PDA

Prikaži potpunu verziju : Kojeg mobilnog provajdera u Srbiji izabrati


deltamix
25.7.2013, 8:36
Ja sam inace korisnik MTSa,dugo godina pripejd,ali bih sada hteo da promenim provajdera,koliko ste zadovoljni Vipom,ili Telenorom,i kog bi mi preporucili.I dalje bih ostao na pripejdu,a mozda bih i na postpejd presao,kod koga mislite da je najbolji.

SirDuck
25.7.2013, 10:00
Meni licno najvise odgovara mts-ova ponuda, tj. mix net paketi, a daju i 50% popust ako ne uzimas telefon. Ne znam da li drugi sad imaju taj popust, ako imaju onda je samo pitanje kakav ti paket najvise odgovara.

nexexcalibur
25.7.2013, 12:06
^ Ima, produzili su do 30. septembra. I ja sam dugo godina bio pripejd mts, pa sam iskoristio tu akciju i presao na post paid, paket mix net m, za 570 din mesecno dobijam 300 min, 600 sms i 600 mb (ka svim mrezama), takodje, ne potroseno se prenosi u naredni mesec, tako da je skroz ok ponuda. Telenor i Vip imaju "neograniceni" internet, ustvari kad ti isteknu megabajti, smanje ti brzinu na 64kbs, sto je u rangu dial-upa...

SirDuck
25.7.2013, 12:41
Ma tu akciju uvek produže, već dve godine je tako :D
Kolko sam skontao to im je stalna akcija al je uglavnom hush hush, nigde je ne stavljaju u prvi plan nit reklamiraju, pa ako si baš video onda odeš i tražiš :D

PS: Kad sam rekao da ne znam dal drugi imaju, mislio sam na druge provajdere :)

zajchik
25.7.2013, 15:43
Ima i telenor,ali mislim da je za stare korisnike,a pritom moraš da se izboriš za to.Znači nije im baš praxa.
Vip ima takodje za stare korisnike samo je popust bez telefona svega 25%.
Mislim da u slučaju da ne uzmeš telefon najbolja solucija MTS mixnetM i uživaš.
Ako pak uzimaš telefon ondak mislim da vip ima...onako poprilicno bolje pakete od ostala dva konkurenta.Čak su im i telefoni za po 1-2k dinara jeftiniji.Naravno neracunajuci sadašnji telenorov popust od 10k,koji je najbolji u nas od kad postoje postpejd ugovori sa telefonom.Ali ni vip ne zaostaje s tim sto je kod njih 5k za reciklažu, a 5k na plaćanje računa. Pa se ne oseti toliko kad uzmeš telefon,ali dobrododje na mesecnom nivou.
E sad, ako to gledaš kroz kvalitet usluge,nema savrsenih oba tri operatera imaju nezadovoljnih potrošača, sto kroz velike račune,sto kroz loše pružanje usluge u smislu servisa ,nadogradnje softvera ,sto kroz losu pokrivenost 3g mrezom i t d.
Idealnog nema ,a ti odaberi po svom instinktu, sto će reci da ako nisi do sad imao problema sa mts-om, ili znas nekog koji je imao,možeš ostati kod njih,samo prebaci broj na postoejd.Čak mi se kod njih još svidja i nagrada za vjernost kroz segmentaciju kad produzis ugovor.Možeš tako doći do odličnog telefona za mele pare.


Sent from makina used TT

C64freak
5.8.2013, 1:00
Vip definitivno.

water wizard
5.8.2013, 1:09
i ja sam bio kod vipa, ali sam sad kod Telenora prešo jer su imali najbolju ponudu telefona za najmanje para, tek sam mesec dana s njima pa nemam neke utiske još..

SirDuck
5.8.2013, 18:02
Vip definitivno.

Zbog zato il imaš neki argument za tvrdnju? :D

Kidja
5.8.2013, 19:02
Najbolji je onaj koji najvise odgovara tvojim potrebama.
Ja sam u MTS-u dugo ali mi se svidja npr sto Telenor ima neogranicen internet (da znam da je spor).

Sent from my OT-995 using Tapatalk 2

C64freak
5.8.2013, 22:27
Zbog zato il imaš neki argument za tvrdnju? :D
Pa po meni jesu ,cene razumne,odlican signal etc
Barem za ovih godinu dana koliko sam u vip mrezi nisam imao ni jednu jedinu zamerku.

water wizard
5.8.2013, 22:31
ja sam bio kod ViPa 2x2 godine.. jedina zamerka je što su mi odgovorili na emaili posle 3 meseca a i to nije bio odgovor koji sam tražio nego su mi tražili podatke da im slikam ličnu kartu da im pošaljem da utvrde identitet :mad:

SirDuck
5.8.2013, 22:47
Najbolji je onaj koji najvise odgovara tvojim potrebama.
Ja sam u MTS-u dugo ali mi se svidja npr sto Telenor ima neogranicen internet (da znam da je spor).

Sent from my OT-995 using Tapatalk 2

Ja nisam potrošio preko 1GB u mesecu nikada, a i to je samo kada mi pukne net na kompu pa skinem par epizoda neke serije preko telefona.
Za mene je net neograničen u tom slučaju i ide punom brzinom. Ako neko stvarno ima veće potrebe onda mu ni to usporvanje nikako ne odgovara.
Kod MTS-a za hiljadu kinti ima paket sa 600mb, i to bez popusta.

@C64freak pa lepo tako napiši.

Ovako generalno niko nema mnogo zamerki na bilo kojeg provajdera, svi rade isto, jedina je razlika u ponudi paketa, tj. ličnoj potrebi.

C64freak
5.8.2013, 23:18
@C64freak pa lepo tako napiši.

Ovako generalno niko nema mnogo zamerki na bilo kojeg provajdera, svi rade isto, jedina je razlika u ponudi paketa, tj. ličnoj potrebi.

Rekoh ti :)
Generalno ja od kada sam na Vip_u nikad nisam bez kredita plus nisam primetio da kradu\muljaju sto se nije moglo reci za smrdljivi telekom pa chak i telenor.

Evo npr iskustvo sa telekomom (na stranu sto su skuplji) , prebacim se na tarifu tipi mislim da se tako zvala jer sam u to vreme mnogo vishe kuckao poruke nego sto sam zvao...bude na toj tarifi nekih 2-3 dana i sam se od sebe prebaci na toki i tako jedno 4 puta (naravno redovno skine 80 dinara svaki put) ...zvao operatera slepac me ubedjuje da je to nemoguce i da sam verovatno ja vratio tarifu koju ne zelim da imam lol ,na kraju sam morao da im se na***em mrtve mame da bih resio to ,zatim u to vreme dosta slabiji signal u odnosu na Vip i telenor,internet jezivo spor etc
Zatim ortakov fantomski rachun od 20_ak hiljada dok telefon nije radio maltene ceo mesec (bio u selu) morao da se tuzi sa slepcima.

Sad kapiram da ovakve stvari nisu ceste ali sto se mene tiche nikad vishe sa slepcima nikakvog posla necu imati.

SirDuck
5.8.2013, 23:43
E to je već mišljenje.
Tako si lepo mogao odmah sve da napišeš :)

Kidja
5.8.2013, 23:53
Ja nisam potrošio preko 1GB u mesecu nikada, a i to je samo kada mi pukne net na kompu pa skinem par epizoda neke serije preko telefona.
Za mene je net neograničen u tom slučaju i ide punom brzinom. Ako neko stvarno ima veće potrebe onda mu ni to usporvanje nikako ne odgovara.
Kod MTS-a za hiljadu kinti ima paket sa 600mb, i to bez popusta.



Da,upravu si.Ja imam 600mb i nikad nisam potrosio sve.

Sent from my OT-995 using Tapatalk 2

LIMAN
6.8.2013, 2:47
Telenor i Vip imaju "neograniceni" internet, ustvari kad ti isteknu megabajti, smanje ti brzinu na 64kbs, sto je u rangu dial-upa...

Imam pitanje u vezi ovoga.
Kada sam pitao u telenoru kolika je brzina kada isteknu megabajti odgovor je bio :"malo manje od polovine pune brzine koja je toboze 10 Mbps",sto bi znacilo oko 4 Mbps.Da li je ovo njesra ili...?
U VIP-u su mi rekli da je njihova kada istekne 64kbs.

Jos jedno pitanje.
Koliko mb ili gb je potrebno da imam u pretplati da bi skoro svaki dan mogao da gledam live streamove i youtube klipove? (u bar 480p)

Kidja
6.8.2013, 12:12
Mnogo.Ja sam pogledao jedan klip u 720p I otislo 80mb.

Sent from my OT-995 using Tapatalk 2

water wizard
6.8.2013, 12:26
ništa bez wifi ako ćeš da gledaš klipove svaki dan, a što se tiče brzine kad istekne imaju na sajtu... kod telenora vidim da ima razne vrste kad ti istekne broj megabajta tako da najbolje da tamo na sajtu pogledaš brzinu za određeni tarifni paket

SirDuck
6.8.2013, 12:38
Opet, tih 10Mbit se deli na broj korisnika na jednoj centrali u datom trenutku, a to da je posle 4 čisto sumnjam.
Skini speedtest na telefon i pogledaj kojom brzinom ide mobilni net.

A za HD snimke teško, to ipak srče previše protoka, ovako 480p može da se gleda, ali uglavnom koristim youtube na kompu il u krajnjem slučaju na kućnom WiFi-u pa ne znam tačno kolko potrošim.

Ako imaš android ICS il Jelly možeš videti koliko si MB potrošio kojom aplikacijom u određenom vremenskom periodu, pa vidi sam koliko ti treba.

M.C.
6.8.2013, 12:44
Ja planiram skorije ponovo da pređem na postpaid, prvi put beše davne 2006.-te kod Telenora. Pogledao sam celokupnu ponudu i uvideo da paketi sa telefonom ipak nisu za mene, ponuda je katastrofalna. Umesto toga ću uzeti već pomenuti Mix Net M paket kod mts-a sa 50% popusta koji pruža ubedljivo najviše i najbolji je za moje potrebe. Naravno, mana je što nema telefona, ali opet kad pogledam šta se nudi nije mi ni žao. Stegne se kaiš i za 230€ se uzme LG Optimus 4X HD koji je zver od telefona za tu cenu.

Partybreaker
6.8.2013, 13:55
Najbolji odnos cena/dobijeno ima MTS sa svojim -50% Mix Net paketima.

Sad kako kome odgovara, ja sam kod Telenora na Prenesi i Surfuj 500 (150 min | 500 SMS | 500 MB) i paket mi je taman (u stvari, dodam ponekad SMS-ove), a ima pogodnost toga da je moguće prenositi i do 3 meseca nepotrošene minute/poruke (MTS valjda može samo jedan mesec) i to da je net neograničen, što mi je par puta baš koristilo kad sam koristio telefon kao modem (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1728708&postcount=11).

To sa netom nije šala, @M.C. je pomenuo LG Optimus P880 i drugar je upravo kod MTS-a uspeo da nabije 1.2GB protoka samo jer nije obratio pažnju na to da Facebook-ove notifikacije 24/7 mogu toliko da posrču... i pošto mu je paket od 1GB, tih +200MB ga je izašlo ~8 hiljada. :) Tako da treba paziti i u tom smislu je dosta bezbrižnija Telenor varijanta. Doduše, priča se da i Telenor kreće da tarifira prekoračenje kada se baš pretera (na 2-3GB), ali nisam nigde uspeo da nađem pisani dokaz toga.

