PDA

Prikaži potpunu verziju : hidden partition


gillonio
19.1.2014, 23:19
Imam acer v3-771 kupljen u usa laptop koji mi je stigao sa instaliranim win 8 bez ikakvih diskova. Instalirao sam zvanicni 8.1 review koji mi je istekao 14.01.2014 godine. U aceru su mi rekli da ako hocu da vratim win 8 moram da platim 20 dolara i dobijam recovery disc koji ce mi sluziti skoro 4 godine i sa kojim cu besplatno moci da instaliram regularni 8.1 koji acer daje na svom sajtu. I tada baja iz acera spomene neku hidden partition koju sam ja navodno pregazio svojim 8.1 windowsom. U disk menadzmentu sam nasao tri sakrivene particije , dve od 300-400 mb i jednu od 17gb. Interesuje me da li je ono sto mi je covek iz acera rekao istina(mada mi nema logike) i da li ja nekako mogu da proverim sadrzaj te sakrivene particije i eventualno instaliram windows ako se na njoj nalazi. Da napomenem samo da kada odem u disk menadzment i idem desnim klikom na tu sakrivenu particiju od 17 gb mi izlazi samo opcija help, dok kad odem recimo na c i desni klik pojave mi se ostale opcije, promenu velicine , itd...

toxic
20.1.2014, 14:37
Moguce da nisi obrisao recovery particiju. Probaj da vratis sistem u fabricko stanje. Prilikom paljenja kompa stisni Alt i pretiskaj F10, to bi trebalo da pokrene eRecovery program. Ako ne bude htelo, vidi da li je u BIOS-u omogucen eRecovery. Imas kompletno uputstvo ovde (http://www.youtube.com/watch?v=pmVT0Z9r6_Q).

Ako tako ne uspe, probaj i ovako:
1.
you have to download hirens boot CD, scroll down the page till you see the green box that says download as .zip (http://www.hirensbootcd.org/files/Hirens.BootCD.15.2.zi...) copy and paste into browser if clicking doesn't work.
2.
burn the iso image to a usb drive. using iso2usb (http://www.softsea.com/download.php?id=834266351) copy and paste into browser if clicking doesn't work.
3.
go into your bios settings by pressing F2.
4.
change the boot priority order so that the usb drive will boot up first.
5.
exit saving changes.
6.
select the first option "Boot From Hard Drive (windows Vista/7/2008 or XP)
7.
use arrow keys to highlight the choice you want, press enter.
8.
this will open up Acer recovery tool, and allow you to restore your computer to factory settings.

gillonio
20.1.2014, 19:34
Izgleda da sam je stvarno pregazio, jer u biosu uopste nemam opciju d2d recovery,dok kod onog uputstva sa hirens cd mi nije jasan redosled poteza posle 5. Jer ja izlazim iz biosa kad stavim da bootuje sa usb ili ne? koraci 6,7 i 8 uopste mi nisu jasni. Gde treba da izaberem tu opciju, kada u kom trenutku, da li posle koraka 5 treba da restartujem racunar. Pokusao sam sa restartom polse koraka 5 ali mi je opet podigao sistem bez problema i nije otisao u recovery. Izgleda da mi ne gine davanje 20 $.

toxic
20.1.2014, 21:07
Jesi probao prvo samo da pokrenes recovery sa Alt + F10 odmah posle paljenja kompa?

Takodje, mozes da probas da skines Acer Recovery Manager i iz Win-a odradis recovery. E sad, problem s ovim je sto na Acer sajtu (najgori: ) imas samo uputstvo za upotrebu, a ne i download. Ovako na netu ima samo jedna starija verzija ovde (http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/Acer-eRecovery-Management.shtml) za koju nisam ni siguran da ce raditi na Win8.1.

Ono drugo uputstvo je sa Acer foruma, sad gledam i ni meni nije bas najjasnije. Valjda pokusava da nekako pokrene recovery particiju uz pomoc Hirens-a ili sta vec, batali.

MARE GSX R
20.1.2014, 23:27
pa ako mozes da pokrenes sistem(nisam najbolje razumeo iz gore navedenog teksta) znaci ako mozes upaliti laptop, ti onda skini program AOMEI partition assistant i tu imas gomilu opcija kao sto je npr i recovery partition wizard, pa probaj odatle da vratis te sakrivene... :)