Prikaži potpunu verziju : Da li ste ikada kupili neku hardversku komponentu, samo zbog nove video igre?
Da li ste ikada toliko žarko želeli da odigrate novu video igru, ili isprobate neki drugi softver da ste samo zbog toga bez razmishljanja izdvojili neku ili znatnu sumu novca i kupili novu napredniju komponentu računara, konzolu itd.? Ako jeste kakva vrsta hardvera je u pitanju i o kojim naslovima se radilo?
Evo da podelim sa vama svoje dogodovštine:
1.Sound blaster sa YAMAHA OPTi930 čipom, a zatim i Gravis ultrasound max zbog Cakewalk DAW-a
2.Zamenio čitavu 386 konfiguraciju i prešao na 486 zbog Comanche 2, Fifa 97 i 98 video igara
4.3DFX Voodoo 2 grafička kartica, a zatim Riva TNT kec (Creative Labs) zbog Quake i UNREAL video igara
5.nVidia GeForce MX2, zbog Grand Theft Auto III
6.nVidia FX5500 prodao i kupio Sapphire Radeon 9500, a zatim za nedelju dana menjao za model 9600, zbog COD: United Offensive i Grand Theft Auto: San Andreas video igara
7.Sapphire Radeon 9500 menjao za model 9600 (na popustu pošto je model već bio stariji), a zatim za manje od 2 meseca kupio ATI Radeon X700 zbog jurcanja za većim FPS-om tokom igranja Wolfenstein:Enemy Territory video igre
8.ATI Radeon x1300 zbog ETQW-a
9.nVidia GT8600 XFX Fatality, zbog BFBC2
10.Logitech G5 i Logitech G15 jer sam prosto čeznuo za njima
11.Logitech Rubmlepad 2 zbog Naild i Pure video igara
Koji su vaši primeri?
Ne, al sam spreman da kupim ceo nov komp kad najave hl3 :D
1. Kupio novi laptop za FM10.
2. Kupio novi laptop za FM14.
:)
Ja polako stajem na loptu što se ulaganja tiče. Jedino joši ako bog da na leto da padne Tt Armor 30 to mi je želja već nekoliko godina. Uvek ostaje taj poznati problem "još samo ovo"... :)
Prief Lirator
25.3.2014, 13:53
Ja nisam nikad kupio neki hardver samo zbog neke nove igre, ali razmišljao sam da uložim u novi komp kad i ako izađe GTA V. :)
Ali nešto me i ta želja popušta, a u komp nisam ulagao od kako sam ga kupio prije 5-6 godina.
Odnosno, jesam prodao 8600GT i doplatio 15 evra za 9600GT, ali to je bilo zbog svih igara uopšte.
A promijenio sam i napajanje i hard disk, ali to nije zbog igara, nego zbog dotrajalosti napajanja i željom za većim hard diskom.
Dobro, uložio sam i u monitor Dell U2312HM, ali to nije isključivo zbog igara. :)
water wizard
25.3.2014, 15:25
prvi komp od 2000-2003 sa integrisanom grafikom itd sam zamenio relativno brzo
drugi P4 XP2000+ sa gf460MX
zamenio sam GF460MX za GF FX5200 zbog splinter cella
je služio do 2008 čini mi se i onda sam ga zamenio za više novih tehnologija, dual core procesor, PCI Express, DDR2 i sata kao i DX10
zamenio GF8600GT za GTS450 zbog DX11 igara
inače uglavnom menjam grafičke kad izađe novi directX
a i obnovio sam se sa quad core Q6600 pa da kažemo zbog performansi generalno ali i igrica
ja sam od onih koji po nekad nešto dograde, prodam staro kupim novo i tako u krug...
Da li ste ikada kupili neku hardversku komponentu, samo zbog nove video igre? Jok ja.
Imam u kući tri generacije kompjutera, pa mogu da igram (od avantura (http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=57), naravski) šta me je volja.
Nirvana.
ja sam od onih koji po nekad nešto dograde, prodam staro kupim novo i tako u krug...