SirDuck
6.8.2013, 14:14
Na android ICS i Jelly može da se podesi limit za internet preko operatera.
Prvi limit je upozorenje, a drugi je gašenje protoka do kraja meseca.

zvucnjak
18.3.2014, 11:48
Telenor je uveo nove tarifne pakete:

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Postpejd-tarifni-paketi/PRENESI/

zahvaljujući kojima ja posle 16 godina korišćenja jednog istog broja razmišljam da ga promenim.

Ne da je nepovoljno nego je smešno i bezobrazno.


Koliko vidim, mts ponuda -50% (http://www.mts.telekom.rs/index.php/promocije-pojedinacna/items/id-50-umanjena-pretplata-i-za-mega-net.html) je i dalje aktuelna, tako da ćao zdravo Telenor! :odoK:

mciggzy
18.3.2014, 12:17
Sto bi menjao broj? Samo operatera...

zvucnjak
18.3.2014, 12:52
Jel' merio neko možda kakve su u praksi brzine kod MTSa u mix net paketima?

Na Telenoru je, na starim Prenesi i Surfuj, njihova "maksimalna brzina" u praksi oko 1 Mbps, i to u Beogradu, a kad idem negde van, onda je skoro neupotrebljiv...

Neutrino
18.3.2014, 13:02
Jel' merio neko možda kakve su u praksi brzine kod MTSa u mix net paketima?

Na Telenoru je, na starim Prenesi i Surfuj, njihova "maksimalna brzina" u praksi oko 1 Mbps, i to u Beogradu, a kad idem negde van, onda je skoro neupotrebljiv...Hm, ja često putujem i iz mog ličnog iskustva pokrivenost i kvalitet neta su ubedljivo najbolji kod Telenora.

Partybreaker
18.3.2014, 16:36
Stvarno su baš ojadili pakete, ne znam kako nameravaju da budu konkurencija MTS-u sa ovakvom ponudom. Još je MTS uveo "neograničen" net, a to je bila maltene jedina prednost Telenora u odnosu na MTS (uz prenošenje nepotrošenog saobraćaja 3 meseca, a ne jedan).

Ja ću ostati na svom starom Prenesi i Surfuj 500, sad sam ih zvao da proverim. Ali je problem što se nisam obavezao ugovorom kad sam uzimao taj paket, tako da će mi držati stari paket dok im ne dune da ga promene. A kad i ako to urade, i ja prelazim na MTS definitivno.

water wizard
18.3.2014, 16:55
kod mene u centralnoj srbiji je dobar telenorov net 3G dok se ne potroši posle onaj free je užas..
tako da izgleda zavisi i kako si pokriven od kojeg operatera..

Puritania
18.3.2014, 18:05
Isti je net i u mt:s-u kad predjes na neogranicen(spor) internet.
Ja sam do pre par godina bio zagrizeni Telenorovac, dok nisu zeznuli ove pakete i cene promocija; sad posto imam tel sa dva slota za sim, koristim mts, a telenor mi sluzi povremeno za poruke i da me zovu ljudi koji me znaju sa Telenora.
Sto rece vec neko na pocetku teme, mts se najvise isplati, mada kvalitetom mreze ne mogu ni da pridju telenoru. Vip pojma nemam kakav je , ali koliko sam primetio mreza im je jadna.

Stefan programer
18.3.2014, 18:07
Mts je po paketima trenutno mama za ostale.

SirDuck
18.3.2014, 18:15
I ja kažem MTS, najpovoljniji su sa ovom akcijom 50% popusta.

ColdBoot
22.3.2014, 8:33
mt:s je kupio neku banku pa kolege iz konjkurencije ne bi da smetaju. Neće to da potraje ne znam koliko dugo.

zajchik
22.3.2014, 16:31
Na sajtu piše do 30. juna 50% popusta bez aparata.Ja mislim da će i dalje da nastave.To traje već duže vreme i ne vidim razloga zašto ne bi i dalje pružali korisnicima takvu pogodnost.

PS

Pokupise telenoru svu klijentelu.:D

water wizard
22.3.2014, 16:46
ali šta je tu onda povoljno ako se ne dobija telefon.. btw kad sam prošlog leta gledao koji tel da uzmem birao sam između telenora i mts i na kraju sam se opredelio za telenor jer ovi drugi nisu imali telefon na stanju.. jeste ovaj u mts bio bolji AOT 995 od telenorovog Smart Pro 2 ali je trebalo i da se plati 5000din više
mislim ono, imam i vip karticu prepaid uplatiš 200 din i imaš neograničeno u vip i slično.. tako da treba izabrati prema željama i potrebama koga zoveš u koju mrežu itd

SirDuck
22.3.2014, 17:21
Ma uvek produže tu akciju, već godinama traje i završava se šatro.


ali šta je tu onda povoljno ako se ne dobija telefon..

Pa jeftiniji paketi, i to podosta u odnosu na konkurenciju.
Ne treba svakome telefon.

water wizard
22.3.2014, 18:37
kome ne treba telefon ne treba ni da potpisuje ugovore, kao što rekoh ima i prepaid uplatiš koliko trošiš, ali svako treba da vidi za svoje potrebe koliko mu treba i šta mu najviše odgovara..
Znači odgovor na pitanje kojeg mobilnog operatera izabrati je vidi ko ti najviše daje za najmanje para, po mogućnosti bez ugovora ako se ne uzima telefon.. pa onda internet itd.. svako ima svoje potrebe ja potrošim 15 minuta mesečno pošaljem 2 sms.. :D možda neko ko više telefonira možda mu se isplati taj 50% ali meni sigurno ne..

Lanikor
22.3.2014, 18:48
Jedini paket koji je licio na nesto kad sam ja uzimao telefon u Telenoru je bio Play M za ~1050 dinara sa 120 min za sve mreze + 500 min za Telenor/3000 poruka ka svim mrezama i 500 MB po punoj brzini, nakon toga kao neogranicen net, koji inace nije neogranicen vec ti daju po sporijoj brzini jos 3x megabajta koje imas po punoj brzini (dakle sve ukupno 2 GB) + 500 MB po punoj brzini za Deezer. Ako necete telefon, cena je ista ali umesto 24 meseci, ugovorna obaveza je 12 meseci. Ja uzeo telefon Smart Pro 2 (Alcatel M Pop) i ovaj paket i osim minuta sasvim dobar za moje potrebe, svi bitni ljudi u zivotu su mi na Telenoru ionako. Telefon prodadoh posle 6 meseci i uzeh Huawei G510 pre par dana.

Stefan programer
22.3.2014, 19:03
Pa taj Play M nije los.

zvucnjak
22.3.2014, 19:13
kome ne treba telefon ne treba ni da potpisuje ugovore, kao što rekoh ima i prepaid uplatiš koliko trošiš

Samo što na prepaidu izadje minut mnogo skuplji nego na pretplati.

Inače si u pravu, svako neka bira po svojim potrebama...

Ja ću lepo da uzmem najmanji mix net za 330 din, telefon imam, 100 min mi je dovoljno, kad mi zatreba net doplatim još 500 MB, a kad sam negde napolju duže vreme nije mi velik račun... Mirna Bosna :thumbup:

water wizard
22.3.2014, 19:22
Samo što na prepaidu izadje minut mnogo skuplji nego na pretplati.


haha, baš tako jednom sam uplatio 50din otvorio 2 strane na internet i gotovo :facepalm

Stefan programer
22.3.2014, 20:06
haha, baš tako jednom sam uplatio 50din otvorio 2 strane na internet i gotovo :facepalm

Mnogo hoces od 50 dinara. :D:D:D:D

SirDuck
22.3.2014, 20:41
kome ne treba telefon ne treba ni da potpisuje ugovore, kao što rekoh ima i prepaid uplatiš koliko trošiš, ali svako treba da vidi za svoje potrebe koliko mu treba i šta mu najviše odgovara..
Znači odgovor na pitanje kojeg mobilnog operatera izabrati je vidi ko ti najviše daje za najmanje para, po mogućnosti bez ugovora ako se ne uzima telefon.. pa onda internet itd.. svako ima svoje potrebe ja potrošim 15 minuta mesečno pošaljem 2 sms.. :D možda neko ko više telefonira možda mu se isplati taj 50% ali meni sigurno ne..

Prepaid je papreno skup u odnosu na postpaid.

Ja sam uzeo mixnet L na 50% popusta i ne obraćam pažnju više na potrošene minute i poruke.
Na prepaidu sam plaćao mnogo više mesečno nego sada, a moao sam da se štekam, a da ne pominjem nezgodne trenutke kad ti ponestane kredita u najgoroj situaciji.

Stefan programer
22.3.2014, 21:11
Postaid jeste povoljniji od prepaida, a i ne mislis na potrosnji.:)

zajchik
23.3.2014, 1:05
Zapravo sada vip nudi pripejd promociju "vip za sve" koji je 500 kinti vrlo lep pripejd,ali zašto se stalno cimati i upla'ivati kad ima u mtsu MNM sa 50% popusta za 550dindzi i 12-24 meseca ne misliti.
Ako se uzima fon onda je trenutno najbolje otići i vip u uzeti paket sa sneg promocijom,koja traje još svega 3 dana do 25.3.

LIMAN
24.3.2014, 16:02
Pitanje u vezi MTS-a.
Da li ja nijh dobro razumem da se pored redovne pretplate dodatno placa i mesecna pretplata za 3g?

Aibo
24.3.2014, 16:05
Ako preko ugovora uzmeš telefon koji je 3G - plaća se (beše 100-150din). Ako samo koristiš postpaid (ili si uzeo 50%) - ne plaća se.

srđan obradović
25.3.2014, 2:59
Po meni najbolje je odabrati paket po minutima i porukama,a megabajte doplatiti u okviru onih dodataka. Jeste da izađe malo skuplje ali možete da koristite kad vam koliko treba, pa još uključite mobile data limit i na sigurnom ste što se tiče dranja kad prekoracite besplatne mb i mozete da uzimate veće ili manje dodatne mb po želji ili da ih uopšte ne uplaćujete kad vam ne treba.Takve dodatne pakete imaju svi operateri. Inače,po meni,mts daje najviše min i poruka,ali ima najlošiju ponudu telefona,vip sve obrnuto ,a telenor ima najbolju pokrivenost signalom.

I zadnji savet,ZA BOGA MILOGA NE ŽURITE,DUGE SU DVE GODINE:-P

Stefan programer
25.3.2014, 9:36
Ne zurimo, a za ovo poslednje si u pravu, mts je dobar sa paketima ali ima manju ponudu telefona.

SirDuck
25.3.2014, 9:47
E, ni ne uzimajte 3g.
Ne radi 3g al radi hspa sto je jos bolje :D

player1
25.3.2014, 10:23
Na sajtu piše do 30. juna 50% popusta bez aparata.Ja mislim da će i dalje da nastave.To traje već duže vreme i ne vidim razloga zašto ne bi i dalje pružali korisnicima takvu pogodnost.

PS

Pokupise telenoru svu klijentelu.:D

Stalno pise tako. Do tog i tog meseca tekuce godine. Pa produze i produze. Jos od 2011 kad je to krenulo.

player1
25.3.2014, 10:27
Ne zurimo, a za ovo poslednje si u pravu, mts je dobar sa paketima ali ima manju ponudu telefona.

Ko je pametan i ima kesa nece nikad uzeti telefon od operatera nego kupiti u nekoj web prodavnici gde je najjeftinije.

Sh0m1
25.3.2014, 10:28
Haha cuj 3g :kreza:
Ranije je bilo obavezna pretplata za 3G zbog prednje kamere a ne zbog 3G mreze :eek:
A i u svetu gde se koristi 4G oni naplacuju 3G. WTF?

