PDA

Prikaži potpunu verziju : Amd radeon r9280x XFX -Ne prepoznavanje graficke karte

Grickone
19.12.2013, 22:16
Pozdrav
Nadam se da mi mozete pomoci
Kupio sam racunar sledece konfiguracije
Intel I5 4670
MB GA Z87 HD3
Hard 1t
Sdd120
Napajanje je chiftec CTG 600 80P 600W

i graficku kartu koju sam kupio odvojeno od goreg navedenog
AMD Radeon R9 280x XFX 3gb

Ubacio sam graficku kartu u kuciste i na njoj se nalazili 8pinski i 6 pinski ulazi .Sa napajanja sam imao dva 6pinks konektora sa jos 2 pina kao i dva slobodna moleksa ,Uz graficku sam dobio dva adaptera (il kako se vec zove ) koja 2 6 pinksa pretvara u jedan 8 pinski konektor kao i adapter koji dva moleksa pretvara u 1 6 pinski.Povezao sam to na graficku i pokrenuo.Monitor mi ne reaguje tj ne prepoznaje graficku.a kuleri na grafickoj rade ,koliko sam primetio.Preko device menagera sam pogleda,ne prepoznaje .Sta da radim,dali neko moze da mi pomogne tj objasni kako da povezem graficku sa napajanjem ili nesto podesim.?
Nadam se da sam bar malo bio jasan .Hvala unapred.

water wizard
19.12.2013, 22:24
poveži na integrisanu monitor pa podesi u biosu

Grickone
19.12.2013, 22:28
Povezan sam na integrisanu al kako da podesim u biosu

water wizard
19.12.2013, 22:53
piše u knjižici koju dobijaš sa matičnom

Grickone
19.12.2013, 22:57
U biosu stoji da je Init.Display First podesen na PCIe Slot
Ne znam sta da namestim i kako.Ako mozes da budes malo detaljniji,hvala .

LoshMeeBre
22.12.2013, 18:52
Moras obrisati drajvere stare graficke (integrisane), a potom je ugasi u device manageru da se ne bi automatski instalirali drajveri za nju. Nakon toga bi trebalo da radi. Ploce su cesto podesene tako kao sto si napisao, da PCIe slot ima veci prioritet od integruse.

Ne zaboravi da uvek postoji mogucnost da je sama graficka mrtva iako se vrti ventilator, a takodje je moguce da je nisi bocnuo do kraja u PCIe slot a da se vrti ventilator :)