PDA

Prikaži potpunu verziju : Programi za razvoj web prezentacija

Bole-M
9.12.2005, 2:56
Zanimaju me programi za razvoj web prezentacija-sajtova!
Zanimaju me programi za kreiranje logoa,dugmadi,onda razliciti primeri,ili vec gotovi primeri,to jest svi oni programi koji ce koristiti razvoju sajta!

Goran
9.12.2005, 3:49
Izrada web sajta:

Macromedia Dreamweaver
Microsoft Frontpage

Izrada buttona, logoa, banera - Adobe Photoshop i Adobe ImageReady

Sajtove ili logoe itd. mozes i u flashu da radis, dakle Macromedia Flash.

vladale
9.12.2005, 12:18
Da te dopunim. Posto su ovo ozbiljni programi, ne preporucujem ih za nekog pocetnika bez upotrebe nekih tutorijala ili knjiga. Probaj da uzmes Antennu, program je ranije opisan u SK-u. Takodje za izradu animacija, logoa mozes koristiti Xara 3D 6 ili Animation Workshop pored ovih navedenih.

Edit: Zaboravio sam programe preko kojih mozes lako i bez znanja da napravis logo. U pitanju su dva programa: AAA Logo(hvala Samuraju) i Logo Creator koji sam i probao. Imas gotove sablone, samo promenis tekst, snimis u jpg ili neki drugi format i to je.

http://www.aaa-logo.com/
http://www.thelogocreator.com/

Patton
9.12.2005, 12:39
Edit: Zaboravio sam programe preko kojih mozes lako i bez znanja da napravis logo.

Ja bih ovde dodao jos samo Xara Webstyle 4.
http://www.xara.com/products/webstyle/

Bole-M
9.12.2005, 12:43
Hvala na odgovorima!
...

(Ostatak poruke je obrisan zbog propagiranja nelegalnog nacina registracije shareware programa) Dingo

Marko_L
11.12.2005, 13:04
AAA Logo 1.21 je komercijalni softver, sto ce reci, nije dzabe, i ne postoji legalna full verzija, osim ako se program ne plati ili pak dobije na poklon.Tako da ako zelite da koristite full program na hmmm...neki drugi nacin osim placanja...imate za to pp i mejlove, pa se dogovarajte, a nemojte da koristite forum za to.Ukoliko neko ucini dostupnim crack ili crackovanu full verziju bilo kog programa, ili link ka tome, to ce biti obrisano on sight, tako da je bolje i da se ne trudi da ti odgovori na to pitanje ovde. Hvala.

Proxima
11.12.2005, 14:57
Lično sam veliki protivnik programa koji rešavaju problem logoa putem šablona i definisanih algoritama ... mislim da je izrada jedan od najboljih iskaza umetničkog i kreativnoh aspekta svakog dizajnera

Marko_L
11.12.2005, 15:12
To jeste, ali ne moze svako da bude i web programer i web dizajner i logo dizajner...Tako da, takvi programi su odlicni za nekog ko zeli da napravi web sajt, a nema mnogo iskustva u dizajniranju logo-a i dizajniranju uopste, niti ima para da plati nekog profesionalca da mu to odradi.Izrada profesionalnog logo-a od strane profesionalnog dizajnera nije ispod 200 evra, tako da ova alternativa dobro dodje...Naravno za profesionalne rezultate treba ili dobro odresiti kesu, ili dobro zagrejati stolicu uz neki profesionalni alat kao sto je recimo Photoshop ili neki drugi slicne namene...

Dushan
16.12.2005, 0:54
Za pochetnike je (po meni) najbolji WebPageMaker, mada ni Front Page nije losh.