Stefan programer
26.3.2014, 12:14
Haha koristis 3g placas 4g :D:D:D

zajchik
29.3.2014, 19:32
Od 12.5.2014 Vip poskupljuje cenu starih paketa za 8%,a na novima zaokružuje prvi minut na 90sek.Novi paketi su već skuplji i to vise od 8 ptocenata.
Jedina satisfakcija je mogućnost raskida ugovora,aki se ne slažete sa poskupljenjem.

KAKVI BOLIDI.:boodala:

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/obavestenje.2575.html

Aibo
29.3.2014, 20:00
Oni i bez tog poskupljenja imaju ubedljivo najgore (najskuplje) postpaid pakete. Uz to standardno imaju i najlošiju meržu. Iskreno ne vidim zašto ih ljudi trpe sem ako nisu zaboli sa nekim ugovorom uz telefon. :icon_scra

Marti Misterija
29.3.2014, 20:24
Zato što su prvo lepo navukli ljude sa promocijom sneg a zatim čim je promocija prošla odmah nastavili sa novim "promocijama", 8% i 90+60!

Stefan programer
29.3.2014, 21:49
Oni i bez tog poskupljenja imaju ubedljivo najgore (najskuplje) postpaid pakete. Uz to standardno imaju i najlošiju meržu. Iskreno ne vidim zašto ih ljudi trpe sem ako nisu zaboli sa nekim ugovorom uz telefon. :icon_scra

Imaju najgore pakete, a ljudi se navukli pa ne znaju sta ce sa sobom... :to_care:

srđan obradović
3.4.2014, 2:58
Meni jedna stvar nije jasna. Ok,nove smart tarife u vip-u. Minute u mreži koristimo od pocetka obracunskog perioda,paralelno sa smartovima ka svim mrežama. Šta se dešava kad u toku obr.perioda potrošim minute u mreži? Dali onda skida smartove ka svim mrežama ili naplaćuju po minutu?

water wizard
3.4.2014, 3:29
Nakon potrošenog sadržaja u okviru mesečne pretplate u Smart tarifama, u nacionalnom saobraćaju će početi da se naplaćuju...
valjda znači da prvo trošiš smartove

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/tarifa/nove-vip-smart-tarife.33.html

zvucnjak
9.5.2014, 9:33
Jel' merio neko možda kakve su u praksi brzine kod MTSa u mix net paketima?


Evo pošto sam upravo prebačen na mts mogu da odgovorim na svoje pitanje, ako nekog zanima,

Ovo je brzina u paketu u Telenoru:

http://i.imgur.com/t4aOs5V.png

A ovo u mtsu:

http://i.imgur.com/7bJYFeZ.png

water wizard
9.5.2014, 15:17
zavisi kako si pokriven s mrežom negde ima samo gsm, negde ima 3G
meni lepo radi na telenoru kad mi pukne net na adsl ubodem telefon i brže mi otvara stranice, mislim da je brzina oko 12MB...

LIMAN
22.5.2014, 14:33
Posto prvi put uzimam postpaid paket imam par pitanja.
Posto mi pise 300 minuta prema svim mrezama interesuje me da li se minuti dobijeni u paketu mogu trositi samo na mobilne mreze ili mogu i na fiksne?
Druga stvar koja me interesuje je MMS,da li je uracunat u paket ili se placa posebno?

mare037
22.5.2014, 14:50
Posto prvi put uzimam postpaid paket imam par pitanja.
Posto mi pise 300 minuta prema svim mrezama interesuje me da li se minuti dobijeni u paketu mogu trositi samo na mobilne mreze ili mogu i na fiksne?

U pitanju su svi mobilni operateri. Za fiksnu mrežu je naglašeno u ugovoru.

Druga stvar koja me interesuje je MMS,da li je uracunat u paket ili se placa posebno?

Dobijaš određen broj SMS/MMS-a u sklopu paketa.

Koji je inače provajder?

srđan obradović
22.5.2014, 14:51
300 minuta ka svim mrezama u domacem saobracaju, znaci i fiksni i mobilni. MMS poruke su uvek posebno oznacene ako imas besplatne,inace se posebno naplacuju, 10-12 dinara. Znaci ne uracunavaju se u besplatne SMS poruke

LIMAN
22.5.2014, 16:38
Hvala.
U pitanju je MTS mixnet M.
Cekam da mi dostave ugovor tako da nemam pojma sta pise u njemu a na sajtu mts-a su dosta sturi sa informacijama ili su ih ko zna gde stavili,ja ih nisam pronasao.

Aibo
23.5.2014, 8:21
Koristim isti taj paket, za moje potrebe odličan i lepo odmeren paket. MMS se plaća dodatno. Net kad potrošiš MB-e i dalje imaš samo sa usporenom brzinom (Opera mini npr. i na tako usporenom radi odlično). Tako da cepaj mailove, skype, viber... umesto MMS-a.

OWERKLOKER
24.5.2014, 0:27
http://img.tapatalk.com/d/14/05/24/jyhesyru.jpg
Mts MixNet M, Krusevac

SirDuck
24.5.2014, 1:10
Brzine su ograničene protokom koji koriste drugi korisnici trenutno nakačeni na baznu stanicu.
Ne mogu se porediti testovi između mreža jer drastično variraju u vremenu.

srđan obradović
24.5.2014, 1:23
Mozda off topic ali kad se vec spominje mobilni internet, da li je po vama dovoljno 150mb za mesec dana koriscenja iskljucivo whatsapp-a na nokiji c3 ili bilo kojoj drugoj s40 nokiji? Mozda bi bilo ppslato par slika, ostalo tekst.
I da, da li ima jos neki zgodan i jeftin messinger za taj s40 os?

Partybreaker
24.5.2014, 2:48
Ja ne znam da l' mi je WhatsApp potrošio 150MB ukupno od kad ga koristim (~1.5 god), tako da nemaš brige sa te strane. Što se tiče messengera, nisam siguran na šta tačno misliš, ali pored WhatsAppa baci pogled na Line (http://line.me/en/). On bi trebalo da je nešto poput Vibera (u smislu da ima mogućnost poziva) i Ovi Store kaže da ga Nokia C3 podržava.

srđan obradović
24.5.2014, 3:23
Ja ne znam da l' mi je WhatsApp potrošio 150MB ukupno od kad ga koristim (~1.5 god), tako da nemaš brige sa te strane. Što se tiče messengera, nisam siguran na šta tačno misliš, ali pored WhatsAppa baci pogled na Line (http://line.me/en/). On bi trebalo da je nešto poput Vibera (u smislu da ima mogućnost poziva) i Ovi Store kaže da ga Nokia C3 podržava.

Bravo ti ga bate,hvala. Pazi kad ima i Viber za c3 ali ne podrzava pozive

Partybreaker
24.5.2014, 13:13
Nema na čemu. :) Za Viber sam znao da ne može da zove sa Nokijama (probao na E52), pa ti stoga i ne treba dupliranje funkcija s obzirom da imaš WhatsApp... Sem ako nemaš više prijatelja na Viberu nego na WA. Nego, jel rade pozivi preko Line-a na C3?

srđan obradović
24.5.2014, 15:38
Nema na čemu. :) Nego, jel rade pozivi preko Line-a na C3?

Po svemu sudeći neću ni saznati jer mi supruga natopila svoju c3 vodom i neće da zvoni više, a ovo sam pitao zbog nje. Uzeću joj ashu 302(onu crvenu) u handy uz mix 750 za 1560 dinara, pošto ona ne voli androide, touchscreenove...Probaću na njoj. To nažalost znači da nema ništa od popusta od 50% na pretplatu,ali šta je tu je. A beše kao novi korisnik ne mogu da uzmem fon na rate uz pretplatu?

OWERKLOKER
24.5.2014, 16:55
A zasto ne bi uzeo telefon za kes a pretplatu 50%? Vise ce ti se isplatiti.

SirDuck
25.5.2014, 0:13
Po svemu sudeći neću ni saznati jer mi supruga natopila svoju c3 vodom i neće da zvoni više, a ovo sam pitao zbog nje. Uzeću joj ashu 302(onu crvenu) u handy uz mix 750 za 1560 dinara, pošto ona ne voli androide, touchscreenove...Probaću na njoj. To nažalost znači da nema ništa od popusta od 50% na pretplatu,ali šta je tu je. A beše kao novi korisnik ne mogu da uzmem fon na rate uz pretplatu?

Po svemu sudeći sledeći telefon će svakako morati da joj bude na "milovanje". što bi naš admin rekao :D

Bolje nek se što pre navikne, a i android ima mnogo više opcija, uključujući i viber i whatsapp.

I da, ovo što kaže OWERKLOKER, bolje 50% popusta uzeti.

Zort
25.5.2014, 2:07
Ma kakav telefon, uzimaj neki mix net paket sa 50% popusta. Obavezno na 2 godine. Povoljnije od ovaga ne moze da bude. Usao sam u trecu godinu sa mixnet M (mislim da je M, mozda nije). Zanimljivo je da se za vise od 2 godine nista nije promenilo. Isti naziv paketa, isti broj minuta, poruka, megabajta... Cak su i cene paketa ostale nepromenjene. A najzanimljivije je da ta "promocija" traje vec godinama (rekli su mi da promocija sigurno traje do kraja 2014, a za dalje se ne zna). Kao da su neke mutne radnje u pitanju. :dedica:

srđan obradović
25.5.2014, 14:17
A zasto ne bi uzeo telefon za kes a pretplatu 50%? Vise ce ti se isplatiti.

Ma asha 302 je jedini od svih telefona joji joj se svidja pored njene bronzane c3, i to sviđa joj se jer nema drugog izbora. Evo sad hoće da zvoni, ali slabo i ne vibrira. Pored toga sviđa joj se ona plum red asha 302 iz handy-a i ni jedna druga jer je njoj bitan dizajn pre svega. Sta će te, na mukama smo:-)

OWERKLOKER
25.5.2014, 19:51
Nadji joj negde za kes. :)

nexexcalibur
31.5.2014, 15:13
:n-cc2::n-cc2: Prokleti smradovi, kako smeju da reklamiraju nesto kao neograniceno, kad ti nakon isteka veoma ogranicene kolicine megabajta smanje brzinu na 5 kbs. Lebe mekani, bolje da su ostavili stari sistem i prenos megabajta.

Danas mi jos keva kaze uzela neku promociju za mts prepaid, neogranicen internet 7 dana. Pogledam ussd meni kad ono ni manje ni vise 100 megabajta hahahaha. Pa sta da radim sa sto megabajta?!

Da ne pricam o ceni 100kb ako koristite pripejd bez promocije...:eek:

water wizard
31.5.2014, 15:16
ajd bar da ograniče na 30kbps pa i da uspeš da otvoriš po nešto isti sam problem imao sa telenorom puko mi net ja ajd imam besplatne megabajte i kad se to istrošilo lele nisam mogo stranicu 3 sata!!! da otvorim

Aibo
31.5.2014, 16:36
Kad ostanete bez brzog neta Opera totalno vadi stvar sa svojom uštedom podataka. Otvara sve bez problema.

zvucnjak
11.6.2014, 13:45
Kad smo kod brzog neta, zanima me da li je neko nekad koristio mts-ov dodatak Neograničeni Internet (http://www.mts.telekom.rs/index.php/neograniceni-internet-tarifni-dodaci.html)?

