PDA

Prikaži potpunu verziju : Za sta se opredeliti?


Theory93rk
27.6.2013, 12:06
Zavrsio sam prvu godinu na E2 i hteo bih da za raspust vezbam malo programiranje,al me mrzi da radim "C" i Assembler (to sam radio na faksu),a ne znam koji jezik da odaberem..dal je bolje uzeti C++ ili Javu i koja je razlika,sta je teze? Ocene mi nisu bas bile najbolje tako da nisam odlican u programiranju i zbog toga hocu malo da poboljsam znanje i logiku :)

water wizard
27.6.2013, 12:17
java je derivat C++, a C++ je derivat C, tako da je to sve isto.. osim što je C najkomplikovaniji

Theory93rk
27.6.2013, 12:53
Aha,ok..kazem,slab sam sa programiranjem i nisam bas u tim vodama tako da bih hteo malo da se ukljucim jer vidim da dosta mojih kolega vec rade ponesto,programiraju pa hocu i ja nesto da naucim..hvala :)

Twisterzemun
27.6.2013, 13:42
Ja ti predlazem da pre nego sto krenes na c++ i javu, naucis c do kraja. Dakle pokazivace, dinamicku dodelu memorije, rad sa datotekama,komunikacija sa operativnim sistemima, rad sa argumentima, strukture... itd...

Ivan452
27.6.2013, 13:53
naucis c do kraja.
Ako naucis i jedan programski jezik "do kraja" onda ti nista vise nece biti potrebno :)

@Theory93rk
Ja bih ti preporucio JAVU. Ali sta god da odlucis imaj pristup da naucis osnovne principe OOP-a i kako sve to funkcionise nezavisno od implementacije na konkretnom jeziku. Tako da posle mozes lako da se prebacis na bilo koji drugi jezik.

NISAM NESTO SMART
27.6.2013, 15:24
O kolega svaka cast na zavrsenoj godini, mislim da neces pogresiti ako izaberes C++ ili Javu posto cemo oba jezika raditi sledece godine.
Izaberi neki jezik, nabavni neku dobru knjigu i cepaj :D

water wizard
27.6.2013, 15:32
možda je najbolje da pređe prvo na C++ pošto je to kao poboljšani C, pa onda javu na kraju, a ako programiraš sa Microsoftovim alatima C# a javu da preskočiš ja lično ne volim ni C, ni C++, ni Javu, mada jedina primena može da im bude kad tražiš posao jer poslodavci imaju mnogo velike želje pa počnu da nabrajaju šta su čuli.. a realno nema potrebe za takvim rešenjima..

Teva
28.6.2013, 2:04
Porediti C i C++ i Javu je besmisleno xD Pod broj jedan ne pripadaju istim paradigmama (C je proceduralni, Java je čisto objektni dok C++ je priča za sebe (može da bude i proceduralni i objektni, mada je zamišljen kao objektni).

I po meni je C++ najkomplikovaniji od svih navedenih i daleko najmoćniji jezik od navedenih (bez uvrede), samim tim izuzetno težak za razvoj.

Al ako si slab sa programiranjem, pre bih krenuo sa proceduralnim jezikom tipa C, zato što ćeš tu najbolje razviti taj neki osećaj i logiku plus imaćeš dril sa memorijom jer je C ide prilično nisko po tom pitanju, bez uplitanja u objektnu paradigmu. Pa tek posle kad ovladaš nekim osnovama da pređeš na neki objektni jezik (java, c#, c++).

Markonije
28.6.2013, 3:43
Java ne bi postajala uopste da nije multiplatform,to jest da ne zavisi od platforme/OS-a na kojoj se razvija....


C++ je sve i sja,ali i tezak jezik...

Biraj:

Visual Basic ----> C#

ili


C ----> C++


Java u sasvim drugom koshu,ne postoji dilema Java ili C++,makar ne sto se mene tice.


Ja sam na primer alergican na rad sa tagovima,pa me web programiranje ne zanima uopste.

Hocu da kazem,budi iskren prema sebi,oceni svoje moguce domete pa izbaberi jezik koji se najvise podudara sa tim,i informisi se unapred 'sta ces to jednog dana raditi na tom jeziku',pa odluci sam.

NIx Car
28.6.2013, 10:23
Ja sam poprilicno dobro ovladao C-om (dobio i diplomu za izuzetno uspesno savladano gradivo :D ), ali sam cuo da za C++ i za prelazak na OOP treba da se shvati neki "drugaicji nacin razmisljanja", dafuq is that? :D I odakle da krenem to da savladam?

