PDA

Prikaži potpunu verziju : AMD Radeon R9 280X Sapphire DualX oc bf4 uefi

Sakiboj
7.12.2013, 12:41
Poz, uzeo ovu graficku i radi joj jedan fan dok sam u windowsu i surfujem, jel to tako treba ili?

Pali se i drugi kad se malo zagreje :)

zvezdan84
22.8.2014, 7:28
Kolike su ti min i max temperature? Hocu da uporedim sa mojom

marko13
22.8.2014, 9:10
Koliko znam oba treba uvek da rade! Samo povecavaju brzinu kada se poveca temperatura. Drugar je imao slicnu situaciju sa jednom asus karticom i zamenio je.
Menjaj!

Doox
22.8.2014, 16:06
Ja imam msi model graficke OC gaming edition, ja koliko sam primetio oba venta rade u bilo kom momentu, mozda je to onaj smart fan ili tako nesto, citao sam o tome na nekom forumu, ali ne mogu da se setim gde, da tek kad predje neku vrednost grafa, pali se i drugi vent i hlade grafu, samo pogledaj temp kad ti je grafa na leru i kad je opterecena nekom igricom, imas hw monitor pusti u pozadini da radi dok igras igre pa ces videti temperature pa napisi kakve su...

water wizard
22.8.2014, 16:07
zamenio je grafičku

Sakiboj
22.8.2014, 16:09
E zamenio to ja i uzeo novac nazad i kupio nvidiju na drugom mestu. Losa je bila u svakom slucaju. Napisao sam bio tiket sapphire supportu i rekli mi da treba da rade u isto vreme. Valjda znaju oni jbg

Muke sa tim amd kartama. Posle sam uzeo msi r290 oc gaming 4g (koliko se secam, pokusavam da zaboravim taj nervozni period :) ), ona se grejala nenormalno, za 2-3 minuta 92 stepeni i onda prelomih i vratio sam se na nvidiju iako sam prethodno uzeo crossfire plocu.

Inace prvo sam hteo da zamenim tu safirku za drugu istu, cak mi je i support poslao novi bios ali problem je nastao kada sam ih 5 puta pitao jer dobijam istu kao zamenu na sta oni kazu da a na kraju dobijem neku powercolor koja je jeftinija 3k posle 6 meseci i onda naravno dobijem napad i novac mi vrate za 3 dana. E onda muke sa gore pomenutom r9 i onda na kraju i to vratim i uzmem ovu asus 780gtx. Jbg neplanirani troskovi, htedoh da uzmem ssd ali eto morao sam da dodajem za graficku na kraju.

Uglavnom, ta nvidija 780gtx je jako dobra. Ne cuje se, ne greje se, radi fenomenalno sve. Nikakvih problema nema.

Doox
22.8.2014, 16:18
Pa dobro si prosao, tj super.. Ja sam citao negde da na leru grafe stede kao struju pa se iskljucuje jedan vent, a kad se greje da se pali drugi vent, ali to je izgleda bio samo neki neozbiljan forum gde su se raspricali o tome i izodusevljavali se, a to je izgleda losa serija kartica :confused:

zvezdan84
31.8.2014, 16:56
ja sad instalirao gta4 i ne mogu da povecam rezoluciju i detalje, pa sam instalirao liberti ni tamo ne mogu da povecam detalje i rezoluciju. izgleda da mi je slaba nova r9 280x
kako je ovo moguce?

Sakiboj
31.8.2014, 17:16
Ma nema sanse da je slaba, ne bi ona kostala 300-350€. Probaj igru da reinstalnes ili nove drajvere. I uhvati tu fotku sa frapsom ili sa steam-om ako je oridjinal.

zvezdan84
31.8.2014, 18:01
Mislim da joj napajanje slabo cft 650w
Drugi drajver i treca instalacija igre

Sakiboj
31.8.2014, 18:12
Ma nesto tu nije u redu, ja sam tu igru kad izasla igrao na 8600gt na vecim podesavanjima

SlobaL
31.8.2014, 18:14
Name veze to sa grafikom, problem je do igre i u njenom lošem detektovanju hardvera.

