Lizard
1.8.2013, 18:04
Pozdrav ,
Da kazem pre svega da sam pitanje vec postavio ali verovatno na pogresnom mestu jer odgovora nema.
Ovako ....
Imam racunar za plocom Asus p5k-e wi fi tj ploca ima wi fi karticu na sebi.
Placam adsl Beotelu
Kupio sam Samsung Galaxy S i9000.
Zelim da koristim internet i na telefonu u svojoj sobi.
Mislio sam da to uradim tako sto bih osposobio svoj wi fi da salje zakljucan internet signal koji bi samo ja koristio.
Da kazem i da imam ruter TP-LINK TD-8840T koji sam dobio od Beotela.
e sad
Instalirao sam wi fi softver koji sam dobio uz plocu i on mi nudi opciju da racunar bude STATION i ACESS POINT.Ukljucio sam access point i....
Dole na task baru mi stoji mali ekrancic koji kaze
wireless network conection (ime konekcije)
Speed 54.0 Mbps
Sinal strenght Excellent
Status Limited or no connectivity
Na telefonu stoji ovako
Kad stavim da bude dinamicka ip adresa i pustim wi fi da prestrazuje signale ,
prvo uopste nije htelo i stoji (ime konekcije)Pribavljanje IP adrese od.....
pa kad ne moze da je nadje napise NEDOSTUPNO
Kad stavim da bude staticka ip adresa i upisem ono sto vidim na run/cmd/ipconfig/all
Poveze se i pise (ime konekcije) POVEZAN ali kad otvorim brauzer u telefonu javlja da nema konekcije.
E sad da stvar bude jos komplikovanija.Malopre sam na "staticka ip adresa" podesavanjima bio povezan i iznenada dobio vezu i koristio brz internet na telefonu neko vreme.
A sinoc je na "Dinamicka IP adresa" podesavanjima uhvatilo internet i koristio sam ga par sati.
Sve u svemu moguce je koristiti internet ovako.Operaterka u MTSu kaze da joj je tesko da mi pomogne zato sto nije njihov wi fi,rekla mi je da moram da znam adresu svog WI FI ja.
Dobro ce doci i neki link na kome mogu da procitam nesto o tome li ne komentari tipa "nadji ICS u windows helpu" jer se ne snalazim.
Hvala unapred ljudi
Da kazem pre svega da sam pitanje vec postavio ali verovatno na pogresnom mestu jer odgovora nema.
Ovako ....
Imam racunar za plocom Asus p5k-e wi fi tj ploca ima wi fi karticu na sebi.
Placam adsl Beotelu
Kupio sam Samsung Galaxy S i9000.
Zelim da koristim internet i na telefonu u svojoj sobi.
Mislio sam da to uradim tako sto bih osposobio svoj wi fi da salje zakljucan internet signal koji bi samo ja koristio.
Da kazem i da imam ruter TP-LINK TD-8840T koji sam dobio od Beotela.
e sad
Instalirao sam wi fi softver koji sam dobio uz plocu i on mi nudi opciju da racunar bude STATION i ACESS POINT.Ukljucio sam access point i....
Dole na task baru mi stoji mali ekrancic koji kaze
wireless network conection (ime konekcije)
Speed 54.0 Mbps
Sinal strenght Excellent
Status Limited or no connectivity
Na telefonu stoji ovako
Kad stavim da bude dinamicka ip adresa i pustim wi fi da prestrazuje signale ,
prvo uopste nije htelo i stoji (ime konekcije)Pribavljanje IP adrese od.....
pa kad ne moze da je nadje napise NEDOSTUPNO
Kad stavim da bude staticka ip adresa i upisem ono sto vidim na run/cmd/ipconfig/all
Poveze se i pise (ime konekcije) POVEZAN ali kad otvorim brauzer u telefonu javlja da nema konekcije.
E sad da stvar bude jos komplikovanija.Malopre sam na "staticka ip adresa" podesavanjima bio povezan i iznenada dobio vezu i koristio brz internet na telefonu neko vreme.
A sinoc je na "Dinamicka IP adresa" podesavanjima uhvatilo internet i koristio sam ga par sati.
Sve u svemu moguce je koristiti internet ovako.Operaterka u MTSu kaze da joj je tesko da mi pomogne zato sto nije njihov wi fi,rekla mi je da moram da znam adresu svog WI FI ja.
Dobro ce doci i neki link na kome mogu da procitam nesto o tome li ne komentari tipa "nadji ICS u windows helpu" jer se ne snalazim.
Hvala unapred ljudi