PDA

Prikaži potpunu verziju : Tropico 5

Exia
16.8.2013, 14:54
1dY2S5uKKT0

Kalypso Media has announced that Tropico 5 will debut on Xbox 360, PC, Mac and Linux sometime in 2014, which means that you'll soon be as overworked and underpaid as we've always (mostly inadvertently) made you in the past.

Tropico 5 will span centuries of the nation's development, from colonial times all the way through the present, so you'll be stuck with our shoddy leadership forever, essentially. The game's new "Dynasty" features also allow us to appoint our in-game extended family to positions of power, for better or worse.

Furthermore, our use of Tropico 5's new maritime fleet-based global trading system will almost certainly result in the loss of all of your livestock, as well as the vast majority of this proud nation's natural resources. But hey, we'll have plenty of imported limes! Delicious, expensive limes!

Meanwhile, the game's new cooperative/competitive multiplayer mode allows up to four people to build cities on the same island map, after which they can either share resources, or declare war on each other. In related news, we're pleased to inform you that all of your ramshackle apartments have been demolished in order to make room for several more completely unnecessary airports.

Lich_king2
16.8.2013, 14:59
Pa dokle vise?!? Najgori izdavac ikada! I 1C bi bio bolji.

Nexa
16.8.2013, 23:03
Pa dokle vise?!? Najgori izdavac ikada! I 1C bi bio bolji.
Zasto najgori ako sve ovo ubace i poboljsaju par sitnica?
Ako sve ovo ubace imaju preorder od mene :alealeee:

DeCoy
16.8.2013, 23:09
Najgori, naravno. Ne shvatam ni postojanje četvorke (DLC za trojku?), a kamoli ovu najavu. Ovo na sve liči samo ne na onaj izvorni Tropico. Obična generička upravljačka simulacija. Doduše, ovo im je jedina od gomile recikliranih igara koja je naišla na iole pozitivan prijem kod publike, tako da je postala glavna krava muzara.

perablenta
16.8.2013, 23:46
Full cene nije vredan. Kad se kupi na rasprodaji i vise je nego vredan.

Trebali bi malo da smanje cenu.

Mr.Eco
17.8.2013, 9:40
Podrška za Linux za mene dosta :n_klanja:

JAZO
30.4.2014, 20:38
http://www.pcgamer.com/2014/04/30/tropico-5-first-look-become-a-dictator-and-build-a-despotic-dynasty-in-this-reformist-sequel/

MitraljezaC
22.5.2014, 23:55
Izasla igra.Samo 1.8 GB velika ;)

http://www.dodaj.rs/f/47/a7/4pT6bBB6/1.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1c/BZ/14Um0eMi/2.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2V/aP/2eJJqG3j/3.jpg

Petrucci
23.5.2014, 4:07
Zna li neko gde moze da se uzme igra za male pare?

DeCoy
23.5.2014, 9:59
SteamTrades, ima za 7 ključeva (~12 €), bilo je i za manje ranije kad su otvarali preorder 4-packove.

Budimir_Trajkovic
23.5.2014, 11:14
Imam ja Tropico 5 za trejd :D 8 tf2 keya, bonus igre uključene u paket

JAZO
23.5.2014, 11:30
Utisci?

Petrucci
23.5.2014, 11:54
Imam ja Tropico 5 za trejd :D 8 tf2 keya, bonus igre uključene u paket

Sta je fazon sa tim tf2 kljucevima, zasto ljudi to uzimaju?

DeCoy
23.5.2014, 12:19
Valuta kao i svaka druga, ima svoju vrednost na tržištu. Mislim da ih gotovo niko ne koristi za ono za šta su zapravo namenjeni :)

http://steamcommunity.com/market/listings/440/Mann%20Co.%20Supply%20Crate%20Key

MitraljezaC
23.5.2014, 13:19
Utisci?

Igrao sam i trojku i cetvorku i nisu mi se dopale dok ovu sam probao tutorial i malo sam igrao i za divno cudo dopala mi se plus odrvnuo sam sve na Ultra/High i radi bez ikakvih problema.

Petrucci
23.5.2014, 13:58
Igrao sam i trojku i cetvorku i nisu mi se dopale dok ovu sam probao tutorial i malo sam igrao i za divno cudo dopala mi se plus odrvnuo sam sve na Ultra/High i radi bez ikakvih problema.