Samuraj
16.12.2005, 13:53
molim te ne brukaj mi ime i govori da je Front Page dobar, znaci to je najgori program u istoriji za web design :) bluevoda nije los za pocetnike a i besplatan je i ima video help , sajt je http://www.bluevoda.com/

vladale
16.12.2005, 14:25
molim te ne brukaj mi ime i govori da je Front Page dobar, znaci to je najgori program u istoriji za web design :)

Sta si ovime hteo da kazes? Da je Front Page najgori program? Neka hvala.. :rolleyes:

Miomir Djelic
7.1.2006, 21:50
bluevoda nije los za pocetnike a i besplatan je i ima video help , sajt je http://www.bluevoda.com/
Program je dobar, ali ne podržava nasa ćirilična slova kao ni latinična Č i Ć.
Da li je uopšte moguće da se nekako ubace u tekst:icon_roll

[Imzadi]
8.1.2006, 2:20
@Goran
Slažem se sa tobom. Macromedia je odlican program. Ne mislim da je težak za početnike, naprotiv (ja sam krenula sa Macromediom). Dosta je pregledan i nisam naišla ni na jednu manu, da ne pominjem novu 8.
Ako već krećeš sa web dizajnom, onda kreni sa kvalitetnim programom, u kome ćeš stvarno dosta stvari da naučiš...:)
Što se tiče dizajna, sasvim su dovoljni Photoshop i Ilustrator (normalno i Image Ready), koji ne zahtevaju neko ne znam sad kakvo posebno znanje za pravljenje banera i ostalih stvari.
Kreni sa ovim, nećeš se pokajati. Ovo je savet iskusnih!:icon_mrgr
Srećno!!!:icon_smil

Joca_Jox
3.2.2007, 1:17
Moze li neko da mi preporuci neki mali program u kojem mogu napraviti gif animaciju sa tekstom koji izgleda kao kad se kuca?

Iris
3.2.2007, 2:38
Imas www.coffeecup.com/gif-animator, kao i www.ulead.com/ga/runme.htm

Deusdies
3.2.2007, 4:15
čitav sajt, zaista odličan program, čista 10!

www.wysiwygwebbuilder.com

WYSIWYG Web Builder

Kaiser Soze
3.2.2007, 15:27
']@Goran
Slažem se sa tobom. Macromedia je odlican program. Ne mislim da je težak za početnike, naprotiv (ja sam krenula sa Macromediom). Dosta je pregledan i nisam naišla ni na jednu manu, da ne pominjem novu 8.

Nisam mogao da odolim. :D

Macromedia nije program, to je ime firme, koja nazalost vise ne postoji ( kupio ju je Adobe ).

A sto se tice bugova, evo danas sam naisao na jedan. Meni se desilo danas, da nece da mi otvori stranicu u kojoj imam 5 animiranih gifova! :boxing:

Pored svih tehnika i wysiwyg editora, morate da naucite makar osnove HTML-a i CSS-a, i da zagrejete stolicu. :icon_stud

[Imzadi], ne zameri mi.;)

holodoc
3.2.2007, 15:39
Nažalost Kaiser Soze moram da se složim sa tobom da "osmica" sadrži neke ružne bug-ove. Dešava se da naprasno pukne ili da pravi problema prilikom podešavanja "Remote servera" :( I to nisu jedini bug-ovi. Primera radi dešava se da neće da prikaže određene flash objekte u editoru ili da počne da bug-uje sa prikazom sintaksički obojenog koda :confused:

Iskreno se nadam da je jedini razlog za početak vezivanja reči bug uz kompaniju Adobe tak što je "osmica" izbačena "navrat-nanos" i da će ovo biti ispravljeno u sledećoj verziji.

Dakle, ako neko od početnika želi da koristi Dreamweaver onda ja preporučujem korišćenje starije "sedmice".

Kaiser Soze
3.2.2007, 15:51
Iskreno receno ja sam u 8ici dobio samo ono sto sam mislio da ce mi trebati, zoom, ali sada vidim da sam ga koristio svega 2 puta.
Oko remote servera se ne igram, par puta sam koristio i video da mi FlashFXP resava posao.