Pitam zato što su na sajtu potpuno kontradiktorne informacije od onih koje daju radnici u poslovnici, u vezi aktivacije i deaktivacije:

Na sajtu piše da je jednom aktivirani dodatak aktivan samo do kraja meseca, i da ako hoćete da ga imate i u sledećem mesecu, morate ponovo da pošaljete poruku za aktivaciju sledećeg meseca.

U poslovnici (tamo na bulevaru kod ETFa) mi je više radnica reklo da je jednom aktivirani dodatak aktivan stalno, i da se automatski aktivira i naplaćuje svakog meseca, i da ako hoćemo da ga prekinemo, treba da pošaljemo poruku "stop" na 7888 ili šta već...


Da li je to neko koristio pa da mi kaže šta je od ovoga tačno?

Aibo
11.6.2014, 14:09
Koristio ja, moraš da odjaviš inače ti ga automatski obnavlja svakog idućeg meseca. To što na sajtu piše da je aktivan do kraja meseca se odnosi na MB koje dobiješ nakon aktivacije, njih ne možeš da preneseš u drugi mesec, oni nestaju a dodatak se iznova naplati i dobiješ novu turu MB-a.

Dakle, ako hoćeš samo jednom da iskoristiš dodatak, aktiviraj ga i onda ga odmah kada dobiješ MB deaktiviraj. Ti tada deaktiviraš automatsko obnavljanje dodatka a MB koje si već platio ostaju da ih trošiš do kraja meseca.

zvucnjak
12.6.2014, 9:43
BTW evo odgovora iz mts supporta, upravo stigao:

Pretpostavljamo da je došlo do nesporazuma. Naime, u ponudi imamo dve usluge "Postpaid extra tarifni dodaci" i "Neograničeni Internet tarifni dodaci".

U okviru usluge "Postpaid extra tarifni dodaci" (http://www.mts.telekom.rs/index.php/Postpaid_extra.html), pretplata na tarifni dodatak se automatski produžava na sledeći mesec ukoliko minimum 24 časa pre isteka meseca ne deaktivirate uslugu. Usluga važi za tarife: bell, mix i kontrola troškova.

U okviru usluge "Neograničeni Internet tarifni dodaci" (http://www.mts.telekom.rs/index.php/neograniceni-internet-tarifni-dodaci.html), pretplata se ne produžava automatski na sledeći mesec, već ukoliko želite da nastavite da koristite potrebno je da pošaljete novi zahtev. Dakle, dodatak važi do kraja meseca u kojem je kupljen. Usluga važi za tarife: Mix Net, Mega Net, Moj klub, X Factor tarifu, ili postpaid tarifu u okviru Box paketa.

Aibo
12.6.2014, 15:53
Baš su to mudro sredili da dve praktično identične usluge imaju tako različite uslove. :cool: Koristio sam obe u zavisnosti koliko MB mi je trebalo ali nisam pohvatao da su drugačija pravila.

LIMAN
18.6.2014, 14:19
Postoji li kod bilo kog operatera tarifni paket ili dodatak koji ima jeftinije sms-ove prema Crnoj Gori?

water wizard
18.6.2014, 14:29
preko skype 7,8 eurocenti sms za CG

Kidja
22.6.2014, 9:52
Jel zna neko sta se desava kad ti istekne ugovor u MTS posle 2 godine? Jel ti ugase karticu ili ti i dalje ide dok ti sam ne odes dole i raskines ugovor?

Tihi
22.6.2014, 10:17
Prelaziš na ugovor na neodređeno vreme, tj. sve po starom samo u svakom trenutku mozes da raskineš ugovor.

LIMAN
30.9.2014, 13:26
Poskupljenje u MTS i novi losiji paketi od 1.10.2014.
Poredjenja radi Mix Net M je imao za 1140 din 300 min,600 sms i 600 mb,novi Mix M kota 1399 a daje 300 min + 3000 u mrezi,400 sms i 500 mb.
Jedino sto je bolje su ti minuti u mrezi dok su sms i mb smanjili.
Bruka sto smanjuju kolicinu mb kad je to nesto sto se svuda u svetu povecava i polako mnogima postaje najbitnija stavka kod postpaida.
Srecom ugovori sa starim paketima ostaju isti.
Cujem da jos mogu da se uzmu stari paketi sa 50% popusta,pa ko hoce neka pozuri...

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/30/45b9eb8357e12c4f5d0115d1511fea1d.jpg

SirDuck
1.10.2014, 0:23
Zapravo niej strašno, mix net M su malo pokvarili, ali je L ostao isti, samo što se sada zove XL.

Samo se nadam da će idalje postojati 50% popusta jer u suprotnom bacam telefon, koj će mi :D

player1
1.10.2014, 5:27
Vise megabajta uz novi Mix S. Milina... :D

LIMAN
1.10.2014, 10:17
http://www.mts.telekom.rs/index.php/tarife.1446.html

NjegovaWisost
2.10.2014, 17:12
Kakav bezobrazluk, pa ja imam M paket. Nisam čitao sitna slova, mogu ovo da nam urade?

edit: sad pročitah, valjda nećemo biti dirani mi sa ugovorom. Malo je falilo da se obratim nacionalnoj službi za zaštitu potrošača :D

Sakiboj
20.10.2014, 12:24
Kako koristiti VIP prepaid internet? Za mts lepo pise ali za VIP nikako ne mogu da nadjem.

Znate na sta mislim, kupim odmah 1gb ili 2gb pa koristim dok traje kao u mts-u.

Djuro
25.10.2014, 16:16
Kakvi su lopovi ovi u Vip-u.
Sad kad sam se vracao s posla vidim da Vip jos radi i svratim kod njih da uzmem LG L70 u tarifu Sigurica 1000.
E sad na sajtu lepo pise Placas mesecno 500 dinara, a za to dobijes 1000 dinara za sve mreze i 1000 za vip, MB ne dobijes.
Ali takodje na sajtu pise da Sigurica ima dodatke (http://www.vipmobile.rs/privatni/vip-postpaid/tarifa/vip-sigurica-dodaci.2328.html) gde platis 90 din i dobijes 50MB, platis 180din dobijes 100MB... i da se to odbija od kredita.
Dakle ako aktiviras 100MB kredit ti se spusta sa 1000 na 820 dinara, a 100MB mozes da koristis 30 dana.
Ali mi u njihovoj poslovnici rekose da to ne vazi vec se tih 180 dinara dodaje na pretplatu od 500 pa na kraju meseca dobijes racun 680 dinara. Kad sam im rekao sta pise na sajtu oni mrtvi ladni rekose da je to informativnog karaktera.
Plus koji god paket da uzmes oni zadrzavaju pravo da ga menjaju, a ti ne mozes da raskines ugovor, ali tako je i kod MTS-a i Telenora
Pre 4-5 godine sam bio na kontroli troskova kod MTS-a, sms je u pocetku ugovorne obaveze kostao 0.66, a na kraju otisao preko 4 dinara. Sada su spustili na 3.89. Postali su kao bankari.
Au gde mi zivimo.

zajchik
25.10.2014, 17:07
Pre 4-5 godine sam bio na kontroli troskova kod MTS-a, sms je u pocetku ugovorne obaveze kostao 0.66, a na kraju otisao preko 4 dinara. Sada su spustili na 3.89. Postali su kao bankari.
Au gde mi zivimo.

Ljudi čitajte ugovore!

Za svako poskupljenje za koje korisnik nije saglasan, dovodi do raskida na stetu operatera. Čak su i vip u proleće i mts po ukidanju minuta u boxu dozvoljavali raskid ugovora. Čak sta vise, vip je poklanjao i telefone uzete mesec dana pre poskupljenja, a ugovore ko od šale. Mnogi su dobilu besplatne telefone, naravno rate za telefon su morale da se plate, ali su dosta jeftiniji bili na ugovore.

Aibo
25.10.2014, 17:50
Fora sa tom kontolom troškova je što ona nudi fiksnu cenu za koju se dobija fiksan kredit, i to se ne menja... Međutim usluge na koje se kredit troši se uvek naplaćuju po trenutno važećem, promenjivom cenovniku...

Ja sam zato uvek više voleo pravi postpaid sa definisanom količinom samih usluga u min, sms, mb. MTS to obično ne menja niti primorava stare korisnike da pređu na bilo šta novo ako im se paket ukine. Evo moj burazer i dalje fura neki postpaid 066 paket koji je ukinut pre 5 i više godina. Sa vremena na vreme mu nude da pređe na neki aktuelni profil, ali on odbije... Ista količina min, sms, mb po istoj ceni kao kada ga je uzeo prvi put pre ko zna koliko godina. Kao i svima, rastu mu cene saobraćaja kada bi prekoračio ove uračunate brojke ali to je normalna i očekivana stvar.

zajchik
25.10.2014, 18:14
Hm vrlo lepo, priznajem da za ovo jos nisam čuo. Znači u mts-u je moguće potpisati ugovor za paket koji je takoreći samo fiktivan, tj vise ne postoji.

Aibo
25.10.2014, 18:32
Ne može više da potpisuje ugovor sa njim, uzima telefone i sl. jer više ne postoji, ali može da nastavi da ga koristi bez ugovorne obaveze...

zajchik
25.10.2014, 19:11
Aahaaa... Sad mi je jasnije. To već ima smisla.

Borko Motorko
25.10.2014, 19:45
Kakvo je vase iskustvo sa MTS-om?
Zainteresovan sam za MIX XL (600min, 1000sms i 1gb) za 2000 i daju 50% popusta i to imam za 1000 dinara sto je sasvim pristojno...
U telenoru sad imam 150sms, 500min i 500mb za te pare.

Kakva je pokrivenost mts-a signalom, i brzina interneta?
Hvalalaa :qliranje:

Djuro
25.10.2014, 19:57
Ljudi čitajte ugovore!

Meni nisu dali da raskinem ugovor uz obrazlozenje da se u jednom clanu ugovora navodi da mogu da menjaju uslove ugovora.
Dalje u istom tom ugovoru koji sam potpisao 29.9 stoji da ako necu da nastavim da koristim taj paket kada prodje 24 meseca moram po isteku ugovora najkasnije posle 14 dana da se javim i raskinem u suprotnom ce mi naplacivati kao da koristim taj paket i dalje.
I ja sam otisao 28.9 da raskinem ugovor na sta su mi rekli da dodjem za par dana jer ugovor jos nije istekao.
Dosao sam 01.10 i onda su mi rekli da mogu da raskinem ugovor, ali moram da platim za oktobar jer sam se kasno javio, te je tekuci mesec poceo.
Iako sam im rekao da sam dosao 28.9 i da u ugovoru pise da imam 14 dana po isteku ugovora da se javim rekli su da to nije bitno... i da ako hocu da se zalim da napisem zalbu overim u sudu i posaljem pismo na neku njihovu adresu.
Da sam bio dokon radio bi i to.

Evo moj burazer i dalje fura neki postpaid 066 paket koji je ukinut pre 5 i više godina. Sa vremena na vreme mu nude da pređe na neki aktuelni profil, ali on odbije...

Eto moj drug je imao ugovor Mix Net M koji je placao 570 din jer nije uzeo telefon. I sada kad su ukinuli te tarife i dali nove, njemu je samo na racunu doslo da palti 1399 jer su ga prebacili na Mix M, iako mu ugovr nije istekao.
Sada se sa njima nagoni da istera svoje, i verovatno ce isterati, ali je izgubio i para i strpljenja.

Meni nije zao dati para ni za tarifu ni za telefon.
Ali nemam poverenja ni u sta. Zato kad sam odlucio da uzmem novi telefon nisam hteo da dam za sam telefon + pretplatu za sledece 2 godine vise od 200€. Telefone imas sa pristojnom cenom i labavom garancijom ili sa visokom cenom i koliko-toliko sigurnom garancijom.
A sa tarifama si ostavljen na milost i nemilost operatera i drzave.

