Prikaži potpunu verziju : kako da DEAKTIVIRAM integrisanu grafiku??
CaptainCrash
1.1.2014, 0:25
http://prntscr.com/2fhtml
Idem na uninstall pa na disable i restartuje se i opet kad podigne sistem instalira ovo smece koje mi mozda pravi problem sa jacom grafikom koju ne moze da prepozna normalno sistem?
I evo posle dizanja sistema sta pise...
http://prntscr.com/2fhusc
Vlad Cepesh
1.1.2014, 9:43
"Standard VGA Graphics Adapter" pise u windows-u kad ucita osnovni drajver za graficku, ako ne prepozna istu, da bi imao minimum video funkcionalnosti za rad. Ako si skinuo sve drajvere ranije iz sistema, ubacio novu karticu, povezao na monitor i ubacio drajver, ne bi trebalo da imas ovakvih problema. Isto tako u biosu maticne ploce treba da podesis koju prvo graficku karticu da koristi sistem. Da li integrisanu pa zasebnu ili obratno.
CaptainCrash
1.1.2014, 13:13
Meni u biosu non stop pise VGA prilikom dizanja sistema,sta god izabrao.Ima i opcija MONO i nesto tipa xxx40 i xxx80(ne znam sta tacno ide ispred tih brojeva)
Nemam vise nista u biosu :-( zato sam misli flash biosa mozda dobijem neke opcije?
A ima li veze ako je maticna pcie 16 ili kako vec ali ako je graficka za 3.0 a moja ploca za 2.0 ako me razumes,nisam bas strucnjak?
Mislis da ti vga standardni za integrusu ne bi trebali praviti problema?
Ploca je MSI MS 7502 grafika evga gtx 650 lepo legka u slot al nece i nece...dodje mi sve da izlupam cekicem...
Integrisanu grafiku isključuješ u BIOS-u, a ne deinstalacijom drajvera.
Ako baš nema opcija za isključivanje, potraži opciju za dodelu RAM-a integrisanoj (obično bude ponuđena i vrednost "disabled") ili podešavanje koji će se adapter koristiti po uključivanju računara (IGP, PCIe, auto - izaberi PCIe).
ja mislim da mora da ima u biosu mogucnost da ugasi integrusu,kod nekih maticnih(mislim kod starijih)se intgruse gase automatski kad ubacis graficku ali uglavnom moras da sam to odradis u biosu,ali sve u svemu imas tu mogucnost samo da nadjes u biosu.
CaptainCrash
8.1.2014, 11:48
ja mislim da mora da ima u biosu mogucnost da ugasi integrusu,kod nekih maticnih(mislim kod starijih)se intgruse gase automatski kad ubacis graficku ali uglavnom moras da sam to odradis u biosu,ali sve u svemu imas tu mogucnost samo da nadjes u biosu.
OK,snasao sam se druze...problem je bio u necem drugom...
A sad jedno pitanje da ne otvaram drugu temu...
KAKO DA PRIKACIM DA BUDE U FUNKCIJI OVU GRAFICKU NA SLABIJI PC ???
KAKO DA JE POVEZEM KAD JE UBACIM U SLOT???
Ne prepoznaje je PC vec koristi integrusu a msm da u BIOSu pise da je primarno PCIe/Integrated card...
http://ic.tweakimg.net/ext/va/625922.jpg
Jel moze detaljno sa slikom jer imam kao mali molex,4 rupice i imam 4 viljuske na 2 mesta na grafickoj pa nemam pojma gde ide i kako...a kad je ubacim bude vrela ko zeravica,verovatno jer nesto nisam dobro uradio dok je na novijem pc-u radila normalno bez ikakvih problema?
Ovaj R3450 nema konektor za dodatno napajanje (ne treba mu).
To što je vrela, instaliraj MSI Afterburner pa preko njega ubrzaj ventilator na kartici, to je rešenje (imao sam istu karticu).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.