PDA

Prikaži potpunu verziju : IP ban,VPN,proxy

Ras13
26.6.2013, 11:43
Pozdrav svima,

Nisam uspeo da nadjem slicnu temu.
Situacija je sledeca:
Igram igru online(TERA ) i sve je ok radilo do pre koju nedelju.
Od kada dobijam error pri logovanju:
"Network error! – A connection could not be made. Please check your network settings and adjust any proxy or firewall settings."
Prva pomisao je bila da sam dobio IP ban. Ali posto nisam nikakve abuse koristio odbacio sam ovu opciju.
Posle sam saznao da kada banuju korisnike neretko banuju ceo opseg IP adresa pa sam mozda ni kriv ni duzan popio ban.
IP Ban mi je pao na pamet jer vrlo lako mogu da se konektujem sa mojim Telekom Internetom dok Orion ne radi.

Poslao sam njihovom suportu pismo i oni su mi poslali genericko pismo sa odgovorom da proverim VPN,proxy,firewall itd...sto sam sve uradio.
Posle su mi napisali da proverim i port 10001 jer kao saobracaj njihov ide preko istog.To mi bas nije bilo najlogicnije ali ajde.
Rekli su mi da mi account nije banovan i da je sve "reseno" i lockovali pismo.Sto mi nije nikako resilo problem.

Sad moje pitanje je kako bih mogao da proverim da li mi je port 1001 zauzet(sto sumljam) i sta bih jos mogao da uradim osim standardnih stvari koje sam pokusavao proverim da ne koristim proxy,firewall itd.
Tj. zelim misljenje sta bi moglo biti problem kod ovoga kod nekoga ko se malo bolje razume u ove stvari od mene.

Hvala unapred svima! :)

orange47
26.6.2013, 12:45
mozes da proveris portove na: www.grc.com (http://www.grc.com)
ako imas ruter (NAT), verovatno bi trebalo forwardovati taj port.