PDA

Prikaži potpunu verziju : NWN Modul Making

TheReaper
15.10.2006, 16:40
Nameravam da napravim jedan NWN modul, pa me zanima da li vredi praviti modul uz pomoc verzije igre 1.51 (HoU) ili da skinem patch najnoviji.
Btw gde mogu da nadjem najnoviji patch i koje on promene donosi ?

madhatterYU
15.10.2006, 17:48
toolpack za nwn2 je vec izasao pre same igre, ako vec nameravas da pravis, sto bi koristio starije i ogranicenije orudje kada vec imas nesto novije i bolje+ kockasti engine nwn1 ipak ne moze da se meri ni sa svojim prethodnicima po grafici. Sama igra cini mi se da treba da izadje kroz mesec-dva, ali s obzirom na ovo sto sam video u pakovanju dosta je detaljna, + normalne mape daju lepsi izgled, ali ne znam koji minimum kompa ce uopste trebati (primera torzo coveka sa odecom, 3100 poligona, ipak jeste mnogo, sa cim bi karakter uz jos glavu, noge i armor izaso preko 5000 poligona, mada se oni nesto raspravljali da 150.000 poligona predstavlja maximum po sceni)

TheReaper
15.10.2006, 19:51
Svejedno imam losu vezu sa netom i ne mogu da skinem program.
A da li bi radio sa prvim NWN ?
A da sto se nwn 2 tice stize za nekih 25 dana(na nekom sajtu cak ima i tacno vreme do izlaska igre u minutima)
A da NWN2 verovatno necu moci ni da startujem bar dok ne uzmem 3 Ghz i GeFrorce 6600 i 1 gb rama.

madhatterYU
15.10.2006, 21:13
vec radim na placescape trilogy projektu za nwn2, ja imam intel 2.4, gf5700(256mb) i 1256mb rama i nadam se da ce da radi bar na low detaljima.

voodoo_
15.10.2006, 23:02
Ozbiljno? Baš je to neko spomenuo na Benchmarku, oduševili smo se... ima li šta od toga i kad će da bude?

madhatterYU
16.10.2006, 0:27
Mislis na mod ili igricu?
Ima, relativno gledano, 30tak clanova modera, jedno 10tak koji su dosta ozbiljni i relativno radni, ceka se samo malo normalnih pluginova za ubacivanje novih animacija i modela likova; zgrade i gomila stvari vec moze da se ubacuje, ja malo kocim sa mortuary zgradom zbog ispita, ali u svakom slucaju vec sam se dogovorio sa njima da budem tek aktivniji od drugog dela. Trebalo bi da lici na nesto, relativno su iskusni sa prethodnim endzinom, ovaj je jos malo nakicen i u sustini njima dodje na isto.
Prvi deo nameravaju da izbace do kraja godine i vec uveliko rade, nadam se da ce da izadje spomenuti plugin pa da ubace dabuse i modrone i mozda jos nesto, pre kraja godine u prvi deo, ako ne bude bilo, bice osakacen prvi deo za ove likove (mada sam ja sugerisao neko "chitovanje" na ovom polju, videce se), ali vec 2 i 3 bi trebalo da budu "bogatiji".

TheReaper
16.10.2006, 20:43
Tvojoj konfiguraciji nedostaje barem 512 rama za igranje na low detaljima.
Btw znate li nesto o patchu najnovijem za originalni NWN ?
Ja ipak hocu da moj junk modul napravim u prvom NWN jer nema sanse da pokrenem NWN2 na mom krsu(bez 300 eura).

madhatterYU
16.10.2006, 21:58
What are the system requirements for NWN2?

