PDA

Prikaži potpunu verziju : Repeater mode - šta je to?

DragonSlayer
31.8.2013, 10:23
Burazer je kupio:

http://emmi.rs/wireless-ap-be%C5%BEi%C4%8Dni-ruter-tp-link-tl-wr743nd-atheos-chip-ap-c.11.html?productId=26607

Bežični Ruter TP-Link TL-WR743ND Atheos chip/AP Client/RP-SMA antena 5dBi

Jer su mu u WW rekli da može da uradi sledeće:

On ima Telekomov modem/ruter, u svojoj spavaćoj sobi.
Treba mu wireles na drugoj strani kuće, i na terasi.

Pitanje je bilo: Da li može ovaj ruter da "uhvati" signal wireless sa telekomovog rutera, i da ga prenese/pojača dalje?

Rekli mu da može, i da je to Repeater mode.

OK, iskešira, kupi odmah i antenu 8 Db, i ode, i izgubismo celo popodne....

Prvo, po 10 minuta nam ne da da udjemo u njegova podešavanja.... ugasi, upali, resetuj, neće, kao da nije tu. Ali nekako "upadnemo" po više puta kad probamo.

Kad ga vežemo kablom na modem u istoj prostoriji, isključimo wireless na telekomu, šalje svoj signal, i to radi.

Kad probamo Fast Setup, kliknemo repetitiv mode, i sad probam na telefonu, radim SCAN brzo, samo na nekoliko sekundi se pojavi dupli signal, (jedan telefon uhvati od samog telekoma, a drugi od rutera) i od rutera ze izgubi posle par sekundi ... i ništa .... probamo ponovo, nadje se samo par sekundi, i opet nestane ....

Da li je to neispravno, ili nije to to što nama treba, ali i u uputstvu u PDFu po onim slikama, to je ono što nama treba, ali signal "ne opstaje"! ...

Mala pomoć?

el_corona
31.8.2013, 10:48
Repeater mod je to sto vam treba. Obavezno probaj scan da odradis peko nekog PC-a jer mobilni zna da se zbuni kod repeatera (pozajmi laptop od nekog). Ako je ste podeseno kako treba onda ne bi trebalo da ima problema. Jedini problem pri ovakvom setupu za koji ja znam je kompatibilnost samih cipova oba rutera, recimo da je u telekomovom ruteru neki ralink cip a u ovom atheros onda moze biti problema i iz tog razloga za neku sigurniju varijantu se obicno kupuju 2 ista rutera (prvi bi se vezao za telekomovo ruter preko lana, drugi bi bio repeater). Cekaj Freska mozda ima neki savet sta da uradis, ja te samo informisem da moze biti problem kompatibilnosti.

DragonSlayer
31.8.2013, 14:05
Dobio je neki novi od Telekoma, mali, kao kockica, bez antene ... uf, zaboravih koji model ....

Zvao je prodavnicu, da ponese svoj laptop, i ruter koji su mu prodali, i da mu pokažu i nameste ono zašto ga je kupio, na svom wirelessu, u radnji, da vidi kako se radi i kako radi.

Rekli mu, nemojte da dolazite, nemamo mi wireless u radnji (u šta čisto sumnjam) nego zovite korisničku podršku.

On pozvao, ispričao, da bi mu baja ladno rekao kako taj ruter NEMA tu funkciju, i da se to odnosi na sledeće: Taj koji je kupio, da uključi KABLOM u telekomov modem, (rečju, da radi kao običan ruter) a da KUPI JOŠ JEDAN ISTI TAKAV, i on će da hvata signal od ovog istog svog, i da taj tamo gde mu treba ubode u taj laptop gde mu treba, jer Repeater znači to, da se nadju DVA ISTA RUTERA!!!

Da li oni to sad nas prave ludima, ili šta?

Faktički , rekao mu je da plati 7000 dinara dva rutera koji že da menjaju 20 metra mrežnog kabla?!?

Čekamo Freska ... :) :)

Svetislav
31.8.2013, 14:26
Zakaci sam tp link u racunar kablom, udji u njegova podesavanja namesti da raedi u Repear modu. Proveri koja ti je ip adresa TP linka ne moze biti ista kao tlekomovog rutera 192.168.1.1, mora biti drugi opseg.

DragonSlayer
31.8.2013, 14:52
192.168.0.1 je njegov.

el_corona
31.8.2013, 15:15
Tu lezi prvi problem. Posto telekom svoje rutere stavlja na 192.168.1.1 moras onda da taj tp link stavis na taj opseg. Udji u podesavanja i zadaj mu adresu 192.168.1.100 a za gateway stavi 192.168.1.1
Bitno je da mu zadas adresu vece vrednosti jer telekom zna da rezervise prvih 50-60 komada za dinamicko dodeljivanje, ne znam kako je na tvom ruteru, to bi valjalo da proveris ali valjda je 100 (moze i 200) van tog opsega pa ne bi trebalo da bude problema, ako bi stavio manju onda moze da se desi ip konflikt (iako je mala verovatnoca u kucnoj varijanti) pa zna da bude problema.

Taj lik iz servisnog centra ti je potvrdio onu moju pricu ali samo za siguran i pouzdan setup. Inace moze da se vezu raznorodni ruteri u repeater mod samo tu je problem sto zna da se javi nekompatibilnost kod samih cipova u ruterima.

DragonSlayer
1.9.2013, 21:33
Nemam pojma šta je uradio .....

Čuću se sutra sa njim.