 20bg i prava je muka skinuti ih ponovo i instalirati.

Marko93
28.3.2014, 21:32
Insaliranje igara van sistemske particije uopste nije glupo pogotovu u danasnje vreme kada igre zauzimaju po 20bg i prava je muka skinuti ih ponovo i instalirati.

To nema nikakve veze sa tim, tebi niko ne brani da na D disku cuvas ISO diskove tih igara, tako da bilo kad mozes ponovo da ih instaliras bez ikakvog ponovnog skidanja..

Apostrof
31.3.2014, 7:52
I instalacija tih igara traje po pola sata, a kao sto sam vec napisao nema nikakve potrebe da se prolazi kroz to. Uostalom vec si ubedio coveka da bez potrebe obrise 100gb igara ne znam zasto i dalje forsiras ovo. Iz ss se lepo videlo da je problem bio DirectX.

Prief Lirator
31.3.2014, 12:05
Zato je potpuno glupo bilo sta "instalirati" na D.. Na D treba drzati samo slike, muziku, filmove, dokumenta...Zašto? Ja instaliram igre na D particiju, a C particiju koristim samo za sistem i programe.
I naravno da na D dodatno držim svu multimediju. Ali zašto je tebi glupo, iz kojeg tačno razloga?

Morca
31.3.2014, 12:20
Ni ja na C ne instalujem ništa sem programa, sve ostalo ide na ostale particije...
Igre neke stvari smeštaju u My Documents folder, koji je po defaultu na C. Taj folder može da se premesti drugde, što olakšava stvari kod reinstalacije sistema, ne briše se sa Windowsom...tako sam izbegao ponovnu instalaciju i pet5anje s podešavanjima...

Marko93
31.3.2014, 13:25
A sta je sa registry zapisima igara?

water wizard
31.3.2014, 15:05
u My Documents se snimaju savegame, a većina igrica i programa treba da se instalira ponovo.. realno tanak si sa prostorom ako nemaš mesta da snimiš sve programe na C ili da čuvaš iso fajlove na hard disku za instalaciju.. predlažem da sve sad lepo očistiš i da napraviš mesto i kako koju igricu igraš tako je ubacuješ u novi windows, ono realno može da se otegne instalacija ako imaš samo jedan hard disk ili još gore neki spor DVD, pa još ako nešto *****eš pa ponovo... sećam se ja jednom kad sam instalirao jednom liku igru 4 sata.. :facepalm bio mu spor komp..

Prief Lirator
31.3.2014, 15:25
Ja imam samo nekoliko igara koje rijetko igram, nije mi problem da ih opet instaliram sa ISO fajla.

dacajak
31.3.2014, 16:14
Meni su na C programi i windows, na D mi sve sto skidam sa interneta, na E mi je mulitmedia (filmovi, muzika, kultne serije), a na G igre. Tako da ja nikad ne instaliram 10 igrica, nego sacuvam iso fajlove od igrica na D, a igre instaliram jednu po jednu, maksimalno 3 odjednom, pa ako ne daj Boze padne sistem, imam iso fajlove na D. Neki instalacioni fajlovi od igrica mi stoje po 3. godine na particiji, ako se mozda uzelim da ih odigram, da ih imam pri ruci.
No, u tvom slucaju, sta je , tu je, sad je gotovo. U buducnosti ti preporucujem, da ne instaliras ~10 igrica odjednom, nego da cuvas instalacione fajlove, pa kad predjes jednu,dve igrice, instaliras drugu. Sa windowsom se nikad ne zna, kad moze da pandrkne.