Prikaži potpunu verziju : Fractal Design Define R4 ili Cooler Master 690 II Advanced
Kao sto naslov kaze, koje od ova 2 kucista biste uzeli i molim vas zbog cega?
u slucaju da imate bolji predlog, navedite i razlog :) hvala uanpred.
pera82zmaj
6.11.2013, 11:29
Neces pogresiti koje god da uzmes
Ja imam 690 doduse basic..i mozda sam pristrasan
ali mnogo mi se vise svidja od fractala (mrzim kucista sa vratancima..jer to prvo otpadne i posle ne lici na nista)
tehnicki oba kucista nude dosta toga i slicna su osim sto fractal ima izolaciju
pa je tise..pretpostavljam..i ima koiliko vidim neku vrstu regulacije obrtaja ventova sto 690 nema.690 ima dock i drzac za graficku sto fractal nema(ja bar nisam video u reviewu)
Svejedno.,kako god...moj glas ide CM-u iz cisto vizualnih razloga
Hvala!
Isto vazi i za mene, medjutim uzeo bih fractal zbog tisine ali pod uslovom da nema "stete" sto se tice temperature. Osim toga me zanima da li postoje jos neke razlike i razlozi koje kuciste odabrati.
Hvala jos jednom, voleo bih jos neko misljenje da cujem.
@pera82zmaj
Ne znam kakva si ti kućišta sa vratancima kupovao kad su ista otpadala, ali budi uveren da kod FD ti se to neće desiti osim ako ne kreneš da udaraš ili vešaš stvari na njih. Define R4 je veoma kvalitetno kućište.
@Miljankg
Što se tiče ventilacije u Define R4, zahvaljujući Modu Vent poklopcima možeš da biraš između veće tišine ili provetrenosti. Ja posedujem Define R3 u koji je uguran FX-8350 overklokovan na 4,6Ghz i MSI GTX 760 Gaming takođe overklokovan i nemam nikakvih problema sa temperaturom. Samo kućište nije preterano "friendly" za vodena hlađenja sa radijatorima od 240/280mm, mada na znam koliko ti to išta znači.
Nisam nasao nista za modu vent poklopce. Sada cu da potrazim. Nasao sam samo za regulaciju napona ventilatora.
U pitanju su ti zatvarači koji idu na otvore za ventilatore na vrhu i bočnoj strani kućišta i koji imaju sa unutrašnje strane materijal za zvučnu izolaciju. Ako hoćeš tišinu, ostaviš ih na mestu, ako hoćeš promaju, skineš ih i staviš ventilator.
Jasno kao dan, to sam video na review-uima. Hvala.
Oba su dobra. Lično, uzeo bih R4 jer je sjajno i prelepo kućište i veoma je tiho, a ne žrtvuje hlađenje. Ako nemaš neki besan hardver i grafike od 400e, radiće posao. Plus, kako rekoše, može da se konfiguriše...
Ja sam uvek za kupovinu polovnog pa modovanje. :)
Btw dal' ima trenutno da se kupi define r4 i Srbiji?
Sladjan85
30.11.2013, 16:31
Ima u prodavnici na W:
9.499,00 din.
Ima u prodavnici na W:
9.499,00 din.
U onoj zelenoj W ? Pobednickoj ? Koliko ja vidim na sajtu- nema :/
Sladjan85
30.11.2013, 17:03
Ukucaj na shopmaniji, ima na dosta mesta kuciste. Negde su na stanju, negde nisu i cena varira. U pravu si za W, nema vise na stanju, nisam zapazio u uglu, ali evo ima na shopmaniji na par mesta ,proverio sam.
Ne sme direkt link ja mislim.
Ja sam juce kupio R4, ima ih jos po radnjama ali mi se cini da nece jos dugo. Inace, kuciste je prevazislo sva moja ocekivanja i zaista imam samo jedan komentar IZVANREDNO!!! Sve sto sam video i procitao po reviewima je tacno i uzivo izgleda jos impozantnije.....najtoplija preporuka!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.