Ja sam samo 4 igrao i to je igrica sa najboljim humorom ikada. Najbolji city builder koji sam probao.

MitraljezaC
23.5.2014, 14:40
Ja sam samo 4 igrao i to je igrica sa najboljim humorom ikada. Najbolji city builder koji sam probao.

Znam.Imam drugara koji je zaljudjen za tropico i sve delove obozava ali eto meni ni 3 ni 4 ne odgovaraju.

Petrucci
23.5.2014, 14:57
Znam.Imam drugara koji je zaljudjen za tropico i sve delove obozava ali eto meni ni 3 ni 4 ne odgovaraju.

I to sto kazes ukusi su razliciti ako neko uzima 5 mogli bi multi probamo.

perablenta
23.5.2014, 19:25

"Penultimo: Rejoice, fellow citizens, as we now have a new radio station on the island! Now you can enjoy Presidente's voice every day while you labor tirelessly under the scorching sun. If you are extremely lucky you might even hear the newest hit song composed, produced, and performed by no other than our great ruler."

:tapsh:

Igra ima zaista jedinstven smek. Ja sam se zaljubio jos prvi deo kad sam igrao, ne pamtim vise ni pre koliko godina.

Miki1987
24.5.2014, 4:24
Tropico 1 остаје најбољи у серијалу.
Ова петица има нешто бољи шмек од тројке и четворке. чиними се.
Није ми јасно што су острва урадили толико нереално, са неким чудним стеновитим планинама. Такође, overlays су очајно урађени. Све то вуку још од тројке и никако да промене.

Nikola16789
24.5.2014, 14:04
Meni se ne svidja sto trgovina ne moze da se kontrolise u potpunosti. Brodovi donose i odnose sta zele (osim ako nije ruta). Primera radi, postavio sam tekstilnu industriju, ali nisam stavio ranc sa ovcama - brodovi odmah poceli da mi uvoze hebenu vunu i oterali me u minus. :n-cc2: Mislim da fali neki izvozno - uvozni depo.

Osim toga, igra mi se svidja, pa cekam neki popust na steamu.

perablenta
24.5.2014, 17:56
Znam, video sam to na snimcima, reviews na YouTubu.

Nego ima li turizma? Nesto nisam video nista osim proizvodnje i industrije.

JAZO
24.5.2014, 18:16
Ima,standardno

Nesic8693
24.5.2014, 23:55
Više nego odlična igra.
Do sada sam igrao 3-ći i 4-ti deo sa ekspanzijama.Treći deo je bio odličan,četvrti je patio od manjka novina a peti je sve nadmašio.Gomila novog sadržaja uz minimalnu zahtevnost i odličnu optimizaciju.Po meni najbolja upravljačka(diktatorska) simulacija ikad.:n_klanja:

pentraksil
25.5.2014, 0:11
Moram reci da sam prijatno iznenadjen....ocekivao sam jos jednu igru koja ce biti gotovo ista kao trojka. Cetvorka jeste bila unapredjena ali po meni minimalno cak i sa ekspanzijom, jeste dodato je puno stvari ali opet mi na kraju dodje na isto.

Petica je donela pregrst poboljsanja i unapredjenja, od fleksibilnosti do novog sadrzaja, iako i dalje ima slicnosti Tropico sada puno puno bolji. Zaista odlicna igra, preporuka za sve virtuelne diktatore.

JAZO
25.5.2014, 1:02
A sta je novo osim era i dynasty moda?

pentraksil
25.5.2014, 1:47
A sta je novo osim era i dynasty moda?

Ako ne gresim:

Istrazivanje tehnologija, trgovina, ere i dinastije nisu samo sminka, donose jako puno poboljsanja i vizuelnih i ekonomskih. Ono sto sam primetio je da zgrade, edikti, nadogradnje i mnoge druge stvari nemaju toliko pasivan efekat kao ranije. Sada sve to dosta aktivnije utice na igru. Npr. vojska vise nije automatizovana, imamo tenkove, mogucnost ogranicene kontrole, ambasada i odnosi sa svetskim silama su mnogo ocigledniji i plodonosniji nego ranije (postojanje mandata, pa borba za nezavisnost itd.). Misije koje dobijas nisu nepovezane i nabacane vec uglavnom prate situaciju na terenu i tvoje odnose sa frakcijama u gradu. Tropico 3 je meni bio ON RAILS strategija, nisi mnogo razmisljao sta ces da izgradis, uglavnom si isao na izgradnju onoga sto sledece otkljucas i sistem u pozadini radi za tebe dok ti menjas fokus gradjevine preko slajdera. Sada je to mnogo detaljnije i aktivnije. Jos nisam presao preko World Wars ere ali za sada jako puno poboljsanja, ocekujem jos vise kako vreme odmice.
Nista te ne kosta da probas, videces i sam, po meni dosta poboljsanja. Doduse, mozda si pratio najave od ranije pa znas sta te ocekuje, ali ja nisam mnogo ocekivao niti pratio (pretpostavio sam da ce biti ista situacija kao sa cetvorkom, samo neki facelift trojke) i sada sam prijatno iznenadjen.