Theory93rk
29.6.2013, 18:34
Ok..mislim da cu jos da radim u C-u (iako mi se to jako ne svidja) pa kad to usavrsim onda cu videti sta i kako.. hvala na savetima! :)

PeTkO
30.6.2013, 1:05
Moje subjektivno misljenje je da je C jako "naporan" jezik, barem meni. Isuvise je "nizak", tako da je pogodan za programiranje mnogih stvari koje se programiraju na jako niskom nivou. C++ je fenomenalan jezik, alatka za sva vremena ukoliko se naucio "do kraja", ali opet jako tezak jezak. Po meni, neko ko ne radi u ovom jeziku (samo u ovom) minimum 5 godina ne moze da kaze da zna da programira u C++. O C# nemam nikakav komentar jer ga nikada nisam koristio. Java...pa java je prica za sebe. Kako je neko iznad napomenuo, da ne postoje platforme, iskreno i ne bi video razlog za postojanje Jave. Kako postoje, Java je jako fina za razvoj multiplatformskih aplikacija. Naravno, sve vise i vise stice na popularnosti, a mislim da je svoj najveci boom dozivela pojavom mobilnih telefona.

Mislim da je najbolje nauciti prvo kako uciti programiranje i usavrsiti nacin razmisljanja. Sintaksa jezika i neke pojedinosti svakog jezika se nauce za mesec dana. Proceduralno programiranje je vec pomalo zastarelo kod programa vecih od tri funkcije(mada se itekako primenjuje, da mi neki ne uzmu za zlo), i svi se okrecu OOP-u (ponovo, ne u svakom slucaju da se razumemo). A nacin razmisljanja je totalno drugaciji. Kod proceduralnog razmisljas o funkcijama kao osnovnim jedinicama, dok u OOP-u razmisljas o klasama, metodima, apstrakciji, nasledjivanju, sta dva tipa imaju zajednicko, pa zasto pistati to u dve funkcije kad moze samo u jednu itd.

Iz nekog mog iskustva, probajte sve. I posle 6 meseci, pogledajte gde ste se najvise snasli i sta vam je najvise "leglo". Posle uzmite taj jezik i usavrsavajte ga sto je vise moguce. Za to vreme razvice vam se razmisljanje tako da nakon toga cete sami znati gde dalje.

water wizard
30.6.2013, 1:20
ja kad sam počinjao prvo sam čitao Access for Dummies, pa posle HTML neku knjižicu, pa Oracle, onda neku našu domaću knjigu C i C++ koja me je samo zbunila, pa onda thinking in Java sve mi je samo stvaralo konfuziju. Prve 3 knjige su mi bile veoma zanimljive... Posle sam valjda učio VB6 i VB.net i svašta ostalo na šta sam nailazio na potrebu da naučim.... sve u svemu moraćaš da naučiš bar C++ ili Javu sa C nemaš neku perspektivu.. programiranje ti je sport u kome učiš ceo život. Najbolje da listaš oglase za posao pa da vidiš šta se traži i kakve su plate

Ivan-94
30.6.2013, 21:02
Evo ti par sajtova da vidis sta se trazi:
http://www.sitepoint.com/best-programming-language-of-2013/
http://duartes.org/gustavo/blog/post/programming-language-jobs-and-trends

U sustini Java, PHP, C++ i Objectiv C(verovatno zbog iOS).

PeTkO
1.7.2013, 4:09
Jedno pitanje, ne vezano za temu...Objectiv C da li se negde koristi osim u iOS-u (i mozda za Mac) i gde? I koja je razlika u odnosu na C++ (posto u Objectiv C, koliko ja znam, su uvedene klase)

ivan90BG
2.7.2013, 8:36
Da, Objective C se koristi za Mac OS X i iOS. On je nastao od prilike u sito vreme kao i C++, proizašao je iz C-a nezavisno od C++-a. Kao i C++ kompatibilan je unazad sa C-om (ali potpuno, C++ nije sto posto), ali je onaj deo sintakse koji je dodat (za klase, metode) potpuno različit u odnosu na C++. Može se reći da Objective C ne nudi toliku slobodu kao C++, ali je zato dinamički jezik (možeš da zoveš metode po imenu nepoznatom tokom kompajliranja, proširuješ postojeće klase novim metodama, ispituješ da li nekii nepoznat objekat ima neku metodu, polje, koje je klase, koja je nadklasa, sve ko u Javi ili C#-i), u suštini kompajler će da ukompajlira sve podatke iz definicije klase, da mogu da se pregledaju tokom izvršavanaj programa. Nedostatak je što podržava samo klase i protokole (intefejse), a private, abstract i takve stvari se postižu konvencijama i trikovima.

