PDA

Prikaži potpunu verziju : USB antena za televizor

MilanLegenda
21.8.2013, 20:31
Ljudi, uzeli smo novi televizor koji hvata bezicni net ali veoma slabo hvata signal dok mobilni telefoni hvataju jako dobro.
E sad, ja pitam da li postoji usb koji se prikljuci u televizor i onda da se u USB prikljuci antena da bi net bio jaci odnosno da hvata signal kako valja.
Ja sam nasao na netu ovo ali nisam siguran da li ce posluziti.
http://dx.com/p/dvb-t-digital-tv-usb-2-0-dongle-with-remote-controller-antenna-57201
Inace imam obican modem i bezini ruter koji salje signal. Ja sam na drugom spratu dok je televizor u suturenu.

mare037
21.8.2013, 20:48
Koji tv je u pitanju? Neki modeli rade isključivo sa svojim USB WiFi adapterima ili dosta loše sa drugim proizvođačima.

Freško
22.8.2013, 10:41
Milane, to za šta si ti dao link je DVB-T USB tv kartica za računar.

A koliko sam ja tebe skapirao tvoj tv podržava internet i u sebi ima integrisen vajerles koji slabo hvata tvoj kućni vajerles internet i ti bi to hteo da ti bolje radi.

Ako je tako, tebi onda treba USB vajerles adapter.

E sad je pravo pitanje da li taj tvoj televizor podržava USB vajerles adaptere. Ako podržava najverovatnije ćeš na sajtu proizvođača TV-a naći spisak podržanih USB adaptera, pa se onda rukovodi tim spiskom koji je proizvođač TV-a dao pri kupovini i izboru USB vajerlesa.

U slučaju da TV ne podržava USB vajerles adaptere onda ti ostaje da vajerles signal po kući poboljšaš nekom većom antenom koju ćeš staviti umesto fabričke atene koja je trenutno na ruteru. Ako taj tvoj uređaj uopšte ima tu mogućnost da mu se skine fabrička antena i našrafi neka veća. A u slučaju da ni to nemožeš da odradiš onda ti ostaje da TV i ruter povežeš LAN Kablom u koliko ti tv ima opciju povezivanja preko LAN-a.

MilanLegenda
22.8.2013, 11:59
Marka je Colossus ili http://www.colossus.rs/product/css-10100c-led-smart-tv/
Ima dva ulaza za usb, za flesku i za karticu za bezicnog misa.
E sad, ima jos jedan usb ulaz ali ne znam za sta je. Kada ubacim karticu za bezicnog misa televizor se kao ugasi i ne reaguje tako da ne znam za sta je.

Freško
22.8.2013, 18:22
Taj treći USB je najverovatnije servisni port.

Pogledaj uputstvo od TV-a za više informacija.

MilanLegenda
24.8.2013, 13:16
Gledao sam u uputstvu. Ulaz je prikazan kao USB ulaz/prikljucak
Ona dva su USB1 USB2 ulaz/ prikljucak.

Tako da mi nije jasno da li moze na ovom ulazu sto je odvojen od druga dva da ide usb antena?