Prikaži potpunu verziju : Maticna ne detektuje prikljucen kabal
Iskljucio sam pc da bi stavio jos jednu mreznu kartu. Iskljucio napajanje. Ali dok sam namesta drugu karticu culo se picketanje u zvicnicima, ne znam kakve veze ima. I onda kada sam sve spojio. Maticna nece da prepozna kabal, nece ni back panel, ni front panel. Rade mi samo USB slusalice.
Probao sam druge kablove/slusalice. Ne detektuje ni mikrofon. Kao da je crko na maticnoj taj kontroler za zvuk ili sta vec. Vratio sam i stari drajver, ni to nije resilo problem.
Da li moze u bios-u da se resetuje nesto oko zvuka?
Maticna: Asus P8 Z77-V LK
P.S. Ja sam bas neki baksuz da me pogadjaju sve neki neobjasnjivi kvarovi :(
NIKOLA94s
11.9.2013, 16:42
Iskljuci racunar, izvadi CMOS bateriju, sacekaj par minuta, vrati je.... pogledaj na ploci kondenzatore dal se nisu naduli... kazem ovo jer si spomenuo neko pucketanje te je moguce nesto pregorelo pa reko da vidis prvo plocu overall pa tek onda zvucni deo back panela..... sto se biosa tice ne verujem da se tako nesto moglo zeznuti ali treba pogledati pa cak mozda i updateovati bios sta znam....
Ok, ali plocu imam mesec dana, malo vise od mesec dana.
NIKOLA94s
11.9.2013, 16:49
Epa u tom slucaju je odnesi u ovlasceni servis ako je u garanciji ;)
Ahh videcu, treba da rasturam ceo pc... ok videcu ako se ne bude resilo samo po sebi, sto moze da se desi.
Edit: Pucketanje je bilo u zvicnicima, ne na maticnoj.
Verovatno si ubio nešto na ploči statičkim elektricetom.
Nosi u servis i ne pričaj kako se to desilo , ako te pitaju kako se to dogodilo, reci prestalo je samo od sebe da radi, nemaš pojma ti ništa nisi čačkao....
Ja sam plocu kupio preko interneta, monitor sistem. Za bg ne idem stalno, kupio sam bio eksternu zvucnu karticu za 700din usb, i nju trenutno korstim kao alternativu. Imam garanciju dve godine valjda na maticnu, Trenutno ne mogu da je nosim. Treba celo kuciste da se rastura... A namucio sam se ziv. SVe ostalo radi kako treba. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.