PDA

Prikaži potpunu verziju : Switchable graphic test

imanja010
9.12.2013, 21:59
Pozdrav !
Imam jedno pitanje za članove ovog foruma. Kako da testiram najnovije switchable grafičke kartice u notebookovima kada ih ni jedan test ne vidi? Svi testovi vide ili samo intel integrisanu grafiku ili ispisu unknown graphic. Skinuo sam i najnovije testove (3dMark, PCMark, PerformanceTest) i nisam uspeo ni sa jednim da dobijem rezultat za grafiku koja je u laptopu.
Možete li mi dati predlog kako da rešim ovaj problem, da li mogu ti testovi da se forsiraju samo za switchable grafiku, i ako možete da mi preporučite i neki drugi test koji ovde nisam spomenuo.
(grafike su nova nvidia 7xx serija ili radeon 8xxx)
Pozdrav!

Vlad Cepesh
10.12.2013, 16:16
Imao sam taj "problem" na mom laptopu, koji ima Core I3 i GeForce 520M graficku. Naime, Nvidia se iskljucivo pokrece kada se ukljuci 3D program. Ostali deo rendera radi integrisana graficka u procesoru.
Probao sam 3D mark test prvo sa ukljucene obe i dobio skor skoro 2.5 puta veci nego li sa ukljucenom samo integrusom. To je problem kod detekcije hardvera kod benchmark programa.
Ovo vazi za nvidia graficke. Ne znam kako stoji stvar za AMD grafikama u laptopu.

SlobaL
10.12.2013, 17:08
Ista priča. Ako drajver ne prepoznaje 3D Mark program, samo ga u opcijama configure switchable graphic 3D Mark staviti na High performance i drajver će uključiti diskretnu grafiku.

imanja010
10.12.2013, 23:31
Probacu sa skidanjem novijeg systeminfo programa posebno da vidim kakvi ce biti rezultati.