Moj prvi komp. bio je 286 i to polovnjak koji sam dobio na poklon da se ne baci... Tada su 486 makine već uveliko "harale". Zatim 386 i tako redom do danas - prekočio sam jedino P1 generaciju jer sam ubo neverovatno dobar config. spoj za to vreme cyrix cpu 6x86 koji je lako izlazio na kraj sa tada novim programima i igrama. Šta god ko mislio i govorio o starom Cyrixu ja nisam imao primedbi...
Ja nisam nikad kupio neki hardver samo zbog neke nove igre...
Ali nešto me i ta želja popušta, a u komp nisam ulagao od kako sam ga kupio prije 5-6 godina.
Odnosno, jesam prodao 8600GT...
Uvek se vežem emotivno za kofiguraciju pa tako kao i ti kasnije kupujem deo po deo. Moj stari E8400 šljaka ko sat još uvek, a preći će u ruke mlađoj generaciji kad budem uzeo nešto novije. Inače grafičku GT8600 sam menjao tek prošle godine za noviju i to teška srca. Služila me pošteno. Sad je ćerkica "muči" pa dok traje...
Nikola16789
26.3.2014, 1:17
Ne, kupim masinu pa sta radi - radi.
Geforce 2 mx 400 zamenio za fx5200 zbog nfs2
Pentum 3 zamenio za sadasnj masinu zbog svega (posebno gameinga sa kojim sam stagniro).
Sadasnj komp cu zameniti da bo propratio neke naslove kako dev nalazu samo da skupim neku lovu
Nagovorio ćaleta da mi kupi novi dobar kompjuter zbog nekih važnih razloga a zapravo jedino mi je trebao da na njemu prđem Half-Life 2 kada se pojavio. :)
Zamenio hd 3850 sa 460 gtx zbog pes2014, bolje da sam te pare popio :)
Geforce 2 mx 400 zamenio za fx5200 ...
Aaa ta FX serija je meni izbila lovu iz dzepa samo zbog toga shto nisam bio dovoljno pametan da popustim pred tadashnjim naletom ATI-jevih modela koji su ruku na srce koshtali isto ili bili jeftiniji, a radili posao mnogo, mnogo bolje... Vezao se za Gf pa to ti je... Tachno se secam da sam fx-a platio 5.500 RSD a kasnije kod zamene doplatio josh 500-600 RSD sa safiraka 9600. Razlika je bila kao nebo i zemlja...
Nagovorio ćaleta da mi kupi novi dobar kompjuter zbog nekih važnih razloga a zapravo jedino mi je trebao da na njemu prđem Half-Life 2 kada se pojavio. :)
Vidi chovek, shta da ti kazem... Lepo si se ti snashao u toj situaciji skroz ;)
el_corona
26.3.2014, 21:23
Da ne duzim mnogo ali samo zbog igrica sam promenio 2 graficke i to kad je kad je bio aktuelan Battlefield 2142 uzeo sam graficku sa Shader Model 3.0 jer sam imao sa shaderima 1.3 i za Crysis 3 kad sam uzeo graficku sa DX11 jer nisam mogao da pokrenem sa DX10 :D.
Inace bilo je promena i procesora i memorije al nisam to radio samo zbog jedne igre nego zbog vise :D
Nekada davno bila neka srećnija vremena, kupio sam ATI HD2900XT za 450 Eura, bez da trepnem. Nemogu da kažem da sam je pazario za neku konkretnu igru, ali se ćećam da sam se na njoj pošteno naigrao BioShock i Crysis...
malo blesav
26.3.2014, 22:47
Kad se pojavio San Andreas, kupio grafičku samo zbog njega, doduše ne sećam se koju. Al instalaciju sam imao na dvd-u, tako da sam se mnogo razočarao kad sam shvatio da na kompu imam samo cd-rw, pa sam se isprsio i za dvd-rom (nije lakše bilo nabaviti instalaciju na cd, pretražio sam par gradova i nisam našao). To dvoje me zajedno koštalo oko ~200 maraka, a s obzirom da sam bio osnovna škola, to mi je kao da danas platim par hiljada :D
I onda sam sledećih par godina proveo ispred kompa igrajući pomenutu igru, i moram priznati da mislim da nikada ni u jednoj igri neću uživati kao tada u toj, tako da mi se investicija debelo isplatila.
