PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako oni zaradjuju

Knindza95
16.1.2014, 23:43
Pozdrav gospodo, odavno sam u dilemi kako to pirati zadajuju pare ?

Na primer sajt The Pirate Bay... Na navedenom sajtu se ne moze naci ni jedna stvar koja se placa, sem njihovog store-a gde se mogu kupiti majice solje itd... Po meni od ovoga se ne moze zaraditi nesto ekstremno...

Na samom sajtu ima dosta reklama, ali ni to ne moze da bude dovoljno da bi ovakva stvar opstala, a izmedju ostalog smatram da niko nece dati velike pare da se reklamira na piratskom sajti... - Ni od ovog verovatno leba nema..

E sada sam razmisljao, da mozda neke kompanije koje hoce da se probiju ka vrhu placaju piratske sajtove da veliki nebi bili jos veci... (Microsoft, Adobe, filmska industrija ...)
E sada koliko je ovo moguce ne znam, pa me zanima vase misljenje, kako oni zaradjuju...

PS: Malopre takodje citam o Kimu Dotkomu, osnivacu sajta MEGA i jos par servisa, gde je napisano da je covek multimilioner...

water wizard
16.1.2014, 23:47
pa to reklame.. možeš i da doniraš ako hoćeš

RexGrammer
16.1.2014, 23:50
smatram da niko nece dati velike pare da se reklamira na piratskom sajti... - Ni od ovog verovatno leba nema..

Da, bas niko ne zeli da se reklamira na jednom od najposecenijih sajtova sveta (12M dnevno zabelezeno posle 1. maja)...

Sun Tzu
17.1.2014, 0:58
Kimo je milioner jer njegovi sajtovi imaju premium i slične stvari koje se itekako plaćaju.
A ima ljudi koje oće da daju pare da se reklamiraju na piratskom sajtu, ili su im pirati ciljna publika ili ih baš briga za pirateriju.