PDA

Prikaži potpunu verziju : Podesavanje monitora

Anson
14.12.2013, 11:52
Pre koji dan uzeo sam Benq gw2255. Sto se tice slike sada sam zadovoljan jer sam sve podesio kako mi odgovara. Medjutim ima par stvari koje jos nisam sredio.
Kad ugasim kompjuter, monitor izbaci poruku da nema signala (no input signal ako se dobro secam) na nekoliko sekundi i onda i ona nestane.
To je prva stvar. Drugo, kad se bios ucitava kad upalim kompjuter izbacuje preporucenu rezoluciju. Na proslim monitorima nisam imao te poruke. Kako da se to iskljuci ili da se podesi da ne izlaze te poruke?

cane.prebranac
14.12.2013, 11:55
I ja sam kupio isti monitor isto izbacuje ali nisam uspeo da ugasim, a pravo da ti kazem ni ne smeta mi, nek izbacuje sta hoce samo neka radi kako treba.

Morca
14.12.2013, 12:48
Pre koji dan uzeo sam Benq gw2255. Sto se tice slike sada sam zadovoljan jer sam sve podesio kako mi odgovara. Medjutim ima par stvari koje jos nisam sredio.
Kad ugasim kompjuter, monitor izbaci poruku da nema signala (no input signal ako se dobro secam) na nekoliko sekundi i onda i ona nestane.
To je prva stvar. Drugo, kad se bios ucitava kad upalim kompjuter izbacuje preporucenu rezoluciju. Na proslim monitorima nisam imao te poruke. Kako da se to iskljuci ili da se podesi da ne izlaze te poruke?

Imam model iz iste serije, samo od 27", i kod mene uvek izbaci ono prvo kad ga ugasiš. Predviđeno je tako i nema ničeg lošeg u toj poruci...

Što se drugog tiče, napisah ti već u drugom postu (meni ne prikazuje to sa rezolucijom)...proveri u drajverima (Catalyst ili nVidia, koji već koristiš) da li ti se poklapa rezolucija koju izbacuje grafička karta sa rezolucijom na monitoru...zvuči malo bezveze, ali možda je problem i u skaliranju rezolucije...nisam siguran, proveri. Nisam našao načina da skroz deaktiviram te poruke. Iskreno, i ne smetaju mi...

Anson
14.12.2013, 14:24
Znam video sam poruku, ali reko da ovde posebno pitam. Monitor nema nikavih problema on jednostavno prijavi kad rezolucija nije nativna. Recimo kad krece bios ili kad pokrenes neku stariju igru (poput recimo Heroja 1 za dos :D).
Nesto sam trazio guglajuci i jedan lik kaze da je to tako i ne moze da se iskljuci obavestenje, ali kaze da moze ako se podesi da grficka preuzme skaliranje i onda nema obavestenja. A kod mene u nvidia panelu to nema, mislim ta opcija. Ah, ko ga j.

Morca
14.12.2013, 21:09
Sumnjam da nema toga kod nVidie, u Catalystu postoji opcija za skaliranje slike, nešto sam tu čekirao, ni sam ne znam šta, i više mi ne pokazuje obaveštenje za rezoluciju, šta god pokrenuo/gledao...pogledaj malo bo5e tamo.

Sem toga, kakvi su ti utisci o monitoru? Je li ti slika previše svetla, kojim slučajem?

water wizard
14.12.2013, 21:31
ma sve radi auto nego pokazuje te poruke

Morca
15.12.2013, 0:27
Kod mene je u početku pokazivao to za rezoluciju, ali posle ne...a ni sam ne znam šta sam uradio, heh.

Anson
15.12.2013, 10:51
Sumnjam da nema toga kod nVidie, u Catalystu postoji opcija za skaliranje slike, nešto sam tu čekirao, ni sam ne znam šta, i više mi ne pokazuje obaveštenje za rezoluciju, šta god pokrenuo/gledao...pogledaj malo bo5e tamo.

Sem toga, kakvi su ti utisci o monitoru? Je li ti slika previše svetla, kojim slučajem?

Nije previse svetla. Kontrast i saturacija su mi bili prejaki. Morao sam malo da se duze zezam sa podesavanjima da bi boje bile prirodnije. Boje su bile prejake i delovale vestacki pa sam otisao pod color podesavanja i smanjivao. Takodje sam smanjio i ostrinu jer zbog prevelike ostrine slova i kursor se razmazuju kad se pomeraju.

alexthekid
15.12.2013, 12:29
Odličan test za podešavanje kontrasta, osvetljenosti, oštrine, itd ...
http://www.lagom.nl/lcd-test/