Iskreno, DW7 svakome zavrsava posao, a na eBay-u ( ko moze da naruci ) moze da je kupi za male pare.

Nash Knight
6.2.2007, 0:03
Treba mi neki prost, besplatan i mali program za kreiranje web stranica. Ne mora da ima neke profi funkcije, samo najosnovnije. Bitno mi je da tako kreirana stranica bude kompatibilna i sa IE i sa FF.

Any suggestions?

SweeP
6.2.2007, 0:15
Predlazem ti da za pochetak koristish Microsoft Front Page! Imash ga uz instaliran OFFICE al ja mislim uz verziju 2000 a za ostale ne znam! On ti je lak i ima sve!

holodoc
6.2.2007, 0:17
Da nije pomenut "Front Page" uzdržao bih se od komentara.
Zbog toga ti ja predlažem sve osim "Front page-a" iz jednostavnog razloga što ćeš imati grdnih problema sa Firefox-om i Operom. Da si pomenuo da ti treba ispravan izgled samo u Exploreru okej, može "Front Page" ali čak i tada osetićeš šta znači svojevolja :)

SweeP
6.2.2007, 0:28
Pa nemam pojma ni jedan free program ja koristim sve ShareWare! Ako zelish imam Dobrih Programa koji su ShareWare A na Pm ti mogu polati Serial!

Nicolas
6.2.2007, 0:43
Pogledaj:
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=11429
i
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=893

Nash Knight
6.2.2007, 19:23
Da nije pomenut "Front Page" uzdržao bih se od komentara.
Zbog toga ti ja predlažem sve osim "Front page-a" iz jednostavnog razloga što ćeš imati grdnih problema sa Firefox-om i Operom. Da si pomenuo da ti treba ispravan izgled samo u Exploreru okej, može "Front Page" ali čak i tada osetićeš šta znači svojevolja :)

Znam, holografski doktore, naucio sam ovo na tezi nacin :)
Hvala vam svima, ali sam se snasao (Dreamweaver). Tema je ok za lock &/or delete.

gonzos
10.2.2007, 0:13
Zaista je adobe paket sve što vam treba za bavljenje multimedijom!

Kaiser Soze
14.2.2007, 13:16
Kao i uvek da pogledamo i drugu stranu medalje.
Sta ti podrazumevas pod multimedijom? Audio? Video?

Apple ima svoj Soundtrack i FinalCut, totalno killer aplikacije. Svi Pixarovi filmovi su u tome postproduktovani, tako da se izrazim.
Dalje.
Sony ima svoje SoundForge ( nadaleko poznat ) i Vegas.

Adobe svakako imas svoje vrline, prema mom misljenju cak i pretenzije da napravi Adobe OS :D, ali da ipak otvorimo sirom oci i sagledamo situaciju. :)

deus[awesome]
16.2.2007, 16:58
Ako hocesh da prawish web sajt u flash-u probaj 'Flash Effect Maker', nije losh ima masu korisnih stvarchica...
Onda bih ti preporuchio da probash 'Namo Web Editor 6', meni se bash svidja ovaj program, ima bash dosta opcija...
Ako pak zhelish da pravish sajt za nekretnine ili za neki hotel onda probaj 'Real Estate Web Site Creator'...
A shto se mene tiche najbolji koji sam do sad probao je 'EzGenerator'. Dobijash kompletno gotov Web sajt a na tebi je samo da unesesh izmjene koje zhelish i to je to. Ima direktno postavljanje na server, postavljanje traje par minuta.

TheReaper
4.3.2007, 22:33
Da li postoji neki program sa kojim mogu da se naprave sajtovi jednostavno i brzo ?
Publisher 2003 je veoma lak za rad , ali je dumb .
Dok recima Dreamweaver nisam skapirao uopste.
Ako znate neki jednostavan program sa kojim mogu da se naprave solidne stracice javite plz!

