PDA

Prikaži potpunu verziju : Da li će napajanje izdržati grafičku?

belidesine
22.9.2013, 13:09
kupio sam novu graficku karticu point of view gf9600gt 512 mb.imam napajanje ms-industrial platinum p4 400w,procesor e 5500,2 gb ddr2 rama na 800mhz,i hard disk hitaci od 320gb.a da i u kucistu imam 2 kulera jedan od 8cm i jedan od 9 cm i ghard disk kuler.dali moje napajanje moze idrzati sve to sa ovom grafikom 9600gt?:D

Partybreaker
22.9.2013, 13:33
Verovatno bi i izdržalo, ali nije preporučljivo, naročito ne na duge staze. Ta konfa nije specijalno veliki potrošač, ali ništa ispod LC Powera LC420H-12 ja ne bih stavljao. Štaviše, ako imaš mogućnost da uzmeš i nešto skuplje nego pomenuti LC, ne razmišljaj, nećeš se pokajati.

belidesine
22.9.2013, 13:41
sta a ako bih skinuo sve kulere dali bih izdrzalo barem 3-4 nedelje?? dok ne sakupim neke pare moze lako da se desi da cu kpiti i 500w napajanje pozz i hvala :D

Partybreaker
22.9.2013, 14:13
Za toliko bi trebalo da može, samo nemoj da opterećuješ komp igranjem ili nečim zahtevnijim za CPU/GPU i biće ok. :)

EDIT: I da, nadam se da znaš da se 9600GT napaja i iz PCI-E slota na ploči i preko 6pinskog konektora koji ubadaš u grafičku. MS Industrial verovatno nema taj konektor, pa će ti trebati adapter za molex (http://www.pclive.com.au/molexpci.gif).

belidesine
22.9.2013, 14:29
moje napajanje ima taj adapter za vga karte tako da mi netrba molex ali zbog toga sam se bas i pitao zasto nebih moglo da tera ovu grafu hvala pozz :D

Partybreaker
22.9.2013, 14:40
Glupo da sam sebi gazim reč, ali viđao sam konfiguracije slične jačine koje su nakon nekog vremena gazile i pomenuti LC. :) Drugar je imao 8800GT + dual-core + 2GB DDR2 na LC-ju od 420W (verzija sa 8cm ventilatorom) i nakon malo jače od godinu dana je napajanje ipak ispustilo dušu. A on nije mnogo zahtevan, ponekad opiči PES i to je to. Naravno, ima slučajeva gde su ljudi terali i quad + 8800GT pa je trajalo duže nego prethodnopomenuta kombinacija, ali sa tim nikad nisi načisto. Ali poenta je da napajanje slabog kvaliteta odapne pre ili kasnije, zato je bolje u startu dati koji evro više nego ulagati 2x u jeftino napajanje. A taj MS Industrial može samo gori da bude od LC-ja, ali može da posluži za prelazni period, da.

belidesine
22.9.2013, 16:41
hvala videcu ovih dana da kupim novo napajanje ali nadam se da ce bar 7-8 dana izdrzati na ovom.pozz