Recommended:

* - 3 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
* - 1GB System Ram
* - ATI Radeon X800 series, NVIDIA GeForce 6800 series or higher video card

Minimum System Requirements:

* - Windows XP
* - 512MB System RAM
* - 2 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
* - 128MB Direct3D compatible video card with DirectX 9.0c compatible driver
* - CD-ROM or DVD-ROM drive
* - 4.6GB free hard disk space
* - DirectX 9.0c (included)
* - DirectX 8.1 compatible sound card
* - Microsoft .NET 2.0 Framework for toolset (included)
* - Broadband connection for multiplayer online play
* - Keyboard, Mouse

Nisi razumeo sta sam odkucao imam 512+512+256, sto sam ja debilno sabrao u 1256, tj 1280 rama, imam minimum, mozda ce moci i jace da radi pod izrendisanom verzijom win2003 koju imam..

TheReaper
18.10.2006, 21:52
A da koliko je vazno da modul ima Voice Acting?
Posto planiram da mod bude na srpskom(zbog loseg poznavanja engleskog)tesko mi je da sam snimim 1546 razlicitih glasova(a modul radim alone).

voodoo_
18.10.2006, 22:30
Ma šta će ti voice acting, kome treba da mu neko čita tekst, taj ni ne igra rpg-ove. A ionako ni originalni NWN nije imao voiceover za većinu teksta.

madhatterYU
19.10.2006, 0:43
a i time bi bezveze dodavao modu na mb.

TheReaper
19.10.2006, 20:35
Tnx.
A da btw imam par jezickih nedoumica.
Female orc ?
Female efl ?
Kako bi rekao na srpskom zenski orc ili zenski elf ?
A da halffiling?
Sta je halffiling?
Polu something or what ?

madhatterYU
19.10.2006, 21:42
hm ork, drekavac, strigoje?

elf - vilaenjak?

halfling - Polutan?

Wikipedija?

SFRJ-Forever [CG]
19.10.2006, 23:08
What are the system requirements for NWN2?
* - 4.6GB free hard disk space

WTF je ovo??!!
Jos malo pa ce igre zauzimati vise od 5GB:n-cc2:

voodoo_
19.10.2006, 23:12
Pa kad mogu Tomb Raider 7, UT2004, X3, Titan Quest, Spellforce 2, BFME2, HL2 Ep1 itd. može i NWN2.

SFRJ-Forever [CG]
19.10.2006, 23:41
Pa kad mogu Tomb Raider 7, UT2004, X3, Titan Quest, Spellforce 2, BFME2, HL2 Ep1 itd. može i NWN2.

Hmmm....u pravu si, potpuno zaboravih, ali bez obzira, sve preko 5Giga je masu:dedica:
Ako se ovako nastavi igre ce zauzimati citav hard.

TheReaper
20.10.2006, 20:35
NWN2 vredi svakog GB na HDD!
Steta sto ne mogu da ga igram.
Jedina zamerka prvom delu je prevelika linearnost sto nece biti sa drugim delom(bar se nadam).
A da sto se nedoumica tice....
Ewo par mojih glupih predloga .
Elf ce i dalje biti elf.
Ne bih da mesam vile i vilenjake sa elfovima.
Orc je orc i tako dalje.
Famale elf is elfona(zvuci glupo ali sta da se radi):rofl:
Female orc orkana i tako dalje.
A female patuljak ?
A sta sa wizardom ?
On je carobnjak ili mag ?
Female mag ?

madhatterYU
20.10.2006, 20:43
zavisi na sta upucujes, nasa mitologija ima slicne izraze kao tolkinova dela (odakle su preuzele nazive sve rpg igre tipa D&D pa izvodile neke svoje), vidi vikipediju pa ce rusi da najbolje da objasne od cega potice naziv. Dnd preuzo inace i baba jagu iz slovenske mitologije kao gray hag (zanimljivo da baba yagin predlozak ima mnooogo slicnosti sa planescape tormentom, posebno u vezi sa Kostchtchieom http://www.planewalker.com/encyclopedia/encyclopedia.php?intEntryID=1335.)

TheReaper
21.10.2006, 18:02
Prosla mi je jedna misao kroz glavu:Koliko ustvari NWN postuje D&D pravila(klase rase, rase i sl.)?
Zasto u prvom delu nema warlocka ?
On nije standardna klasa ili sta ?

voodoo_
21.10.2006, 18:31
Tada nije bio.

player1
22.10.2006, 12:13
Za NWN1, bilo bi stvarno najbolje da pravis za poslednji NWN patch.