Aibo
26.10.2014, 3:04
I ja sam pod ugovorom na Mix Net M za 570 din. :) Poslednji račun mi je evo bio normalno 570 din. Sad čekam da vidim šta će biti sledeći mesec. Rekao bih da to sa tvojim drugom nije namerno već neka greška...

Evo već 3 god zaredom cepam sa 50% cene i to je stvarno nerealno dobar dil. Čak i sa ovim poskupljenjima zbog kojih su se ljudi iznervirali MTS je tek sada došao negde na nivo Telenora, od VIP-a je i dalje povoljniji, a ako se ide na 50% umesto telefona i dalje je van svake konkurencije.

malo blesav
26.10.2014, 15:56
Ljudi, brzinsko offtopic pitanjce:
Kad prelazim sa prepaid-a na postpaid, postoji mogućnost da zadržim broj. E sad, jel može obratno,kad hoću da raskinem ugovor, da zadržim broj i vratim se na prepaid?

Borko Motorko
26.10.2014, 18:39
mozes sigurno, u telenoru sam ja tako uradio pre par godina, a i ovih dana treba isto to :D

Borko Motorko
29.10.2014, 12:29
ko ima brzi internet kad su oba na H, H+ ili E, telenor ili mts?
ovih dana treba da produzavam ugovor sa telenorom ili da raskidam i da begam u mts....

NjegovaWisost
29.10.2014, 17:55
ko ima brzi internet kad su oba na H, H+ ili E, telenor ili mts?
ovih dana treba da produzavam ugovor sa telenorom ili da raskidam i da begam u mts....

Bolji ti je net mnogo na telenoru. Ja sam prešao u mt:s zbog ovog 50% deala, i stvarno je prejeftin u odnosu na telenor, ali osjećam da je znatno lošija internet mreža u odnsu na njega. Koristio sam telenor oko dvije godine sa android telefonom, mt:s nekih 10tak mjeseci...

water wizard
29.10.2014, 18:29
i kod njih varira brzina kako kad nekad brže nekad sporije evo sad sam uradio test 59 ping 3,5mbps download 1,27 upload

Borko Motorko
29.10.2014, 22:15
@njegova wisost
i ja to isto hocu da uradim, sad daju 300mb samo uz moj paket a meni ovih 500mb sto imam sad istekne pre 15og u mesecu :n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:

najverovatnije prelazim u mts jer daju mnogo bolju pogodnost...

Aibo
30.10.2014, 20:34
Ja na H mreži na mts najčešće imam oko 2,5mbps/0,5mbps (up/down). U principu dovoljno da sve radi glatko sem image havy strana, npr. umem tu i tamo da sačekujem facebook da učita slike. Sve ostalo: web, skype, viber, you tube... radi odlično.

el_corona
2.11.2014, 14:43
Jel se na mts-u minutu u okviru mts mreze trose tek nakon potrosenih minuta prema svim mrezama ili ne?

Borko Motorko
2.11.2014, 14:50
nakon potrosenih ovih ka svim mrezama...

el_corona
2.11.2014, 15:07
Pa da, bilo bi predobro da je paralelno sa ovim minutima prema svim mrezama.

Borko Motorko
2.11.2014, 15:18
previse dobro da bi bilo istina :D :D :D

player1
2.11.2014, 16:10
Sto bi se reklo, mogli su da ih daju i 5 miliona, i dalje bi bilo beskorisno. :kreza:

malo blesav
2.11.2014, 16:24
Zašto?

toxic
2.11.2014, 16:50
Pa i nije bas beskorisno, cini mi se da MTS ima najveci broj korisnika. Bar ljudi koje ja znam su uglavnom tu.

zajchik
2.11.2014, 17:10
Mislim da vip daje u smart paketima da se minuti u mrezi trose paralelno sa smartovima.

player1
2.11.2014, 17:13
Zašto?

1) Zato sto nisu jedina mreza u Srbiji
2) Zato sto da bi kapitalizovao taj bonus, rizikujes da dobijes velike troskove kad zoves brojeve koji nisu u MT:S mrezi (jer osnovni minuti moraju da budu potroseni)

water wizard
2.11.2014, 17:14
ja nikad ni ne potrošim sve pa mi je svejedno plus mi prebacuje nepotrošene minute i to se gomila tako po 3 meseca kod telenora

NjegovaWisost
2.11.2014, 17:16
Mislim da vip daje u smart paketima da se minuti u mrezi trose paralelno sa smartovima.

Ali zato vip kad istrošiš smartove na internet lupa po ušima :P

Borko Motorko
2.11.2014, 18:31
jos ovaj mesec i ne moram telenoru da platim nista, prelazim na prepaid i idem u mts kao gospodin na 50% popusta :D

malo blesav
2.11.2014, 20:39
1) Zato sto nisu jedina mreza u Srbiji
2) Zato sto da bi kapitalizovao taj bonus, rizikujes da dobijes velike troskove kad zoves brojeve koji nisu u MT:S mrezi (jer osnovni minuti moraju da budu potroseni)

Ok, al to ih ne čini beskorisnim. Doduše govorim u svoje ime, jer mi je 80% kontakata u MTSu.

Borko Motorko
5.11.2014, 22:52
danas me zove teta iz telenora... pricali smo 20 minuta skoro...
nudi mi telenor play plus 1 (150min + 150sms + 500mb) i daje mi na to jos 1000 poruka u svim mrezama i 1000 megabajta i sve za 1000 dinara... :D
zvuci primamljivo, i posle 6 meseci bih mogao i telefon da uzmem na taj paket...
sta vi mislite?
imao bih 150 minuta, 1150 poruka i 1500mb... za 1000 dinara :D
inace pozive i ne koristim toliko..

zajchik
6.11.2014, 8:15
Vrlo fer ponuda. Ako misliš da će ti stići 150 min onda ne razmišljaj.

Borko Motorko
6.11.2014, 11:17
e sad... vidim da oni pricaju samo lepo...
prenose li se poruke i minuti u play plus paketu?
i kad mi istekne tih 1500mb mogu li da surfujem besplatno po smanjenoj brzini?

Partybreaker
6.11.2014, 17:56
@Borko

Jel si siguran da ti ona tek tako "daje" taj paket? Pošto je osnovni paket (https://www.telenor.rs/?page=10422) 150 min | 150 SMS | 500 MB, ovo dodatno mogu da budu samo tzv. tarifni dodaci (https://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Postpejd-telenor-dodaci/) koji se naplaćuju posebno. To bi značilo da bi te sve skupa izašlo 1095 din (osnovni paket) + 395 din (1000MB neta (http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Postpejd-telenor-dodaci/Dodaj-internet/)) + 195 din (1000 SMS-ova (http://www.telenor.rs/?page=10136)), što je daleko od isplativog.

Tihi
6.11.2014, 20:56
e sad... vidim da oni pricaju samo lepo...
prenose li se poruke i minuti u play plus paketu?
i kad mi istekne tih 1500mb mogu li da surfujem besplatno po smanjenoj brzini?
Pravo pitanje je dal tebi treba taj paket? 150minuta je malo, a 1000 poruka previše.

Sa druge strane, u mts imaš miks xl, isto 1000dinara sa 50% popusta (600minuta, 1000sms i 1000mb).

Borko Motorko
6.11.2014, 22:31
partybreaker, da, 100% sam siguran, jer uz play+ imam ono jedno da uzmem, a ona mi daje iz drugog nekog fazona ne znam ni sam...
u sustini to nije paket, paket je play+ 1 ali daje mi mogucnost da uzmem dve promocije..
tacno je da je 150 min malo, ali mi ovde daju jos mogucnost da posle 6 meseci uzmem telefon koji bih mogao da prodam za 10ak hiljada tako da sam skoro godinu dana ugovora dobio dzabe, a u mts-u ne mogu da uzmem telefon...

water wizard
6.11.2014, 23:24
mogu da nude njihovi agenti prodaje ako namirišu da odlazi kupac ili da potpiše novi ugovor
ja imam stari paket prenesi i surfuj 500 gde mi se prenose minuti jedino što imam manje internet 500mb isto 1000 din tako da se i nisu nešto pretrgli sa ponudom posle 2 godine
čak mislim i da ne nude više unlimited internet kad potrošiš ali možda imaju ko zna a i to unlimited je bilo mnogo jadno 2 sata čekam google da otvori

Borko Motorko
7.11.2014, 2:54
pa i ja imam taj paket... a namirisu da cu da odem jer jednom nedeljno se raspitujem kad mogu da odem i sta mi treba...
ti agenti me zovu
videcu... 150min 500sms i 500mb mi je stvarno malo, evo sedmi u mesecu je ostalo mi je jos 200mb... a ne koristim nista vise od fb, viber i to...
mts mi je dosta privlacan ali mi se smrkne sama pomisao da treba da idem u poslovnicu mts-a u cacku, ko je odavde zna o cemu pricam, ljudi cekaju napolju.. uzas
rekla je teta da ce me zvati krajem nedelje da opet popricamo...

zajchik
7.11.2014, 9:51
Slučajno sam bacio pogled na vipov sajt i video nove pakete.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/06/840762ae47592d46e41bed7eed540616.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/06/9c87b993ad660a8dbe24e64f192ca38b.jpg
Hahaha kakav bolidizam, baš kompromitujuće.

Borko Motorko
7.11.2014, 20:20
ja uzeo u telenoru 150 min 1150 poruka i 1500mb neta... za 1000 din i mogu da uzmem telefon za par meseci, nije lose...
water wizard nema vise besplatnog neta kad potrosis ovo... a i vala bolje, onaj nesretni net imam a kao da nemam

zajchik
7.11.2014, 21:08
Nije loše, ali se nisu pretrgli. Ovde možeš uzeti telefon za par meseci inače ni u kom drugom slučaju nije bolje od mtsovih 50% popusta.

Borko Motorko
7.11.2014, 21:22
nije, to stoji, ali eto ovaj ugovor je na godinu dana tako da... mogu i da promenim... u sustini ja i ne pricam mnogo, i do sad sam imao 150 min pa sad imam 350 minuta jer se prenosi... a i u play plus se prenose minuti isto...

toxic
7.11.2014, 21:24
Pa jedino sto ima 500 vise internet MB-a i 150 poruka, ali daleko manje minuta. 450 minuta manje je poprilicna razlika. A po meni SMS poruke i ovaj tupavi ograniceni internet ne znace nista. Ja ne verujem da bi neko mogao da otkuca tih 1150 poruka i ako se bas potrudi. Meni je sve preko 50-100 suludo, ajd ovi mladji nek otkucaju i 500, ali pored interneta nesto ne vidim potrebu za toliko SMS poruka. 1500MB-a interneta mi nisu nesto mnogo razliciti od 100MB-a i jedno i drugo ce nestati za cas.

Borko Motorko
7.11.2014, 23:07
Ja mesecno trosim oko 1gb neta tako da je ovo sasvim okej... a posto sam skolarac i ne pricam mnogo, nisam poslovan covek :D minuti mi ne znace mnogo... ma ni poruke al mnogo je samo kad biju :boxing::boxing:

zajchik
8.11.2014, 1:23
Pa jedino sto ima 500 vise internet MB-a i 150 poruka, ali daleko manje minuta. 450 minuta manje je poprilicna razlika. A po meni SMS poruke i ovaj tupavi ograniceni internet ne znace nista. Ja ne verujem da bi neko mogao da otkuca tih 1150 poruka i ako se bas potrudi. Meni je sve preko 50-100 suludo, ajd ovi mladji nek otkucaju i 500, ali pored interneta nesto ne vidim potrebu za toliko SMS poruka. 1500MB-a interneta mi nisu nesto mnogo razliciti od 100MB-a i jedno i drugo ce nestati za cas.

