Prikaži potpunu verziju : Horizontalna razvucenost slike
ReZolucija
2.9.2013, 12:53
Instalirao sam na racunar sistem (Windows 7), instalirao drajvere (izmedju ostalih i za grafiku) i sve izgleda normalno osim sto je rezolucija blago horizontalno razvucena i nemam ideju kako bih to mogao da ispravim.
Da dodam da koju god da rezoluciju izaberem, osim sto se npr. velicina ikonica smanji ili poveca, ta horizontalna razvucenost ostaje prisutna u istim srazmerama pa se pitam ima li mogucnosti da nekako horizontalno sabijem rezoluciju? :rolleyes:
ATI Radeon HD 3600
acer Wide LCD Monitor
Ako ima nesto sto nisam napisao a bitno je, pitajte. Svaki savet je dobrodosao. :)
Pa ja ne znam kako je kod tebe, ali ja kod sebe na Lg monitoru imam one dugmice na panelu medju kojim kad udjes u meny imas vrednosti H i vrednost W tu bi mogao da probas da nastelujes.
Jel su ti drajveri za grafu instalirani?
ReZolucija
2.9.2013, 13:03
Imam opciju za vertical i horizontal position ali to nije to i za podesavanje wide ili aspect rezolucije ali je monitor wide tako da mi ne odgovara aspect.
U ostalim opcijama panela isto nisam uspeo da nadjem nesto sto bi pomoglo.
Zar nemas opciju Horizontal size adjust or something? O kom monitoru je tacno rec?
ReZolucija
2.9.2013, 13:12
Tako nesto bi mi trebalo ali nemam tu opciju u panelu monitora. Pokusacu da nadjem neki program sa tom funkcijom ako postoji.
acer Wide LCD Monitor 21,5 inc
Ima i neku oznaku S221HQL
Da li je rezolucija podešena na 1920x1080 i da li vidiš ceo desktop? Slika je od ivice do ivice monitora ili nije?
ReZolucija
2.9.2013, 13:47
Da, vidim ceo desktop i slika je od ivice do ivice...
Evo upravo podesih rezoluciju na 1280x720 koju ranije nije hteo da prihvati i sada je vratio horizontalu na normalu. :aplauz:
Za sada je sve OK, hvala svima na brzim odgovorima i javicu ako bude jos nekih nedoumica povodom ovoga. ;)
To nije odgovarajuća rezolucija za taj monitor, treba ti ona koju sam naveo, ali ako tebi tako više odgovara onda OK.
ReZolucija
2.9.2013, 14:05
Ovom rezolucijom sam resio problem razvucenosti ali sto se tice 1920x1080, ja tu konkretno nemam medju ponudjenim opcijama rezolucija u windows-u. Najveca je 1600x1200 :icon_scra posle ide 1280x1024 pa na nize...
Moze li to da se promeni? :)
Pa morao bi da je imaš jer je to nativna rezolucija monitora.
Vidi da li postoji drajver za taj monitor pa ga instaliraj.
RexGrammer
2.9.2013, 15:44
Pre bih rekao da je drajver za graficku. Skoro sam sto posto siguran da je nesto tako. Uostalom, kako ti je zakacen monitor, analogno ili digitalno, i ako je analogno, posto ti kartica i monitor podrzavaju HDMI, prebaci na taj prenos slike. Ukoliko je analogno i nemas nameru da predjes na HDMI moras da kalibrises lepo poziciju i sirinu slike. Pretpostavljam da ti je analogno povezano cim imas opcije za podesavanje sirine/visine.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.