Petrucci
25.5.2014, 2:17
Pravo da vam kazem ja ovo igram zbog dobrog humora najvise, ne bi mi smetalo da je ista cetvorka :D

JAZO
25.5.2014, 11:01
Ma probao sam, ali nisam zagrebao previse.Nemak vremena, nego na prvi pogled ono sve isto kap prije sa malim poboljsanjima

=FI=Ghost
25.5.2014, 16:34
Igrao sam, do sada, sve delove osim dvojke. Prvi mi je ostao u najlepšem sećanju (kako bih se samo dobro nasmejao kada sam kliknuo na kravu i čitao o čemu razmišlja.

Ono što mi se nije svidelo u trećem/četvrtom delu jeste to da, kada biste izgradili veliki grad, saobraćajnice su postale usko grlo i vozila bi se jednostavno blokirala. Da li se to i ovde dešava?

nigga
25.5.2014, 18:05
Ne,ne desava se imas male parkinge, kasnije i metro,tj.ulaz u metro. Sto je odlicno odradjeno.Lose je odradjena trgovina,nemas potpunu kontrolu,nema potpune kontrole ni stranaca koji dolaze kako hoce u zemlju.
I svaki cas mi se desavaju napadi pobunjenika,a preziveo sam i jedno 5-6 invazija i dve pobune naroda.Zato sam izgradio dosta vojnih objekata koji stite od svih tih dogadjaja. :D
Najveci problem su izbori i pobune,jer lako mogu da dovedu do kraja igre.Ovo mi se svidja - sto u narednim periodima mogu da se unaprede objekti koje izgradis na pocetku bez gradnje novih.
Veci je problem stvoriti radnu snagu od onih koji imaju samo osnovnu skolu i vode se kao nezaposleni,jer nece nikako u srednju i kasnije na koledz.

MitraljezaC
26.5.2014, 18:11
Dok imate nuklearni program niko vas ne napada niti mogu da vas skinu sa vlasti sta god radili.

Posle jedno 5 sati igranja resio sam da pustim da me svrgnu pa sam im pogasio struju uveo ostrije zakone i samo 5% stanovnistva me je podrzavalo ali me niko nije skidao posle toga je to palo i na 1% ali isto se desavalo.

Tek kad sam unistio nuklearni program su me napali a do tada sam mogao da radim sta sam hteo i nista se nije desavalo.

Machinaeguns
26.5.2014, 18:21
Kako da ubrzam istraživanje?

nigga
26.5.2014, 19:34
Ubrzaj igru,drugi nacin ne postoji.
Dok imate nuklearni program niko vas ne napada niti mogu da vas skinu sa vlasti sta god radili.

Posle jedno 5 sati igranja resio sam da pustim da me svrgnu pa sam im pogasio struju uveo ostrije zakone i samo 5% stanovnistva me je podrzavalo ali me niko nije skidao posle toga je to palo i na 1% ali isto se desavalo.

Tek kad sam unistio nuklearni program su me napali a do tada sam mogao da radim sta sam hteo i nista se nije desavalo.
Da,ali kada si u periodu World wars nemas nuklerano oruzje i onda protivnici napadaju i kada sklapas alijansu druga strana te napadne.Ja se krecem tu oko 50% podrske naroda i imao sam danas dva ustanka i jedan vojni puc u kome je izginulo preko 300 ljudi.Prvenstveno se to desava zato sto ubijam pobunjenike.

pentraksil
26.5.2014, 20:51
Ubrzaj igru,drugi nacin ne postoji.