Sakiboj
31.8.2014, 18:25
Probaj ovo

Create a shortcut on your desktop to the LaunchGTAIV.exe - by default this will be in C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV

Right click the shortcut and click Properties

Make sure the Shortcut tab is selected. You should see a field called "Target", edit this to say the following, making sure the path is correct, I'm just using the default here:

"C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -norestrictions -nomemrestrict

zvezdan84
31.8.2014, 19:02
ma jok, nista. sutra nov win, nemam volje vise da se zezam

SAJEVAC
31.8.2014, 19:06
Ja imam tri ventilatora na grafickoj i sva tri rade uvek.

Vlad Cepesh
31.8.2014, 19:28
Ma to je do igre, ne do tvog hardvera. Ako te bas toliko brine instaliraj neki noviji 3D mark ili neki od Uniengine benchmark-a. Optereti masinu i vidi kako se ponasa. One odlicno detektuju mogucnosti hardvera.

zvezdan84
31.8.2014, 20:27
Ma to je do igre, ne do tvog hardvera. Ako te bas toliko brine instaliraj neki noviji 3D mark ili neki od Uniengine benchmark-a. Optereti masinu i vidi kako se ponasa. One odlicno detektuju mogucnosti hardvera.

Crysis 3 super radi, f1 2013 jos bolje, wot rastura. Znam da nije do graficke, sa slabijom 7850 sam igrao bez problema gta4 , pa me zato nervira sto znam da mora da radi extra, a nece. Probao sam kod brata na njegovoj masini sa fx 6300 i rastura gta4

water wizard
31.8.2014, 20:31
si tražio na google rešenje?

Vlad Cepesh
1.9.2014, 11:07
Ako ti samo GTA 4 radi slabo, a ostalo radi odlicno, onda sto se toliko cimas? Hadrver ti je ispravan, softver je bagovit. Umeju tako nekad neke igra da ne prepoznaju kako treba mogucnosti hardvera, pa onda brljave sa setovanjima. Nemoj to da te muci, vec trazi drugo resenje, a ne da se cimas oko graficke, napajanje i slicno...

zvezdan84
1.9.2014, 11:59
stavio sam nov win7 neki supreme i stavio sam novu instalaciju gta4 i opet se javlja isti problem. jedino je hardver ostao isti. stavicu danas drugu graficku da vidim da li je problem do slabog napajanja, mislim da mi graficka puno struje vuce

Doox
1.9.2014, 13:38
Trebalo bi napajanje da izgura tu grafu, ona dosta vuce struje, iako je deklarisana na 250w vuce u full loadu i do 298w, ali ja mislim da je to do igrice a ne do same masine, cim drugi noviji naslovi rade perfektno, nesto je do igrice, tako da se ne opterecujes previse... koj procesor imas?

zvezdan84
1.9.2014, 14:09
phenom ll 955 4.0ghz

zvezdan84
1.9.2014, 14:10
odustao sam gta4, igram wot

Doox
1.9.2014, 15:11
Pa moguce da je mala snaga napajanja za tu grafu jos i ph II trosi dosta struje kad se optereti moj 965be tosi u loadu 113w a kad se preoptereti 130w. Taj tvoj na 4.0 sigurno ide i do 140w i plus grafa koja u full loadu trosi 298w. Moj thermaltake sps 630w se bas greje sa ovim procesorom i msi r9 280x oc gaming edition, tako da cu ja menjati napajanje za neko od 750w tipa corsair ili ss... Ali ja mislim da je igra neoptimizovana za tu grafu, jer meni pada mng fps na CS 1.6 i bas me nervira, dok u CS go nema pada fps-a mozda 2-3 fpsa sto je neprimetno i radi sve kako treba, tako da opusti se i uzivaj u novim naslovima, samo vidi sto se tice napajanja...

Vlad Cepesh
1.9.2014, 17:07
Druze, ti imas po specifikacijama 624W makimalno snage na +12V grani kombinovano. Prosta matematika CPU 125W, GPU 250W, Ostalo 50W, to je jednako 425W. Tako da imas lufta 200W. Priblizno.... GTA 4 je softversko djubre od igre, koji pravi problema i drugima, ne samo tebi. Tako da se ne cimaj da ti napajanje slabo, ako ti samo JEDNA igra pravi problem. Drugarski savet. Dalje kako hoces.

