PDA

Prikaži potpunu verziju : AMD 6670 i Asus M2N-X

C64freak
8.2.2014, 0:56
Pozz!

Iz nekog razloga kad stavim 6670 grafiku na Asus m2n-x monitor ne baca sliku, plocha jeste prastara to stoji pa sad razmishljam dali bi imalo smila probati update bios_a ili prosto sama ploca nema znage da tera ovo grafu?

Da napomenem da su obe komponente ispravne!

Rockstar
8.2.2014, 4:47
pozz!

Iz nekog razloga kad stavim 6670 grafiku na asus m2n-x monitor ne baca sliku, plocha jeste prastara to stoji pa sad razmishljam dali bi imalo smila probati update bios_a ili prosto sama ploca nema znage da tera ovo grafu?

Da napomenem da su obe komponente ispravne!

Немаш среће! Плоча има pci-e 1.0а/1.1 (сам чипсет је из 2006. године) а на њему АМД графике од серије 5ххх, из само њима знаних разлога, не раде. Технички гледано, у питању је имплементација pci-e 2.1 интерфејса, где је нешто пошло наопака, али АМД не одустаје од такве праксе, па тако ни новије серије немају сређен тај проблем.

Са друге стране, било каква нВидија би ти ту радила, тако да, ако можеш, а ти замени карте..

C64freak
8.2.2014, 4:59
Eh znao sam da je neka glupost lol ,al dobro bilo bi i vreme da promenim plocu na toj mashini!!!
Imam AM3 Asus M4A785T-M na kome planiram da uradim bios ako uopste nadjem servis koji radi to,posto onda ne bih morao da uzimam novi proc a memoriju vec imam a i generalno dobra je ploca samo treba naci servis lol

Rockstar
8.2.2014, 5:46
eh znao sam da je neka glupost lol ,al dobro bilo bi i vreme da promenim plocu na toj mashini!!!
Imam am3 asus m4a785t-m na kome planiram da uradim bios ako uopste nadjem servis koji radi to,posto onda ne bih morao da uzimam novi proc a memoriju vec imam a i generalno dobra je ploca samo treba naci servis lol

Чек, треба ти апдејт БИОС-а, или...? Апдејт би требало скоро сваки мало озбиљнији сервис да ти одради.

C64freak
8.2.2014, 6:52
Ne ne nego sam mislio da bi problem sa M2N-X mogao da se reshi update_om biosa ,kad sam rekao u vezi servisa mislio sam na ovu drugu plocu M4A785T-M tu mi je trso bio jer mi je nestala struja dok sam ga update .... baksuz.....

Ma znam pitao sam dosta njih ali svi kao nerade to zbog rizika

water wizard
8.2.2014, 6:57
trebalo bi sve te nove matične da imaju dual bios i slično tako da može da se uradi beckup biosa čak i ako nešto krene naopako..

Rockstar
8.2.2014, 7:04
Ne ne nego sam mislio da bi problem sa M2N-X mogao da se reshi update_om biosa ,kad sam rekao u vezi servisa mislio sam na ovu drugu plocu M4A785T-M tu mi je trso bio jer mi je nestala struja dok sam ga update .... baksuz.....

Ma znam pitao sam dosta njih ali svi kao nerade to zbog rizika

Са том M2N-X проблем је хардверске а не софтверске природе, тако да, све и да га напишу сутра, опет ти неће радити та АМД карта :/

А за M4A785T-M, пронађи неки сервис који ради репрограм биоса, мада то јесте пипаво већ.. Вероватно је лакше да једноставно замениш ту 6670 за неки GeForce GTS 450/550-ti, уз доплату, мада би ти у сервису вероватно узели ту разлику, тако да ниси на губитку..