Prikaži potpunu verziju : problem s graifikom ili napajanjem
Pozdrav ljudi,
Pre 2 meseca kupio sam novu ploču sa procesorom i dodao RAM memorije. Sa starog računara preuzeo sam grafičku i napajanje. Kada sam sve to priključio moj pc više nije hteo da se upali?! Kao da nema struje. Onda je došao prijatelj koji se malo bolje razume u računare i ustanovio da nova ploča CRPI MNOGO STRUJE pa je izvadio grafiču i u spregu stavio integrisanu grafiku koju ima sama ploča. Komp je odmah proradio. I sada koristim tu grafiku (Gigabyte hd graphics) ali kako bih voleo da igram igrice treba mi stara grafička. Kada sam staru grafičku vratio u stari komp, sa starim napajanjem sve je radilo na staroj ploči?! To me brine... zašto nova ploča tj. novi komp kada mu ubacim grafičku neće da se upali?! U međuvremenu sam saznao da moja nova ploča i procesor koriste jako malo struje i da je ovo moje napajanje od 500w i više nego dovoljno?!
Molim za pomoć
ploča: Gigabyte H61M-S1 REV 3.0
procesor: Intel dualcore 3.0ghz
grafička: nvidia 9800gt 512mb
ram: 4gb
napajanje: ocz stealthXstream 500w
water wizard
12.3.2014, 16:45
možda nisi povezao 6pin na grafičku ili se napajanje istrošilo
Pozdrav ljudi,
Pre 2 meseca kupio sam novu ploču sa procesorom i dodao RAM memorije. Sa starog računara preuzeo sam grafičku i napajanje. Kada sam sve to priključio moj pc više nije hteo da se upali?! Kao da nema struje. Onda je došao prijatelj koji se malo bolje razume u računare i ustanovio da nova ploča CRPI MNOGO STRUJE pa je izvadio grafiču i u spregu stavio integrisanu grafiku koju ima sama ploča. Komp je odmah proradio. I sada koristim tu grafiku (Gigabyte hd graphics) ali kako bih voleo da igram igrice treba mi stara grafička. Kada sam staru grafičku vratio u stari komp, sa starim napajanjem sve je radilo na staroj ploči?! To me brine... zašto nova ploča tj. novi komp kada mu ubacim grafičku neće da se upali?! U međuvremenu sam saznao da moja nova ploča i procesor koriste jako malo struje i da je ovo moje napajanje od 500w i više nego dovoljno?!
Molim za pomoć
ploča: Gigabyte H61M-S1 REV 3.0
procesor: Intel dualcore 3.0ghz
grafička: nvidia 9800gt 512mb
ram: 4gb
napajanje: ocz stealthXstream 500w
Mozda pc e slot nije ispravan.Probaj drugu graficku da stavis u slot.Mada ako ta radi sa drugom plocom onda mislim da je stvar jasna.
@water wizard
ako bi mogao da mi pošalješ sliku tog 6pin-a bio bih ti zahvalan - ja sam malo glup za te stvari :)
@SAJEVAC
Ali zašto onda komp neće da se upali kada je unutra grafika, da je grafika, kontam, bar bi reagovalo kućište na struju. Ovako kao da sam ga isčupao iz struje pa klikćem power dugme...
@water wizard
ako bi mogao da mi pošalješ sliku tog 6pin-a bio bih ti zahvalan - ja sam malo glup za te stvari :)
Ubaci ovakav crni priključak sa napajanja u grafičku kartu ako nisi, pa probaj da li je proradilo.
http://www.scan.co.uk/images/products/154684-A.jpg
Vlad Cepesh
12.3.2014, 22:00
To sto ti je rekao drug nema smisla. Maticna ploca da "crpi mnogo struje"?!?!?. Uz svo duzno postovanje prema tvom drugu, rekao ti je glupost. Kao sto su drugi rekli, ili je 6pinsko napajanje bilo neprikljuceno, pa graficka nece da radi, ili je napajanje oslabilo, mada je to tesko jer OCZ nije krsh od proizvodjaca ili je zadnja mogucnost da ti je graficka kojim slucajem nekompatibilna sa plocom, mozda i samo pokvarena, sto je tesko, ako ti je radila dobro na starom kompu.
Jel tebi racunar kad ga ukljucis daje crnu sliku tj upali se procesor i napajanje ili bukvalno bude mrtav kad je graficka u slotu ?
Otklonio sam problem! Ne znam kako ali samo sam je jutros ponovo priključio i sve hvala Bogu radi! :alealeee:
@mare037 da i prvobitno je to bilo priključeno ali tad mu neki klinac izgledao smetao?!
p.s. biće da se samopopravio dok je bio priključen na ovu integrisanu grafiku...
Moguce da nije bila gurnuta do kraja u slot, meni se to desavalo par puta.
water wizard
13.3.2014, 17:00
oće to od prašine
Gledaj da kad stavis graficku dobro fiksiras sa sarafima.Sve mora da legne kako valja da bi radila.Stisni malo jace slobodno,nece se pokvariti.
Verujte, bila je dobro stavljena, čak i povezana sa napajanjem kako treba. Sada ništa nisam drugačije uradio neko pre par meseci kada se ustanovio problem. Bukvalno sama od sebe je proradila. Izgleda da ga je "prodrmao" ovaj režim koji sam privremeno koristio sa integrisanom grafikom... možda se nešto u biosu promenilo... :icon_stud
Vlad Cepesh
14.3.2014, 13:56
Pa tesko da moze samo od sebe u biosu da se promeni.... Jedino ako je bio neki strujni udar. To je jedino sto mi pada na pamet. Ostalo je samo nagadjanje.
Mozda nije sestopinski konektor bio dobro prikljucen.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.