Iako bi i nepechovani mod radio na patchovanim konfiguracijama, to je ipak najbolje resenje.

A probaj da sa bioware-ovog sajta nadjes link za patch.
(google is your friend...)

P.S.
Sto se tice dial-upa, evo sta je meni radilo pre nego sto sam presao na kabl (he, he...):
-Uzmes neko downloader accelrator kao FlashGet ili GetRight
-Startujes uvece download sa njim, i podeis auto-shutdown kada se download zavrsi
-Takodje podesis i auto-redial, ako se veza prekine

Sa ovim, bez problema bi prebalo da skines 50-60MB po jednoj noci.

TheReaper
22.10.2006, 15:32
Nije problem downloadowati patch.
Zanima me kakve promene donosi?
A yes.
Ko bi skidao patch da proba moj junk modul ?
Svi vec imaju 1.51 zasto da skidaju jos 60 mb za patch.
Jos i ako imaju neoficijalnu verziju igre.
Eto problema.
Btw ako imas link za patch daj.

player1
22.10.2006, 17:10
Nije problem downloadowati patch.
Zanima me kakve promene donosi?
A yes.
Ko bi skidao patch da proba moj junk modul ?
Svi vec imaju 1.51 zasto da skidaju jos 60 mb za patch.
Jos i ako imaju neoficijalnu verziju igre.
Eto problema.
Btw ako imas link za patch daj.

Ne znam tacno sta je novo sa svakim patchom (sem da je readme 5 strana fixova), jer sam davno igrao NWN, ali prednost koju sam licno iskusio, je da mozes da downloadujes najnovije fan-made modove, koji zahtevaju taj patch (sit sam se izigrao 6 meseci samo ljusteci narodne module). A sigurno ima po neka nova tekstura ili model ubacen s vremena na vreme, uz naravno cistcenje bagova.

Takodje taj patch oficijalno ukida CD-check, tako da i radi na "narodnim" verzijama igre bez intervencije.

Sto se tice linka, ponavljam, otidi na bioware.com, i nadji sam. Bilo bi glupo da ja sad to radim (jer takodje ne znam link napamet), pa da postujem ovde, iako je 5min posla.

Tamo verovatno mozes i da nadjes sta je na listi ispravki...

TheReaper
22.10.2006, 23:17
Ok hvala !
Samo ne znam da li ce iko htet da skine patch da bi probao moj junk modul ali ajd .
Btw da li u editoru moze da se ubaci mogucnos da se vodi vise henchmena 3,4 i vise ?

player1
23.10.2006, 2:01
Znam da su neki ljudi pravili module sa vecim borjem henchmena, mada nisam siguran koliko je to lepo radilo.

zorx
23.10.2006, 13:29
Znam da su neki ljudi pravili module sa vecim borjem henchmena, mada nisam siguran koliko je to lepo radilo.

Ne bas najbolje.
.........................
Ossian Studio je skoro izdao svoj toolset koji omogucava ubacivanje world mape (kao u BG). Moze da se skine na NWN vaultu kao i njihov modul Darkness over Dagerford koji je trebao da bude izdat kao Premium module (200 MB, obavezno ga treba probati!!!).
.........................
Praviti modul sa starom verzijom nema bas mnogo smisla (trenutna verzija 1.68, uskoro treba da izadje 1.69). Zadnja verzija ubacuje npr. visible cloaks i po meni izgleda sasvim OK. Glavne ispravke kod svake verzije vezane su za toolset, a ne za SP kampanju.

TheReaper
23.10.2006, 20:22
Ako imas daj link za toolset da probam .
Plz.

zorx
24.10.2006, 13:07
Ako imas daj link za toolset da probam .
Plz.