PDarko
5.3.2007, 1:57
Probaj software koji se zove BlueVoda. Radi na principu drag'n'drop, click'n'slide. Težak oko 5 MiB. Možeš ga naći na www.bluevoda.com.

Deusdies
6.9.2007, 12:51
BlueVoda jeste prilično dobar WYSIWYG editor. Međutim, kako sam dotični probao, moje preporuke ipak idu WYSIWYG Web Builder-u (www.wysiwygwebbuilder.com) Izuzetno lak za korišćenje, a mnogima će se verovatno svideti zbog gomile već implementiranih Java skripti :)

Kaiser Soze
6.9.2007, 15:51
"Ima gomilu opcija" "vec gotove java skripte"...
Jeste, samo sto jos ne pravi sajt sam.

Dzaba nekome vredi to sto ima sav software ovoga sveta koji ima zilion mogucnosti kad ne ume da razlikuje tabele od divova.

Deusdies
6.9.2007, 21:18
"Ima gomilu opcija" "vec gotove java skripte"...
Jeste, samo sto jos ne pravi sajt sam.

Dzaba nekome vredi to sto ima sav software ovoga sveta koji ima zilion mogucnosti kad ne ume da razlikuje tabele od divova.
Ali taj softver je baš i namenjen koji (ne bukvalno) ne umeju da razlikuju tabele od div-ova ;) Ja sam baš sa tim programom počeo. I to sasvim slučajno, našao sam neku verziju na nekom prastarom disku koja nije radila pod Win XP (:D)

Sada se (relativno) profesionalno bavim izradom web prezentacija. Evoluirao sam :D

Kaiser Soze
7.9.2007, 9:53
posalji mi na pm sta si radio.

Kaiser Soze
7.9.2007, 20:16
Posto smo ustanovili identitet osobe Dellion, recicu da je evoluirao, ali ne dovoljno. :D

Deusdies
7.9.2007, 21:11
Posto smo ustanovili identitet osobe Dellion, recicu da je evoluirao, ali ne dovoljno. :D
Hahaha, evolucija se nikada ne završava! :P :D

Kaiser Soze
8.2.2008, 5:52
Sad evo citam ovu poruku, i da znas da si u pravu.

Jednog dana smatras za nekoga da je ok, izadjes mu u susret, pomognes mu. A ono se ispostavi da nije bas tako. Da te olajava iza ledja, da radi neke stvari koje nisu bas ok...

No, zivot je to.

RuleMaker
5.7.2008, 15:47
Linux - Qanta +
Windows - Notepad 2
Ovo su meni omiljeni programi, naravno ovo dolazi u obzi samo ukoliko sam planiraš da pišeš kod.

iMa_NeKo_PljUgU
5.7.2008, 17:14
Koristio sam Dreamweaver 8 (CS mnogo baguje), a sada Notepad++ (http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm) sa styler-om :) Ruby Blue (http://3276.hu/project/port_of_ruby_blue.html)

Primer: 22638

dr.mrgud
7.7.2008, 13:21
Treba mi neki prost, besplatan i mali program za kreiranje web stranica. Ne mora da ima neke profi funkcije, samo najosnovnije. Bitno mi je da tako kreirana stranica bude kompatibilna i sa IE i sa FF.

Any suggestions?
Pa ti mozes da uradis jednostavnu web stranicu i u word-u, ali to nije to.
Ako zelis da se bavis web dizajnom, moja preporuka ti je uzmi dreamweaver, a ako se ne snadjesh najbolje, ili skini tutorijale, ili uzmi knjigu pa na ucenje.

