Prikaži potpunu verziju : divx ili mpeg4
Da li sam pogresio ako sam vecinu snimaka sa VHS kasete konvertovao u AVI divx, a ne u AVI mpeg4 ? Da li je istina da je mpeg4 mnogo kvalitetniji od xvid ?
Dark Magician
27.3.2014, 9:44
Zavisi kako si enkodovao. I takođe zavisi u kakvom su stanju bile te VHS kasete...
Za VHS snimke je sasvim dovoljno konvertovati u divX tj u avi kontejner fajl.
Pa da al zasto ih ne bi konvertovao u H264? Najbolja je kompresija, sto znaci najbolji kvalitet za odredjenu velicinu fajla..
Dark Magician
27.3.2014, 19:37
Pa da al zasto ih ne bi konvertovao u H264? Najbolja je kompresija, sto znaci najbolji kvalitet za odredjenu velicinu fajla..
Moguće da mu treba ovako. Za recimo DVD player, koji skoro sigurno neće puštati h.264.
Danas toster pusta H264.. A pogotovo u buducnosti.. A cim snima sa VHS-a ocigledno je da su mu to dragi arhivski snimci koje hoce da sacuva na duze vreme..
Danas toster pusta H264.. A pogotovo u buducnosti.. A cim snima sa VHS-a ocigledno je da su mu to dragi arhivski snimci koje hoce da sacuva na duze vreme..
Ali možda on još nema novi tip tostera... :qliranje:
A od VHS svakako ne može da napravi HD, tako da ne gubi mnogo sa divx/xvid niti dobija mnogo sa H264 kodekom...
OK, moze da prebaci u DVD (mpeg2) bez (znacajne) kompresije ali ici na MP4 (h.264) sa VHS-a je potpuno nepotrebno. Sve svoje stare video "materijale" sam sa super 8 prebacio na VHS (mnogi su vec bili na VHS) pa posle na DVD bez gubitka kvaliteta. I ne mislim hoce li neki uredjaj to procitati ili ne.
^Jel znas ti sta predstavlja uopste kompresija ovako inace, opstim recima? To ti je odnos kvaliteta i velicine fajla..
Tako da cak i ako njemu ne treba neki ogroman kvalitet, s obzirom da kopira sa VHS-a, h264 bi mu dao manji fajl, ako nista drugo..
Ti si kopirao tvoj VHS u DVD, i kazes da nisi izgubio na kvalitetu. OK. Al da si kopirao u H264, mogao si da imas 5x manji fajl, a takodje nista da ne izgubis. Kapiras?
Izgubio bi mogućnost čitanja na gomili standalone DVD plejera ;) A i neki prastari komp bi se mučio sa 264 ;)
Da ne bude zabune: ja sam nekoliko mojih VHS kaseta prebacio u MP4, ali mislim da bi i AVI bio sasvim ok rešenje.
^Jel znas ti sta predstavlja uopste kompresija ovako inace, opstim recima? To ti je odnos kvaliteta i velicine fajla.
Ajde? :D Da su omoguceni potpisi ovde, ovu bih recenicu morao da citiram :) Shvatam ja sta ti zelis da kazes ali argumenata za prebacivanje VHS u MP4 je malo (velicina fajla) svi ostali argumenti su zapravo protiv MP4 formata u tom slucaju.
Koji ostali argumenti su protiv? Ja vidim samo jedan koji je već pomenut, a to je kompatibilnost.
Znači, u odnosu na MPEG2 ima jedan argument za H.264 - manji fajl i jedan protiv - kompatibilnost. Sad, kome je šta bitnije.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.