Prikaži potpunu verziju : Promena termalne paste na GPU
milosanja
8.11.2013, 23:09
Cao svima,zamolio bih vas za pomoc.Temperatura na grafickoj karti u idle je 40C,u pitanju je HD 5770 sapphire.Termalnu pastu na grafickoj nisam menjao od kada sam je kupio(kupljena u a*** 11.11.2010).Termalnu pastu koju posedujem Arctic Cooling MX-4,zanima me da li da zamenim termalnu pastu koja je na grafickoj njome?I jos jedno pitanje,prilikom skidanje stare termalne paste koja je stegnuta-cvrsta(slike cu da ubacim kasnije da vidite) da li mogu da koristim alkohol 70% ili sta vec da je uklonim,i da li mogu da koristim cetkicu za likovno kako bih uklonio prasinu sa druge strane graficke?Hvala unapred
MX4 je odlična pasta i možeš je slobodno upotrebiti za GPU. Koristi 99% alkohol. Možeš koristiti četkicu za čišćenje.
milosanja
8.11.2013, 23:33
Hvala,otprilike koliko cu da smanjim temperaturu na graficku,je l sigurno necu da napravim elekcitritet sa tom cetkicom prilikom brisanje prasine i da ostetim kompenentu?
Dobro pitanje, pošto je moja (2 i po godine stara) 5770 počela da brndži i trebalo bi da zamenim pastu i očistim kuler...prvo nije problem, ali ne znam hoću li uspešno moći da očistim ležaj tog venta, kakav god da je...
milosanja
10.11.2013, 12:36
Je l mogu na cpu,nortbridge,southbridge da zamenim staru termalnu pastu ovom MX4?
Obtainer
10.11.2013, 12:58
Naravno da možeš, ali nemaš potrebe ako su ti temperature dobre. Zapravo za NB i SB je mala mogućnost da su ti temp loše, već ti je sad palo na pamet da sve menjaš, je l' da?;)
Bolje sačuvaj pastu, trebaće ti i za ubuduće.
Mozes naravno, ali licno ne bih menjao na NB i SB, nisu to velike grejalice. Ne bih ni na grafickoj ako nisi prinudjen da skidas cooler, pa onda mora zamena paste.
Iz nekog mog iskustva, na vecini grafickih koje sam otvarao je bila pristojna pasta (ukljucujuci tu i jednu Asus 5770) i stavljanjem nove (ja sam koristio AC Ceramique) nisam dobio nesto bolje temperature. Ali nisu ni gore. Ja od sada na grafickoj menjam pastu samo ako moram da skidam cooler (podmazivanje ventilatora), inace se ne opterecujem time.
@Morca
Probaj nekim sprejom za podmazivanje/ciscenje (ja imam neki plavi, uzeo valjda u Met.o-u) da naspricas lezaj i ostavi da se iskaplje. Posle za podmazivanje ja sam koristio SAE 30 razblazen sa nekim sprejom (da l sam koristio isti taj ili jedan za podmazivanje sa silikonom da me ubijes ne secam se). Probao sam i samo silikonskim lubrikantom u spreju ali kratkog je veka jer ne trpi temperature vise od 50 C. Ova ,,moja" mesavina se za sada odlicno pokazala.
I da, koliko sam shvatio, daleko je bolje direktno na one ,,lagere" staviti kap dve ulja nego samo kroz onu rupicu sa zadnje strane venta (opet iz licnog iskustva).
milosanja
10.11.2013, 13:07
Imam priliku,pa mislim da je iskoristim.A i termalna pasta nije menjana od kraja 2010 god. pa reko sto da ne..
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.