PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa monitorom

Milos Nilkic
28.12.2013, 0:35
Pozdrav svima! Moj monitor LG flatron W1946 BF analog, ne radi na pravoj rezoluciji,(1360x768) i to u većini slučajeva. Nekada, nasumično proradi (1-2puta u 2meseca), ali uglavnom radi na 1024x768. U ovim retkim slučajevima kada "ubode pravu rez.", u screen resolution piše tačan tip monitora(LG W1946analog), ali uglavnom piše: "Display device on VGA". Dok sam na kompu imao dual boot, ubuntu linux i win7, kad podignem ubuntu, uvek je O.K. rezolucija, dok se ovi problemi javljaju samo na Win. 7 ultimate.To se dešavalo i pre inst. ubuntu-a a i sada kada sam formatirao HD i inst. samo Win7 ultimate. Problem postoji i dalje. Više puta sam reinst. drivere od graf. kartice i od monitora ali ništa. To je ukratko to, pa ako vas ne mrzi vi pišite. Hvala.
P.S. moja konfiguracija:
MB Gigabyte G31M-ES2L
CPU Intel Celeron E3300 2,5GHz
RAM 2GB
VGA Intel G33/G31 Express chipset family

Vlad Cepesh
28.12.2013, 7:55
Imao sam slican problem pre par godina, kada mi je crkla graficka, i bio sam prinudjen neko vreme da koristim integrisanu Intel karticu. Kolko sam mogao da skontam, to je problem do drajvera. Uzeo sam staru Radeon 2400 karticu i problem je bio resen. Moguce je da ima neko drugo resenje, ali nisam imao zivaca da vise eksperimentisem sa drajverima i podesavanjima.
Imam jedno pitanje, da li ti kad instaliras drajver za monitor, u control panelu pise tacan model ili ono deafult device?

Milos Nilkic
30.12.2013, 20:48
Izvinjavam se zbog kasnog odgovora. U "device menageru" ako si na to mislio, piše pravi tip "LG W1946 analog". Evo baš sam pre 15-tak minuta instalirao sa Gigabyte- ovog sajta neki novi driver za chipset, ali ništa. I eto dižem ruke od ovoga, kad kupim neku grafu, valjda će se i to rešiti?
Hvala na interesovanju, vremenu i odgovoru. Sve najlepše u Novoj... Pozz.
Miloš.

Vlad Cepesh
31.12.2013, 14:59
Nema na cemu. Poz i tebi, takodje SNG :)

Uros TSI
18.1.2014, 11:10
Primetio sam nešto čudno s monitorom, ponekad, na belim ili crnim delovima ekrana je najprimetnije, vide se kao horizontalni talasići koji idu ka gornjem delu ekrana, ravnomerno celom površinom, jedva je primetno, uvek se može videti kada se ekran gleda odozgo, skoro na granici ugla iz kog se ne vidi slika, a ponekad i kada se gleda u ekran normalno spreda. Šta bi to moglo biti? Ne mogu da se setim da li je toga bilo i ranije, sada mi je zapalo za oko jer se vidi povremeno i iz regularnog ugla gledanja. Jel to monitor peva labudovu pesmu ili nešto drugo?

Ista stvar, možda još izraženija vidi se i kada se koristi monitor prikačen na integrisanu grafiku na ploči, to pretpostavljam znači da je sa grafičkom sve ok.

makiem
18.1.2014, 12:12
ako je VGA monitor, pokusaj da udaljis vga kabl od strujnih kablova monitora/napajanja, da ne budu isprepletani.

Uros TSI
18.1.2014, 12:38
Aha, hvala, probaću. Prebacio sam ga na drugi produžni i malo se poboljšalo ali još ima simptoma.

alexthekid
18.1.2014, 12:59
Idi na ovaj sajt http://www.lagom.nl/lcd-test/, pa na odeljak Clock and phase, i proveri kako ti je podešen monitor. Možda nije to u pitanju, ali iz opisa mi liči na tako nešto.

Uros TSI
21.1.2014, 12:04
Ne vredi, ništa ne pomaže, i dalje talasa.

Uros TSI
21.1.2014, 21:46
Kabl od monitora potpuno izolovan od svih drugih i naponski i signalni. Neki hint? Lako ću ako je do monitora, ovaj ima već 4 godine sigurno.