PDA

Prikaži potpunu verziju : Ukraden leptop i rizik koji sa tim ide ...

St Jimmy
31.12.2013, 1:33
Poštovanje ekipa, pre dve nedelje mi je ukraden laptop Toshiba u Briselu. Manje više sam ga već preboleo, mada i dalje nedostaje, sad svakako tražim novi ... Prijavio sam ga u onu bazu ukradenih laptopova kod Toshibe, prijavio krađu u policiju. Ali znam da je to sve slaba vajda.

NEGO!!! Ono što mene brine jesu neki od fajlova koji su mi ostali na laptopu. Od toga - skenovi srpskog i mađarskog pasoša, srpske lične karte i možda još nešto (neke prijave za stipendije, prakse itd.). Srećom, ništa što se tiče banaka i računa i sl. nema tamo. Koliko je ovo opasno? Mislim, ne znam da li tom čoveku (ruke mu se osušile) treba za sebe ili će to da proda ...

I sada update: Naime, danas sam se ulogovao u svoj Chrome (tj. sinhronizovao sam Chrome pretraživač sa svojim Gmail nalogom) na novom kompu. Bitno je napomenuti da sam bio ulogovan u Chrome itd. prilikom krađe prethodnog laptopa. I ono što me dočekalo kada sam se ulogovao u Chrome jesu novi Bookmarkovi i stranice u History koje je "novi" vlasnik mog laptopa posećivao.

Razmišljam da joj ostavim neku poruku preko bookmarka, tj. da napravim neki open google document i napišem poruku i tako komuniciram. Ili šta vi predlažete da li sam mogu da uđem u trag osobi. Imam čak i neko ime u opticaju pošto je jedan od bookmarkova tumblr nalog te osobe (valjda).

Molim vas pomozite ;)

mvasic
31.12.2013, 5:01
Ja bih sve to prvo poslao policiji, i pitao njih za savet sta dalje.

St Jimmy
31.12.2013, 12:18
Da, policiji je prijavljen ukraden laptop odmah te noći. Ovo je sada novi razvoj situacije :P

RexGrammer
31.12.2013, 12:42
Pa objasni policiji novi razvoj dogadjaja...

mvasic
31.12.2013, 13:44
Da, policiji je prijavljen ukraden laptop odmah te noći. Ovo je sada novi razvoj situacije :P

Upravo sto je Rex rekao. Kontaktiras policiju, kazes im da se pojavio tumblr nalog, koji verovatno pripada kradljivcu. Potom oni, na osnovu tvoje prijave, traze od tumblr-a podatke o tom nalogu.

Nikako ne pokusavaj da kontaktiras tu osobu.

NjegovaWisost
31.12.2013, 20:31
Ovo je neko neiskusan... Kako to naši profi lopovi, ukradu laptop i za pola sata ga rasture u dijelove, vrlo teško i da ga uhvatiš (sa dijelovima bez oznaka) da možeš dokazati krađu :D

DeCoy
31.12.2013, 20:41
Pre verujem da ga je već utopio nekom nesrećniku nego da lopov sam koristi laptop. Ali bitno je što eventualno ima šanse da laptopu uđe u trag.