PDA

Prikaži potpunu verziju : TP link ruter problem sa internetom

Acahakler
27.8.2013, 20:05
Pozdrav,vec par dana imam problem sa internet konekcijom( ukljucujuci i WiFi).Imam tp link ruter i cisco modem.Kada mi je povezan ruter nemam internet (tacnije stoji trougao u donjem desnom uglu ekrana),a kada je ukljucen samo modem sve radi odlicno.Pokusavao sam da kacim ruter na laptop i tamo se javlja isti problem.Menjao sam kablove od rutera i opet isto.Hvala unapred na pomoci i nadam se da cete mi pomoci da resim problem.

neko_drugi
14.9.2013, 15:57
Ja imam drugi problem

Kupio sam ruter TL-WR740N. Pratio sam instrukcije korak po korak i nikako da ga osposobim da radi. U delu network-wan piše da nije povezano, povezuje se ali neuspešno. Može li neko da mi kaže gde sam pogrešio? Imam i pasword od ISP, ukucam gde treba i ništa. Pomoć?

DeCoy
14.9.2013, 16:53
Pa jesi li uključio kabl iz modema u WAN port tog rutera? Ako imaš ADSL nemoj ići na PPPoE kao što piše u uputstvu nego probaj sa Dynamic IP.

mare037
14.9.2013, 17:09
@Acahakler: Ukoliko povezuješ na SBB-ov Cisco modem (EPC3925), moraćeš podesiti ruter u Bridge modu, pošto je taj model ujedno i ruter. Isto i da je drugi kablovski operater u pitanju a da koristi ovakav modem/ruter.

neko_drugi
14.9.2013, 17:17
Da, tako sam sad uradio. Problem je što sam mislio da se povezuje bez modema, znači moram da koristim i modem i ruter, to nisam znao ispravite me ako grešim. I još da pitam, da li još neko pored mene može da koristi WI FI? Kako da stavim šifru?

neko_drugi
14.9.2013, 17:19
@mare037

Ne u pitanju je beotel. Nekako sam rešio, valjda tako treba

mare037
14.9.2013, 17:20
^ Naravno da mora i modem. ;)

Edit: sada sam video pa promenio poruku samo za Acahakler-a, pošto mislim da je kod njega taj problem.

neko_drugi
14.9.2013, 17:21
Izvinjavam se na neznaju :D

DeCoy
14.9.2013, 17:22
Naravno da moraš da staviš i modem, on se kači direktno na net, a preko rutera ti samo "razvlačiš" dalje mrežu kod tebe.

Ako ideš po uputstvu kad dođeš do koraka Secure Your Wireless Network izabereš Most Security (WPA2) i dole imaš ponuđenu generisanu šifru ili možeš da staviš neku svoju.

Svako može da vidi tvoju mrežu (po deafultu), a može da se nakači samo onaj ko zna šifru (opet po defaultu :D).