Tek sad videh temu, bas je zanimljiva. :)
1. Kupila 512MB rama i fx5500 256MB zbog GTA Vice City i NFS UG/UG2 :)
2. Danasnju konfu kupila zbog Virtua Tennis 3 i NFS MW koji se na starom kompu stalno gasio (send/dont send :mad: ) i to taman kad predjem sve milestone :D
Prief Lirator
26.3.2014, 22:54
A ja sam jedva igrao San Andreas na slabašnoj GeForce 2 MX400, na 640x480, 16 bita i Low detaljima. :D
Nisam nikako uložio u nove komponente jer je komp bio star i nije se baš isplatilo, ali pošto je San Andreas meni jedna od najboljih igara ikada, opet nije bilo teško igrati na tako lošim vizuelnim podešavanjima i 20 i nešto frejmova (nekad i ispod 20). :)
Koji su vaši primeri?
Nema ih :)
uh ima mnogo pa cu da navedem naj skoroji primer.
Dosao sam u situaciju da nisam mogao da poteram ni jednu novu malo zahteviju igru ali nisam zurio ali onda je najavljen star citizen i jednostavno sam morao da se spremim (tako sam i dosao na ovaj forum) i sastavio novu masinu da mogu ponovo da se igram kao covek.
Nekada davno bila neka srećnija vremena, kupio sam ATI HD2900XT za 450 Eura, bez da trepnem...
To dvoje m e zajedno koštalo oko ~200 maraka, a s obzirom da sam bio osnovna škola, to mi je kao da danas platim par hiljada :D
Moju pomenutu gf mx karticu kupio sam "iz malog džepa". Nije bila jeftina ali tada je bilo ono vreme dinar/marka 2:1... Šetao gradom sa drugom, pričali o GTA III u doživljajima koje smo imali igrajući je na iznajmljenom PS kecu i rekoh aj` pazariću karticu pa da je igram kod kuće...
Tek sad videh temu, bas je zanimljiva. :)
1. Kupila 512MB rama i fx5500 256MB zbog GTA Vice City i NFS UG/UG2 :)
2. Danasnju konfu kupila zbog Virtua Tennis 3 i NFS MW koji se na starom kompu stalno gasio (send/dont send :mad: ) i to taman kad predjem sve milestone :D
NFS MW pamtim po tome što mi je pomogao da prebolim nepodnošljivi grip koji sam zapatio jedne jeseni. Ulepšao mi dane bar malo. Na mašini je ostao još čitavu narednu godinu...
A ja sam jedva igrao San Andreas na slabašnoj GeForce 2 MX400, na 640x480...
Bilo je tih dana kada sam i ja morao da "kratim" graf.podešavanja. Bila je to "žilava" kartica.
uh ima mnogo pa cu da navedem naj skoroji primer.
Dosao sam u situaciju da nisam mogao da poteram ni jednu novu malo zahteviju igru ali nisam zurio ali onda je najavljen star citizen i jednostavno sam morao da se spremim (tako sam i dosao na ovaj forum) i sastavio novu masinu da mogu ponovo da se igram kao covek.
Moja P3 mašina izdala me je iznenada (pucanje kondenzatora na mb) pa sam morao menjati celu cofig. jer delova više nije bilo. Tako pređoh na P4 silom prilike. Jedva sam skupio lovu, nisam se nadao. Od tada u šteku obavezno stoji suma predviđena samo sa komp. i delove.
Da, 2005. godine da bih komotno igrao Medal of Honor u full rezoluciji bez kompromisa!
@Sir Duck
Ne, al sam spreman da kupim ceo nov komp kad najave hl3!!!
water wizard
27.3.2014, 17:14
i ja sam nešto kupio zbog NFS ali se ne sećam šta
Secam se da sam 2000. uzeo dodatnih 64MB RAM-a (imao sam 32) i TNT Riva 2 graficku da bih mogao kao covek da igram QIII Arena, prvi Unreal Tournament i Daikatanu. Ove prve dve sam se posteno naigrao, a svi znamo kakva je pljuvacina docekala Daikatanu koja je razocarala.
