PDA

Prikaži potpunu verziju : [Mrežna oprema] Dahua DVR


todos
9.3.2014, 14:35
Eve mene opet!:D
I konačno je došlo vreme da se promeni kartica za video nadzor. U mom slučaju je opcija u ful DVR pakovanju sa 1TB HDD WD.
Da, ovo je Dahua DVR a puni naziv glasi, Dahua General Mini 1U Series DVR.
Uređaj sluzi kao snimač za kućni video nadzor. Ovaj konkretno je namenjen za 4 kamere koje mogu da se emituju preko wi-fi. Na drugoj slici se vide konektori pa nema potrebe da ih nabrajam. Ovaj model je opremljen i sa wi-fi. Jedan odašiljač je prilozen dok se drugi nalazi u drugoj sobi konektovan na tv.
Pošto ima mnogo opcija za podešavanje opet nema potrebe da ih nabrajam radi se o kombinacijama raznih opcija. Kod mene je podešeno da se snima na pokret. A u realnom vremenu mozeš da posmatraš ekran koji je crn i samo se pojavi slika gde se nesto pomera. To je dobro gde ima daleko više kamera i ko se bavi profesionalno kao čuvar vrlo korisna stvar da se paznja ne odvraća na nepotrebne stvari.
Koliko je bila slaba GV-600 kartica vidi se i po frejmovima koje ovaj emituje. Slika uopšte ne secka. Pregled se vrši po datumima u realnom ili ubrzanom vremenu. Ova druga opcija je stvarno odlična. Kontrola se vrši pomoću malog miša koji je bio prilozen u pakovanju.
Snimanje se vrši na HDD koji mora da se dokupi i koji se montira u DVR. Kod mene je WD 1TB. Neverovatno koliko je ova kutija DVR-a prazna, video sam kad se montiorao HDD. Tolika kutijetina a tako malo elektronike u njoj.
Pakovanje:
- prazna kutija za pakovanje,
- DVR,
- 2 odasiljača sa napajanjem,
- miš,
- DVI kabal,
- kabal sa tri činča,
- mini daljinac,
- mini disk sa uputstvom
- uputstvo za upotrebu na jednom listu A5 formata (eng.).
Slike:
p.s. Molim moderatore da promene naslov Ahua DVR u Dahua DVR. Ovako je pravilno jednostavno iz logotipa firme nisam primetio vesto skriveno D!

todos
9.3.2014, 16:14
Moram da objasnim povezivanje na RS-485. Preko njega se vrsi kontrola pokretne tj. 3D kamere. U prevodu moze da se rucno podesava vidno polje instalirane pokretne kamere. Zanimljiva i moderna opcija.

todos
21.3.2014, 20:00
Posto sam napomenuo da je kutija snimaca neverovatno prazna da dodam da postoji mesto za dva HDD od po 2 x 2TB. Sasvim dovoljno za ozbiljno koriscenje uredjaja. A ja sam kukao kako mi je mnogo 1TB?! Postoji mogucnost snimanja i na usb flesku. Dosta opcija podrzava. Do sada se pokazao dobar. Samo se stisne jedno dugme (3sek.) i snimac radi svoj posao. Za bilo kakav , pregled i podesavanje potrebno je ukucati sifru. Dakle niko nema uvid u snimanje osim administratora. Sve u svemu dobro se pokazao i sa svakom novom manipulacijom se otkrivaju nove mogucnosti. Mene licno interesuje internet nadzor ali otom potom.

water wizard
21.3.2014, 20:29
cena...

todos
21.3.2014, 21:24
Optimalna za prosecne uslove!

todos
29.3.2014, 13:06
Naravno da nisam mogao izdrzati a da ne zavirim u unutrasnjost video prijemnika, evo nekoliko slika.
HDD je kao sto vidite WD 1TB Green verzija bolja i nije potrebna za ove potrebe.
Video i audio kontroler je Intersil marke Intertek. Video karta je RoHS. U prevodu sve minimalisticki spakovano.
Evo slika:

todos
29.3.2014, 13:06
Evo jos dvije:

Cuprija
11.10.2015, 20:10
Da li mozes da mi objasnis kako se povezuje dvr sa internetom? Hocu da pratim preko interneta kad god hocu ili preko mobilnog android telefona. Hvala

todos
11.10.2015, 20:51
Nemam drndoid već Windows phone.