Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Malo joj je vruće.

nnik321
2.1.2014, 11:49
Pozdrav,

pre nekog vremena mi je crkao kuler na grafičkoj karti (Nvidia GeForce 9800GT), pa sam zamenio nekim kulerom sličnih dimenzija.
Problem je što taj kuler ima 3 PIN-a i nema regulator obrtaja za kuler. Kuler koji se pokvario imao je 4 PIN-a i regulisao je obrtaje po potrebi.

Kada radim neke stvari u windowsu, temperature je 60c, ali kada igram je 100c i jače.

Tražio sam svuda da kupim kuler za grafičku sa 4 PINa ali nema nigde, da li postoji neko drugo rešenje?

SirDuck
2.1.2014, 23:00
Slikaj deder to što si budžio pa stavi ovde.

Radio sam nešto slično pa pogledaj u ovoj temi:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=77579

Uros TSI
3.1.2014, 21:40
Jel mnogo 71 stepen za 9800GT pod punim opterećenjem u Fur Mark-u?

Pratio sam šta se dešava, do 70 stepeni kuler se skoro ne čuje, onda se podigne na 80% obrtaja, ili 85, pa tako ohladi na 65 stepeni, pa se ventilator vrati na 45% obrtaja, pa onda opet i tako u krug. Sve ok?
Grafička je kupljena 2008. i od tada je kod mene, čišćena je prošle godine ali ni posle 4 godine upotrebe nije imala znatne naslage prašine u rebrima hladnjaka, posebno ne nešto što bi joj umanjivalo hlađenje.

Rockstar
3.1.2014, 22:15
jel mnogo 71 stepen za 9800gt pod punim opterećenjem u fur mark-u?

Pratio sam šta se dešava, do 70 stepeni kuler se skoro ne čuje, onda se podigne na 80% obrtaja, ili 85, pa tako ohladi na 65 stepeni, pa se ventilator vrati na 45% obrtaja, pa onda opet i tako u krug. Sve ok?
Grafička je kupljena 2008. I od tada je kod mene, čišćena je prošle godine ali ni posle 4 godine upotrebe nije imala znatne naslage prašine u rebrima hladnjaka, posebno ne nešto što bi joj umanjivalo hlađenje.

ОК је скроз. Мој ГТ240 иде и до 74 степена (мада ни тада не чујем вентилатор да се убрза, ~50%) и тако је подешено према драјверима, тако да не брини око тога.

Uros TSI
3.1.2014, 22:33
Hvala, u leru je na 49-51, zavisno da li je prozor otvoren.

Još jednu čudnu stvar sam primetio, imam bočni 12cm Cooler Master sa manualnom regulacijom brzine, on duva po sred grafičke, kada je na max, grafička je toplija po 3-4 stepena, kada je na minimumu tj oko 600 obrtaja, onda je hladnija. Ništa mi nije jasno. Proverio sam više puta, 100% sigurno ubacuje vazduh u kućište.

Flavio
4.1.2014, 2:00
To se desava jer tim ventilatorom kvaris strujanje vazduha unutar kucista. Sto veca brzina sve veci kovitlac unutra i graficka ima manji dotok svezeg vazduha.
Ja bih taj kuler namestio kod I/O porta, tako da izvlaci toplo van kucista.

Uros TSI
4.1.2014, 18:05
Ne može da stane tu na ovom kućištu. Ali nema veze, ovih dana stiže CM Silencio 352 pa ću da reorganizujem airflow.

Flavio
4.1.2014, 21:30
Pazi, video sam slike grafike koje si danas postovao (a sad ih nema :icon_scra).
Nije čudno što se grafika greje ko blesava jer je takvo rešenje sa ventilatorima jako loše !!

Ovaj mali Intex je igračkica dovoljna za neki GeForce 9400 u najboljem slučaju dok ova 8-ica koju si stavi gore gotovo i da nema učinka na mestu gde stoji ...
Ja bih tu skinuo oba ta venta, probao da skinem ovaj okolop sa hladnjaka (gde je ova slika) i tu stavio 8-icu koja ti je sad sa kontra strane kartice. Takva budžotina ima već mnogo veće šanse da koliko toliko i ohladi tu karticu ;)
Usput, mislim da bi bilo vrlo korisno promeniti i termalnu pastu na GPU jer je trenutna pasta 99% totalno beskorisna posle nekoliko godina prženja ;)