Secam se da sam 2000. uzeo dodatnih 64MB RAM-a (imao sam 32) i...
Eh taj RAM... Devedesetih, pa do kraja, ko je imao 64 bio je "na konju", a srecnici sa 128Mb RAM-a glavne "baje u selu"...
Pocetkom 2007 sam kupio masinu koja je ce delovalo je biti zadovoljavajuca za moje potrebe. Slabasni sempron mislim 2800+ i 7300gt. Slatko sam igrao Far Cry na pristojnim ako ne i max podesvanjima.
Medjutim, kasnije te godine, Crysis nije mogao ni da se pokrene na toj masini, ni intro nisam mogao pogledati.
Kada su se cene malo smirile tokom 2008 sam kupio novu masinu (Core2quad, ati 4850) iskljucivo da mi dusa vidi Crysis i slatko se naigrao. Cak i Crysis 2 sasvim pristojno radi na njoj. Treci deo nisam probao.
Masina jos uvek pristojno sluzi. Samo jedan nepredvidjeni i nicim izazvan restart pre neki dan (osim malo vise prasinice na kulerima). :rolleyes:
Inace, iza sebe ima silne sate rada, u vreme sporijeg interneta mi se cak desavalo da odem na more i ostavim napakovan jdownloader da skida svih 10 dana. :D
Kada se na to doda neverovatno zadovoljstvo igranja prvog Crysis-a na sasvim lepim podesavanjima davne 2008, investicija se i te kako isplatila. :beer:
water wizard
29.3.2014, 11:34
ti quadovi su i danas dobri ja uzeh jedan zimus :D najviše zbog igrica ali i boljih performansi..
Prief Lirator
29.3.2014, 12:38
Itekako su dobri i danas, čak su i E8xxx predstavnici Core 2 Duo serije i dalje dobri.
Imam utisak da procesori jako sporo napreduju od 2007/2008. godine, odnosno ne donose veliku razliku u performansama.
Dreamfall
29.3.2014, 13:59
Ja nisam nikada kupovao nove komponente zbog neke igre...bio sam blizu kada je Kriza izasla(2007.), ali sam ipak odustao. :D
Itekako su dobri i danas, čak su i E8xxx predstavnici Core 2 Duo serije i dalje dobri.
Imam utisak da procesori jako sporo napreduju od 2007/2008. godine, odnosno ne donose veliku razliku u performansama.
Ponosan vlasnik (E8400) jednog primerka :) A sto se napretka tice potpuno se slazem sa tvojom konstatacijom. Imam isti utisak...
Sve je to po meni pametno uzimanje love od potrosaca/korisnika.
Pogledajmo samo mob.telefone. U pocetku monohromatski prikaz, pa polako ubacivanje raznih boja kao poz.osvetljenje, pa kolori 16-bit, 32 itd. iako su svo to vreme te tehnologije uveliko bile u upotrebi kod racunara, a kod telefona "daj im polako na kasicicu" :)
Kod monitora i TV-a ista stvar... "Cevasi" manjih dijagonala, pa sve vece, pa ubacivanje trenda dijagonale od 53 do 72cm (osamdesetih i devedesetih), te prelazak na "tanke" ekrane, a sad opet idemo "gore" do bajnih 100 i kusur cm po dijagonali.
Ruku na srce najprirodniji i prijatniji rad imao sam sa monitorom od 17/19 inca. Ovo danas 22,23,24 mi je previse - moram sliku da zatamnim ako mislim da sacuvam oci.
O SMART opcijama TV-a da i ne govorim - prvo spori CPU pa sad trend nekih kao dvojezgarnih procesora u okviru TV-a koji su isto tako slabi i spori itd.