Ossian Studios (http://www.ossianstudios.com/) (download preko NWN vaulta, a kad si vec tamo skini i CEP (Community Expansion Pack), koji ubacuje tonu HAK fajlova sa slikama, 3D modelima, itd, itd. Ja trenutno koristim CEP 1.52 updateovan na NWN 1.68).

Marti Misterija
24.10.2006, 19:31
U Svedskoj sam video da je NWN 2 pusten u pretprodaju.
Odusevio sam se i pohitao da ga kupim, medjutim kad sam video cenu odlepio sam. Tamo isti kosta 599 SEK iliti 63 evrica. Mnogo!
Necu da kazem da NWN ne vredi toliko para, narocito sto ja smatram da je NWN jedna od najboljih igara koje sam igrao, ali sto je mnogo mnogo je.
Sva sreca pa kod nas piraterija brzo odradi svoj posao.;)

madhatterYU
24.10.2006, 20:01
presale postoji svuda, igra jos nije izasla

player1
24.10.2006, 20:08
Mada, ocekuvao bi da presale ima neki popust...

voodoo_
24.10.2006, 20:51
Ja ću da sačekam da padne cena... NWN1 sam uzeo za hiljadarku prošle godine...

madhatterYU
25.10.2006, 4:03
Mada, ocekuvao bi da presale ima neki popust...
Ko ti kaze da to nije popust

player1
25.10.2006, 8:40
Pa, jer prosecna cena novog naslova u USA je oko 50$.
E sad znam da to nije amerika, ali ipak, 63 evrica.

P.S.
Evo na Amazonu je 48.98$, plus postarina:
http://www.amazon.com/Atari-26503-Neverwinter-Nights-DVD-ROM/dp/B000E0XX9Q

Marti Misterija
25.10.2006, 14:09
[/url]

Ja ti samo pricam ono sto sam video da pise, a to je 599 SEK. Inace u toj radnji sam video i par igara po 699 SEK.
Svaka drzava ima i drugacije cene proizvoda koji znaju da variraju i duplo.
Ti ako ne verujes, to je jednostavno tvoje pravo. Na kraju krajeva ni ja nisam mogao da verujem u cenu kada sam je video.

player1
25.10.2006, 15:27
Sta da kazem, ja sam uvek ocekivao da cene u evropi budu u istom broju evra koliko u Americi dolara (barem takve utiske steknem u stranim forumima doticnih igara).

Ali ovo sto si ti naveo izgleda stvarno previse.

Marti Misterija
25.10.2006, 15:35
Sta da kazem, ja sam uvek ocekivao da cene u evropi budu u istom broju evra koliko u Americi dolara (barem takve utiske steknem u stranim forumima doticnih igara).

Ali ovo sto si ti naveo izgleda stvarno previse.

...i ga, nisam ja odredjivao cenu.
Na kraju krajeva mozda u nekoj prodavnici ima i jeftinije, posto se i u samom Stockholmu cene pojedinih proizvoda razlikuju za preko 50%. Ja sam na primer SD memory card KINGSTON 1 Gb za digitalni fotoaparat platio 199 SEK, dok su mi u ostalim radnjama trazili od 247,50 SEK pa do nenormalnih 389 SEK (isti tip, proizvodjac i velicina u Gb). A ima takvih primera koliko zelis i za masu drugih stvari.
Ja sam video cenu samo u toj prodavnici i dalje nisam ni hteo da gledam, jer koliko god i da bude jevtinije i dalje je poskupo.

zorx
25.10.2006, 16:34

P.S.
Evo na Amazonu je 48.98$, plus postarina:
http://www.amazon.com/Atari-26503-Neverwinter-Nights-DVD-ROM/dp/B000E0XX9Q

Jeste, ali ni jedan Amazon ne salje video igre kod nas.

Uz NWN2 Limited Edition u paketu ide i NWN1 sa expanzijama.

