Prikaži potpunu verziju : zamena karte?
Interesuje me koliko dobijam zamenom svoje vec sada stare ali dobre kartice ati4870 Sapphire 1 gb za AMD Radeon R7 260X Sapphire OC 1GB GDDR5...
Interesuje me performance u igrama u full hd rezoluciji?
Zamena?? menjaj se odmah dok se dobrotvor ne predomdili i raspita:p
water wizard
31.12.2013, 3:20
haha Karlose verovatno hoće da kupi novu... ko će da mu da novu za staru
Da,da kupujem novu....
Interesujeme da li ce biti problem upariti sa vga monitorom posto sam cuo negde da moguce da postoji neki problem?
Ja sam ortaku iz istog VGA razloga (preventivno) ugradio GTX 660 umesto neke R7.
Eventualno, ako ti tamo gde bi kupio garantuju za kompatibilnost pa da ti zamene za drugu ako bude problema.
Zamena pa reko neko hoce da se menja sto da ne ima ljudi koji se menjaju;)
@Dekimim 260x je jaca znatno i tu razliku ces itekako videti,medjutim tebe zeza proc g850 je slabasan proc tako da ti je moj savet ako menjas grafu menjaj i to tek ce onda primetiti razliku.
Za vga monitor nema problema ako imas vga-dvi kabal nema problema vga monitor-dvi grafa,dali ces kod grafe preko konektora ili kabla nebitno.
Zamena pa reko neko hoce da se menja sto da ne ima ljudi koji se menjaju;)
@Dekimim 260x je jaca znatno i tu razliku ces itekako videti,medjutim tebe zeza proc g850 je slabasan proc tako da ti je moj savet ako menjas grafu menjaj i to tek ce onda primetiti razliku.
Za vga monitor nema problema ako imas vga-dvi kabal nema problema vga monitor-dvi grafa,dali ces kod grafe preko konektora ili kabla nebitno.
Znam to nemo da zamenim oba sada trenutno ...mislio sam prvo grafu pa tek onda procesor(jbg finansije nedozvoljavaju)
Što se tiče performansi u igrama, R7 260X prosečno daje oko 80-90% više FPS-a nego 4870.
Radiće posao G850...ti mali Inteli su žilaviji no što se čini...
Pitanje koje me sada muci da li kupiti ovu r7 ili nvidia gtx 650ti boost,posto au negde po ceni?
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Obzirom na proc i ploča je verovatno novija pa tu problema ne bi trebalo da bude. A monitor, kačiš na DVI ili na VGA?
Tu može biti problema sa R7 kartom.
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=92715&page=3 :icon_stud
Ploca je z77 gigabyte a kaci se na vga...
Uhh, može biti problema. Prošetaj malo po temi sa linka koji sam priložio gore ;)
Samo da kazem da sam danas uzeo karticu i da bez problema radi sa vga ulazom tako da je izgleda jedini problem do cipseta jer ja imam noviji ...
Ja bih želeo da svoju 8800 GT 512 zamenim sa 650 Ti, ali ne znam koliko bih dobio s obzirom na to da mi je PCI Expres 1.1, a 650 radi na PCI 3.0. Proc je E7400.
Ništa joj neće faliti u PCI-E 1.1 slotu ;)
Ništa joj neće faliti u PCI-E 1.1 slotu ;)
OK, ali koliko bih dobio tom zamenom?
Ako se nevaram, 8800GT je ~ sposobna kao GT630/HD6570 pa upoređuj dalje.
Procesor može biti usko grlo ali, ako ga klokneš, poslužiće :)
Da ne otvaram novu temu, jedno pitanje. Da li vredi da zamenim NVidia GeForce 9800 gt, za Asus ATI 4890 uz doplatu 20 evra?
Ne sećam se koji je beše odnos tih karti ali, kakogod bilo, msm da se ne isplati cediti suvu u drenovinu. Posebno što je 4890 sigurno još veći potrošač nego 9800.
Vozi to tako dok možeš pa zameni 9800 nekom dosta novijom ako ne i novom kartom ;)
Sladjan85
27.2.2014, 16:59
Da ne otvaram novu temu, jedno pitanje. Da li vredi da zamenim NVidia GeForce 9800 gt, za Asus ATI 4890 uz doplatu 20 evra?
Vredi, ako imas dobro napajanje. 4890 je dosta brza od 9800GT. Mana - potrosnja.
Vredi http://www.hwcompare.com/2222/geforce-9800-gt-1gb-vs-radeon-hd-4890-1gb/
Ja sam zamjenio Ati 4850 HD sa GTX 460 SE, uz malu doplatu.
E sad, reinstalirao sam drajvere za grafičku najnovije (334.89), međutim posle određenog vremena mi sistem ode kao na stand by i vrti HDMI/DVI logo na monitoru blinka lampica kao da ne radi komp a ustvari se čuje.
Izbači neku grešku: "display driver stopped working and has recovered" i onda pocrni ekran.
Zna li neko dal je do drajvera ili čega li?
Temperatura grafičke je oko 30 stepeni a u igrama oko 50, ne grije se.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.