Prikaži potpunu verziju : Lag pri igranju igara na Led TV-u
Pre neki dan sam kupio 32 inch Led TV, i reko da probam da ga povezem, na PC da vidim kako ce to ici. Filmovi su ok, ali postoji golem lag pri igranju.
Guglao sam netom, i otprilike koliko kapiram radi se o normalnoj boljki koja je manja kod skupljih televizora.
Ja sam odavno preboleo gaming fazu tako da mi ovo nije prioritet uopste, ali je glupo da se ne iskoristi kad ga vec ima. Moja klinka igra Rejmena, prelepo izgleda ali laga...
Uspeo sam uklj/iskljucivanjem nekih opcija da to svedem na neki prihvatljiv nivo (za prosecnog neupucenog igraca), medjutim kad pustim svoju staru rak ranu COD4 u multiju tacno vidim da laga svecki...
Molim za misljenja i savete oko podesavanja Catlyst drajvera, eventualno samog sistema ili mozda neke magije na samom TV-u....
water wizard
30.11.2013, 15:53
vreme je da zameniš taj atari za nešto novije :D
Da znas da sam tamo osamdesetih imao Atari 800XE, bato koja su to vremena bila...
Nego imas li ti nesto o ovome sto sam pitao ili trolas naokolo?:D
Model TV-a? Neki imaju veliki input lag i tu ne možeš ništa.
NjegovaWisost
30.11.2013, 21:19
Pre neki dan sam kupio 32 inch Led TV, i reko da probam da ga povezem, na PC da vidim kako ce to ici. Filmovi su ok, ali postoji golem lag pri igranju.
Guglao sam netom, i otprilike koliko kapiram radi se o normalnoj boljki koja je manja kod skupljih televizora.
Ja sam odavno preboleo gaming fazu tako da mi ovo nije prioritet uopste, ali je glupo da se ne iskoristi kad ga vec ima. Moja klinka igra Rejmena, prelepo izgleda ali laga...
Uspeo sam uklj/iskljucivanjem nekih opcija da to svedem na neki prihvatljiv nivo (za prosecnog neupucenog igraca), medjutim kad pustim svoju staru rak ranu COD4 u multiju tacno vidim da laga svecki...
Molim za misljenja i savete oko podesavanja Catlyst drajvera, eventualno samog sistema ili mozda neke magije na samom TV-u....
Omg, jeli ti palo na pamet da odeš u podešavanja televizora i prebaciš na gaming boje? :D Meni se isto desilo, samo prebaciš kada si u igri i to je to.
Omg, jeli ti palo na pamet da odeš u podešavanja televizora i prebaciš na gaming boje? :D Meni se isto desilo, samo prebaciš kada si u igri i to je to.
Naravno da sam pokusao i to, o to odma, i da, lag se malo smanji i to je to..
Model TV-a? Neki imaju veliki input lag i tu ne možeš ništa.
LG32N570R, izgleda da je tako, s tim sto uz neka podesavanja u drajverima (u katalist kontrol panelu, recimo gpu scaling), lag svede na razumnu meru. Medjutim i dalje je prisutan, i da ocu da pucam neki FPS (na srecu vise necu...:Freddy:) tu leba nema. Za neke manje dinamicne igre moze da prodje.
Ako neko ima savet oko postavki u drajverima, koje mogu jos da smanje lag.. neka napise....
Ne posedujem HTDV ali kako ću uskoro verovatno doći u posed jednog zamolio bih nekoga da mi pojasni ovaj fenomen lagovanja jer prvi put čujem za to a planiram da kačim i laptop i neku od last-gen konzola na TV kada budem kupio neku i ne bih da se razočaram. :paranoia: Ako može neki link ili kratko objašnjenje kako i zašto se to dešava.
Nemoguće da je jednostavno elektronika takva da laguje sa "dekodiranjem" HDMI signala???
Znam da sam furao PES 13 u full HD kod drugarice na TV-u preko nekog škart HDMI kabla i nije bilo laga, kao ni kod ortaka na nekom LG-u i sada sam zabezeknut?
http://en.wikipedia.org/wiki/Display_lag
Da, veoma bitna stavka ako će se TV koristiti za igranje.
Da ne otvaram novu temu
Imam jedno laik pitanje kupujem novi racunar monitor imam vec ali takodje nameravam da kupim I neki LED tv za 30 hijada.E sada moje pitanje glasi da li cu moci da prikljucim u isto vreme u PC monitor i led tv i kako to ide sa dva ekrana?Na tv nameravam da gledam filmove i prenose preko neta a monitor za igre.Da li mi potrebna neka specijalna tv kartica ili nesto slicno.takodje da li cu preko led tv moci nesmetano gledati Youtube, gaming maceva preko Twich,Dailymotion programa?
Da ne otvaram novu temu
Imam jedno laik pitanje kupujem novi racunar monitor imam vec ali takodje nameravam da kupim I neki LED tv za 30 hijada.E sada moje pitanje glasi da li cu moci da prikljucim u isto vreme u PC monitor i led tv i kako to ide sa dva ekrana?Na tv nameravam da gledam filmove i prenose preko neta a monitor za igre.Da li mi potrebna neka specijalna tv kartica ili nesto slicno.takodje da li cu preko led tv moci nesmetano gledati Youtube, gaming maceva preko Twich,Dailymotion programa?
Zavisi od grafičke karte.
Ako imaš npr HDMI i DVI, ili 2xHDMI nemaš problema, samo povežeš i TV i monitor i namestiš prikaz koji ti više odgovara (dal da bude ista slika na oba ili da se produžava desktop il možda već neka treća opcija).
Što se tiče zvuka preko HDMI nemam pojma, nikad nisam pokušavao, ali verujem da postoji neki način da podesiš da šalje zvuk na TV.
poob frob
21.12.2013, 12:40
Postoji mogucnost da se cuje zvuk sa televizora samo kucas u startu manage audio devices i tu nadjes TV i stavis ga za default :)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.