Zar nije moguce ubrzati istrazivanje izgradnjom biblioteka i poboljsanjem prosvete (srednja skola, koledz itd.)?

nigga
26.5.2014, 21:51
Kroz biblioteku i koledz mogu da se dobiju samo reserch poeni koje ces kasnije da pretvoris u pare.Mada ovde pise research speed depends on number and type of operational research buildings.Nisam primetio neko ubrzanje,imam 7 objekata za istrazivanje i edukaciju.Primer: ostala su mi samo ova dva polja the future i future materials i pokazuje da ce jedna biti gotova za 26 meseci.
Pored njih opservatorija i naucna laboratorija generisu research poene i edict global research iniciative doprinosi broju research poena.

Edit : Danas sam pokrenuo novu misiju i stigao relativno brzo do perioda hladnog rata,pre svega treba izgraditi za research 2 biblioteke,sve skole i najvaznije opservatoriju ,jer mi je ona smanjila period istrazivanja na 5 meseci od trenutka kada je izgradjena,do tada je period istrazivanja bio znatno duzi.

Miki1987
28.5.2014, 17:55
Нигде нема информација како одређени објекти делују на лепоту, нпр да ли смем да градим путеве близу хотела и који објекти побољшавају, а који смањују лепоту. У првом делу је то било лепо објашњено.

perablenta
28.5.2014, 18:56
Нигде нема информација како одређени објекти делују на лепоту, нпр да ли смем да градим путеве близу хотела и који објекти побољшавају, а који смањују лепоту. У првом делу је то било лепо објашњено.

Ako ima overlay za beauty ili attractiveness ukljucis njega pa postavis objekat. Verovatno ces odmah videti da li je pozelenela oblast ili pocrvenela.

Naravno, glupo je sto da moras tako nesto da radis...

Miki1987
30.5.2014, 16:07
Чини ми се да је теже живети на туризму него раније ?

=FI=Ghost
30.5.2014, 23:49
Чини ми се да је теже живети на туризму него раније ?

Jbga, kriza...

Petrucci
31.5.2014, 0:35
Koji ***** se desava sa save game? Presao sam prve dve kampanje i hteo restart trecu jer sam nesto zasrao pa sam izasao iz nje a da nisam sacuvao i sad ne mogu da udjem u tu misiju!
Ima li jos neko ovaj problem?

Miki1987
31.5.2014, 17:24
Jbga, kriza...
.....
:D

Machinaeguns
5.6.2014, 16:20
Kako radi The Future?

Wittmann
6.6.2014, 0:00
Jedini problem koji nikako ne mogu da resim je uvek previse klosara,kolko god im gradio i kuce i apartmane nece ljudi zive tamo,vise vole ko beskucnici O.o

pentraksil
6.6.2014, 0:29
Jedini problem koji nikako ne mogu da resim je uvek previse klosara,kolko god im gradio i kuce i apartmane nece ljudi zive tamo,vise vole ko beskucnici O.o

Zato sto im je preskupo, ima edict koji smanjuje kiriju, ne znam kako se tacno zove. Meni je tek tada uspelo da ih smanjim. Naravno morao sam prisilno neke da isteram iz stracara :D

Wittmann
6.6.2014, 1:54
Zato sto im je preskupo, ima edict koji smanjuje kiriju, ne znam kako se tacno zove. Meni je tek tada uspelo da ih smanjim. Naravno morao sam prisilno neke da isteram iz stracara :D
U kojoj eri daj vidi? :D

pentraksil
6.6.2014, 2:04
U kojoj eri daj vidi? :D

Zove se "Mortgage Subsidies", Era je World Wars

Lich_king2
15.6.2014, 20:02
We can't forbid mods but....
Ubedljivo najgori trash izdavac za kojeg sam ikad cuo! Cela frka je nastala zato sto su ljudi nasli nacin da otkljucaju zgrade koje su sakrivene u igri a koji su oni hteli da prodaju kao DLC. :mad:
http://www.forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=24113

perablenta
15.6.2014, 21:38
To ti je sad industry standard. Nema nazad vise. Krivi su samo oni koju su to podrzavali novcanikom.

