Prikaži potpunu verziju : brand masina - mogucnosti
Imam HP masinu dc7700s/pd-915 sa dodatih 2gb ddr2 ram-a ...imam pci slot slobodan,ubacio bi neku grafiku (rekao bi da mora low profile) pa me interesuje kolko mogu da ocekujem od ove masine tj kolko bi mogao da je nadogradim... prilozicu i neke fotografije procesora,rama ,ploce itd... npr meni u task manageru pokazuje da imam dva jezgra a ovo je pentium d na 2.8ghz...da nije to neko virtualno???? dalje memorija koja je ubacena izgleda je na 444 mhz , ako bi ubacio neku 128 bitnu low profile grafiku da li moram i jace .napajanje itd koristim monitor /tv lg dm2350d ful hd.Na cpu-z pise ovako : mainboard 0A54h e sad da li je ovo prvo O ili 0 ... bios 786E1 v.01.10
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/archives_North_America/12543_na_v17/12543_na.PDF mislim da je ovo njegova specifikacija
47579
47580
47581
Vlad Cepesh
3.11.2013, 2:31
Ti imas Pentium D procesor. To je Pentium 4 procesor, Prescott jezgro sa podrzanim HT. Dakle jedno pravo i jedno virtuelno jezgro.
Imas pic-e 16x slot za graficku, tako da mozes da stavis neku od novijih Radeon ili GeForce, sto se tice ploce.
Sto se tice da li je pametno ulagati novac u tu masinu.... Odgovor je ne.
Prvo napajanje 240W je dovoljno otprilike za taj procesor i pracene komponente, tako da ne znam kolko bi izdrzalo neku dodatnu graficku karticu uz sve to. Narocito zato sto je staro, pa verovatno ne moze da isporuci deklarisanu snagu. Ja se sa time ne bi usudio da igram.
Drugo, sam taj procesor je izuzetno zastareo. Dovoljan mozda za neke filmove, muziku, office i sl, neke stare igre. Za ostalo nije, tako da ti preporucujem da ne ulazes novac u tu masinu.
mogu da nabavim dual core pa cak i core duo procesor ( za dzabe :) ) mislim da bi odgovarao .Moje misljenje je da su napajanja po brand masinama bolje odradjena nego klasicna...mozda gresim ali moram da vidim moze li bilo koje drugo da udje unutra uopste
vec sam nabavio (dzabe :) ) nvidia 8400gs nije neka ali je bolja sigurno od integrisane koj nema cak ni pixel shader 3
Богами, Пентиуми Д су били дуал-кор процесори...
Processor Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz, 2793 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
ovo pise u "system information" .Ako je to virtualno jezgro kad i kako pocinje da radi?
Vlad Cepesh
4.11.2013, 1:52
Moja greska za Pentium D procesore, ali ipak su to dosta zastareli procesori. Bilo koji Core 2 Duo, pa cak i Athlon X2 procesor ce da ostavi isti u prasini. Klarez, ako mozes da dodjes za dz do bilo koje brand name masine sa Core 2 Duo, Pentium Dual Core ili slicnom procesorom, svakako uzmi. Mnogo bolja opcija nego li Pentuim D.
mogu da dodjem do jednog core 2 duo za neki dan tj da ga dobijem za dz ( mislim samo do procesora) i da onda zamenim postojeci "D" sa njime i takodje treba da dobijem i nvidia 8400gs ..samo mi je onda jos problem oko tog napajanja ali mislim da da bi trebalo da izdrzi sve ipak je to da kazem brand ...do sada sam na poslu imao prilike da se sretnem sa dosta brand masina i ne secam se da je bilo kojem napajanje otislo ali doduse oni se i ne koriste za neke stvari tipa igrice itd nego samo sa word ,excel i slicno
Vlad Cepesh
4.11.2013, 17:27
Core 2 Duo procesori nisu tolko veliki potrosaci, kao ni 8400GS, tako da ne verujem da ces imati problema. Testiraj dobro masinu sa nekim 3D markom pre aktivnog koriscenja ili nesto slicno.
water wizard
4.11.2013, 17:31
ja sam baš imao problema sa jednim brand name kompjuterom, dali su mi da ubacim neku polovnu TV karticu i kompjuter je crko :o
Vlad Cepesh
5.11.2013, 2:37
Ti bas nemas srece sa tvojim kompjuterima :D
water wizard
5.11.2013, 3:53
nije moj, nego eto, tako zovu me ljudi da im popravljam kompjutere ponekad, inače je trebala da bude prosta operacija dodavanje TV kartice.. ali eto, našli neki krš u kesi :D. Jeste bilo malo nezgodno da se objasni zašto poluispravan kompjuter više ne radi uopšte..:facepalm
Vlad Cepesh
5.11.2013, 6:00
To se i meni desavalo ranije, jer sam uvek vazio za "Genije za kompjutere". A x puta mi se desavalo da mi se trazi da popravim komp star 10ak god ili masina puna virusa i koje kakvih cudesa, gde vlasnik cuve sve na desktopu. Imao sam dosta tih situacija... Izvinte na offtopicu :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.