Hmm, 500 SMS-ova je malo za omladince. Ja sam u vreme kada su pocele da se naplaćuju poruke upoznao sadašnju suprugu. Mogu ti reći da mi je kvota mesečna bila oko 800 SMS-a od toga 500 njoj, ali sa dosta štednje. Sad posaljem 20-30 komada mesečno, ne iz razloga sto nemam kome poslati, već što mi je lakse da pozovem. A gle ironije i dalje najvise poruka posaljem supruzi. ;-)

Bilo-kako-bilo mladima je kako si i rekao najbitniji net kad postoji what ap i viber, i dovoljna baterija da izdrži celodnevnu torturu.

Borko Motorko
8.11.2014, 1:25
hahaah za bateriju si u pravu... zato i ne koristim pozive mnogo, ali nema svaka viber tako da... mora sms nekad :D :D
dok moj tata ima 3000 poruka prenetih a poziva doooooosta manje...

toxic
8.11.2014, 3:43
Hmm, 500 SMS-ova je malo za omladince. Ja sam u vreme kada su pocele da se naplaćuju poruke upoznao sadašnju suprugu. Mogu ti reći da mi je kvota mesečna bila oko 800 SMS-a od toga 500 njoj, ali sa dosta štednje. Sad posaljem 20-30 komada mesečno, ne iz razloga sto nemam kome poslati, već što mi je lakse da pozovem. A gle ironije i dalje najvise poruka posaljem supruzi. ;-)

Ma znam ja kad je to bilo. (:

Sada vec imas bezicni net svuda i na skoro svakom telefonu, a Facebook je odavno mnogo veci chat servis od SMS-a. Jos samo kad bi ove picajzle od operatera izbacile MB-e iz price o mesecnoj pretplati. Ne treba meni ne znam kakva brzina na mobilnom, ali da me u 21. veku ogranicavas sa 100 do 1000MB-a mesecno, a pride jedna stranica prosecnog sajta zauzme po par MB-a, je vec zasluzeno za teranje svih po spisku... :D

kuureee
24.11.2014, 20:24
Jedno pitanje ,da li polse par ne placenih racuna u MTS i iskljucenja dolaznog saobracaja kada se uplate ne placeni racuni da li ce aktivni broj biti ponovo aktiviran?

zajchik
24.11.2014, 22:15
Da ali tek sutradan ili za dva dana kad legnu uplate. A ponovno uključenje će uredno biti naplaćeno za tekući mesec, mislim 180rsd. Znam da je za box 360.

kuureee
24.11.2014, 22:29
Ne shvatam te bas najbolje.Telefonski racun nisam placa nekoliko meseci ,mts je u pitanju.Iskljucili su mi dolazni saobracaj i sada ja hoce da uplatim sve racune ,ali ne znam da je moguce da mi ponovo aktiviraju taj isti broj kada sve upaltim?

water wizard
24.11.2014, 22:41
ako nije ugašen broj, mada uplati u svakom slučaju da ti ne šalju reketaše

kuureee
24.11.2014, 22:47
ako nije ugašen broj, mada uplati u svakom slučaju da ti ne šalju reketaše
Pa uplaticu u svakom slucaju ,jbg bio preko i niko mi nje placa preplatu.
ne moze niko da me zove ,dolazni saobracaj je iskljucen ,pa reko valjda ce ukljuciti kada uplatim racune?

Aibo
25.11.2014, 1:06
Hoce, samo izmiri obaveze i sačekaj par dana da prođu uplate.

No_LiMiT
8.10.2016, 20:05
Ajte posavjetujte me na koji prepaid ili postpaid da predjem, ako je post da je ugovor 12mj. Pozivi i poruke minimalni mi trebaju, mislim da ne pricam 30 minuta ni 10 poruka, pozeljno sto vise interneta ili jeftinije kao dodatak. Takodje postpaid mi je za***** jer ne znam do kad cu i dje cu bit pa... Do ljeta i malo poslije sigurno a vjerovatno i iducu god ali svakako da ne se ne obavezujem. Sad sam u mts neki mix net s paket ili neko ****** a neta imam 200mb( LOL) pa mora da dokupim poslije 15 minuta 1. u mjesecu.

Evo gledam, ako znam, recimo ako uzimam drugi paket VIP ima najbolje 300 minuta poruka i 1200mb za 1090din, ovi drugi su mnogo gori.
Ali postoji opcija prepaida vidim, kod mtsa, kao za 200din imam 1gb nedeljno, 4 nedelje 800 din i dopunim jednom 200 da se nadje 1000 a dobijem vise neta i npr kad nijesam tu ne placam pretplatu i tako to, ne zvuci mi lose, ne znam ima li koja mana nasuprot postpaida, a vazda mogu dopunit online. E sad postoji sansa da mi mts nece dati da predjem na prepaid sa postpaida iako mi je istekao ugovor pa moram kod drugog nekog haha. Slicnu ponudu i VIp ima doduse a i za 300 din 4gb za nedjelju dana.
Telenor vidim ima isto nesto tako ali kod njih net traje mjesec ali je skuplji...
Bas ne znam, sve mi djeluje ****** lol

C64freak
9.10.2016, 2:55
Naj jeftinije te izadje mts ako neuzimas telefon jer imash 50% popusta i sve ti se duplira, ispade za 700din dobijes 600minuta,800sms i 1gb net_a uz miks M , kad potrosis taj 1gb imash unlimited gsm koji je ok za viber\whatsapp al doduse povoljne su i dopune ako ti taj 1gb nije dovoljno

Dimo
9.10.2016, 9:35
Samo da napomenem, bez želje da upadam u temu, da je Telenor u Crnoj Gori uveo nove Prenesi+ pakete kojima je zamijenio ranije i, još gore, isključio spori internet nakon potrošenog brzog. Konkretno, ja sam se pretplatio na paket Prenesi+ M koji predviđa 750MB brzog interneta i ništa posle toga.

Govorim radi upozorenja, jer je riječ o istoj kompaniji u CG i SR.

srđan obradović
9.10.2016, 10:05
Ako malo trosis narazgovore bolje idi na prepaid pa dopunjuj, prati akcije... Obavezati se na 2 godine ili godinu je potpuno druga prica. E sad tesko ce ti dati da predjes sa post na prepaid, a da ne raskines ugovor i ugase ti broj. Drzi se mts-a ako ti ne treba novi fon, sto se tice saobracaja sve ukupno su najpovoljniji.

Pinstripe
9.10.2016, 11:13
Ja bih pre išao na pripejd. Ovi ugovori po 24 meseca su mi kao omča oko vrata.

C64freak
9.10.2016, 11:36
Samo da napomenem, bez želje da upadam u temu, da je Telenor u Crnoj Gori uveo nove Prenesi+ pakete kojima je zamijenio ranije i, još gore, isključio spori internet nakon potrošenog brzog. Konkretno, ja sam se pretplatio na paket Prenesi+ M koji predviđa 750MB brzog interneta i ništa posle toga.


Govorim radi upozorenja, jer je riječ o istoj kompaniji u CG i SR.

Meh ja i ovako ne potrosim preko 150-200mb a i iskreno taj unlimited spori net je neupotrebljiv osim za viber\whatsapp chat , secam se kad sam pre dva meseca potrosio tih 1gb lte net_a da je surf bio toliko mucan kao onomad na dial_up :kreza: al dobro ko dosta koristi viber\whatsapp to mu je super za chat

Ja bih pre išao na pripejd. Ovi ugovori po 24 meseca su mi kao omča oko vrata.

Imash i u MTS_u i na 12 meseci postpeid, sta znam meni je iskreno uvek bio preskup pripejd jer za ovih 700din koliko placam miks m tarifu onomad u pripejd nisam mogao da izdrzim 7 dana cak mislim da bi mi skroz odgovaralo i da sam uzeo miks s 200min,400sms i 600mb al ono samo 200din je razlika tako da sam se opredelio za miks m, ipak dobro dodje tih 1gb za hotspot kad mi zakaze kablovski lol

Pinstripe
9.10.2016, 11:41
A dobro, zavisi ko šta više preferira, ja više volim razgovore nego ta kuckanja. Net mi je sasvim dovoljan kada sam kod kuće tako da mi mobilni internet nije ni potreban.
Sve je to individualno tako da svako neka ispita šta mu više odgovara :)

No_LiMiT
9.10.2016, 20:25
Naj jeftinije te izadje mts ako neuzimas telefon jer imash 50% popusta i sve ti se duplira, ispade za 700din dobijes 600minuta,800sms i 1gb net_a uz miks M , kad potrosis taj 1gb imash unlimited gsm koji je ok za viber\whatsapp al doduse povoljne su i dopune ako ti taj 1gb nije dovoljno
Neuzimam ali taj 50% popust je samo ako potpisem na 24 mjeseca sto mi ne odgovara jer bas ne znam kuda ce me zivot povest iza mjesec a ne 24 haha, pa se ne bih obavezivao ako ne moram.
Do sad sam kod njih bio tako na 2 year ugovor, 200 mb i znam kako je kad se potrosi net (pre pre presporo ali radi viber) ali mi treba vise GB.
Ako malo trosis narazgovore bolje idi na prepaid pa dopunjuj, prati akcije... Obavezati se na 2 godine ili godinu je potpuno druga prica. E sad tesko ce ti dati da predjes sa post na prepaid, a da ne raskines ugovor i ugase ti broj. Drzi se mts-a ako ti ne treba novi fon, sto se tice saobracaja sve ukupno su najpovoljniji.
Ako ne daju evo VIP ima skoro istu ponudu na prepaid sa internet dopunom sto pomenuh ali za njih sam cuo da imaju losu pokrivenost itd.
Ja bih pre išao na pripejd. Ovi ugovori po 24 meseca su mi kao omča oko vrata.
Da, sem ako je bas neka dobra ponuda pa kasnije maknu to ali ti imas i dalje. Npr u telekom u CG su sad poceli da naplacuju internet nakon sto se potrosi sto dobijas u paketu, makli par specijalnih brojeva prema kojima si imao besplatne pozive i smsove ali uveli kao vise ovoga ili onoga, *****e. Tako da ne raskidam taj ugovor, imam cini mi se 200 300 minut u Srbiji dolaznih poziva besplatno i cuvam broj pa mi se isplati :)
Meh ja i ovako ne potrosim preko 150-200mb a i iskreno taj unlimited spori net je neupotrebljiv osim za viber\whatsapp chat , secam se kad sam pre dva meseca potrosio tih 1gb lte net_a da je surf bio toliko mucan kao onomad na dial_up :kreza: al dobro ko dosta koristi viber\whatsapp to mu je super za chat



Imash i u MTS_u i na 12 meseci postpeid, sta znam meni je iskreno uvek bio preskup pripejd jer za ovih 700din koliko placam miks m tarifu onomad u pripejd nisam mogao da izdrzim 7 dana cak mislim da bi mi skroz odgovaralo i da sam uzeo miks s 200min,400sms i 600mb al ono samo 200din je razlika tako da sam se opredelio za miks m, ipak dobro dodje tih 1gb za hotspot kad mi zakaze kablovski lol
Taman ista brzina kao dial up ako ne i sporije, loaduje mi sliku od 30kb 10 sekundi lol ja koristim dosta viber, whatsapp ali i instagram, snap itd a oni deeeru, FB takodje. Ja bas stedim taj telefonski net ali kad zatreba ode on vrlo brzo.