Petrucci
16.6.2014, 3:12
We can't forbid mods but....
Ubedljivo najgori trash izdavac za kojeg sam ikad cuo! Cela frka je nastala zato sto su ljudi nasli nacin da otkljucaju zgrade koje su sakrivene u igri a koji su oni hteli da prodaju kao DLC. :mad:
http://www.forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=24113

To ti rade sve igre sada. Prvi je poceo Empire TW, dobijes sifru koja otkljuca file koji si vec kupio u originalu, a traze ti pare za to.

grk1389
27.6.2014, 14:45
mogu da igram tropico 5 sa ovom konfiguracijjom kompa
procesor 1,5ghz
ram 2gb???

Petrucci
27.6.2014, 15:55
Slabo mi to zvuci. 99% ne mozes.

Lanikor
27.6.2014, 19:20

To samo ublazava problem, ljudi jednostavno nece da se usele ako su dostupne kuce predaleko od radnog mesta cak i ako je potreban Wealth na Broke.

Motri gde su Shack-ovi i tu im pravi smestaj, uglavnom je zgodno da im se nove kuce prave sto je blize moguce industriji, probas da izgradis 1 Apartman/Tenament/Kucu svuda gde sumnjas da moze da fali smestaj i tako opipaj puls. Svi zivi (pa i ja u pocetku) se vode logikom da kuce budu sto dalje od industrijske zone zbog zagadjenja i ostalih kerefeka, a ovde je fora da ne mozes bas tako da razmisljas jer se narod vodi logikom da mu je bolje da zivi u karton sitiju na 20 metara od radnog mesta nego u velelepnom zdanju koje je na 300 metara od radnog mesta.

Metro i parkinzi takodje malo ublaze problem ali je resenje da kuce budu blizu industrije.

Zemunelo
1.7.2014, 21:34
mogu da igram tropico 5 sa ovom konfiguracijjom kompa
procesor 1,5ghz
ram 2gb???

Ako ne gresim, treba ti 64-ro bitni procesor, tj OS 64 bit instaliran na njemu.
Taj 1,5 ghz nesto ne deluje da je 64 bit?

M1L0SH
2.7.2014, 11:39
Ne nemoze na tako slabe komponente grafika verovatno ne podrzava dx11 sto navodi kao razlog zasto ni ja ne mogu da igram.

Pedja_Nbg
28.7.2014, 10:40
Да ли постоји нека команда за контролу камере? Био је торнадо, па ми се променио угао гледања, који не знам да вратим.:facepalm

mare037
28.7.2014, 10:44
Koliko se sećam iz 4-ke (a valjda je i u ovom), pritisneš skrol na mišu i rotiraš. Ako ne tako, probaj Alt+levi klik.

Miloš987
28.7.2014, 10:56
Moze sa skrolom...

orome
1.9.2014, 9:03
Vredi li ovo probati? Znam da je drugacije od T4 zbog dinastija ali valja li kao igra?

Posto T4 nista novo nije doneo vise je kao ekspanzija koja se placala u fulu.

DeCoy
1.9.2014, 22:48
Dovoljno je drugačiji da ne bude Tropico 3.75 ;)

dulezmaj
23.9.2014, 8:52
https://www.humblebundle.com/store
tropico 3 dzaba...traje danas....sad sam uzeo key ne pravi problem server

sale94
23.9.2014, 9:53
https://www.humblebundle.com/store
tropico 3 dzaba...traje danas....sad sam uzeo key ne pravi problem server

Taman jedan drug ima se obraduje.:D

Malik Tintilinic
17.11.2014, 22:07
Najlaksi Tropico, presao za cas. Nije lose za zagrevanje za prethodne, ko nije igrao.
Moglo je i bez dinastije ako mene pitate. Nisam zadovoljan ni kostimima. Mada nije nesto bitno, nemam obicaj da zumiram i da gledam preza, jer igram u punoj brzini zbog nedostatka slobodnog vremena.
Kako su uradili military deo i fog of war mi se, takodje, ne svidja. Zadovoljan sam kako su sad napravili rudnike. Neki predlazu za eventualnu sesticu da se ubaci i voz. Nije los predlog, bas mi vozovi nedostaju, ali samo ako bude lepo osmisljeno.

perablenta
10.2.2015, 16:29
Kako sam se slatko ismejao:

http://i.imgur.com/DKvNHax.jpg

Malik Tintilinic
10.2.2015, 21:17
Meni je najjaci humor u T4, a omiljeni likovi Ambassador Crane, Agent Sasha, Sunny Flowers i Reverend Esteban :D

Petrucci
10.2.2015, 21:45
Meni je penultimo nekako najsmesniji. Pazi ovaj smisao za humor, carevi
http://i.imgur.com/KQkcqzK.jpg

perablenta
16.2.2015, 2:54
Auuu koliko smara ovaj gimik sa vojskom... užas.