2000-te sam kupio 64 mb rama (imao sam vec 32 mb) da bih mogao da igram Return of the incredible machine:Contraption :D
Voodoo 3 3000 sam zamenio za MX440 i ubacio jos jednu 128mb ramku kako bi igrao GTA III. Zato sto mi je GTA III radio samo na pogledu od gore ( kao gta2) i uzasno kocio. Cini mi se da je to bila jedina direktan nadogradnja zbog igre. :)
2000-te sam kupio 64 mb rama (imao sam vec 32 mb) da bih mogao da igram Return of the incredible machine:Contraption :D
Wooow pa ja sam na tu igru skroz zaboravio. Ispravi me ako nisam u pravu ali mislim da se kec mogao igrati na 486-tici ili p1? Taj naslov mi vraća lepe uspomene - ono 2-3 klipana za jednim kompom pa udri svako po jedan pokušaj :D
Wooow pa ja sam na tu igru skroz zaboravio. Ispravi me ako nisam u pravu ali mislim da se kec mogao igrati na 486-tici ili p1? Taj naslov mi vraća lepe uspomene - ono 2-3 klipana za jednim kompom pa udri svako po jedan pokušaj :D
Mislim da je morao pentium, ja sam je prvi put probao na 386 kod moje tadasnje nastavnice matematike (a koja je zaduzena za moju ljubav prema racunarima :D) i bilo je jako sporo, mada sam ja tada mislio da to tako radi :o. A ova verzija iz 2000 je trazila minimum 32mb rama, ali posto sam na tadasnjem celeronu imao integrusu grafiku, imao sam slobodno svega 28 mb i igra je odbijala da se pokrene dok nisam ubacio dodatnu. BTW, sad spremaju neki remake valjda, sa jos slozenijim mehanizmima i i realnijom fizikom.
Ja još uvijek radim na svom prvom računaru, The Witcher 2 je prva igra zbog koje patim što ne mogu da je igram, a onda su došle mnoge druge (Max Payne 3 na Steam nalogu stoji original bez da može da se igra :kreza:).
Na prvoj godini sam studija, a dok se ne zaposlim znam da neću vidjeti novu niti jednu komponentu, a kamoli konfiguraciju.
Zato trenutno uživam u starijim naslovima, pa ću da se strpim. :)
... a dok se ne zaposlim znam da neću vidjeti novu niti jednu komponentu, a kamoli konfiguraciju...
Zato trenutno uživam u starijim naslovima...
Prvih 5-6 godina stojao sam u redu :dedica:, u lokalnom radio klubu kako bih makar na 15 minuta stavio shape na zx spectrum (kasnije smo dobili c-64) shto su predavachi iskoristili u svrhu nasheg boljeg napredovanja na polju telegrafije. Ko polozi iz prve i nariba stotinak radio veza, dobije kljucheve od kluba. Naravno da sam uradio sve shto je trebalo samo da se dochepam kompa. :alealeee: A ono shto kazesh, kad sam se zaposlio pala je prva mashina, pa druga, pa treca... dalje pretpostavljash vec kako to ide...
Moj prvi upgrade je bio zbog Lare :) Kupio sam voodoo 3dfx sebi za rodj (naravno od dobijenih para), reklama u SK-u je odradila posao i mislim da je i to najbolja investicija sto se tice mojih kompjutera.
Dalje je sve islo nekim logickim tokom, nisam nikad kupovao komp, nego sam uglavnom kupovao deo po deo, i tako je ostalo do dan danas.
Vecina kupovina je bila zbog igara, tako da je odgovor, da, mnogo, mnogo puta.
Moj prvi upgrade je bio zbog Lare :) Kupio sam voodoo 3dfx sebi za rodj ...
Svaka chast. Dan danas chastim sebe za rodjendan i novu godinu obavezno... Uvek neshto vezano za komp. i to iz "crnog fonda" :dzavo:
Stefan Jovicevic
14.4.2014, 15:50
Neki kineski Joypad doslo mi jednostavno da igram PES i FIFU na dzojstiku seo na bajk,i pravac prodavnica,a od hardvera samo sam kupio polovan ram od 256 mb radi boljih performansi davno je to bilo :D
Ja sam prso pare na konzolu... nije komponenta ali eto, trosak samo zbog igranja :)
Pa da nisam tako kupovao jos bih imao 486 DX2 :)
Sala na stranu, pa sve sam skoro kupovao tako.
