Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Pomoć oko izbora televizora

dekik
2.9.2013, 21:54
Pozdrav ljudi planiram da kupim TV do 420e, u vidu mi je Samsung LED LCD UE-42F5000. Šta vi mislite o ovom modelu i koji su vaši predlozi ?

RexGrammer
2.9.2013, 22:16
Jel' ides na velicinu ili kvalitet slike? Da li planiras da koristis neke gejming konzole uz njega ili samo kao TV? Jel' hoces smart TV ili onaj "klasicni"? Taj koji ti mislis je 71k u tehnomaniji. Taj TV je odlican, FullHD, odlicni uglovi, kontrast lep, dubina crnih paaa malo je plitka, zavisi koji panel si do sad koristio (mozda meni samo izgledaju plitke), inace "connectability" TV-a je A+.

EDIT:

I da zaboravio sam, 100Hz mu je refresh rate, tako da je i to +. Ali cena je van tog ranga.

dekik
2.9.2013, 22:38
Jednog dana bi kupio Wii U konzolu koju bi koristio na njemu. Jel mi možeš objasniti šta je to "dubina crnih paaa je malo plitka" i šta znači connectability A+ ?....nisam baš upoznat. Inače TV uzimam iz Mađarske, zato je tako jeftin, u Srbistanu je mnogo skuplje. Hvala na odgovorima

RexGrammer
2.9.2013, 22:43
Zapravo mislim da rec connectability ne postoji (:D), mislio sam da se znacenje samo namece, pardon pogresna pretpostavka (zvucalo je logicno u mojoj glavi :p :D). Povezivanje televizora je za A+, tj. podrzava skoro svaki postojeci standard i mozes maltene da ga prikljucis sta god imao kao izvor signala. "Dubinu" boja je tesko objasniti, recimo da "dubina crnih" znaci koliko je zapravo crna, crna boja koju on prikazuje, jer neke crne su "crnje" od drugih (u zavisnosti od tehnologije izrade panela televizora). Hoces li da to bude "Smart TV" ili neki "glupi"? Ja bih bacio pogled na neki Panasonic sa IPS panelom (odlicni su kao TV u klasicnom smislu, tj. za gledanje filmova/serija, u principu bilo kog video programa, a svakako su dovoljno brzi, da se ne pojavljuje ghosting, kada je konzola tipa Wii U prikacena na njega).

dekik
3.9.2013, 21:21
Nije mi bitno da je TV smart, što se tiče veličine i kvaliteta slike išao bi maximum do 42" a kvalitet slike da bude što bolji (sve za one pare naravno :D ) pogledaću da li ima taj Panasonic koji si naveo.

RexGrammer
4.9.2013, 14:43
Baci pogled na sledece stranice:

http://lcdtvbuyingguide.com/42-lcd-tv.html (Mozes da izaberes predloge za koju god velicinu, cene su sa Amazona)

http://www.techradar.com/news/television/tv/10-best-32-inch-tvs-in-the-world-today-655660

dekik
8.9.2013, 15:53
Šta mislite o Panasonic TX-L42B6B?

balubalubalu
23.9.2014, 11:41
Potrebna mi je pomoc oko izbora televizora. Ono sto mi je bitno je dobar kvalitet slike, dok smart ili 3d opcije ne igraju toliku ulogu. Jednostavno mi je potreban pravi izbor izmedju ova dva televizora :

samsung 50h5500 SMART

lg 55lb5610

Ako mozete da me posavetujete i kazete koji je bolji, bio bih najlepse zahvalan. Hvala unapred

Doox
23.9.2014, 15:54
Ja sam skoro uzeo samsung 46f6100 3d tv nije smart, ali to se resava povezivanjem hmdi kablom na lap top, mislim to sam ja uradio. Kvalitet slike je dobar, ima refres od 200hz, dubinu 3d slike mozes da podesavas, ima konverziju 2d u 3d itd, sve u svemu uzeo sam ga preko kp za 500e stim sto meni opcija smart nije igrala bitnu ulogu dok 3d jeste, volim da privezem komp ili lap i gledam 3d filmove ili se igram u 3d rezimu, tako da sve zavisi od toga za sta ti treba, ja mislim da je 3d mng korisniji od smarta, e sad na tebi je da odlucis, slika je dosta bolja od Lg to su mi u svim prodavnicama rekli, jer sam se duze raspitivo, lomio sam se i ja izmedju ta dva proizvodjaca, ali sam ipak prelomio i uzo samsung, u jednoj od prodavnica je bio izlozen lg i samsun, samsung za nijansu bolje boje i kontrast, cistiju sliku. E sad sacekaj ad cujes jos necija iskustva jer ne kupujes tv svakog dana.

vukan
23.9.2014, 23:34
Potrebna mi je pomoc oko izbora televizora. Ono sto mi je bitno je dobar kvalitet slike, dok smart ili 3d opcije ne igraju toliku ulogu. Jednostavno mi je potreban pravi izbor izmedju ova dva televizora :

samsung 50h5500 SMART

lg 55lb5610

Ako mozete da me posavetujete i kazete koji je bolji, bio bih najlepse zahvalan. Hvala unapred