Najbolji pocetak za svakog web dizajnera je izrada stranica u notepad-u (dugo i mukotrpno kucanje html-a). Kad to savladash, bice ti ispod casti da koristis amaterske programe za wd.
:dedica:

holodoc
7.7.2008, 14:57
Koristio sam Dreamweaver 8 (CS mnogo baguje), a sada Notepad++ (http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm) sa styler-om :) Ruby Blue (http://3276.hu/project/port_of_ruby_blue.html)

Primer: 22638
Pljugo... Kod ti je visoko SQL "ušpricabilan" :D Nisi očistio $_GET vrednosti a direktno ih šalješ u SQL upit ;) Očisti to malo...

iMa_NeKo_PljUgU
7.7.2008, 16:25
Pljugo... Kod ti je visoko SQL "ušpricabilan" :D Nisi očistio $_GET vrednosti a direktno ih šalješ u SQL upit ;) Očisti to malo...

Haha... Već dugo tražim naš izraz za injection:D

P.S. Nisam ja sisao vesla, taj kod nikada neće da ugleda svetlost dana... Služi samo za testiranje u lokalu:p

carlos_x
23.7.2008, 17:07
Dosad sam koristio Dreamweaver, ali nema smisla jer 100% sam koristio u code modu, ali pre neki dan sam instalirao Zend Studio i veoma sam zadovoljan sa njim. Ako vi pišite kodove, onda idealno rešenje...
Probali ste?

nata411982
22.11.2008, 18:39
Mogao bi da probas Kompozer, to je program za pravljenje Web strana za Windows,Linux i Macintosh. Predstavlja dobru zamenu za komercijalne i skupe programe kao sto su FrontPage ili Macromedia Dreamweaver. Izrada nije komplikovana i moguce je upravljanje sajtom bez prethodnog poznavanja HTML-a. :qliranje:

Astral_Rock
12.4.2009, 0:30
Видим да је поменут Notepad++ (http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm) који је заиста добар програм, плус бесплатан. :)

Такође, додао бих још један, по мом мишљењу врло добар (X)HTML едитор.
У питању је HTMLPad (Официјални сајт (http://www.blumentals.net/htmlpad/)).
Истина да (ни)је бесплатан :D, али одлично ради свој посао.

holodoc
12.4.2009, 0:58
BlueVoda jeste prilično dobar WYSIWYG editor. Međutim, kako sam dotični probao, moje preporuke ipak idu WYSIWYG Web Builder-u (www.wysiwygwebbuilder.com) Izuzetno lak za korišćenje, a mnogima će se verovatno svideti zbog gomile već implementiranih Java skripti :)
Sad nešto gledam ovo čudo... Ne mogu nikako da se otmem utisku da su potpuno prekopirali okruženje iz Visual Studio Web Developera :) Ima li možda nečega posebnog što ja do sada nisam primetio u odnosu na VS WD ili je ovo skoro potpuni plagijat? :)

water wizard
12.4.2009, 1:12
Možda liči, ali kolko vidim funkcionalnost mu je manja, ipak je to samo html editor

PSP man
21.6.2009, 19:25
Da li neko moze da mi kaze,kako kada u FrontPage-u 2003 napravim sajt,kako njega da postavim na internet,tj. da ima ono www......???

Devilish Soldier
21.6.2009, 19:59
Da li neko moze da mi kaze,kako kada u FrontPage-u 2003 napravim sajt,kako njega da postavim na internet,tj. da ima ono www......??? (http://www......???)
sada ne secam se tacno ali ima neka opcija na koju podesis nesto i zatim odes recimo na tripod i te fajlove sto si pravio kao web prezentaciju postavljas na sajt.reci cu ti tacno kada uzmem od druga knjigu sve pise o tome

Djordje Turjacanin
21.6.2009, 20:41
Pa ne može to tako. Prvo trebaš da nabaviš hosting i domen. Tek kad to dobiješ može se pričati o postavljanju sajtova.

Devilish Soldier
22.6.2009, 12:04
ovo sto sam ti ja pricao je u fazonu besplatno ali postoji uslov da stoje neki baneri na tvom sajtu i u nazivu sajta ce ti pisati www.......tripod.com

Djordje Turjacanin
22.6.2009, 12:06
Ali svejdno će se morati registrovati na tom sajtu. PA to nudi vaki hosting da imaš svoj poddomen.