doctor
3.7.2013, 3:37
Niste mi jasni vi koji kukate da vam je C težak. Ja sam odavno radio nešto malo C++-a i srodnih jezika i evo sad na prvoj godini na Elfaku imam C u sklopu "Algoritama i programiranja" i imam skoro maksimalni broj poena na kolokvijumima i lab vežbama a sutra u 9 ujutro imam "usmeni" i nešto se ne stresiram previše... C zahteva da se konstantno radi u njemu da bi se pohvatali i popamtili svi koncepti ali nije težak, realno. Potrebno je bazično znanje o tome kako rade računari "iznutra", bez toga se ne može, priznajem, ali jezik je sam po sebi lagan samo ako zagreješ stolicu i kreneš da pišeš svakakve programe koji koriste dostupne mogućnosti jezika, čisto da bi ti sve to "ušlo u krv", je l' te.

Tranzicija sa C na C++/Javu/etc. je laganica, OOP nije toliki bauk kao što ga svi doživljavaju... Ali treba čovek da ima čuku za te stvari, definitivno, neće to na silu da uđe u glavu.

Bivšoj sam pomagao da spremi C++, oko C se snašla sama i ponešto sam pogledao sa njom iz Jave i mogu vam reći da je poznavanje C/C++ zlata vredno, začas se snađem u većini ostalih jezika jer je brdo njih preuzelo C-like sintaksu i samo unapredilo mogućnosti istog na svoj način.

Teva
3.7.2013, 10:37
Čisto da se razumemo, sve je lako ako radiš konstantno xD :D

C ima prilično veliki domen i jeste posve prilično težak jezik, posebno ako ga porediš sa Javom i C# ili ne daj Bože nekim skript jezikom tipa Python i sl.

Ja ga radim dugi niz godina, što u srednjoj, što na faxu i prošao sam dosta aspekata samog Ca i dalje ne mogu da kažem da je lagan i da ga znam.

Sam OOP je malo mindfuck kada pređeš na njega sa proceduralnog pristupa. Treba malo vremena dok se privikneš i usvojiš koncepte :)

Sintaksa je najmanji problem u programiranju :)

voodoo_
3.7.2013, 15:43
Najbolji način za učenje C-a je sistemsko programiranje na Linuxu.

PeTkO
3.7.2013, 22:04
I ja sam na prvoj godini imao C i C++/Java i polozio sam sa visokim ocenama, ali realno na fakultetu ne mozes da naucis da programiras u nekom jeziku. Po meni ocena iz nekog jezika ne znaci da ti znas da programiras. Za 6 meseci uz konstantan rad ne mozes da kazes da znas neki jezik i da odmah krenes da radis i programiras u tom jeziku. Bas sam skoro gledao neki kod za program koji sakriva .exe u .jpg koji je pisan u cistom C-u i bio sam u fazonu :paranoia: U c-u postoje mnogo stvari koje se uopste ne uce, vec moras sam da ih savladas.

I sto kaze Teva, OOP je najprostije receno mindfuck kad predjes sa C-a na C++/Javu/C#

Teva
3.7.2013, 22:14
Teva kralj! Tevu za preCednika! :D

ivan90BG
4.7.2013, 0:43
Za mene je nekako OOP podvrsta proceduralnog programiranja, odnosno jedan od koraka u evoluciji jedne grane programiranja (koja je počela od fortrana, cobola). Najnoviji stadijum evolucije je AOP (aspektno orijentisano programiranje, odnosno PostSharp, AspectJ... iako nisam zaljubljen u Javu divim se jednoj njenoj stvari, a to je ekstenzibilan kompajler). A potpuno različita grana bi bilo funkcionalno programiranje. (baš me zanim koliko ovih bazičnih grana zapravo postoji)

