PDA

Prikaži potpunu verziju : Na internet preko mobilnog


banesr
11.10.2006, 1:18
Da li neko moze ukratko da mi objasni kako da se sa laptop-om konektujem na internet preko mobilnog telefona, ako su oni povezani bluetooth-om?

VojaM
11.10.2006, 9:47
Da li neko moze ukratko da mi objasni kako da se sa laptop-om konektujem na internet preko mobilnog telefona, ako su oni povezani bluetooth-om?Idi na telekomov sajt, imaš detaljno uputstvo.
U principu, povežeš telefon i komp, dodaš novu konekciju kao da je dial-up i onda ima malo petljavine koja ti lepo piše na sajtu. Bitan je i jedan parametar koji treba da upišeš, a menja se u zavisnosti od proizvodjača telefona.

Pričam malo uopšteno jer ja to lično nisam probao, ali sam pre neki dan diktirao poznaniku (Magneto sa ovog foruma) te parametre.

Mario Pavićević
11.10.2006, 9:52
I obrati paznju na telefonski racun;) 100KB protoka se naplacuje 5dinara(telekom ima i NETI tarifu gde je 100KB 4 dinara) pa racunaj da li ti se ovo isplati...Telefon treba da ima podrsku za GPRS i da je aktiviras(ako nije aktivirana samo pozovi korisnicki centar Telekoma odnosno Telenora i one ce ti to aktivirati) a sto se tice podesavanja racunara potrebni su ti drajveri za GPRS modem(imas ih na sajtu proizvodjaca telefona) i da podesis racunar prema uputstvima operatera koje imas na njiovom sajtu kao sto rece VojaM.Ako i udjes u tu pricu ne ocekuj neki protok(1-4kb zavisno od opterecenja mreze) pa vidi koliko ti odgovara ova prica....

banesr
11.10.2006, 13:07
Hvala. Ni ne planiram da to previse koristim, nego samo povremeno kada mi zatreba.