PDA

Prikaži potpunu verziju : Nova grafika GT610 upali monitor, al' nece dalje - POMOC!!

Milivoje991
12.9.2013, 12:47
Pozdrav!!!!

Juce mi je stigla graficka kartica koju sam narucio novu, al imam problem oko nje, jer nece monitor da se upali...
Podesio sam u BIOSU da umesto sa opcije IGD bude PEG i tada se monitor upali i pocne da dize sistem ali brzo stane, zakoci bude crna slika i jedna crtica bela u cosku.... Kada odstoji duze u pozadini se cuje kako se sistem podigao i normalno vec odavno treba da je monitor ukljucen, al to kod mene nece, sta mislite koji moze problem ovde da bude?? A kada upalim komp sa stare integrisane grafike i hocu da instaliram driver, upozorava me da nema grafike i nemogu da nastavim instalaciju... A uz pomoc programa ,,Aida'' je vidim...

Maticna ploca - MSI MB - Socket 1155 - H61M-P20 (G3)
Grafika - Gigabyte nvidia GeForce GT610 (GV-N610SL-1GI)

Unapred hvala!! Milivoje M.

Vlad Cepesh
12.9.2013, 23:47
Oce nekada windows da pobrljavi kad se menja graficka ili monitor, pa da stavi neku rezolucijicu i refresh rate koji monitor ne moze da podrzi. Prosto resenje jeste da preko integrisane graficke stavis rezoluciju od recimo 1024x768 ili 800x600, pa da stavis novu graficku i instaliras drajvere. Onda ne bi trebalo da imas problema. Isto tako, izbrise sve stare drajvere koje si imao instalirao, ako nisi vec do sada. Ume i to da napravi problem. Mozda ne bi bilo lose da skines driver profil za tvoj monitor i da ga instaliras, narocito ako windows prijavljuje Generic PnP monitor u device menageru za tvoj monitor.

Milivoje991
13.9.2013, 11:08
Problem sam resio tako sto sam BIOS updatovao...