Prikaži potpunu verziju : Preporuka za kućište - oko 4000 dinara
Pozdrav svima,
planiram da uzmem novo kućište, pa sam hteo da čujem preporuke i iskustva drugih ljudi.
Dakle kućište od oko 4000, uslovi su da ima USB 3.0 napred, bez vratanaca napred, i bilo bi lepo još tool free za HDD-ove. Prvenstveno ga uzimam zbog boljeg hlađenja, a tišina nije toliko važna.
Izbor je pao na Thermaltake Commander MS-II ili Versa II Black Edition u zavisnosti kako budu bila dostupna u prodavnicama i po kojoj ceni.
LC Power 975B Air Wing (http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-gaming-975b-air-wing/comp_comp_case/204/1952)
Mozda se isplati dodati jos para i uzeti ovo kuciste.
Šta znam, iako ima interesantne dodatne funkcije, one mi nisu potrebne, pa onda ne vidim smisao da doplaćujem za njih.
sidewinder989
2.9.2013, 13:15
sve preporuke za TT commander!
Jesi li otpisao PRO-923B - Red Captor (http://www.lc-power.de/index.php?id=385&L=1) (3.500din)?
Jesi li otpisao PRO-923B - Red Captor (http://www.lc-power.de/index.php?id=385&L=1) (3.500din)?
Napajanje se monitra gore, a treba mi da se montira dole zbog kulera na procesoru koji može samo u jednom smeru da se montira ventilator, da duva od dole prema gore. A i topliji vazduh se podiže, bolje je hlađenje sa još dva ventilatora na vrhu kućišta.
RexGrammer
2.9.2013, 20:05
Ponekad se zapitam, zasto od pocetka ATX kucista nemaju napajanju na dnu, ako nista drugo stabilnije je...
Pojma nemam, valjda se nisu pre setili.
Valjda zato što ranije kućišta nisu ni imala otvore za ventilatore, a i retko se ljudi sete da neki ugrade i danas, pa je bolje da napajanje izbacuje vruć vazduh na vrhu...
RexGrammer
2.9.2013, 20:25
Kolko tehnologija napreduje, a ljudi su i dalje regresivni :facepalm
NjegovaWisost
2.9.2013, 20:29
Valjda zato što ranije kućišta nisu ni imala otvore za ventilatore, a i retko se ljudi sete da neki ugrade i danas, pa je bolje da napajanje izbacuje vruć vazduh na vrhu...
Ne znam, ili mi ćoravi bolje čujemo, ili ja čujem ventilatore nevezano na kolicnom broju obrtaja rade :D
Isti problem. :D
Moje malo kućište iz 2001. nije imalo nikakav otvor spolja sem za napajanje i ne da je bilo tiho. Ovo sadašnje je duplo veće, ima otvore za 4 ventilatora, plus neke proreze i nepodnošljivo je bučno.
Stigao je Commander MS-II, jako sam zadovoljan, filtera ima svugde osim na stranici. 120mm ventilator što je stigao sa kućištem je nečujan i ima plave LED-ove. Sviđa mi se tool-free montaža, mislili su čak i na SSD-ove, pa se on može montirati na dnu kućišta (šrafovima).
Ukusi su različiti ali dizajn mi se sviđa, nije preterano napadno, ali nije ni dosadno. Stiglo je i dosta dodatne opreme, svi mogući šrafovi, nekoliko vezica za kablove, i jedan 3-pin na molex adapter za ventilator. Na stranici se nalazi otvor za one koji vole da zavire u kućište u koje i sam spadam.
Jedan od detalja koji mi se posebno svideo je što su rupe, u kojima se zavrnu odstojnici/držači za matičnu, označene za ATX i mATX matične ploče.
Za sad nemam nikakvih zamerki, ako nađem neku, napisaću ovde.
Da li je na dnu gde je mesto za napajanje i ventilator stavljen baš onaj sitni filter za vazduh ili je u pitanju običan meš?
I tu ima filter, postavljen je sa spoljne strane kućišta. Ali svi filteri nisu baš preterano fini, rupe na filterima su otprilike 0.8mm-1mm u prečniku, tako da pretpostavljam da se može nazvati mešom.
Tu može i buva da uđe. :p
Ženske čarape su zakon! :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.