PSP man
22.6.2009, 12:13
Ima li neko neki sajt za frontpage ili neki drugi poznati program za pravljenje sajtova,ali da mi date komplet uputstva od prvog do poslednjeg koraka,imate li tako nesto????

Devilish Soldier
22.6.2009, 13:31
Ima li neko neki sajt za frontpage ili neki drugi poznati program za pravljenje sajtova,ali da mi date komplet uputstva od prvog do poslednjeg koraka,imate li tako nesto????
ima verovatno negde ali ja sam kupio knjigu web dizajn tu imas uputstva od prvog koraka do posledenjeg za frontpage i dreamweaver kosta 550dinara+cd sa nekim pokaznim vezbama

lady82
8.2.2010, 15:02
Gde mogu da skinem free HTML i kako poceti?

Djordje Turjacanin
8.2.2010, 15:10
HTML je web programski jezik. Možeš ga pisati i u notepadu ako hoćeš. Najbolje je da odeš na www.w3schools.com i tamo počneš čitati tutorijal. Iako je za HTML dovoljan i notepad možda je bolje da uzmeš neki program kao npr. Notepad++ koji koliko se sjećam ima podršku za HTML kodiranje.

sunce86
6.6.2010, 12:48
Uf. Molim nekoga ako ima link za skidanje Macromedia Dreamweaver-a, po celom netu samo linkovi za budjavi cs, a meni treba sedmica ili osmica, ako verujete sat vremena guglujem i ne mogu da pronadjem. :facepalm

Edit: sory, tek sad sam se setio jednog sajta sa linkovima na rapid.... :/

holodoc
6.6.2010, 12:55
Uf. Molim nekoga ako ima link za skidanje Macromedia Dreamweaver-a, po celom netu samo linkovi za budjavi cs, a meni treba sedmica ili osmica, ako verujete sat vremena guglujem i ne mogu da pronadjem. :facepalm

Edit: sory, tek sad sam se setio jednog sajta sa linkovima na rapid.... :/Objavljivanjem nove verzije Adobe-ovih programa stari više nisu dostupni na sajtu tako da mislim da se nećeš usrećiti sa bilo čim drugim osim aktuelnog CS5.

sunce86
6.6.2010, 13:08
Hoces da kazes da je ipak bolje koristiti cs? Ja ga nisam koristio ali sudeci po komentarima nisam nista propustio. A i navikao sam se, prvo na mx, a sada na starije verzije.

Moze se lako pronaci stara verzija samo ne moze na guglu, nego na forumima gde ljudi ostavljaju rarovane fajlove. :alealeee: Zivi bili. :to_care:

Aksic Srdjan
19.11.2010, 12:01
Probaj software koji se zove BlueVoda. Radi na principu drag'n'drop, click'n'slide. Težak oko 5 MiB. Možeš ga naći na www.bluevoda.com.

BlueVoda jeste prilično dobar WYSIWYG editor. ...

molim te ne brukaj mi ime i govori da je Front Page dobar, znaci to je najgori program u istoriji za web design :) bluevoda nije los za pocetnike a i besplatan je i ima video help , sajt je http://www.bluevoda.com/

Niko nema lose misljenje o BlueVodi, da se izrazim u duhu padeza :) No, i ja obozavam ovaj mali softver, toliko da sam u zadnjih 6+ meseci pisao knjigu o njemu i pokusao da prikazem njegov pun potencijal siroj publici. Knjiga je skoro pri kraju, i pisana da bude prilagodjena i ljudima koji ranije nikada nisu napravili nijednu web stranu u zivotu.