LIMAN
11.10.2016, 15:26
Ja imam mix M paket sa 50% popusta na 12 meseci,tako da znaš da ne mora 2 godine.

C64freak
11.10.2016, 22:51
Upravo to ^

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk

zvucnjak
12.10.2016, 3:10
Kome je bitno da uštedi svaki mogući dinar, a ne priča puno i internet koristi uglavnom preko WiFi-a, definitivno MTS.

Ko nema živce za katastrofalan kvalitet signala i očajno pokriće signala koji se gubi u svakoj 2-3 ulici, i ima sreće da živi u zgradi koja je pokrivena (bez obzira što je u širem centru glavnog grada), onda nikako MTS.

dacajak
13.10.2016, 19:44
Interesuje me, treba li kreditni biro za ugovor?
Hocu da uzmem Samsung J7 2016 preko Vip-a, jedino mi je taj telefon najprimamljiviji i stvarno generalno dobar, ponasa se kao neki od premium telefona. Mislim da mi je najbolje da uzmem taj, i da sam miran naredne 2. godine.
Ako ne uspem da sredim, onda cu verovatno uzeti LG K8, samo taj cu drzati godinu dana max.

dzangrizalo
6.6.2017, 11:50
Mogu da preporucim VIP, ja sam vec 4 godine na njemu, mesecno sipam 600 kinti I uzimam paket sa 150min Ka svima, mnogo nesto poruka (nemoguce potrositi), I 600-700 mb, ako ne I vise. Posle, kad ispucas ovih 150min ti ostaje u VIP mrezi nesto mnogo min. Sve u svemu, ja skoro nikad be stignem da potrosim bilo sta od navedenog, a I da stignem, imas I one sedmicne pakete da se okrpis. Naravno, ne znam koliko si zahtevan korisnik, ja bas ne visim na fonu Dan I noc, Ali se ne libim da ga upotrebim Kad god mi treba, I za sta god, jedino izbegavam gledanje klipova na mobile netu. Mreza ok, nisam imao vecih problema, net takodje, ok stvarno.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Vule_Grocka
5.7.2017, 20:35
Ja sam inace korisnik MTSa,dugo godina pripejd,ali bih sada hteo da promenim provajdera,koliko ste zadovoljni Vipom,ili Telenorom,i kog bi mi preporucili.I dalje bih ostao na pripejdu,a mozda bih i na postpejd presao,kod koga mislite da je najbolji.

Telenor je odličan što se tiče kvaliteta veze na internetu, ali ne i pokrivenosti, pošto nekad zna da gubi singal. Roaming je dosta dosta skuplji od mt:s-a. Uzimam Crnu Goru za primer. mt:s ima dobre tarife bez internet-a i pokrivenost cele Srbije. Takođe, idem u Bijelo Polje (Crna Gora), telefon, pored m:tel-a cg hvata i POMALO mt:s signal.

Vip izbegavaj

mciggzy
6.7.2017, 16:03
Ja imam drugacije misljenje. Kvalitet je slican, ali cene su na strani VIPa, ubedljivo.

Ja bih izbegavao Telenor, pogotovo zbog lose podrske i pljackaske politike. Bio sam u vipu, gde su sve reklamacije uvazavali, cak i one bez puno pokrica, a Telenor je uzasan po tom pitanju.

I jedva cekam da se vratim u VIP, jos malo kada ovde istekne ugovor.

darac_kv
7.7.2017, 1:15
Koristim dual sim, imao sam dve mts kartice, sad imam mts i vip. Vip daleko bolji i stabilniji signal, retko kad spadne sa 4g na 3g, a mts cesce na 2g nego 3g, nekad cak i izgubi mrezu. Ako zadrze ove NEO pakete, cim mi istekne ovaj mts ugovor idem u vip, presao bih odma da mi nije broj bitan da zadrzim.

C64freak
7.7.2017, 1:18
Ista prica i kod mene ^ jedva cekam da mi istekne ugovor sa mts_om pa da prebacim broj u vip i uzmem neo tarifu

dsnelim
7.7.2017, 14:26
I od mene podrška za VIP...
Imam iskustva sa sva tri operatera, ali već par godina sam kod VIP-a, a tek sada od kad su uveli NEO tarife nema šanse da ih menjam.
Telenor definitivno ima najbolju internet podršku kome je to najbitnija stvar, ali njihova cenovna politika i tehnička podrška su katastrofalni, dok mts sa druge strane više nema ni jednu prednost nad konkurencijom od kada su prekinuli da daju 50% popusta korisnicima koji ne uzimaju aparat uz ugovor.
Takođe, vip je u prednosti i kada se uporede paketi u istom cenovnom rangu.
Ipak na jednu stvar treba obratiti pažnju prilikom biranja/promene operatera, a to je kakav mu je signal na mestima gde provodite najviše vremena. Dešava se da ljudi počnu da pljuju pojedine operatere zbog lošeg signala na mestu na kojem žive, što ne znači da je taj operater generalno loš...

C64freak
8.7.2017, 12:46
Pazi korisnik sam sva tri operatera :kreza: i ovako stoje stvari

Telenor (MiFi) koristim iskljucivo za backup net posto su najpovoljniji i konstantan pun 3g signal gde god da sam, sad nisam ni proveavao na telefonu (posto mi je MiFi 3g) kako stoje sa 4g jer im je 3g brzina oko 15\5 sto je meni sasvim dovoljno

VIP takodje skoro pun signal gde god da sam varira 3g\4g zavisno gde se nalazim ali u svakom slucaju problema nikad, sa NEO tarifama super povoljni

I na kraju muceni mts koji mi pokaze 3g signal svake prestupne godine ,uglavnom je 2g signal

Tako daaaaaaa od mts_a bezati kao od kuge,kolere il sifilisa :D, msm kad mi iz Beograda imamo ovolike probleme mogu samo misliti kako je onima koji zive u manjim mestima u centralnoj Srbiji....

Aibo
8.7.2017, 13:58
Što je najgore u dosta manjih mesta MTS ima bolji signal nego u BG. :opanachke Npr. kada posetim rodbinu u Trsteniku ili sada na Zaječarskoj gitarijadi... imam dobar 3G signal, čak i onaj H+. Ali po BG-u lutrija. U mom kvartu jedva i 2G drži.

Ono što mi je ubedljivo najgore je što lažu sa mapom pokrivenosti. MTS na mojoj lokaciji tvrdi potpunu pokrivenost 3G i 4G - zafarbali ceo kvart savršeno... a realno postoji samo loš 2G pa čak ni pozivi nisu jasni i čisti. Znači to nije malo preterivanje nego potpuno lažni marketing, nikakve 3G/4G usluge tu nema ni od korova.

VIP na istoj lokaciji tvrdi slabiju pokrivenost od MTS-a i na mapi im 4G ima par rupica. Ali gle čuda - 2G je kao zemlja, 3G isto, 4G solidan, pa opušteno mogu da koristim VIP Kućni Net putem 4G mreže. Telenor nisam isprobavao jer ne daju popuste bez telefona a ja nikada ne uzimam telefone, pa su mi preskupi.

Nauk - ne uzdajte se u mapu pokrivenosti MTS-a jer lažu. Ako vam odgovara njihova ponuda a niste njihov korisnik, prvo jednu običnu karticu sa kioska i test tu gde živite i krećete se pre bilo kakvog sklapanja ugovora.

Rockstar
8.7.2017, 14:32
Kako se krecem skoro svakodnevno Pancevo - BG, Vip samo na par mesta nema H+ nego nudi obican 3G, ponegde i samo Edge (2.5G). Ali u 95% slucajeva imam pun signal. Kada konacno promenim telefon i predjem na 4G, videcu i to, mada za moje potrebe je 3.5G (H+) savrseno dovoljan...

Cudi me to za mt:s sto pisete, pa jos Beograd..

doctor
12.7.2017, 10:18
I ja sam u čudu... Mislim, video sam svojim očima da Telenor ima bolji net i Vip neretko bolji signal generalno ali ja sam sa Mts-om već 4 godine i u Nišu praktično konstantno sedim na H+ gde god da se nađem...

NjegovaWisost
13.7.2017, 0:33
I od mene podrška za VIP...
Imam iskustva sa sva tri operatera, ali već par godina sam kod VIP-a, a tek sada od kad su uveli NEO tarife nema šanse da ih menjam.
Telenor definitivno ima najbolju internet podršku kome je to najbitnija stvar, ali njihova cenovna politika i tehnička podrška su katastrofalni, dok mts sa druge strane više nema ni jednu prednost nad konkurencijom od kada su prekinuli da daju 50% popusta korisnicima koji ne uzimaju aparat uz ugovor.
Takođe, vip je u prednosti i kada se uporede paketi u istom cenovnom rangu.
Ipak na jednu stvar treba obratiti pažnju prilikom biranja/promene operatera, a to je kakav mu je signal na mestima gde provodite najviše vremena. Dešava se da ljudi počnu da pljuju pojedine operatere zbog lošeg signala na mestu na kojem žive, što ne znači da je taj operater generalno loš...

Od kad su prekinuli? https://www.mts.rs/privatni/mobilna/postpejd/tarife

Prije mjesec i kusur dana sam produžio isti ugovor kao od prije godinu... Doduše nije 50 nego 40% ali je i dalje visok popust.

Ja stvarno dobru pokrivenost mtsom imam, osim u nekim podrumčinama :D

water wizard
13.7.2017, 0:47
Ja ću sad lepo da se prebacim u vip prepaid, ne telefoniram mnogo, još daju prvih nedelju dana od dopune neograničeno u mreži a internet ima da se kupi već od 50 din za jedan dan kad mi zatreba... cenim oko 300 din da će da mi bude mesečni trošak u proseku, pa da vidimo...

Pinstripe
13.7.2017, 6:07
A imaš i za ceo mesec za 600 din i poruke i minute i 500MB i kad potrošiš minute sa svima imaš oko 1500 min u vipu.
Ja to koristim već nekoliko meseci.

Sent from my C5 using Tapatalk

Dimo
13.7.2017, 11:18
Je li Telenor i u Srbiji, kao u Crnoj Gori, prestao sa ponudom sporog interneta kad se istroši brzi?

Ja sam na nekom Prenesi M paketu i nakon mrtvih 750MB gase internet u potpunosti. Nisam to znao kad sam obnavljao paket (i jurio telefon preko njih), posle mi rekli nova politika. Ne mogu da vjerujem da je tako.

mciggzy
13.7.2017, 13:03
Mislim da jeste, meni je nestao 2 dana pre preseka, i morao sam da dokupim pljackaski paket do kraja meseca jer ili nije bilo sporog neta ili je bio 1kb/h. Jaoooo jedva cekam da istekne da begam u VIP

stewazy
11.5.2018, 19:56
Pozdrav ljudi,

Iskreno, nikad nisam uzimao paket ni kod jednog provajdera, uvek sam uplaćivao kredit i grbavio sam se za wi-fi gde god sam stigao. Trenutno sam u Telenor mreži koristim pogodnost da za dve aplikacije imam mobile data, ali za ostale ne. No da ne dužim javila mi se potreba da uzmem neki paket, ne bitno kod kog provajdera pa me zanimaju vaše preporuke. Najviše mi treba net. Pozivi i SMS ne toliko. Kojeg provajdera mi preporučujete i koji paket negde u granici do 1500 din maksimalno, a može i manje naravno.
Unapred hvala na podeljenim iskustvima i preporukama.

water wizard
11.5.2018, 20:04
svi oni daju po 1-2GB za te pare mada se na mts žale da ne radi tj sporo.. ako ćeš više imaš kućni net bez poziva i sms 100GB u vip i telenor pa kombinuj sa 2 sim kartice.. ovamo data ovamo pozivi

stewazy
11.5.2018, 20:06
svi oni daju po 1-2GB za te pare mada se na mts žale da ne radi tj sporo.. ako ćeš više imaš kućni net bez poziva i sms 100GB u vip i telenor pa kombinuj sa 2 sim kartice.. ovamo data ovamo pozivi

Iskreno treba mi za posao pošto tamo nemam wifi, već samo LAN ... 😐

water wizard
11.5.2018, 20:07
možda bolje da uzmeš neki wifi ruter za 1000 din pa da ga bocneš u taj lan

stewazy
11.5.2018, 20:09
možda bolje da uzmeš neki wifi ruter za 1000 din pa da ga bocneš u taj lan

Eh da sam it bi ali ne može polise i tako to.... I je li generalno mi treba kad putujem negde po zemlji da imam net.

