Prikaži potpunu verziju : Koje napajanje
Kupujem konfiguraciju u E**i pa me zanima koje napajanje bi bilo dobro za ovu konfu.
Intel i5 3470
Asus P8Z77 LX2
3x4 GB kingston Hyperx 1600
SSD Kingston 120GB V300
Cpu Hladnjak CM TX3 Evo
HDD WD green 1TB
Amd radeon 7770 Powercolor 1GB
Dodatno cu zakaciti stari dvd rom i sata2 HDD 320GB.
Sve gore u Raidmax super hurricane kuciste.
Budzet je 7-8k.
Preporučio bih ti Thermaltake Smart M 630W, idealan je za te pare, ali ga nisam video na njihovom sajtu...probaj ovo (http://emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-600w-cooler-master-b-series.11.html?productId=33367) ili ovo (http://emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-550w-chieftec-ctg-550c.11.html?productId=25264), trebalo bi da bude dovo5no...
Zašto Z77 ploča na procesor koji se ne overklokuje? Uzmi neku B75/H77 ploču, uštedi nešto para i prebaci na nešto drugo, jaču grafiku ili napajanje...
Takođe, 3x4GB RAM-a? Uzmi 2x4, 12GB je overkill plus tako imaš dual channel mod rada...i nova ušteda.
Razmisli i o novim Haswell Intelima, čisto zbog budućnosti...ne znam kako im se kreću cene trenutno...
U pravu si za plocu. Usteda na H77 je 2k.
Ne igram igrice cesto (jednom godisnje) pa mi jaka grafika ne igra neku ulogu.
Thermaltake trenutno nemaju. Gledao sam neko Chieftec od 700w posto nisam siguran da bi neko slabije guralo normalno.
Thermaltake trenutno nemaju. Gledao sam neko Chieftec od 700w posto nisam siguran da bi neko slabije guralo normalno.
Ukoliko uzimaš u radnji sa linka slobodno uzmi CTG-550C, biće i više nego dovoljno za tvoje potrebe.
Možda bi uštedeo još 1000-2000 sa B75 pločom...kako želiš, razlike u opcijama čipsetova nisu tolike...
Ako nisi neki gejmer, taj Powercolor je odličan izbor, i više nego dovo5an.
Ta napajanja će terati tu mašinu bez problema...ako si baš zabrinut, uzmi njihove jače verzije, mada smatram da nema potrebe. Kod napajanja nije sve u vatima, heh. Možeš da probaš da kod njih uzmeš sve sem napajanja pa naručiš negde taj Thermaltake...ne znam šta bi rekli na to...
Ch.e.d.a.
20.6.2013, 18:03
Ako hoces kvalitetno napajanje u e**i da uzmes,mislim da trenutno imaju Seasonic ss500et koji je oko 7k koje je sasvim dovoljno za single gpu i intel platformu...
flamingos
20.6.2013, 18:06
tu moze i raidmax 600af napjanje ili 630 hybrid modular.
Ch.e.d.a.
20.6.2013, 18:23
Nije iz mog iskustva,ali cuo sam da su modularni raidmax-evi dosta nepouzdani,dok su AF(nonmodular) raidmax-evi dosta bolji.Preporucio sam ET,jer koliko god da je niska klasa opet je seasonic.Ali ako ne uzimas na kredit nego u kesu,preporucujem Thermaltake Smart SE da uzmes sa strane.Ja sam uzeo 530 i nisam se pokajao,ali je relativno malo kod mene da bih govorio o pouzdanosti,ali sam danas imao situaciju da je nestalo struje na milisekundu i komp nije ni stucnuo dok se sve ostalo restartovalo...
flamingos
20.6.2013, 19:22
Seasonic tesko da ima,gotovo nigde,mozda jedan primerak ubode ali mozda.
U kom smislu nepouzdani raidmaxi?
Ch.e.d.a.
20.6.2013, 19:52
Mislim da sam na jonyguru,ili negde drugde procitao da puno pada napon pri malo vecim opterecenjima i da je hladjenje lose i glasno.. To je prica za ta modularna napajanja od Raidmaxa,ali kao ova nonmodular su druga prica... e sad koliko je sve to pouzdano ne znam,ali Raidmax se relativno skoro pustio u PSU vode,koliko znam,pa je moguce da im ne veruju ljudi...
Znaci neko Chieftec-ovo napajanje od 600-650w bi guralo ovu konfu dobro?
Sto se tice ploce, ipak cu uzeti Asus P8H77-V LE jer ima 4 slota za ram i 2xPCIe.
Chieftec CTG-550 je sasvim dovo5an...kod napajanja gledaj amperažu na +12V, ne samo koliko W ima, to je cifra kojom se 5udima mažu oči uveliko...
Morca, hvala na pomoci, uzeo sam Chieftec CTG-550 po tvojoj preporuci.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.