Oba su novi modeli za 2014. godinu, tako da ne mozes da pogresis (Full HD, 100Hz, DVB-C tjuner itd). Nisi napomenuo po kojim cenama si ih nasao, jer je ipak razlika 5" u dijagonali ekrana. Kako radim u IT maloprodaji, imao sam priliku da vidim i H5500 i LB5610 televizore i odlicnu sliku imaju i jedan i drugi. Samsung je i SMART (ugradjen Wi-Fi, quad-core procesor itd) ali posto to tebi nije bitno, i ukoliko je ista cena verovatno je bolje da uzmes lg zbog 5" vece dijagonale :)

mesnank
24.9.2014, 8:01
Ako umesto lg 55lb5610 uzmeš lg 55lb561v pored S2 dobijaš i T2 tuner, a to ti je bitno ukoliko želiš da induvidualno, preko svoje UHF antene gledaš digitalne zemaljske kanale.

Danpil
24.9.2014, 9:53
Ja sam skoro uzeo samsung 46f6100 3d tv nije smart, ali to se resava povezivanjem hmdi kablom na lap top, mislim to sam ja uradio. Kvalitet slike je dobar, ima refres od 200hz, dubinu 3d slike mozes da podesavas, ima konverziju 2d u 3d itd, sve u svemu uzeo sam ga preko kp za 500e stim sto meni opcija smart nije igrala bitnu ulogu dok 3d jeste, volim da privezem komp ili lap i gledam 3d filmove ili se igram u 3d rezimu, tako da sve zavisi od toga za sta ti treba, ja mislim da je 3d mng korisniji od smarta, e sad na tebi je da odlucis, slika je dosta bolja od Lg to su mi u svim prodavnicama rekli, jer sam se duze raspitivo, lomio sam se i ja izmedju ta dva proizvodjaca, ali sam ipak prelomio i uzo samsung, u jednoj od prodavnica je bio izlozen lg i samsun, samsung za nijansu bolje boje i kontrast, cistiju sliku. E sad sacekaj ad cujes jos necija iskustva jer ne kupujes tv svakog dana.
Druze otvorio si mi oci. Nisam imao pojma da postoji 3D televizor a da nije smart. Reci mi molim te slika klasicnih kanala ovih nasih sd je li dobra, hteo sam da uzmem samsung h6400 ali sam video svi pisu da je slika nasih obicnih kanala losa. Ovaj je jos jeftiniji a ja 3D ne bih ni gledao mnogo bitno mi je da ima 200hz. Jedna veoma bitna stvar jeste jel lag u igricama veliki ili nije? Da li se primeti. Da li si i koji model 3D naocara dobio? Ima li tv neku manu, kakvi su uglovi gledalja, i odozdo i odozgo jel postaje slika tamnija i svetlija? Imam mnogo pitanja izvini sto smaram ali nema mnogo opisa o ovom tv-u. :)

mesnank
24.9.2014, 10:18
...lomio sam se i ja izmedju ta dva proizvodjaca, ali sam ipak prelomio i uzo samsung...
Ja sam se u "lomljenju" ipak odlučio za LG, prvenstveno zbog pasivnog 3D, pošto sam išao na tu opciju. Ukoliko 3D nije bitan, a vidim da nije, Samsung je sasvim korektan izbor. Iako je Sony još bolji.:) E sad, SD kanali nigde ne izgledaju sjajno na većim dijagonalama, ipak su to full HD televizori i "traže" takvu rezoluciju programa da bi apsolutno prikazali odličnu sliku.:aplauz:

Danpil
24.9.2014, 11:05
Da LG ima mnogo bolji 3D nego Samsung posto je pasivan. Meni 3D ni ne treba mnogo bitno mi je da tv ima vecu hercazu zbog igara, koliko sam skontao :) A kupicu android stik ili box i eto bolji smart ne postoji.

Doox
24.9.2014, 14:17
Pazi, uglovi su dobri, meni jos nije zakacen na zidu, stoji u uglu sobe, ali i to cu da resim, iz bilo kog ugla slika je odlicna, na obicnoj kablovskoj je nesto losija slika, dok kad se priveze na neki od gore pomenutih uredjaja, to dobija potpuno drugu sliku, na bilo kom od tv-a sa obicnom kablovskom je slika za klasu slabija nego kod ip-tv ili nekog drugog operatera, sbb kazu da daje odlicnu sliku mada nisam koristio i ne znam. Sto se tice 3d rezima u igrama, ja sam odusevljen ima aktivne naocare, dobio sam 2 para, uporedio sam sa manjim lg panelom monitorom od 24 inca, koji je 3d kod druga,po meni moj tv ima bolju sliku,jasniju, zato sam se ja odlucio za samsung, filmovi preko laptopa kristalno jasni, s tim sto fabricka podesavanja i nisu neka, nego ces morati sam da podesis kako ti odgovara, mada to bih preporucio svima koji kupuju tv da podese prema svojim potrebama. Sta znam ja sam vecao skoro mesec dana, obiso sve tehno markete i reko im izmedju cega se dvoumim, i skoro svi su mi rekli da uzmem samsung jer ima bolju sliku, ja sam uboredio doso sam do istog zakljucka, zato sam ga i kupio.
Lag u igrama nisam primecivao jer imam dobru grafiku r9 280x tako da ona jede sve, ono sve zavisi i od grafickog cipa, nije bitan samo tv, 200hz je stvarno odlican refres, kao da mi je ubrzanije sve, kad bovezem na obican 27 incha tv isto samsung e sad ne mogu da se setim tacnog naziva, ali primetim nekad onaj ghousting kao da se javljaju mrlje iza planina ili vrata kad ulazim, na ovom tv to nisam primetio u istim scenama. Naocare sam ove dobio dva para Samsung 3D naočare SSG-P51002 XC, nisu najbolje ni najgore onako, srednje, ima i dosta skupljih modela, ali sobzirom da se dobijaju fraj, sa sve baterijom, ono koristicu te :)

