Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Napajanje cvili

D.J.Quimby
10.2.2014, 21:15
Od pre par dana cujem piskutav zvuk iz Raidmax 550w napajanja,
(proverio sam, zvuk dolazi iz napajanja sigurno) i videh da se ljudi masovno zale na coil whine tj. cvilenje zavojnica. Uporedio sam zvuk iz klipova koji su ljudi okacili, koji imaju isti problem i moj zvuk iz napajanja je identican. Znaci, ne toliko glasan koliko uzasno iritantan. Kada je u sobi tisina moze gotovo jasno da se cuje, tj. lako se prepozna. Vidim da su neki savetovali lakiranje zavojnica bezbojnim lakom ali to kod mene nije resilo problem, probao sam i to. Jedino sto sam primetio je da kad se komp ohladi i nakon toga upali cvilenje se ne cuje ali se nakom par minuta vrati. Da li je neko sa slicnim problemom uspeo da resi problem i kako? Hvala.

star-duster
11.2.2014, 14:24
Koji je tačan model tvog Raidmax napajanja? Koliko dugo si ga koristio?

D.J.Quimby
12.2.2014, 21:22
Koji je tačan model tvog Raidmax napajanja? Koliko dugo si ga koristio?

Evo ovako, napajanje je Raidmax 500w RX 500AF, staro je oko godinu dana. Mali update, uspeo sam da delimicno resim problem.Nakon konsultacija sa elektricarem, covek mi je savetovao da zavojnice oblijem sa kineskim super lepkom, onim tecnim, sto lako prolazi kroz pukotine. Nakon 2 ponavljanja ( iz prvog nista nisam uradio iako sam sve zavojnice zalio) cvilenje se cuje i dalje ali daleko slabije tj. sasvim prihvatljivo. Eto, cisto ako nekom treba resenje, meni je super lepak skoro sasvim resio problem.