Treba da se potroše užasni novci na baze, vojnike, obrazovanje njihovo, tenkove da bi se od jednog napada saveznika odbranio.

Totalno nepotrebno i bezveze.

Nikad mi neće biti jasno potreba ljudi da traže combat u ovakvim igrama.

LoneWolf
16.2.2015, 12:46
Ja sam nedavno probao Waterfront, konzolni port je takav treš da je to nemoguće i neopisivo...kontrole prilagođene džojstiku, a igranje Tropica džojstikom/kontrolerom je poput igranja simulacije letenja - metlom. Glupo urađeno, narodna verzija otišla na uninstall nakon prvih pola sata smaranja.

perablenta
17.2.2015, 0:13
Kako me je isplalila igra upravo pa to nije normalno...

Posle 4,5 igranja iz početka(sandbox) konačno proguram kroz World Wars fazu (potrošivši velike novce na vojsku) i udjem u Cold War fazu.

I dok sam se ja zaludeo sa poboljšanjem happiness-a i nagurao na prosek od 70+ dodju meni izbori i kad su počeli: 51% za mene, 49% za protivnika. Ja reko nešto ovde smrdi krenem da gledam po opcijama šta se dogadja i onda shvatim da su FRAKCIJE (tj. komunisti, kapitalisti, militaristi itd.) sakriveni u pod opciji u almanaku na koju mora da se klikne da bi se videlo stanje a iz toga proizilaze glasovi.

Možda se to negde uči u kampanji, ali u tutorialu nije bilo. Sobzirom da je samo kolonijalno vreme.

I dok sam ja to ukapirao izbori se završe i mene zamole da ostavim bradu i šešir kad budem izlazio... E jeeeee

BTW pomeranjem nepogoda sa ocasional na rare prešao sam sa nepogodne svakih par godina na 0. Bezveze, kad lepo piše rare a sledeća opcija je never ili kako se već zove.

Jeste da je zarazna igra al me sad stvarno mrzi da gradim novu banana republiku ispočetka a baš ne volim da igram ponovo od nekog save-a godinama u nazad.

LoneWolf
17.2.2015, 0:43
Meni je narodna verzija petice konstantno krešovala i to u potpuno random momentima na 2 različita kompjutera sa profila. Ni dan-danas nisam našao radnu ispravnu verziju, sve neki poluproizvodi a Waterfront je čisto smeće kao što već rekoh.

Malik Tintilinic
10.3.2015, 18:29
Waterborne. Meni je, sa novim zgradama, dosao kao zacin.

Malik Tintilinic
10.6.2015, 8:41
Ponovo sam instalirao igru zbog Espionage DLC. Prvo da predjem osnovnu kampanju, jer vidim da je sadrzaj ovog DLC-a dostupan i u njoj, pa da vidim kako izgleda sa njim.
Potrudio sam se da iskoristim nove military i spy zgrade, cisto da ih isprobam i vise puta su doprinele da ne dodje do pobune.
Policijski cepelin bih stavio da lebdi iznad palate i pobunjenici vise nisu dolazili blizu.
Laserom tesko da moze da se pogodi neka osoba, jer se ista pomeri pre nego zrak dodje do nje, a ne verujem da je tu zbog unistavanja zgrada.
Renzderi su korisni za otkrivanje mape, pre nego uradite research Drydocka, jer im je jedna od uloga da to rade automastki, pa ne morate da potezete jedinicu iz palate.
Dungeon moze da hapsi automatski.
U jednoj misiji sam uspeo da imam zadovoljstvo gradjana od 92% sto nisam uspeo nikada ranije u bilo kom Tropico, a T5 je jedini u kojem i ne gledam kako stojim sa fakcijama.

http://www.youtube.com/watch?v=d0C-oDvksfw

LoneWolf
12.6.2015, 21:32
Zar nije ovo standalone a ne DLC?

DeCoy
13.6.2015, 0:04
Nije standalone...