@Teva: Znaš ti C (kao jezik) 100% samo ne znaš sve cake, a to ne može niko da nauči potpuno, jer će uvek neko izmisliti neku novu, a i te cake verovatno nisu usko vezane za C, nego se mogu primeniti još negde (to su ustvari šabloni). Kao ono kad si mi govorio da se mora sdrljati ohoho zadataka iz matematike da bih stekao iskustvo i "osećaj", pa da mogu da uradim svaki ispitni integral, jer za to "nema algoritam". (osećam da ću da odem u rant ako nastavim :p)

Teva
4.7.2013, 22:19
C sam posebi je jako širok jezik, i stvarno svašta može da se radi u njemu, samo u okviru fakulteta radio sam u Cu programiranje baza, OpenGl, sistemsko programiranje itd itd... Tako da teško mogu da kažem da znam C :)

ivan90BG
5.7.2013, 0:19
To što si naveo je u domenu biblioteka, nije core language (koga si sigurno već apsolvirao).

ice*91
6.7.2013, 0:18
Moj savet, za sve one koji imaju malo slobodnog vremena(recimo, letnji raspust) a zele da ga iskoriste uceci neki novi jezik. Ucite Python.
Javu, c++, asp, php,... uciti cete na faksu, i na kraju kad se budete zaposljavali mozda se necete ni odluciti za posao programera nego nesto drugo u it sferi. tada ce vam znanje iz ovih jezika biti skoro pa suvisno. (ovo govorim iz iskustva)
Licno smatram da, svako ko planira da na kompu radi nesto vise od gledanja filmova i proganjanja devojaka po fejsbuku, treba da zna neki pr. jezik, Python je odlican za ucenje. Ucenje jezika kao sto je Visual Basic, je gubljenje vremena.

Reloader
6.7.2013, 1:34
U kojoj oblasti programiranja je najlakse naci posao? Web development?

voodoo_
6.7.2013, 13:07
Najmanje su plate tu.

Teva
6.7.2013, 16:20
a kolko je to?

I kolko su plaćeni C/C++ programeri? xD

Reloader
6.7.2013, 22:15
http://www.networkworld.com/slideshow/97754/top-10-programming-skills-that-will-get-you-hired.html

water wizard
7.7.2013, 0:02
nije to tako jednostavno.. plate mogu da budu male ili osrednje a ponekad i ogromne... tako da kad radiš za kesicu kikirikija gledaj da zaradiš više...
meni programiranje više nije ni važno, važni su rezultati :dedica: tj da znaš da uradiš ono što ti treba... na najlakši način...:)

Geomaster
7.7.2013, 2:35
http://www.networkworld.com/slideshow/97754/top-10-programming-skills-that-will-get-you-hired.html
Brate, šta je ovo? XML? Kako znanje XML-a može da ti donese (prosečnu) platu od $92,000? AJAX naveden sasvim odvojeno od JavaScript-a sa prosečnom platom od $91,000? "The addition of object-oriented programming has given this high-level language some low-level capabilities"?

doctor
7.7.2013, 7:30
http://www.networkworld.com/slideshow/97754/top-10-programming-skills-that-will-get-you-hired.html

Nema ovo veze sa realnošću... Neka kao statistika, ali stvari realno nisu takve.

voodoo_
7.7.2013, 10:22
a kolko je to?

I kolko su plaćeni C/C++ programeri? xD

U proseku više nego web programeri, ako ništa ono zato što ih ima manje.

player1
7.7.2013, 10:43
Brate, šta je ovo? XML? Kako znanje XML-a može da ti donese (prosečnu) platu od $92,000? AJAX naveden sasvim odvojeno od JavaScript-a sa prosečnom platom od $91,000? "The addition of object-oriented programming has given this high-level language some low-level capabilities"?

Ne treba XML gledati odvojeno, nego kao komponentu znanja uz neki drugi jezik, koja je itekako vazna. Cesto se klijent-server komunikacija vrsi pomocu XML fajlova, tako da je itekako vazno ovladati manipulaciju istim (u programskim jezicima koje koristis). Takodje se koristi i za cuvanje podataka.

Where HTML is about how information is displayed, XML is about transporting and storing data. The format is such that the code is readable by both humans and machines.

Reloader
7.7.2013, 10:50
Najmanje su plate tu.

Da li to znaci da je web development najlaksa oblast programiranja?

Brate, šta je ovo? XML? Kako znanje XML-a može da ti donese (prosečnu) platu od $92,000? AJAX naveden sasvim odvojeno od JavaScript-a sa prosečnom platom od $91,000? "The addition of object-oriented programming has given this high-level language some low-level capabilities"?