:offtopic:

TheReaper
25.10.2006, 20:32
Malo smo skrenuli sa teme zar ne ?
Da se vratimo na toolset......
Sta taj toolset radi uopste i dont get it ?

madhatterYU
25.10.2006, 22:16
sta ima da ne razumes, bazicni world builder sa svojom bazom svega i svacega, pravis mape u globalu i dodajes svoje custom prozivode, ozian si i sam mogao da procits, custom content modelcici itt, isto sto radi i novi, s tim sto novi ima mnoogo vise opcija.

TheReaper
26.10.2006, 21:45
OK .
Just gimme the link .

TheReaper
28.10.2006, 11:58
Ako neko zna kako da ubacim (ako moze naravno) world mapu u NWN 1.68 modul neka mi javi .

zorx
28.10.2006, 12:51
Ako neko zna kako da ubacim (ako moze naravno) world mapu u NWN 1.68 modul neka mi javi .

Pa postov'o sam ti link za Ossian Studios, a na toj istoj strani je to sto trazis, al evo ti sad jos preciznije >>>>>>>>> OVDE (http://nwvault.ign.com/View.php?view=Prefabs.Detail&id=894)

Kako toolset radi nemam pojma (odigrao sam njihov modul sa world mapom Darkness over Daggerford i u njemu mapa radi odlicno, a princip igranja NWN-a se prilicno menja i vise lici na B. Gate). Verovatno postoji neko uputstvo za upotrebu...
Drugi sistem za mape NE POSTOJI!

TheReaper
29.10.2006, 1:38
:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:

zorx
29.10.2006, 12:44
:alealeee:

Al' daj taj modul kad ga zavrsis! Moze i na testiranje. ;)

TheReaper
29.10.2006, 15:47
Uskoro pocinjem da pravim.
Samo mi je upload problem.
A da modul nece imati voice acting i bice na spskom .
Ko zna mozda i prodje ?
Mada zanima me kako radi ova world mapa ?
Kako je to izgledalo u BG ?
Kliknes na lokaciju i odes ?
Still dont get it .
Ja cu se potruditi da moj modul bude (koliko je to moguce) bude nelinearan .

TheReaper
7.11.2006, 20:33
I taj dan je konacno dosao. Danas sam napravio prvi area svog modula.
Videcete da prica pomalo lici na Gothic II(orkovi , paladini i sl.)
Ko zna mozda nadjem jos par freakova da mi pomognu u stvaranju ovog modula.
Ah yes......
Posto nameravam dijalozi u modulu budu na cistom srpskom jeziku(bez voice actinga na zalost) imam par pitalja za vas.
Kako nazvati female orka ?
Female elfa?
Ili bilo koju rasu u zenskom obliku jednine ?
Ah yes .
Halfling je hobit am i right ?(Barem na wikipediji)
Ipak cu ga ja zvati halfling if u dont mind.

Plagy
8.11.2006, 0:30
Kako nazvati female orka ?
Female elfa?

Elfica i Orkžena:icon_scra

TheReaper
8.11.2006, 20:18
Elfica i Orkžena:icon_scra
Hm mozda.
Ja sam mislio elfona i orkana :rofl: .
A za ostale rase ?

TheReaper
8.11.2006, 22:31
Imam par pitanja u vezi toolseta.
Recimo ovako:
Na pocetku igre gl lik prica sa npc likom koji mu daje quest.
E sada mene zanima kako da stavim za istog tog lika neki drugi dialog kada gl ponovo prica sa njim (pod uslovom da je prihvatio quest).
NEXT
Kako da stavim da mi respawn lokacija bude na nekom predefinisanom mestu(konkretno u svestenickom hramu)?

TheReaper
14.11.2006, 23:25
:n-cc2: Ovo me izludjuje ! Ako neko zna neka mi objasni kako da napravim skript kojim se respawnujem do porala kada umerem.:n-cc2: Probao sam na nekim forumima razne skripte nijedna ne radi !
Ako znate molim vas javite !