Danpil
24.9.2014, 18:08
Hvala na iscrpnom odgovoru. Nasao sam ovaj tv veoma povoljno na KP al izgleda da cu morati da cekam platu 15-og oktobra :(. Inace te naocare se pune ili im se menjaju baterije kako to ide. Nisam se mnogo upustao oko 3D tv-a pa mi nije jasno kako rade. Jel svi 3D aktivni televizori prikazuju sliku jednu do druge, ono kao dve iste slike na ekranu, a pasivni kao zamucenu sliku kao u bioskopu? Ili je to neka vrsta zastarele 3D tehnologije kada prikazuje dve slike na ekranu?

Doox
25.9.2014, 0:04
Na lap topu se vide kao 2 slike, a kad prebacis u 3d rezim na TV-u se vidi jedna slika, isto je zamuceno kad prebacis na TV, tako da je po meni aktivni mng bolji od pasivnog, msm trebas da pogledas pa sta ti se vise svidja to da uzmes, ja sam licno vise bio zadovoljan aktivnim rezimom, nisu nesto velike razlike da je aktivni rezim neznam ni ja koliko bolji od pasivnog, ali za nijansu jeste. Baterije se menjaju, ali ja nisam uspeo ni pola da ih istrosim a svako vece radi bioskop :D I da, nemoj polovne da ih uzimas, ja se ne bih kockao sa time. I kad primis platu uzmi, neces se pokajati :)

Danpil
25.9.2014, 7:04
E jbg mislio sam da se pune baterije. To je malo mana al sta sad. Da kupicu ga 100% samo me sad kopka da li ce izaci uskoro H serija pa da sacekam, al onda ce i cena biti veca.

Doox
25.9.2014, 14:00
Pa to jeste, da kazes mana, ali sve ima svoju cenu :) Pa izacice, ali ce i cene biti vece, tako da ono ako imas kintu, uzmi novu seriju, a ako ne i ovaj je odlican. I kad smo vec kod mana, ne svidja mi se samo sto ima 1 hdmi ulaz, da bar ima 2 ali to je izgleda rezervisano za 6400 ili tako neke vise serije. Druge mane nisam primetio, bar ne kroz ovoh 2 meseca koliko imam ovaj televiizor.

Danpil
25.9.2014, 14:11
Ma sto kazes i ovaj ce biti odlican, zanimao me je ponajvise input lag i evo kazu da je odlican, tj nije veliki. Izvor (http://www.displaylag.com/display-database/)

Doox
25.9.2014, 21:50
Ja taj lag nisam primecivao, iskreno, verovatno da postoji, tv od 400hz sigurno nece imati lag, tj ghosting to nije lag, lag moze da pravi samo kartica tj graficka, a ovo je vise kao zamucivanje slike tj ne osvezavanje, u odnosu na tv koji ima 60hz refres ima da primetis znacajnu razliku, tako da bistri jos malo po internetu kopaj testove pa vidi, ja nisam nikakve testove radio, najmerodavnije su mi igrice i filmovi kako se vide u 3d rezimu a za ostalo me savrseno briga. Naravno i u normalnom rezimu rada, igrice rade savrseno, na njemu najvise igram pes i trke, a na ovom da kazem manjem od 27 inca igram max payne, lol, i tako te igrice, ja se nisam ni najmanje pokajao sto nisam uzo smart jer je od ovog bio dosta skuplji tj trebao sam da pljunem jos 100e, a ovako privezem lap top ili komp sta mi je kad vise potrebno i vozi.

mesnank
26.9.2014, 12:03
Jel svi 3D aktivni televizori prikazuju sliku jednu do druge, ono kao dve iste slike na ekranu, a pasivni kao zamucenu sliku kao u bioskopu? Ili je to neka vrsta zastarele 3D tehnologije kada prikazuje dve slike na ekranu?
U obe varijante 3D(aktivna-pasivna) je SBS(side by side). A to što pominješ jedna slika, a mutna, je druga priča, kolega nije razumeo. Radi se o Anaglyph 3D za koju nije ni potreban posebno 3D televizor, a naočere su one kartonske sa crveno-zelenom plastikom.