Prikaži potpunu verziju : Kako instalirati IP kamere?
Da li može neko da mi objasni proceduru o instalaciji IP kamere,verovatno treba ukucati neke ip adrese u samoj kameri a i u računaru i na kraju bi trebalo sa udaljene lokacije otkucati IP adresu kamere i videti dešavanja u kući?Kamera je bez DVR-a.
Igor
Zavisi od tipa kamere... Ali ako su WiFi kamere... Dakle, svaka kamera treba da ima svoju IP adresu koju dobija od WiFi rutera...
Onda takođe postoji softver koji se kači na jedan kompjuter, koji je u stvari centar za video nadzor i preko koga imaš pristup svim kamerama na jednom mestu.
Takav softver omogućava i tebi da udaljeno pristupaš tom računaru kako bi pratio kamere.
Ako pak softver nema tu opciju, onda se diže VPN na računaru (moja preporuka OpenVPN sa TAP interfejsom, koji bridguje vpn klijente u lan, tako da ti nikakva dodatna infrastruktura u smislu mrežnih servisa ne treba, a sam OpenVPN može da se podigne i na Windows XP/Vista/7/8), udaljeni računari se kače na VPN, a onda iz softvera za kamere se kače na ip adrese od kamera.
Realizacija toga naravno zavisi od samih kamera, tj. proizvođača hardvera/softvera.
Dosta kamera nudi mogućnost da se prate iz Internet Explorera.
DVR u tom slučaju nije potreban, jer to može biti bilo koji računar sa tim fabričkim softverom za nadzor.
Takoreći,moj kolega me je pitao za njegovog zeta koji ima jednu ip kameru i hoće da ima nadzor iz inostranstva.Ima adsl i dinamičku ip adresu i interesuje me da li mora da otvori nalog za dobijanje statičke ip adrese na sajtu no-ip ili ne mora, i da li mora otvoriti port u podešavanjima same kamere i na adsl-u?
I interesuje me da li kamera ima svoju fabričku ip adresu koju mi otkucamo iz inostranstva i pratimo dešavanja u kući?
Zar ti vec nije odgovoreno na slican problem u ovoj temi (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=88324)? Procitaj odgovor pazljivo i sve sto je receno za DVR, vazi i za IP kameru.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.