C64freak
12.5.2018, 0:22
Imas u VIP_u NEO 4 pozivi i sms neograniceno i 4gb net_a , prvih par meseci 1000 posle 1400

mare037
12.5.2018, 9:59
Ne par meseci, već godinu dana. Druga godina ugovora je 1.400 dinara.

C64freak
12.5.2018, 10:18
Pa eto vidis jos povoljnije :)

stewazy
22.5.2018, 17:26
Gledao sam sada ima omorika 1 paket od MTS pa me baš privlači, dvoumim se između toga i neo paketa od VIP

Omorika 1: https://www.mts.rs/privatni/mobilna/postpejd/tarife

Neo 4: https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/postpaid

Zanimaju me vaša iskustva.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

C64freak
22.5.2018, 18:27
Ne bih uzeo ponovo mts pa da mi daju sve unlimited i jos da mi plate

stewazy
22.5.2018, 18:50
Ne bih uzeo ponovo mts pa da mi daju sve unlimited i jos da mi plateŠta te muči kod njih, šta su ti radili?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

C64freak
23.5.2018, 19:15
Šta te muči kod njih, šta su ti radili?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Imam 0.3kbps net i malo malo pa ne mogu niti poziv da uradim niti poruku da posaljem a zivim u glavnom gradu ,dok sa VIP\Telenor konstantan 4G LTE sa oko 70+ mbps internetom :D

wario
20.5.2020, 21:57
Jel ovaj vipov 'zuper pripejd' za 300 dinara pored tih 100 min(ka svima) sto se dobije, u vip mrezi je neograniceno odma ili kad se potrosi tih 100 min?

water wizard
20.5.2020, 22:09
odma, ne skidaju za vip pozive
i požuri piše da promocija važi do 20.5, valjda se misli da može da se aktivira do tad..
https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/prepaid

Pinstripe
12.6.2020, 11:28
Slučajno sam video za globatel freepaid. Bez ugovorne obaveze, neograničeno minuta i sms sa 1gb 900din. Može da se dodaje net pa kome treba sa 10gb je 1300din.
Mislim da je ovo pobednik u odnosu na sve provajdere u Srbiji, em najjeftiniji em ne moraš da potpisuješ ugovor na 2 godine (plus svaki mesec možeš da menjaš paket kako ti je volja).

ZvezdaniRatnik
12.6.2020, 14:01
Ako je zbog ovih gigabajta najbolje kupis mts karticu i odma uzmes preko one poruke nagradu 20GB. To sad vazi nekih 7 dana valjda. Sad kad potrosis internet, karticu bacis i kupis novu za 300 kintice i tako 4 puta mesecno. To ti dodje 80 giga za 1200 dinara za taj mesecni semestar. Nemas bolju ponudu. A mozes odma u startu da kupis cetri kartice i obezbedis se. Kad ovi iz mts vide za ovo ima serijski da pocnu da ih stancaju i dobre pare omlate na karticama. E sad ako izmedju kartica odmaras 2 dana, onda za 30 dana koristis 3 kartice za 900 dinara. Idealan trick za ove sto zive na divljim planinskim predelima i ne mogu cesto da idu do grada u redovnu serijsku kupovinu.

Pinstripe
12.6.2020, 17:38
To nije loša fora kome treba net.
Meni ne treba. Bitniji su mi minuti i sms.

water wizard
12.6.2020, 17:52
imaš i za 300 din neograničeno u vip i 100 minuta u drugim mrežama prepaid bez ugovora
ima i kućni net 100, 150 i 200 gb ako ti treba na duže pa sklopiš ugovor i ako potrošiš ide sporije 2Mbps

Pinstripe
12.6.2020, 18:19
To znam, koristim u Vipu mesečni plan 600. I to mi je dovoljno ali mi nekada zafale minuti ka drugima.
Ima dobrih sada opcija na pripejdu da mislim da je isplativiji nego postpejd.

water wizard
12.6.2020, 18:26
imaš još 200 minuta za 99 din jednom
https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/prepaid

Pinstripe
13.6.2020, 10:00
Da i to sam video. Ko ne troši puno, može dobro da prođe i sa 400din odnosno mesečni plan 300 plus 100din za dodatnih 100 min/sms (ili internet kome je šta potrebnije).

water wizard
13.6.2020, 10:30
meni baš odgovara, ne telefoniram puno a internet posluži, 300 din taman cena koliko bih platio, inače bih trošio još manje 10-15 minuta razgovor mesečno..

Pinstripe
13.6.2020, 10:36
Ako ti treba internet, kod Globaltela imaš za 300din 5gb za ceo mesec. Mislim da tu nemaš ni minuta ni poruka.

water wizard
13.6.2020, 11:39
ne daje mi se baš 300 din zbog interneta samo, ovde ima i jedno i drugo pa mi je kao prihvatljivo, možda ispucam za 20-25 dana tih 1gb ali vidim ima za viber posebno 10gb a par dana bez muzike dok šetam ću izdržati..



Jedino bi mi bilo bolje da daju pozive i net bez vremenskog ograničenja ili duže od mesec dana na primer 100 minuta pa kad potrošim, evo za ovaj mesec 10 minuta sam potrošio... net malo više jer nisam više stalno kući pa se troši ali ne mnogo 1-2GB dovoljno

doctor
2.2.2021, 16:44
Je l' pritiskao neko od vas u skorije vreme MTS da izboksuje neke popuste ili šta slično, ima li vajde pokušavati? Kod njih sam 15 godina i hoću da ih iscedim za neki masan popust na uređaj uz paket - u suprotnom nastavljam da kupujem uređaje u kešu kao što sam i do sada jer su im cene bezobrazno visoke.

water wizard
2.2.2021, 17:05
probaj da raskineš ugovor pa da te jure za produžetak, baš i ako raskineš ostaješ prepaid ne gase ti broj.. pa posle čekaj da te zovu sa ponudom, mene tako u vip zovu na svaka 3 meseca da mi nude nešto ali ih ja uvek na brzinu otkačim ako nemaju ništa manje od 300 din.. :D

doctor
4.2.2021, 0:15
Pritisnuo sam ih malo stigao mi SMS da se javim 3 meseca pred istek ugovora hahahahaha prelazim u Vip definitivno kad istekne ugovor. Kad me budu zvali sa "pa gospodine evo imamo za vas specijalnu ponudu što menjate operatera" kao uslov da ostanem u mreži posle 15 godina ću im reći da hoću besplatan flagship uređaj koji bude aktuelan u tom trenutku i da ne pristajem ni na šta drugo. I onda lepo doviđenja hohštapleri.

ekvi
27.5.2022, 13:43
Za Box 4 mi nude dvogodišnji ugovor, prva 3 meseca 50 posto popusta. Koristim box od kako je uveden, je l realno?

DeCoy
28.5.2022, 10:42
Ja sam prošle godine za obnavljanje ugovora dobio jedan mesec za dinar.

bilja3003
14.3.2024, 14:18
Надам се да није проблем што васкрсавам тему :)
Имам уговор са А1 за мобилни телефон и кућни нет, ни са једним нисам задовољна, мобилни има слаб синал а нет више нисам имала него што јесам јер је прекидао и сецкао, проблем је решен тако што је рутер послат на поправку:facepalm а ја користим привремени. Тренутно имам могућност да раскинем уговор без пенала па бих прешла код другог провајдера али не знам кога да одаберем, имам утисак је нема велике разлике.

Дакле, тренутно:

Kućni net XL
200 GB
Maksimalna download brzina do 20 Mbit/s, upload do 5 Mbit/s
1.799
Uz ugovornu obavezu 24 meseca i e-račun

с тим што је повећана цена 10%, али није то једини разлог што бих да мењам провајдера.

Углавном скидам филмове преко торента и гуглам!
Молим за помоћ баш се не сналазим 😊

bachi
14.3.2024, 16:56
Ček, da li je problem rešen novim ruterom ili nije?

Jer ako jeste, dali su ti kvalitetniji ruter koji "hvata više LTE kanala" i sa njim je Internet daleko bolji.

Da li će ti kod drugog provajdera biti bolje, to može samo da ti kaže neko iz tvog kraja koji koristi.

Ako imaš mogućnost za optički internet ili kablovski, menjaj za to, jer ne mere to bez kabla.

bilja3003
14.3.2024, 17:56
Ček, da li je problem rešen novim ruterom ili nije?

Jer ako jeste, dali su ti kvalitetniji ruter koji "hvata više LTE kanala" i sa njim je Internet daleko bolji.

Da li će ti kod drugog provajdera biti bolje, to može samo da ti kaže neko iz tvog kraja koji koristi.

Ako imaš mogućnost za optički internet ili kablovski, menjaj za to, jer ne mere to bez kabla.

Колико сам разумела, добићу "мој" рутер када га поправе, са којим сам иначе задужена 2017, да човек не поверује да уопште ради :facepalm
Са овим привременим је што се тиче нета све у реду. Мислила сам да пређем код Ориона :icon_scra

water wizard
14.3.2024, 19:09
optički je najbolji, verovatno ima jedan provajder koji pruža tu uslugu u tvom kraju a ostali kabl i adsl.
Imao sam i ja taj kućni net a od kad sam uzeo optiku preporodio sam se, em najniži lag em veća brzina, plus nije ograničeno kao mobilni na 200 gb
Internet preko mobilnog samo ako baš mora, kao što i reče kolega ne može to bez kabla, bar za sada...
Stari ruter sam prodao taman za jednu mesečnu pretplatu :D

bilja3003
14.3.2024, 19:17
optički je najbolji, verovatno ima jedan provajder koji pruža tu uslugu u tvom kraju a ostali kabl i adsl.
Imao sam i ja taj kućni net a od kad sam uzeo optiku preporodio sam se, em najniži lag em veća brzina, plus nije ograničeno kao mobilni na 200 gb
internet preko mobilnog samo ako baš mora, kao što i reče kolega ne može to bez kabla, bar za sada...
Stari ruter sam prodao taman za jednu mesečnu pretplatu :d

Па онда Орион?!

water wizard
14.3.2024, 19:20
vidi ko nudi optiku, oni pišu da nude optiku ali kad pitaš za lokaciju nude adsl. bar je tako kod mene, ali sve zavisi od lokacije ko šta nudi. Malo se raspitaj, da se posle ne nerviraš sa lošim provajderom. Uglavnom gledaj da je optika, pa kabl, pa adsl, i na kraju mobilni kao zadnje rešenje.
Plus cene i paketi