Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Iznenadni problem sa grafičkom

zukov
9.2.2014, 23:57
Imam sledeću grafičku karticu Nvidia GeForce 8600 GT staru 5,5 godina.

Danas mi je iznenada prestala sa radom u toku gledanja serije, tj slika je počela da se pikselizuje, da treperi, da se gasi i pali. Prijavilo je gresku da se kernel ugasio i da je uspesno pokrenut. Pokušao sam sa instalaciom raznih verzija drajvera ali problem ostaje. Takođe treba da napomenem da se kompjuter takođe i zamrzne i jedino rešenje je hard reset. Kada podignem windows 7 u safe modu ne javlja sedati problem. Takođe se ne javlja kada izbrišem karticu u divace menageru ali ćim instaliram neki drajver ponovo se javlja problem.

Hvala

BuckyBGD
13.2.2014, 10:52
Ja sam imao problem sa svojom 8800 GT. Kod uključenja kompa ne pojavljuje se slika. Posle 2-3 restarta uspe da se podigne, ali već posle dan ili dva nije više htela slika da se pojavi. Problem sam rešio na sledećoj adresi servisploca . com

Flavio
13.2.2014, 12:44
Kartica je otpevala svoje. Nzm da li se i koliko isplati plaćanje popravke kartice koja vredi 10-12€ na tržištu ...

Za isti novac radije bih kupio novu low budget kartu (ako je novac problem).

water wizard
13.2.2014, 12:51
kartica je otpevala svoje ali ako ti se ne žuri sa kupovinom može da prikazuje sliku bez drajvera, tj može da posluži...

Partybreaker
13.2.2014, 14:53
Imam jedan blesav predlog koji će ti možda pomoći. Ali to praktikuj samo u slučaju da si spreman da se potencijalno odrekneš i to malo funkcionalnosti koje grafička ima. :) Mada, s obzirom na prirodu problema, ja bih pokušao.

Elem, verovao ili ne, te grafičke neretko mogu da se poprave tako što ih ispečeš u rerni. Drugar je pomoću ovog klipa (http://www.youtube.com/watch?v=qlr5Y2u6xmU) opravio svoju 9800GT, koja je radila bez frke par meseci... pa je morao da je peče ponovo. :D I član veseliburek je na taj način isto opravio čini mi se baš 8600GT pre koju godinu. Postoji gomila tutorijala na YouTubeu, evo jednog step-by-step (http://www.youtube.com/watch?v=DmzGnjJNZrM). Istražuj, ako pokušavaš - prati uputstva, budi pažljiv i javi šta si uradio.