Prikaži potpunu verziju : povezivanje racunara internetom
Pozdrav. Zanima me kako da prikljucim moj drugi racunar na internet. Imam paket Kopernikus FLAT TURBO. Na modemu imam jedan lan ulaz i koji nije prikacen i jos jedan kabal koji ide u prvi racunar. Hvala.
Ili jedan na USB a jedan na LAN. Meni tako radi, nekima pak ne radi, probaj, ako ne zeza rešio si problem, ako zeza uloži ~2K dinara u ruter plastikaner.
Ok hvala. To vec od prilike znam,zanimalo me je to,jer kad ja ostavim u 1. racunaru LAN on radi bez USB kabla iz modema,ali u drugom racunaru gde ubacim usb ne radi internet.
water wizard
8.6.2013, 2:30
mislim da treba da se podese IP adrese računara ručno da bi radilo preko lana i usb
Grešiš problem je u sledećem,
Taj modem nema u sebi DHCP Server, već je tako konfigurisan da uređajima koji su zakačeni iza njega direktno deli javne IP Adrese. A pošto ga je provajder podesio tako da dodeljuje samo jednu javnu IP Adresu. Nakon što prvi uređaj dobije IP ovaj drugi ostaje uskaćen za IP jer uređaj kako što rekoh je konfigurisan da raspolaže samo jednom javnom IP. I zbog toga nerade oba uređaja koja su zakačena i na LAN i na USB već samo jedđn, i zbog toga mora kupiti Ruter.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.