Doox
1.9.2014, 17:13
Vlad OC phenom trosi preko 140w sigurno, jer moj nije klokovan i ide na 130w u testovima a kad nije opterecen do 113w, pazi sad ima na ne secam se tacno kom testu r9 280x mereno profesionalno grafa trosi 298w u full loadu, ne moze on igrama da je preoptereti nikad toliko, mozda je odveze do 270w plafon tako da ako racunas i to da mu je staro napajanje, a postoje gubici vremenom, ne nesto preterano, jer je kvalitetno napajanje, pazi onda dodjes do racunice od 298w+140w+50w ~ 488w a sobzirom da ove dve komponente idu na v12 granu onda imas racunicu od 440w

zvezdan84
1.9.2014, 17:29
doox kakve su tebi temperature na 280x? ja sam imao msi isla je blizu do 80c

Doox
1.9.2014, 17:35
U fractal desing r4 kucistu sa 3 venta 14cm fabricka imam temp do 65-68 u testovima i pri full opterecenju, a igrice do 65 plafon, mada sad ima da stavim jos jedan corsair vent 14 cm da hladi grafu odozdo, posto sam napajanje okrenuo da uzima hladan vazduh, a ne iz kucista (thermaltake sps630w). Na kojim testovima toliko isla, to su drasticno vece temp od mojih i na kom napajanju i u kom kucistu?

zvezdan84
1.9.2014, 17:57
na istom kucistu gde je sad safir koji ne prelazi 61c. imam 3 komada 14cm, 2 guraju 1 izvlaci, da bas cudno da je tolika razlika, jer msi ima vece kulere u ventilatore od ove safirove. zato sam te i pitao jer mi je ona prva bila jako vruca. nije do sla do testova, igrao sam wot sa njom, napajanje isto cft 650w

Doox
1.9.2014, 18:05
Pa ne znam stvarno, meni kad je zezalo napajanje temperature su bile vece i javljao se coil whine na grafi, sredjeno napajanje, tj izgleda dobio novo ili ne znam sta su radili sa istim jer je bilo u altijevom servisu, kao rekli mi da ima neke zastite,koje vode napajanje u standby 24h ili tako nesto, ja citao, trazio nigde to nisam nasao, ali elem bilo kako bilo, vratim ja napajanje u kuciste, povezem sve, i gle cuda, sve radi, nema coil whine, temperature manje za 10 stepeni, grafa bez problema tera bf4 po 6 sati, pri temperaturi od 65 stepeni

NastyB
13.9.2014, 12:10
stavio sam nov win7 neki supreme i stavio sam novu instalaciju gta4 i opet se javlja isti problem. jedino je hardver ostao isti. stavicu danas drugu graficku da vidim da li je problem do slabog napajanja, mislim da mi graficka puno struje vuce

Ovo je tebi problem. Svi ti modovani Windows-i imaju kojekakvo đubre u sebi. Nabavi običan, čist Win 7 pa probaj. Grafička ti vuče 250W, tako da to ne bi trebalo da bude problem.
Usput, sa tom mašinom GTA bi trebao da leti. Evo dole kako je meni na R9 270X, jedino ne uključujem saobraćaj do 100 jer postaje prevelika gužva na ulicama i ometa mi bežaniju i prelaske mostova

na istom kucistu gde je sad safir koji ne prelazi 61c.

Imao sam Gigabytovu 5850 koja je radila sa 60 stepeni u idle režimu a u igrama se lagano pela do 100 stepeni. Stavio sam drugo hlađenje, temperatura je bila i dalje 60 u idle, ali nije prelazila 80-85 u igrama. Sad sam prosto zapanjen Vapor-X hlađenjem, jer je moj Radeon u idle 34, a u igrama ne prelazi 60. Svaka čast Sapphire-u na tome...

el_corona
13.9.2014, 14:03
I bre zvezdane, skini samo poslednji patch za GTA 4 garantujem da ce ti se srediti problem, iako je win "supreme" verzija :D