Bice besplatna kao eBook u PDF formatu i bice objavljena do kraja meseca(Novembar 2010). Otvoricu temu kada bude postavljena na net preko koje dobijate mogucnost da podignete svoj besplatni elektronski primerak :)

Nadam se da ce vam se dopasti, knjiga se zove "Web dizajn na najlaski nacin" i jeste svojevrsni uvod u web dizajn :)

To bi bila premijerna najava ove knjige,
Pozdrav svima :)

ZoNi
19.11.2010, 14:58
Za početak možeš da pogledaš moju staru "Malu Web školu"
http://mws.zoniweb.com

:opanachke

Niko nema lose misljenje o BlueVodi
Da li je ovo tačno:

BlueVoday is PROPRIETARY - If you use this to build your site, you can ONLY host it through BlueVoda. you will never be able to transfer it to any other webhosting company.

Aksic Srdjan
19.11.2010, 16:38
Da li je ovo tačno:

Postoji nacin da se web prezentacija hostuje na bilo koji hosting. Iz BlueVode moze da se uploaduje stranica direktno samo na njihovim serverima, ali mi ne moramo da uploadujemo preko BlueVode :)

No, ima nekih ogranicenja zbog toga, na primer, ne moze se napraviti galerija slika direktno u BlueVodi, guestbooks i slicne malo dinamicnije stvari.

vuk75
21.11.2010, 20:40

Da, postoje domaći sajtovi na kojima možeš dosta toga da naučiš, ali je www.w3schools.com (http://www.w3schools.com) nešto što nebi trebalo zaobići.

www.webradionica.net (http://www.webradionica.net)

ZoNi
22.11.2010, 12:59
@ vuk75: au, kakav ti je ono font (deo "najnoviji radovi")? Mnooogo naporno za čitanje...

Gaspar Igor
16.6.2011, 9:48
U danasnje vreme wordpress dominira. Cak i ako pravis dole spomenuti sajt za nekretnine. Jedini programski jezik kojeg treba da znas jeste tzv CMS ;) - to jest taj admin za izmenu sadrzaja. Ziv primer nekretnine.cc (http://nekretnine.cc) sajt. Poz.
;210798']Ako hocesh da prawish web sajt u flash-u probaj 'Flash Effect Maker', nije losh ima masu korisnih stvarchica...
Onda bih ti preporuchio da probash 'Namo Web Editor 6', meni se bash svidja ovaj program, ima bash dosta opcija...
Ako pak zhelish da pravish sajt za nekretnine ili za neki hotel onda probaj 'Real Estate Web Site Creator'...
A shto se mene tiche najbolji koji sam do sad probao je 'EzGenerator'. Dobijash kompletno gotov Web sajt a na tebi je samo da unesesh izmjene koje zhelish i to je to. Ima direktno postavljanje na server, postavljanje traje par minuta.

Dekip
18.6.2011, 22:27
Јефтин трик да изрекламираш свој сајт.:rolleyes:

Neutrino
18.6.2011, 22:51
Јефтин трик да изрекламираш свој сајт.:rolleyes:

Ma nije sigurno reklama jer da jeste sigurno ne bi dao link ka sajtu sa potpisom u futeru koji ima njegove inicijale. Ili možda i bi? Zavisi šta reklamira sajt ili sebe.

Sajt prilagodio i optimizovao: GI 2011

Outbox
9.3.2012, 18:05
Imam jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.

Zelim da napravim da kad otvorim neku stranicu na sajtu da mi u nastavku bude naziv te stranice npr. www.mydomain.com/how-to-make-this ili tako nesto, umesto da stoje neki bezvezni brojevi i slova npr.www.mydomain.com/sas4365dfdsdf

Verovatno to podesavanje ima i neki naziv. Pocetnik sam, ucim :icon_stud

Je l' zna neko kako to moze da se izvede?

Dekip
9.3.2012, 18:33
То у наставку ти је назив странице. А ако имаш неку гомилу бројева онда је то знак да је у питању захтев за садржај који се налази у бази и није баш безвезе. Исто као и овде на форуму. Нисам сигуран да то можеш променити.

JohnnyNT
12.3.2012, 23:24
Guglaj za htaccess url rewriting.