Poslednje bacanje para mi je bilo zbog Battlefield 4, EVGA GTX 780,
A onda je izasao Titanfall pa mi je trebalo jos prostora na SSD-u pa sam morao da uzmem veci od 240GB
To je samo u poslednjih par meseci.
madscientist
18.6.2014, 8:48
Zbog tri igre sam kupio tri računara i to:
1999 - Kupio sam računar za StarCraft- BroodWar (Intel Celeron 450Mhz, HDD 3.92Gb, GPU 16Mb)
2004 - Kupio sam računar za GTA III (AMD Athlon 1800+, MX440, 40Gb, RAM 512Mb)
2008 - Kupio sam računar za StarCraft 2 (AMD x2 5000+, 160Gb, RAM 2Gb, HD3650 DDR3)
Nisam neki zagoreli gaimer, volim da odigram koju partiju RedAlert 2, BroodWar, CS 1.6... ali nove igre me baš i ne zanimaju. Ipak i ove godine kupujem računar za posao koji devojka planira da koristi za GTA V :)
2014 - Kupujem računar za Adobe Premier, After Effect i GTA V (AMD FX 6800, R7 250X DDR5, RAM 4Gb)
Diamond Stealth II S220 i AMD K6-2 3DNow! 350Mhz za Quake 2 :D
Zar nije u 90% slucajevima kupovina hardvera vezana za neku igru? Normalno sem ako nisi neki gamer nego koristis kompjuter u druge svrhe.
Posto ispada da sam ja sve moje komponente upravo iz tog razloga kupio.
Partybreaker
18.6.2014, 15:50
Zbog tri igre sam kupio tri računara i to:
1999 - Kupio sam računar za StarCraft- BroodWar (Intel Celeron 450Mhz, HDD 3.92Gb, GPU 16Mb)
2004 - Kupio sam računar za GTA III (AMD Athlon 1800+, MX440, 40Gb, RAM 512Mb)
2008 - Kupio sam računar za StarCraft 2 (AMD x2 5000+, 160Gb, RAM 2Gb, HD3650 DDR3)
Nisam neki zagoreli gaimer, volim da odigram koju partiju RedAlert 2, BroodWar, CS 1.6... ali nove igre me baš i ne zanimaju. Ipak i ove godine kupujem računar za posao koji devojka planira da koristi za GTA V :)
2014 - Kupujem računar za Adobe Premier, After Effect i GTA V (AMD FX 6800, R7 250X DDR5, RAM 4Gb)
Starcraft - GTA - Starcraft - GTA... Prati ti najave za Starcraft III da znaš kako da organizuješ budžet :D
Što se mene tiče, da, igre jesu bile veliki motiv za nove hardverske komponente, ali retko je u pitanju bila jedna konkretna igra. Obično mi komp omatori dovoljno da ne bude u stanju da (normalno) pokrene većinu igara, pa upgradeom kompletnog kompa steknem mogućnost igranja novijih naslova.
Zar nije u 90% slucajevima kupovina hardvera vezana za neku igru? Normalno sem ako nisi neki gamer nego koristis kompjuter u druge svrhe.
Posto ispada da sam ja sve moje komponente upravo iz tog razloga kupio.
Neko jednostavno voli češće da menja hardver uz manje doplate, nekome treba zbog posla, neko iste poslove koje radi na sadašnjem kompu želi da završava u kraćem vremenskom periodu (npr. konverzija video fajlova)... Ima nas raznih, ali je činjenica da igre uzimaju najveći deo kolača i da u velikom broju slučajeva važi pravilo "ako na kompu dobro rade igre, radiće i sve ostalo".
water wizard
18.6.2014, 15:58
meni se tako ne daje 150e za novu grafičku.. ali da prodam staru za 50, pa nekako i da smanjim trošak to je već nekako i prihvatljivo..
madscientist
18.6.2014, 16:06
Pa (nadam se) uskoro izlazi StarCraft II: Legacy of the Void, tako da ce biti dve muve jednim udarcem :) Posle toga menjam tradiciju i kupujem racunar kad izadje HalfLife 3 :)
Sent from my Nokia 3310 Black edition using TapaTalk
...ali je činjenica da igre uzimaju najveći deo kolača i da u velikom broju slučajeva važi pravilo "ako na kompu dobro rade igre, radiće i sve ostalo".