Malik Tintilinic
14.7.2015, 10:09
Novi DLC The Supercomputer
http://www.worldoftropico.com/us/hack-to-the-future-the-supercomputer-dlc-for-tropico-5/

Vise od godinu dana kako je izasla igra i jos izlaze novi sadrzaji.
Tropico 5 - ne pusta te da ga uninstall :D

LoneWolf
14.7.2015, 15:33
Totalno smeće su napravili kad su ga portovali sa konzole pa kontrole više nisu normalne kako bog zapovijeda nego A, B, X i Y su svuda, nebitno da li se radi placement puteva i objekata ili nešto treće. Krajnje degeneričan koncept, treba da se vrate mehanici i GUI-ju sa trice.

Machinaeguns
14.7.2015, 20:06
Vise od godinu dana kako je izasla igra i jos izlaze novi sadrzaji.
Ako se dobro sećam a sećam se, svi ti "novi sadržaji" su bili u fajlovima sa Tropico 5. Ljudi samo plaćaju da im se otključaju dve zgrade i tri šešira.

Malik Tintilinic
15.7.2015, 6:10
Totalno smeće su napravili kad su ga portovali sa konzole pa kontrole više nisu normalne kako bog zapovijeda nego A, B, X i Y su svuda, nebitno da li se radi placement puteva i objekata ili nešto treće. Krajnje degeneričan koncept, treba da se vrate mehanici i GUI-ju sa trice.
Imas opciju u podesavanjima da to iskljucis, posle je normalno ;)

LoneWolf
15.7.2015, 10:23
Gdje, kako?

Malik Tintilinic
16.7.2015, 7:26
Idi na Options
http://www.dodaj.rs/t/2n/xO/2ZYx6mmO/capture.jpg (http://www.dodaj.rs/?2n/xO/2ZYx6mmO/capture.jpg)

perablenta
16.7.2015, 8:46
OD OGROMNE POMOĆI PRI IGRANJU!
(uticaj izbora pri pisanju ustava na razn frakcije po erama)
http://imgur.com/a/SeABU

DeCoy
23.7.2015, 19:28
Upravo apdejtovana na 1.10

Put your presents under a palm tree and hang your Tropican flags with pride, because Tropico day is here!
Kalypso Media is required by Tropican law excited to announce that 23rd July brings a host of festivities to veteran dictators and fresh-off-the-boat newbies alike. Tropico Day features free content and updates, as well as the launch of Tropico 5’s latest DLC add-on – ‘T-Day.’

Tropico 5 has been updated to version 1.10, bringing with it a host of new updates including five new maps – Gran Mano, Isla del Halcon, Costa Siesta, Pesada Cruz and Ultimo, all free of charge. This update also includes support for Steam Workshop (Windows only), adding a Map & Mission editor for Steam users to customize islands within Tropico 5.

See the full changelog below:

- Added Steam Workshop Map & Missions editor (Windows Steam version only)
- Fixed visual corruption with latest AMD Omega driver
- Localization fixes
- Fixed issue with a Waterborne task
- Fixed issues with minimap drawing
- Fixed counting of discredited citizens in Mad World mission

perablenta
23.7.2015, 20:24
Hehe ja već uradio copy paste i dođem a ono DeCoy već doneo vesti :)

Super da su dodali nove mape besplatno. Baš sam se "naložio" tako da su mi pale ko 1 na 11.

k750
20.7.2016, 0:56
Pozdrav,
da li je neko imao sličan problem i kako da ga rešim?
Igra lepo počne da radi ali kad počnem da igram misiju onda se pojavljuju neke boje, meša se sve... kao na ovom klipu:
https://www.youtube.com/watch?v=GeF9xUMj0zE
Vidim u opisu klipa da piše da je potreban dx 11, ja i imam taj dx.
Kako da rešim ovaj problem?

DeCoy
20.7.2016, 1:38
Probaj sa nekim drugim (novijim) drajverima za grafičku, pre toga obriši one stare pomoću nekog driver cleanera.

k750
20.7.2016, 11:20
Nije do toga, imam najnoviji update drajvera.

DeCoy
20.7.2016, 11:56
Pa koju grafičku karticu imaš?

Lex987
20.7.2016, 12:52
@ k750
Ako se ne varam imas GT 240 (secam se teme u kojoj si trazio polovnu graficku), sto znaci da nemas full dx11 podrsku. Mozes da igras Tropico 4 bez problema :).

pentraksil
20.7.2016, 14:42
Ti imas DX11 verziju drajvera, ali ti graficka ne podrzava u potpunosti DX11. Zato i dolazi do problema.