Nemam pojma, naleteh na to na internetu, a posto sam trazio nesto vezano za poslove i plate programera.

voodoo_
7.7.2013, 12:07
Da li to znaci da je web development najlaksa oblast programiranja?
Ne znam, ali je najpupularnija trenutno, kurseva i literature na sve strane, ljudi koji nikad ništa nisu programirali su krenuli da uče, poslovi se brzo nalaze i relativno brzo završavaju, što automatski povlači da si manje plaćen.

C i C++ traže jače predznanje (što računarsko, što matematičko) i projekti su ozbiljniji, makar ono što sam ja viđao.

water wizard
7.7.2013, 17:13
mislio sam na realne ponude za posao na sajtovima koji traže radnike a ne neka animacija gde se vrti koliko neko zarađuje.. onda vidiš da ti treba spisak raznih programskih jezika, iskustvo od 5 godine diploma doktora nauka...
A web dev možeš da okačiš sajt i da napišeš pravim sajtove i sam da odrediš cenu.. neki traže 50evra, neki 10000, ako navataš nekog ministra može i 30000...

Geomaster
7.7.2013, 17:38
Ne treba XML gledati odvojeno, nego kao komponentu znanja uz neki drugi jezik, koja je itekako vazna. Cesto se klijent-server komunikacija vrsi pomocu XML fajlova, tako da je itekako vazno ovladati manipulaciju istim (u programskim jezicima koje koristis). Takodje se koristi i za cuvanje podataka.
Pogledaj ove okačene slajdove. XML je naveden na posebnom slajdu, baš kao PHP, C++ i Java. Nije sporno šta je XML i za šta se koristi već mislim da kada bi neko otišao na razgovor za posao i od znanja naveo samo "XML", ne da ne bi bio zaposlen sa platom od $92,000 već imam osećaj da bi dobio momentalnu šut kartu sa razgovora :)

Teva
7.7.2013, 21:26
Otkad se u XMLu programira? Zar to ne služi za opisivanje nečega?

Geomaster
7.7.2013, 21:42
Otkad se u XMLu programira? Zar to ne služi za opisivanje nečega?
I ne programira se, o tome i pričamo :D

Teva
7.7.2013, 22:09
Web dev i Android dev su sad koliko sam primetio grane sa najvećom expanzijom kod nas.

Na svakom ćošku iskaču. Sad kolko su plaćeni, ne znam, znam da ih traže bukvalno svuda. Msm da se ne lažemo, to su relativno malo projekti koji mogu da se završe lako i naplate dobro, i da pritom imaju solidnu upotrebnu vrednost.

Posle toga sam primetio da se traži C# (vrvtno zbog razvoja aplikacija na Windowsu), i dobro Java al nju računam pod Android (jes sad izašao NDK za Android al Java tu i dalje rula)

Ono što nisam nigde našao je sistemsko programiranje i neki C. C++ sam video da se traži al retko gde, svuda su u fazonu lepo je što znaš al ono mi radimo C# xD

Geomaster
7.7.2013, 22:38
Webdev/Android dev su relativno jednostavne grane (pri čemu je webdev IMHO kompleksniji, ali nije to tema) a meni je logično da nisu nešto dobro plaćene, baš zbog toga što se danas svaki duduk koji hoće da bude kul i da ima para osposobljava za to. Objetkno-orijentisano programiranje i isključivo objektno-orijentisani jezici su generalno traženi zato što omogućuju, kako je to Pol Graham rekao (http://www.paulgraham.com/noop.html), mediokritetima u velikim kompanijama da smanje štetu koju mogu da naprave, a plaćeno je zato što stvara mnogo nepotrebnog rada, često isključivo fizičkog, koji neko mora da uradi. C++ programiranje nije toliko traženo ali se zato, koliko vidim, više plaća, jer se ipak teško može uporediti rad na ozbiljnom projektu u Javi ili C#-u, i rad na ozbiljnom projektu u C++-u.

player1
7.7.2013, 23:33
Pogledaj ove okačene slajdove. XML je naveden na posebnom slajdu, baš kao PHP, C++ i Java. Nije sporno šta je XML i za šta se koristi već mislim da kada bi neko otišao na razgovor za posao i od znanja naveo samo "XML", ne da ne bi bio zaposlen sa platom od $92,000 već imam osećaj da bi dobio momentalnu šut kartu sa razgovora :)

