PDA

Prikaži potpunu verziju : Dali moze termalna..?

karlos
17.3.2014, 21:20
Nameravam da skoro cistim i menjam termalnu na pc da li mogu ovde da stavim termanu(na svih 12 u kao male kapi)
http://s28.postimg.org/r4krajzvh/17_m_rt_2014.jpg

Graficka je 5850 powercolor

zexxxx
17.3.2014, 22:42
Tu neide termalna pasta, na to se stavlja ono sto je na hladnjaku. Neznam sta je to ali izgleda kao neki plastelin, a isto tako neznam ni cemu sluzi to preko toga kad se samo cip greje i on treba da se hladi.

Freško
17.3.2014, 23:02
Nije preporučljivo , tu bi trebala da ide silikonska termalna traka, kao što je uradio i proizvođač grafičke kartice...

darko31
17.3.2014, 23:24
Dok god pasta koju stavljaš nije električno provodna, neće biti problema, iako ako bi stavio pastu, razlila bi se na sve strane, ružno bi izgledalo.

Ali ako nisi već skinuo traku, nema potrebe da je menjaš, sasvim je dovoljna stara termalna traka, MOSFETovi se ne greju previše, tu ne moraš da vijaš svaki stepen.

karlos
18.3.2014, 21:51
Hvala svima.Nisam skinuo silikonsku traku,pitao sam iz razloga zato sto su neki stavljali tu pastu na nekim grafickim kazu da im se malo spustila temp.
@Darko ne bi trebla da se razlije jer nebih skidao traku stavio bih malo u udubljenja na silikonskoj tako da pod pritiskom nebi treblo da se razlije ili izadje van.

Verovatno necu da stavim:)
Hvala svima jos jednom.

Rocker
19.3.2014, 23:00
Stavljanjem paste na traku sigurno ne bi snizio temp, jer tako samo dodaješ još jedan sloj kao posrednika u odvođenju toplote. Ako se traka iz nekog razloga uništi, a ne postoji mogućnost da se nabavi druga, može da se koristi neka gušća pasta kao alternativa. Srebrne, obavezno NE-PROVODNE mogu da posluže, ali ako je sloj deblji od 2-3mm učinak će biti jako loš. Srećom, same trake nikad nisu deblje, tako da takvo rešenje može da posluži ako nekome zatreba.

mochooga
24.3.2014, 13:06
Da ne otvaram novu temu pa ću pitati ovde. Imam jednu XFX GTX 285 grafičku kojoj je temperatura 70°C u idle na 40% fan speed. Kompresorom sam izduvao prašinu (skoro da nije ni bilo prašine) ali temperatura nije pala pa bih promijenio pastu a možda i termalnu traku ako bude trebalo pa me interesuje zna li neko koje debljine je traka?

Freško
24.3.2014, 20:58
3mm bi ti ekstra završila posao, ima da se pazari na kp za nekih 800 dinara veličine 200*20*3mm