PDA

Prikaži potpunu verziju : ping u igrama !

Amper94
6.7.2013, 17:33
Imam problem sa lagom! stvari ovako stoje
Kada igra neke online igre na primer CS,Lol itd... ping u igricama mi dostize prko 1000/1500 u tom trenutku nista ne radim sa netom osim sto igram online !
Pogledam NETWORK UTILIZATION dostize preko 5.00.% a kada sam na Youtube ili tako neki sajt sve je u nema laga "loading" je brz.
Net koji koristim je Orion Telekom . Povezan sam Lan kablom do antene koja je satelitska!
Zvao sam Ljude u toj firmi oni su proveravali kazu da je sve Normalno i da je ping 32/35 ... medjutim kazu mi da je to problem do mog kompjutera ?!?!? POMOC!:n_klanja:

Osbourne
6.7.2013, 18:08
Skeniraj da vidis da nije neki virus. Vidi rezultate na speedtest.net, ping je ok tu negde do 30 ms, mada je meni sve preko 20 lose. Takodje bitno je sa kim se povezujes, tj. na koji server ili sta vec... Mozes da smanjis u igri detalje takodje ako je sve drugo u redu.

Aelos03
6.7.2013, 18:38
Skeniraj da vidis da nije neki virus. Vidi rezultate na speedtest.net, ping je ok tu negde do 30 ms, mada je meni sve preko 20 lose. Takodje bitno je sa kim se povezujes, tj. na koji server ili sta vec... Mozes da smanjis u igri detalje takodje ako je sve drugo u redu.

Kakve veze imaju detalji sa pingom ?

Osbourne
6.7.2013, 19:05
Kakve veze imaju detalji sa pingom ?

Nisam dovoljno strucan da ti objasnim. Ali sam siguran da pravi razliku.

Endless
6.7.2013, 19:50
Imaju detalji ogromne veze u svakoj igri. Bitan je stabilan fps pri online igranju.
Samo što sa pipavim igranjem na 100 fps cs-a može biti uvek problema.
Što zbog loše optimizovane igre, rejtova tako i neta.
Npr ja sa mojim kompom na nekim zombie mapama imam na trenutke fps i do 40 u cs 1.6. Nagli pad fps uzrokuje da imam ping odmah 100+, zbog velike razlike između rejtova i fps-a.
Npr testirao sam na kgb publicu da bacim na sponu više od 5 smokova i tačno sam posmatrao ping i onima sa slabijim kompovima ping odma na par sekundi skoči dok ne prestanu da gledaju u smoke ili dok ne prođu kroz isti.
Dok se meni npr ping i fps tad ne menja. Tako da smanjivanjem detalja može da se dobije koliko toliko stabilnije igranje, npr u ovom slučaju staviti onaj kockasti smoke ili npr 16 bita mada to je malo gejevski. :kreza:

Amperu pusti ti te tvoje, otvori start i cmd i tu kucaj npr

ping www.google.com -t
ili kucaj
ping www.sk.rs -t

Ostavi malo da očitava i vidi da li ping varira i koliko.
Ukoliko fps ne varira mnogo smanji rejtove u cs(cs 1.6) ?
Stavi
cl_cmdrate 30
cl_updaterate 30
fps 100

Ivan452
7.7.2013, 0:45
@Amper
Koju brzinu interneta imas? Ako je oko 5-6Mbps a network utilization ti je 5% onda ti se nesto skida u pozadini.

Prvo testiraj ping preko speed testa (http://www.speedtest.net/) takodje testiraj i preko ping testa (http://www.pingtest.net/) kako ides preko antene.

Ako je tu sve OK. Skini neki od programa koji ti mogu reci sta i koliko koristi internet u datom trenutku (npr. net limiter), startuj igricu i pogledaj u cemu je stvar. Jer, LOL ne zahteva 5Mbpsa da radi.
A snaga masine ne objasnjava network utilization.

JzmA
7.7.2013, 2:35
Druga stvar može biti da su jako neprijateljski nastrojeni prema tvom internet provideru.

Ovo je meni bilo, na jednom hrvatskom CoD serveru:

Njihov odgovor je da su zbog učestalih DDoS napada podignuli razinu sigurnosti prema pojedinim ISP-ovima (kako hardwerskim firewallom, tako softwareom)

Markonije
7.7.2013, 2:59
Decko lol,pa oni (nevedeni ISP) zaradjuju ISKLJUCIVO na loshoj konekciji...

Vrhunac pinga kod doticnih,'ne moj' se potresti molim te :)

xandar
7.7.2013, 19:52
Reinstaliraj sistem.

DeCoy
7.7.2013, 19:55
Ping na speedtestu u 90% slučajeva nema veze sa pingom u igri. Nek proba da pinguje server pa da vidi kakve će rezultate dobiti.

DiNDiNBrE
8.7.2013, 2:00
Ehh taj ping,zbog njega sam zaradio dozivotni ban na jednom COD4 serveru...
Brate proveri dal neki virus ne zeza,ako ti je npr preveliki fps (kao sto je navedeno) a ostalim igracima mali (i obrnuto) to utice na tok igre,tj igram LoL sa drugom,ping nam je isti,moj PC gura u 28,a njegov u 60 FPS,a posle nekog vremena moj predje na dvesta...Probaj malo da smanjis/povecas FPS (u zavisnosti koliki je).Nzm kako da ti pomognem drugacije nego primerima...