Znaš šta. Ni SQL nećeš samostalno da koristiš, nego u kombinaciji sa nekim drugim jezikom. A ipak je isti sa pravom na prvom mestu u listi, jer bez baza se ne može.

water wizard
7.7.2013, 23:54
pa ako ćemo tako onda treba da znaš i C# i baze i XML i javascript i HTML, što je i realno, tako da ono... :D taj slajdšou je nerealan
i java isto, treba da znaš i baze, i XML i Html...
Znači počneš prvo od HTML, pa onda XML i javascript, pa onda neko ozbiljnije programiranje C# ili java i uz to učiš i baze...
sve su to komponente jednog programskog rada.. ne možeš da budeš programer a da ne znaš sve to, plus što se svake godine pravi nešto novo pa i to moraš da naučiš da ne kasniš za tehnologijom kao neki što su naučili programiranje pre 20 godina, imaju stalan posao pa im se nešto ne žuri da nauče i najnovije.. tu pre svega mislim na škole koje i ovako kasne a tek u IT 5 godina je velika razlika..
bolje da si pitao jel mogu nešto da preskočim...

Geomaster
8.7.2013, 0:01
Znaš šta. Ni SQL nećeš samostalno da koristiš, nego u kombinaciji sa nekim drugim jezikom. A ipak je isti sa pravom na prvom mestu u listi, jer bez baza se ne može.
SQL je jezik za upite, a uz neke dodatke (PL/SQL) podržava i procedure i sasvim je tjuring-kompletan. U poređenju sa XML-om, koji je samo markup jezik, veoma je različit i neuporedivo kompleksniji, tako da je jasno zašto bi zaslužio posebno mesto, ali i dalje mislim da ga XML (i to kao samo XML) ne zaslužuje.

water wizard
8.7.2013, 0:07
XML i SQL baze imaju svoje mesto gde je bolje da se primenjuje od onog drugog, tj sve ima svoju namenu, a slajdshou već rekoh da je nerealan

Teva
8.7.2013, 0:31
Sve što nema for petlju nije programski jezik. :D xD

water wizard
8.7.2013, 0:34
a onda jednog dana shvatiš da ti treba i neka sličica, pa kreneš da učiš i fotošop :D

Geomaster
8.7.2013, 0:34
Sve što nema for petlju nije programski jezik. :D xD
Horde Lispovaca, assembly programera i još 65536 drugih vrsta ljudi upravo spremaju kolektivno kamenovanje. :D

Teva
8.7.2013, 0:41
Pa čim koriste kamen a ne tastaturu znači da nisu programeri xD :D

Reloader
8.7.2013, 9:22
mislio sam na realne ponude za posao na sajtovima koji traže radnike a ne neka animacija gde se vrti koliko neko zarađuje.. onda vidiš da ti treba spisak raznih programskih jezika, iskustvo od 5 godine diploma doktora nauka...
A web dev možeš da okačiš sajt i da napišeš pravim sajtove i sam da odrediš cenu.. neki traže 50evra, neki 10000, ako navataš nekog ministra može i 30000...

Pa traze se valjda i web developeri na tim sajtovima koji traze radnike :)

Evo nekih (nadam se) tacnijih podataka ;)

http://jobstractor.com/monthly-stats
http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html

Theory93rk
23.7.2013, 15:26
Eo sad krecem da ucim C..jel moze neko da preporuci neku dobru knjigu ili jos bolje neki sajt na kom je sve lepo i detaljno objasnjeno? pozz hvala unapred :)

Geomaster
27.7.2013, 0:03
Eo sad krecem da ucim C..jel moze neko da preporuci neku dobru knjigu ili jos bolje neki sajt na kom je sve lepo i detaljno objasnjeno? pozz hvala unapred :)
Možda da probaš ovako nešto (http://www.tutorialspoint.com/cprogramming/cprogramming_tutorial.pdf)? Na prvi pogled izgleda mi kao sasvim korektno objašnjen tutorial.

Milan1997
27.7.2013, 1:52
Eo sad krecem da ucim C..jel moze neko da preporuci neku dobru knjigu ili jos bolje neki sajt na kom je sve lepo i detaljno objasnjeno? pozz hvala unapred :)
Imaš dosta materijala na tutoriali.org, jako su dobri i jako toga naučiš. Srećno učenje. :)