TheReaper
25.11.2006, 20:35
Posto sam "provalio" skripte, sada mogu da pocem da pravim modul.
E sada zanima me sta publika zeli...
Ja sam zamislio modul kao mesavinu WoW(nelinearnost questova) i Gothic 2 (prica) .
E sada zanima me sledece.
Da li hocete da druid bude isti kao i druid u WoW ( da kontrolise zveri ) ili hocete druida iz NWN (koji prica sa vecinom zveri i kontrolise ih)?
Ako imate jos neki konstruktivni predlog molim vas javite.

zorx
26.11.2006, 1:35
Druid kao u NWN - animal empathy (Difficulty Check) za kontrolu hostile zveri + komunikacija sa neutralnim zivotinjama (ako ima smisla).

TheReaper
26.11.2006, 2:27
Mislim nije problem , ali tada se namece jos jedno pitanje.
Sta recimo ako kojim slucajem jedan od clanova grupe tj. henchman je druid?
Sta onda ?
Mislim mozda i moze da se napravi da on tamuje zveri i da prica sa njima mislim stwarno ne znam.
Ako imate jos neki konstruktivni predlog molim vas javite !

WhenDarknessFalls
26.11.2006, 2:45
Brate neam shta da dodam.. ideje i predlozi koje su ti ostatak ljudi dali je ok.. samo odradi kako treba.. swidja mi se koncept priche i swe to.. jawi chim bude nekih nowosti.. poz od nwa :icon_evil

TheReaper
26.11.2006, 2:52
Mislim bar daj neki predlog. Posto pricu ovako vec znas.

TheReaper
27.11.2006, 0:06
Imam par ideja o modulu pa rekoh da vam ih iznesem cisto da cujem vasem misljenje.
1)Mislim da je dobro to sto sam u modul ubacio respawn vecine monstera.
Mene je u NWN NAJVISE nerviralo to sto ne mogu da dobijem jos exp. killovanjem
za nekog jaceg protivnika.
2)Svaki dead monster se respawnuje posle odredjenog broja minuta.Npr. Bear lvl 3 se respawnuje posle 3 min i sl. Level=munuta respawna.Ovo daje mogucnost restovanja playera.
3)Respawn playera.Za ovo sam koristio originalni NWN respawn iz prvog NWN.
Znaci da bi se player respawnovao mora prvo da prica sa klerikom u jednom od mnogobrojnih hramova i tako dobija respawn point.Naravno respawn se placa novcem i iskustvom.Stone of Recall ne postoji, jer jednostavno i ne treba vam.Monsteri se stalno respawnuju a za smrt se gubi samo 10% exp.Doduse ovo nisam stigao da testiram.
4)Ovo je mozda i nepotrebno ali ajd. Stavljeno je kao u prvom NWN , ako lik ima int <9 da prica nerazgovetno i nerazumno.
Pa sta mislite?
Ako neko ima jos neki predlog neka javi!:D

TheReaper
27.11.2006, 23:05
Cisto zanima me da li mislite da su ove gorepomenute ideje dobre. Ah yes ...
Palo mi je na pamet da stavim levelovanje preko 40 levela(max 60) pa vas pitam da li je to zaista potrebno ili ne ?

Eni
30.12.2006, 4:55
Kad staviš na net nešto što bi mogli da probamo, onda ćemo ti reći šta mislimo i šta bi još moglo... šta čovek da ti kaže ovako "na suvo"...
E da, evo jedna stvar - nemoj da respawnuješ teške protivnike (bossove i podbossove, drugo su medvedi i živuljke, drugo kad jedva prokrčiš zamak i sve odradiš, treba da izađeš, nemaš stone of recall, kad ono - svi se vratili dok si ti pričao sa NPCom) :boodala:

player1
30.12.2006, 9:06
Sto bi se reklo, nije ovo WoW.

Sarmatian
30.12.2006, 16:11
60 nivoa u D&D-u? Mnogo! Ako pravis neku epsku kampanju koja ce trajati mesecima, pa jos neka izuzetna dobra objasnjenja. Najmocniji mad u D&D-u je 35 nivo...

Sto ti rece player, NWN nije WOW...