Prikaži potpunu verziju : Konekcija - POMOC !!!
Imprerator Marcus
13.6.2013, 22:28
Imam kablovski net brzine 20 Mb/s, ruter TL-WR743ND jacine 2.4 GH i 150 Mb/s na koji su konektovana , naravno bezicno dva lap topa.E sad ispod stana gde mi je lociran ruter zelim da se prikacim na net sa desktop racunarom.Posto jos uvek nemam desktop dole u stanu gde inace zelim da ga imam a i internet konekciju, testirao sam jacinu neta i iznosila je jeko malo nekih 3 Mb/s.Sta bi ste mi preporucili od opreme da bi se prikacio na ruter u stanu iznad a da pritom imam malo jacu vezu.Imajte u vidu da mi je izolacija jaca, ako to igra neku ulogu a predpostavljam da da. POzz..:ciao:
Šta si koristio za testiranje brzine? Kakav je signal na tom uređaju koji si koristio (pretpostavljam laptop), tj. koliko ima "crtica" (opet pretpostavljam da imaš Win7)?
Ako je situacija stvarno takva kakvom je opisujes (znaci da nema nekih drugih problema tipa slab receiver na laptopu ili neka druga nefunkcionalnost), onda uradi sledece:
1. Udalji ga od drugih wireless uredjaja.
2. Postavi ga sto je blize moguce mesto gde ce ti taj desktop biti
3. Promeni kanal na kojem je signal i/ili broadcast mode
Ako nista od toga ne radi, poboljsaj antenu ili kupi bolji ruter (ali prvo testiraj mozda ti je izolacija od kriptonita)
Imprerator Marcus
15.6.2013, 21:26
Evo bas pre par minuta sam pokusao da proverim jacinu veze al nisam uopste uspeo da se konektujem:n-cc2:, nema ljudi signala.Testirao sam jacinu kod komsije koji stanuje pored mog stana gde mi je ruter i iznosi 5.2 Mb/s.Ljudi sta da radim :icon_scra
Svetislav
17.6.2013, 11:18
Ocigledno da ti taj TP link ne radi dobro, resetuje ga, probaj nadogrditi novim softverom. Ako ne onda ga reklamiraj. On bi trebao da pokrije taj prostor bez problema. Posto vidim da je ND, trebalo bi da je antena promenljiva. Ako ga nateras da radi. Stavi samo jacu antenu. Povrsina jedne kuce ne bitrebala da prestavlja problem. I nemoj meriti brzinu nego jacinu signala /broj crtica/ na lap topu.
Evo bas pre par minuta sam pokusao da proverim jacinu veze al nisam uopste uspeo da se konektujem:n-cc2:, nema ljudi signala.Testirao sam jacinu kod komsije koji stanuje pored mog stana gde mi je ruter i iznosi 5.2 Mb/s.Ljudi sta da radim :icon_scra
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.