Prikaži potpunu verziju : Ogroman video za upload
Imam video klip koji je odprilike od 7-8 gb a treba da ga postavim na YouTube, da li ima neko predlog kako da ga kompresujem, koristim Sony Vegas, za sad imam ideju da ga stavim u mp4 ne znam koliko će to pomoći. Da li ima neko bolji predlog? Rezolucija video klipa je 1280x960
water wizard
11.6.2013, 0:53
treba valjda 1280×720 za HD video 720p
For the highest quality, YouTube now recommends the following setting for your video:
MPEG4 (DivX, Xvid, H.264) format
1280x720 resolution or 1080p
128k Mono or 320k Stereo MP3/AAC audio
24,25 or 30 frames per second
Up to 2GB file size and 15:59 min. duration
YouTube accepts a wide range of video file formats such as .WMV, .AVI and .MOV but you may get the best results from converting your file to MPEG4 video with MP3 audio.
Ako ga učitaš u toj rezoluciji YT će odraditi resize tako da ga stavi u 1280x720 okvir i da pri tome očuva odnos stranica. U prevodu, smanjiće ga na 960x720.
Ti imaš dve opcije:
1. Sam odradi resize na 960x720 ili 1440x1080.
2. Ne radi resize i pusti da YT to odradi koristeći neki loš resizer.
Što se kompresije tiče, MP4 ili MKV kontejner, H.264 za video i AAC za audio. Framerate ne menjaj ukoliko nije preko 30fps. Dok god je do 30fps, uvek zadrži originalni.
Nemoj da dodaješ crne trake sa strane, odozgo ili odozdo da bi uklopio u rezoluciju koju YT navodi. To će da doda sam YT plejer prilikom reprodukcije.
Nemoj ni da radiš resize koji će da poremeti odnos stranica (Aspect Ratio) da bi dobio rezoluciju koju YT navodi jer ćeš izobličiti video. Zato sam ti naveo rezolucije koje YT podržava a ne menjaju odnos stranica.
Ako imaš ograničenje o dužini trajanja video fajla, podeli video shodno ograničenju. Obično je ograničenje na oko 15 minuta, kao što je water wizard naveo.
To ogranicenje se moze ukloniti ako na yt kanalu svom imas odredjen broj viewsa kod mene nema limita recimo.
Iseci 10 sec klipa, probaj razne sugerisane opcije, vidi sta ti najvise odgovara i primeni na ostatak.
water wizard
12.6.2013, 14:38
To ogranicenje se moze ukloniti ako na yt kanalu svom imas odredjen broj viewsa kod mene nema limita recimo.
nema ni kod mene, trebao sam samo da potvrdim nešto u opcijama..
Wizard u pravu si ne secam se samo da li su to potpuno uklonili sad, znam da sam prvo u opcijama, pa sam onda preko mobilnog slao pa dobio neki kod za potvrdu i onda je skinut limit.
Ја те гломазне видео записе решавам по кратком поступку:
3гп видео конвертер.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.