PDA

Prikaži potpunu verziju : Zvuk iz laptopa kada je ugasen...

ozzytheking
11.11.2013, 1:17
Toshiba Portege Z935-P300. Laptop ima samo jedan ventilator koji je ugasen pri malom opterecenju. Iz radoznalosti prislonih uvo na laptop (upaljen, pri cemu je ventilator ugasen) i cujem zvuk (nema pokretnih delova u njemu osim tog ventilatora, ima SSD, nema ODD), racunam radi nesto pa je ok da se cuje nesto ali taj isti zvuk se cuje i kad je laptop ugasen i nije prikljucen na struju.
Zvuk je periodican i posto ne umem da ga opisem, okacen je u prilogu. Mozda podseca malo na zvuk jako brzog i periodicnog prevlacenja nokta po onom materijalu (plastici) od kog se prave jakne... :kreza:
Sta moze da bude u pitanju?! :confused:

EDIT: Sad proverih, kada ubodem punjac/napajanje u njega zvuk se promeni, nije vise periodican ali ga i dalje ima, kao neko zujanje. Tako da je verovatno nesto vezano za napajanje...

I da napomenem, u oba slucaja je zvuk prilicno tih...

SirDuck
12.11.2013, 4:10
Aj kad niko ne odgovara.

Kolko je star laptop? Zvuči kao da mu neki kondenzatori riknjavaju, a ako se menja u zavisnosti od toga dal je uključen na punjač verovatno su negde u napajanju, tj. punjaču za bateriju (onom delu koji se nalazi u laptopu, ili samoj bateriji, nisam siguran).

Edit, sad vidim da si došao do sličnog zaključka, opet ostaje pitanje kolko je star? :D

ozzytheking
12.11.2013, 17:54
20-ak dana je star (kupljen nov)...

SirDuck
13.11.2013, 0:05
Hm, ako odeš da reklamiraš verovatno će ti reći da nema kvara jer laptop radi normalno, ali može i jako brzo da stvarno crkne.

Ja bi reklamirao, takav zvuk nije nikada dobar, vredi da pokušaš.

Duci0167
13.11.2013, 8:35
Batali forum i trk u radnju. Kakvo crno zujanje iz laptop-a,novog. Javi ako ne zaboravis sta su uradili. Zivo me interesuje sta to "suzi" a da laptop nije pod naponom.

SirDuck
13.11.2013, 16:35
Pa uvek je pod naponom jer ima bateriju.

Duci0167
21.11.2013, 16:23
Pa uvek je pod naponom jer ima bateriju.
Hm,pa da. Mislio sam da se odnosilo nada je uklj. isklj. u struju preko ispravljaca.
@ozzytheking Sta bi na kraju sa LapTop-om?