PDA

Prikaži potpunu verziju : Wireless prijemnik za racunar?

Shifter
24.8.2013, 15:22
Dobri dan ^^

Nedavno sam skontao kako da ukljucim wireless na ovom modemu od ADSL-a pa mi se drugar uspeo prikljuciti na internet. Cim sam to uspeo sinulo mi je na pamet da bi mogao i ostale racunare prikljuciti na internet isto preko wireless mreze ali problem je sto se ne razumem u te prijemnike.

Jedni mi kazu da treba da se kupi samo neka antenica koja se prikljuci umesto kabla a drugi mi kazu da treba jos i nekakav adapter pored te antenice? :s

Prvo bih hteo testirati na jednom starijem racunaru.. za kog mi treba jedno 10+ metara kabla ako ga mislim prikljuciti. Pa sam mislio da bi me antentica ta mogla spasiti muka razvodjenja tog kabla :P

Takodje, ako mozete usput i da mi objasnite kako da stavim sifru za wireless.. sta znam, za svaki slucaj.. da mi se neko ne prikljuci za kojekakvim torentima D:

water wizard
24.8.2013, 15:28
traži wireless mrežnu karticu, ima nekoliko vrsta USB, PCI itd pa koja ti najviše odgovara

demaksi
24.8.2013, 20:29
Evo dva predloga za USB bežične adaptere koji dolaze sa kablom i izmenjivom antenom:

TP-Link TL-WN722NC (http://www.emmi.rs/wireless-kartice-be%C5%BEicni-adapter-usb-tp-link-tl-wn722nc.11.html?productId=11840)

TP-Link TL-WN7200ND (http://emmi.rs/wireless-kartice-bezicni-adapter-usb-tl-wn7200nd-150mb-s.11.html?productId=17772)

Za zaštitu mreže najpre odeš u Wireless Settings, pa Enable Wireless Security, zatim WPA2-PSK/AES, uneseš neku dobru šifru i SAVE.

sale94
24.8.2013, 20:34
Ovaj 7200nd sto je postavio demaksi je dobar imao sam ga, hvatao sam signal (doduse slab)ali ipak sa dva sprata nize u zgradi cini mi se a ja sam na cetvrtom spratu.

Shifter
28.8.2013, 12:44
Hvala za upustvo za sifru.. uspeo sam namestiti :)

Znaci ovi adapteri se povezuju sa kompjuterom samo preko USB kabla i to je to? Ne treba nista vise? :P

Meni treba samo par ovih antenica da hvataju signal u okviru stana.. tako da nista jako mi ne treba. Mislim da onda moze i ovaj slabiji adapter posluziti fino.. tipa na oko 5m od izvora da hvata jak signal? :P

sale94
28.8.2013, 13:19
Pa oba ce ti hvatati toliko, da samo usb povezivanje i produzni kabl je opcioni.:)

Shifter
29.8.2013, 13:03
Super, hvala! :)

Videcu da pazarim to sto pre ^^