Slazem se potpuno. Sve zvucne kartice koje sam imao i menjao nisu imale veze sa igranjem, vec sa muzikom koju sam radio, ali zato ostali parcici hardvera jesu. I naravno, ako masina caka nove game naslove, onda multitrek rekording nije nikakav problem...
Komponente na računaru, pa i ceo računar sam menjao isključivo zbog igara. Moj prvi comp je imao 512 ddr-a, AMD 2600+ i Radeon 9600xt
Na njemu sam godinama pržio isključivo Blitzkrieg, Stronghold i Homeworld. Onda je jednog dana, izašao Company of Heroes. Teška su to vremena bila, studentska, tako da sam morao da odvajam od piva i menze da skupim za upgrade računara :D:D:D
Uglavnom, dodao sam još 512 rama i nVidia 7600gs za pristojno igranje CoH-a.
Kasnije, posle faksa, kad se već radilo za platu, pao je nov comp za Skyrim. I tako...
Verovatno će nekad izaći neka nova igra zbog čega ću odraditi opet neki upgrade. Srećom, ne dešavaju mi se takve situacije često :D svako nekoliko godina, pa se i može...
Nesto mi cudno, imas 32 godine a ta konfiguracija ti je bila prva. Kasno si krenuo za PC igrama a?:)
water wizard
9.7.2014, 13:16
pa tad je to postalo masovno nekad ljudi nisu imali komp u svakoj kući samo tv...
Eh sećam se tih dana 2000-te kada sam kupio kompletno nov AMD Duron na 800 MHz i 256 MB RAM-a sa GeForce 2 karticom, samo da bih mogao da igram Red Alert 2... To su bila lepa vremena :)
Nisam još, ali se nisu još pojavile specifikacije za Witcher3 :paranoia:
water wizard
9.7.2014, 14:31
i ja isto 2000te prvi komp PC pre sam imao commodore 64 osamdestih-devedesetih..
bila kriza, a ni PC nije bio bog zna šta DOS i tek počinjao win98 a skupo preskupo.. tako da ono posle 2000 sam ja a i mnogi tih godina postali vlasnici PC :) nije bio bog zna šta integrisani celeron 533 MHz 13GB hdd 128 MB ram.. ali sam ga brzo zamenio za athlon XP 2000+ GF4 256 ram.. i tako malo po malo stigosmo do quad core 8gb ram itd uglavnom zbog viste i chrome sam mislio da mora mnogo ram, mada služi dobro već godinama.. tako da ono bolje kad ima malo više a i cene su bile niže za memorije skoro pa sam uzeo 16gb nego nisam našo kupca za ove što imam pa posle skočile cene i tako je ostalo...
A tek za grafičku... ovi izbace popust a ja gledam dal da idem u minus hoću neću mada kad pogledam posle moraju i igrice da se igraju i sve ukupno potpuno beskorisno
Prvi upgrade je bio kupovina disk jedinice za Commodore 64 koji nisam nabavio zbog jedne igre vec zbog nekoliko disketa koje sam dobio uz floppy disk drive. Omiljena igra mi je bila Rick Dangerous 2 (igru napravio Core Design - pogledajte longplay na youtubeu) a preko floppy diska sam igrao i Lucas Arts-ov Maniac Mansion aka Day of the Tentacle 1. Od leta 1996 imam PC koji sam redovno upgrade-ovao do otprilike 2003 (zaboravio sam) i od te tada na par godina menjam komponente najvise zbog garancije. Sada uglavnom igram platformske i avanturisticke igre za koji nisu potrebne skupe komponente a sa podesavanjem detalja u igri uspem da odigram nekoliko zahtevnijih naslova tokom godine.
sada se uglavnom kupuju komponente za 3d mark i unigine :D
pa tad je to postalo masovno nekad ljudi nisu imali komp u svakoj kući samo tv...
Devedesetih sam slučajno dobio na poklon od strica stari 286 (koji je najverovatnije neki Nemac izbacio iz stana) i tako došao do svog prvog PC-a. Posle je sve bilo zamena, doplata, pa upgrade na upgrade, inače ko zna kada bih (materijalno) bio u stanju da kupim makinu. Dotle sam koristio ZX Spectruma i C64 u lokalnom radio klubu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.